BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #210664 przez agi-p
Dzień doberek :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Co do tabl , to przez 10 lat brałam cilest i było super . Libido wcale mniejsze nie było , waga nie rosła , jednym słowem wszystko bosko . Odstawiłąm je w maju , bo staraliśmy się o Amelkę :) Teraz biore Azalię , bo karmie piersią . I niestety zauważyłam , ze apetyt mam wiekszy , waga jak fajnie spadała , to nagle stanęła w miejscu :( A jeśli chodzi o baraszkowanie , to ogólnie mniej tego , ale myślę , ze to bardziej przez zmęczenie . Jak tylko przestanę karmić to wróćę do cilest .

Ufff , ale sie rozpisałam , mam nadzieję ze nie bedziecie złe :P

Agusiak fajnie , ze u teściów było oki :) Nawet w odwiedzinki wpadają , no proszę :) Mój mąż też woli , zebym była w domku , więc siedzę :P Ale wiem o czym piszesz , bo jak Paula była malusia to też mieszkałam z rodzicami . A jakbyś wróciła do pracy , to Małą z kim zostawisz ?

Kozłowska Ty nocny marku :P Ja też się rozczulam na myśl o brzuszku , mimo że ciąża nie była najpiekniejszym okresem przynajmniej na początku . Kolejna będzie trudniejsza pewnie ze wzgledu, że Amelka już jest i będzie wymagała opieki i zainteresowania .

Ama dzisiaj kolejną kiepską noc miała :( Ale zrobiła takie kupsko w nocy , ze mąż aż się obudził . Wszystko do prania poszło , lącznie z kocykiem .

Uciekam ...miłego dzionka :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #210668 przez Agusiak
dzień dobry moje drogie mamusie :)

Bombelku czy takie coś masz z tym glutenem? Tylko to zawiera MM, TAK?
Gratuluję zakupu samochodu. My też od jakiegoś czasu jeździmy już nowym autkiem i jestem z niego mega zadowolona :) Oby Twój też Wam dobrze służył :)

www.zdrowystartwprzyszlosc.pl/produkty/p...a_mleczna_manna.aspx

Kozłowska Ojjjj moja szafa też prosi się o to żeby ktoś w niej posprzątał ;)
A co do dzieci to może uda Wam wszystko zapewnić także dwójce :) wszystko przed Wami, a dobre rodzeństwo jest bezcenne. Wie o tym np mój wujek,który już id kilku lat pasożytuje na moim tacie, a swoim bracie :angry: No ale ogólnie ja się cieszę, że mam siostrę i nie chciałabym być sama ;)

agi-p ale się bidulko nacierpiałaś rodząc Paulinkę :( Przytulam :kiss: :kiss:
Dobrze, że teraz trafiłaś na konkretnego i dobrego lekarza, który na dodatek zrobił poprawki po tamtych popaprańcach.
A jeśli chodzi o opiekę nad małą gdybym znalazła pracę do pozostaje nam żłobek, bo nasi rodzice jeszcze pracują lub będziemy zajmować się nią na zmianę jeśli znajdę pracę popołudniami.

A teściowie dziś przyjeżdżają bo mammy podwójną okazję :)
Paulinka ma dziś swoje pierwsze imieniny (zdecydowaliśmy się na 10 października) i kończy dziś 5 miesięcy :lol: :lol:

Miłego dnia :kiss: :kiss:

13 lata 6 miesiąc temu #210717 przez agi-p
Agusiak to wszystkiego naj dla Paulinki :) Ucałuj ją ode mnie i Ameleczki :kiss: No taka podwójna okazja do świętowania...super :) Fajnie z tymi imieninkami wymyśliliście :)

Mówisz , że ewentualnie żłobek ? Hmm to dobrą pracę musiałabyś znaleźć . Koszt żłobka to min 600 zł m-cznie , do tego doliczyc dojazdy i stracony czas . Moja kuzynka niedawno szukała i stwierdziła , ze to się nie opłaca , jak policzyła to wszystko . Tylko ona zarabia 1200 zł .

Bombel co do kombinezonu to moja koleżanka też ostatnio poszukiwała takowego , tyle że dla 11 m-go synka i kupiła w końcu na ciuchach za 29 zł !!!! Po sklepach to mówi , ze dla chłopców mało fajnych było , podobno zresztą im starszy ten jej Igorek to ciężej coś fajnego kupić . Mówi , ze kolejne dzidzi woli dziewczynkę , bo tych ciuszków wszędzie pełno :P

13 lata 6 miesiąc temu #210724 przez bombel779
agi-p napisał:

Bombel co do kombinezonu to moja koleżanka też ostatnio poszukiwała takowego , tyle że dla 11 m-go synka i kupiła w końcu na ciuchach za 29 zł !!!! Po sklepach to mówi , ze dla chłopców mało fajnych było , podobno zresztą im starszy ten jej Igorek to ciężej coś fajnego kupić . Mówi , ze kolejne dzidzi woli dziewczynkę , bo tych ciuszków wszędzie pełno :P

No właśnie!!Jak przeglądam ciuszki to widzę (tak mi się wydaje :P ) że dla dziewczynek jest większy wybór! :dry: :P

Agusiak napisał:

Bombelku czy takie coś masz z tym glutenem? Tylko to zawiera MM, TAK?
Gratuluję zakupu samochodu. My też od jakiegoś czasu jeździmy już nowym autkiem i jestem z niego mega zadowolona :) Oby Twój też Wam dobrze służył :)

www.zdrowystartwprzyszlosc.pl/produkty/p...a_mleczna_manna.aspx

Ja mam z Bobovity kaszkę,ale taka też może być ;) Ta z Nestle jest akurat z MM ale bezmleczne też są ;)

No mam nadzieję że autko będzie nam służyć!Bo te które sprzedaliśmy było takie cudowne!! To głupie,ale ubóstwiałam to auto :P :D Z resztą dzięki niemu poznałam mojego mężusia :P :D
W zeszłym roku kupiliśmy drugie autko żeby mój T miał czym jeździć (głównie na budowę) no i z tamtym trochę wtopiliśmy,okazało się felerne :( przez pierwsze miesiące włożyliśmy w nie duuuużo kasy :angry: Mam nadzieję że ten zakup okaże się trafniejszy!! :)

Aniołek wrzesień 2013 [*]

13 lata 6 miesiąc temu #210731 przez sylka
Co do wyboru ciuszków to też mam wrażenie że dla dziewczynek zawsze na sklepowych półkach więcej ciuszków jest :P

13 lata 6 miesiąc temu #210752 przez Emme
sylka napisał:

Co do wyboru ciuszków to też mam wrażenie że dla dziewczynek zawsze na sklepowych półkach więcej ciuszków jest :P

no tak, więcej- jeśli masz ochotę na córkę w stylu pink-sweet :P
nie ma "normalnych" kolorów dla dziewczynek poza różem, fioletem, beżem czy bielą. same falbanki i kokardki. Tola ma kilka chłopięcych ubranek. I częściej widzę ładne ubranka dla chłopców- bo ile można mieć różowych sukienek czy fioletowych sweterków.

13 lata 6 miesiąc temu #210772 przez Agusiak

no tak, więcej- jeśli masz ochotę na córkę w stylu pink-sweet
nie ma "normalnych" kolorów dla dziewczynek poza różem, fioletem, beżem czy bielą. same falbanki i kokardki. Tola ma kilka chłopięcych ubranek. I częściej widzę ładne ubranka dla chłopców- bo ile można mieć różowych sukienek czy fioletowych sweterków.

zgadzam się z Emme, Paulina też większość ciuszków ma chłopięcych, nawet ostatnio zakupiony kombinezonik. Dla dziewczynek ubranka podobają mi się z Coccodrillo ale tam zaś ceny też ładne. Chociaż jak się trafi na promocję to można coś fajnego kupić.

agi-p dziękujemy z życzenia i także ślemy buziaki :kiss: :kiss:

13 lata 6 miesiąc temu #210776 przez Kozłowska
Powitać ;)
Agusiak - wszystkiego najlepszego dla Paulinki :lol:

Nie wiecie jak to jest jak szukam czegoś na Matka to nic mi się nie podoba same dla dziewczynek widzę:P, a jak szukam czegoś dla chrześnicy męża czy dla córci koleżanki to mówię że wszystko nie ładne jakieś że dla chłopca większy wybór :silly:
Co do kombinezonów popatrzcie na Allegro ja kupiłam Matiemu za 25zł ja teraz poszukuję takiego misiowego-włochatego wiecie pewnie o co chodzi :silly:
Pogoda paskudna, ale jak nie zacznie padać to spadamy choć na krótki spacer :blink:
Choć najpierw muszę doprowadzić się do porządku bo mały nie dał mi dziś pospać :dry:
Buziaki :)

13 lata 6 miesiąc temu #210926 przez aniamaj133
Witajcie!
Pogoda dziś straszna, a w mieszkaniu chłodno :angry: Kaloryfery lodowate, także Zuzia leży sobie dzisiaj ubrana w ciepłego misia. Zaczęła coś kaszlec i kichac, dlatego profilaktycznie podaje jej wiatmaminke C. Jak w takim tepie dalej bedzie sie ochladzac to za niedlugo wyciagne zimowy plaszczyk,bo ze mnie zmarzluch niesamowity. Szukam rekawiczek dla malej, ale nigdzie nie znajduje w jej rozmiarze i czapeczke tez pora zmienic, bo mamy taka plocienna, misiu czy polarek?
Zuzka nie chciala dzis sama spac, obudzila sie ok2 w nocy nakarmilam ja i usnela, ale jak tylko odlozylam ja do lozeczka to od razu sie obudzila takze spalismy w trojke na naszej ciasnej wersalce :laugh:
Hm ubranka dla dziewczynek rzeczywscie sa przeslodzone i wszystkie na te sama nutke, za to dla chlopcow sa takie bardziej meskie :laugh: A dziewczecych tez mam wrazenie ze jest wiecej.
Ja podaje malej juz zupki, zaczelam od sloiczka z hipp - zupa jarzynowa krem po 4msc, a sama juz podalam jej zblendrowanego ziemniaka z marchewka i kalafiorem lub kurczakiem, brokula juz tez dostala i nic sie nie dzialo. Dzis mam lenia do gotowania takze dostanie gotowy produkt. Wcina caly sloiczek to chyba dobrze :)
Co do cc lekarz powiedzial mi to jako zalecenie ogolnie, nie indywidualne, ale sami myslimy o trzech latach roznicy pomiedzy dziecmi.
Tabletki jakie przyjmuje to wlasnie cerazette, dlatego nie wiem dlaczego tak na mnie dzialaj :dry:
Milego dnia Kochane!

13 lata 6 miesiąc temu #210928 przez Agusiak
Kozłowska Paulinka dziękuje za życzenia :kiss: :kiss:

My właśnie wróciłyśmy ze spaceru i jest bardzo zimno, dobrze że miałam kaptur przy kurtce bo bardzo wieje, brrrr.

Postanowiłam zacząć już zbierać na spacerówkę. Kupię ją dopiero na wiosnę więc mam kilka miesięcy na uzbieranie odpowiedniej kwoty.
Ta pierwsza bardzo mi się podoba, ale obawiam się, że może się nie sprawdzić na naszych chodnikach i krawężnikach, chociaż czytałam opinie, że te kółka pomimo tego że małe są bardzo mocne ale zawieszenie jest jednak dosyć niskie:

allegro.pl/wozek-nuna-pepp-2011-super-promocja-i1862865799.html

Dlatego jednak bardziej skłaniam się ku drugiemu, który też bardzo mi się podoba. Kolor trio plum:

allegro.pl/hauck-malibu-5-kolorow-gratis-i1777645864.html

A Wy macie już jakieś spacerówki na oku??

Idę dać małej mleczko a potem zrobię sobie kawkę i powygrzewamy się przy kominku :)
a jak wróci tatuś z kaszką to będzie obiadek z pierwszą porcją glutenu :)

13 lata 6 miesiąc temu #211087 przez bombel779
Agusiak ten pierwszy wózek jest ciekawy! :) W życiu takiego jeszcze nie widziałam! :P Poważnie! :)

Aniumaj ja tez szukam rękawiczek dla Jasia (i butów) więc jak cosik znajdę to Ci podrzucę do przeglądnięcia ;)

13 lata 6 miesiąc temu #211091 przez aniamaj133
Pierwszy wózeczek robi wrażenie, jednak podwozie naprawdę jest niskie, dlatego nie wiem czy jak załadujesz dolny koszyk zakupami będziesz umiała swobodnie zjezdzac z naszych kraweznikow.

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #211092 przez sylka
Agusiak napisał:

A Wy macie już jakieś spacerówki na oku??

My mamy taką spacerówkę Baby design sprint. Przetestowana już.

2 wózek bardziej do mnie przemawia :)
Załączniki:

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #211209 przez Agusiak
sylka mnie ten drugi też bardziej odpowiada, ale pewnie za te pół roku spodoba mi się jeszcze coś innego :silly:

aniamaj133 w tym wózku jak doładuję koszyk to nic się nie zmieni, bo on leży na ramie wózka, więc nie opadnie w dół. Jednak nie ma tego pałąka z przodu i nie wiem czy jest możliwość zamontowania. Mężowi się bardzo podoba bo fajnie się składa i zajmuje mało miejsca w aucie, ale mnie się bardziej podoba ten drugi, chociaż ten pierwszy rzeczywiście jest ciekawy.

słuchajcie wiem, że na 100 ml zupki trzeba podać jedną płaską łyżeczkę tej kaszki z glutenem, ale co w przypadku słoiczków? Tzn. jak np podaję pól słoiczka gotowego dania lub cały słoiczek to ile tych łyżeczek z glutenem wtedy dać?? Na pół słoiczka ile i na cały słoiczek ile??

Imieninki i pięciomiesięcznica bardzo udane, mamy już śliczny śpiworek do wózka z owczej wełny od teściów :) Spisali się ;) Nawet wybrali się z małą na spacerek SAMI :ohmy: :ohmy: Ale jakoś się z tym pogodziłam, hihihi, a tak poważnie to całkiem dobrze sobie poradzili ;)

13 lata 6 miesiąc temu #211229 przez bombel779
Agusiak napisał:

słuchajcie wiem, że na 100 ml zupki trzeba podać jedną płaską łyżeczkę tej kaszki z glutenem, ale co w przypadku słoiczków? Tzn. jak np podaję pól słoiczka gotowego dania lub cały słoiczek to ile tych łyżeczek z glutenem wtedy dać?? Na pół słoiczka ile i na cały słoiczek ile??

)

A ile ma taki słoiczek ml????
Wskazane jest by podawać JEDNĄ łyżeczkę 1xdziennie więc więcej nie podawaj. Ja takich słoiczków nie kupuję więc nie wiem jakiej są pojemności ale pewnie trochę ponad 100ml ?? 130?? Jeśli tak to daj normalnie 1 łyżeczkę ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka