BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #215232 przez sylka
a jak wygląda pieluszka z Hugis ba są 2 rodzaje te miekkie z 1 kubusiem i twarde z kilkaoma kubusiami :P
czy wyglądają tak

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #215249 przez Agusiak
ja już miałam kiedyś hagisy i na moje oko te są miękkie, o takie:

tylko nie wiem czy każde, ja mam rozmiar od 8 do 14 kilo
Załączniki:

13 lata 6 miesiąc temu #215270 przez sylka
czyli 4 macie

13 lata 6 miesiąc temu #215276 przez Agusiak

czyli 4 macie

dokładnie :)
Sylka a to idzie jakoś po opakowaniu poznać czy twarde czy miękkie? Bo nigdy szczerze mówiąc nie zwracałam na to uwagi.
A pił może Kubuś herbatki z Bobovity? Ja kupuję Hippa ale chciałam spróbować Bobo bo mają większe opakowania, ale nie wiem czy są smaczne :)

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #215287 przez Kozłowska
Witam
Matek z gryzakiem:)
A to pożegnanie ciepłej pogody ale mina :blink:
Załączniki:

13 lata 6 miesiąc temu #215292 przez Agusiak
Kozłowska :lol: :lol: :lol: słodziak :lol: :lol: :lol:
A przynosi mu ten gryzak chociaż jakąś ulgę? Ja go wtedy w końcu nie zamówiłam bo nie wiedziałam czy w ogóle będzie chciała go gryźć.

13 lata 6 miesiąc temu #215293 przez sylka
Agusiak napisał:

czyli 4 macie

dokładnie :)
Sylka a to idzie jakoś po opakowaniu poznać czy twarde czy miękkie? Bo nigdy szczerze mówiąc nie zwracałam na to uwagi.
A pił może Kubuś herbatki z Bobovity? Ja kupuję Hippa ale chciałam spróbować Bobo bo mają większe opakowania, ale nie wiem czy są smaczne :)

Emme pisała mi że te miekkie majwłaśnie 1 kubusia a twarde po kilka małych. A po opakowaniu to nie wiem bo nie kupowałma hugisów.

My herbatki tylko z Hippa a i tak od x czasu Kuba nic nie pije prócz mleka

13 lata 6 miesiąc temu #215307 przez Kozłowska
J3eszcze raz witam wstawiłam zdjątka i uciekłam do lapka ;)
Gryzaki ja jestem zadowolona jeden jest cieńszy mały sobie je pod gryzuje, łapie w rączkę i wkłada sobie czasami jedną stronę a potem drugą. Jak widzę że bardzo go swędzi to nałożę troszkę maść tam są takie kropeczki to po nich rozcieram i wkładam do buźki ;) Ja tzn Matek jest zadowolony :lol: Jak nie kupisz nie będziesz wiedziała czy będzie chciała :laugh:
Co do pampersów to na razie mam zapas ja często czaje na Allegro ostatnio 340 szt kupiłam za 170 zł Pampers Slip&Play A jeszcze były chusteczki 3 opakowania za 9zł ponoć.....
A my dzisiaj byliśmy z kwiatkiem u Małej tzn siostrzyczki ciotecznej Matka bo przed wczoraj miała roczek a mój szkrab 5 miesięcy :lol: , myślałam że się posikam ze śmiechu :lol: Kupiłam małej do prezentu takiego kwiatka jak maskotka(wiecie o co chodzi) i dla jaj dałam małemu żeby dał a on najpierw go po podjadał w końcu dał małej z taką śmieszną minką i razem zaczęli go gryźć. A tak się uśmialiśmy jak Tysia go całowała a jak usnął na chwilkę to chodziła i pokazywała ciiiii :lol: ach te dzieciaczki kochane :laugh:
Ja mam herbatkę bobovity jabłko z melisą jak było ciepło to mały pił często, ale teraz jakoś mu nie podchodzi może ze względu na smak woli soczki :lol:

13 lata 6 miesiąc temu #215313 przez Agusiak
Kozłowska spóźnione życzenia dla Mateuszka na 5 miesiączek, wszystkiego najlepszego :)

Faktycznie zabawnie musiało to wyglądać z tym kwiatkiem :) Takie małe dzieci to kochane są.
Kiedyś jak byliśmy na szczepieniu i mała spała u mnie na rękach to jeden taki mały może 4-5 letni chłopczyk chodził po przychodni i kazał być cicho innym dzieciom, bo tam dzidziuś śpi :)
Ja jeszcze nie dawałam małej żadnych soczków tylko herbatkę i wodę. A powiedz mi Ty te soczki podgrzewasz czy podajesz w temperaturze pokojowej?

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #215317 przez Kozłowska
Wiesz co ja na razie rozrzedzam małemu z wodą i robię takie akurat do picia zazwyczaj wlewam 50 soczku i 10 wody chyba że gruszkowy on bardzo kwaśny :P to czasem więcej wody. Ale od czasu kiedy mały poczuł lepszy smak ;) to mdłe herbatki nie bardzo. Czasem mu wmuszę rumiankową bo jak dzieci piją dużo rumianku to ponoć mocz lepszy i tempera turki nie ma ;)

A zapomniała no mnie tak załatwili że umowę miałam tylko do porodu więc teraz pośredniak i kuroniówka ale co to jest.................na waciki nawet nie starszy :dry: choć dobre i to :silly:

13 lata 6 miesiąc temu #215325 przez Agusiak
ja to słyszałam, że rumianek lubi uczulać takie małe dzieciaczki, u nas jak oczko ropiało to przemywałam rumiankiem i było jeszcze gorzej. Położna powiedziała, że rumianek może uczulać i zaczęłam przemywać herbatą i było lepiej więc staram się unikać rumianku także w napojach dla małej, jednak nie eliminuję go całkiem bo jest składnikiem wielu herbatek.

Wiesz podejrzewam, że i tak dostaniesz więcej niż ja tego zasiłku rodzinnego i wychowawczego o ile w ogóle mi go przyznają. Co zrobić, taki kraj :angry:

13 lata 6 miesiąc temu #215328 przez Kozłowska
No tak ale ja mam kuroniówkę tylko przez 6 miesięcy chyba że wcześniej znajda mi pracę i mogę tylko 3 razy odmówić, później mnie wyrejestrują i pupa. A tobie te dwa lata liczą się do stażu pracy i możesz spokojnie być przez dwa lata z dzidziusiem, a ja teraz w każdej chwili mogę iść do pracy :angry:
I powiem że pierwsze słyszę że rumianek uczula zszokowałaś mnie teraz :cheer: kurcze jak to dobrze że jest forum przynajmniej czegoś nowego się dowiaduję :silly:

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #215336 przez Agusiak
Kozłowska z tym rumiankiem to spokojnie, nie każdego uczula i pewnie uczula mniej dzieciaczków niż więcej. Jak Matiemu nic nie jest to tylko się cieszyć i niech dalej herbatkę popija ;)

No niby masz racje z tymi zasiłkami i innymi "problemami".
Ja jestem na wychowawczym, ale pracy poszukuję i wątpię żebym miała możliwość aż tak długo w domu z dzieckiem siedzieć. Sytuacja sama wygoni mnie do roboty :(

Idę już spać bo na samą myśl o pracy zrobiłam się senna :silly: ;)

Dobranoc mamom i maluszkom :kiss:

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #215338 przez Kozłowska
To nie chcesz wrócić to starej pracy przecież muszą cię przyjąć z wychowawczego nawet w niepełnym wymiarze godzin ;) masz godzinna przerwę na karmienie i nie wiem co tam jeszcze musiałbyś się w kadrach czy u kogoś obcykanego zapytać :P
No a nam się nic nie należy ani rodzinne ani nic ponoć jeszcze muszę zobaczyć ale pewnie znów usłyszę że mój M ma za wysokie zarobki :angry:

13 lata 6 miesiąc temu #215340 przez Agusiak
nie, nie chcę tam pracować ;)

PAPA, DO jutra :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka