- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- zostanę mamą w maju 2011 roku :)
zostanę mamą w maju 2011 roku :)
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
Widzę, że u wszystkich noce zaczynają podobnie wyglądać. U nas też nie było nigdy problemu z zasypianiem, najpierw była kąpiel, potem mleczko i mała sama zasypiała odłożona do łóżeczka. Ale pisałam już że ostatnio może od jakiś 2 tyg, budzi się ok godz. 2-3 w nocy, czasem wystarczy smok i przytulasek a czasem musi być jeszcze herbatka.
Wczoraj zasnęła jak zawsze ale po ok 30 min. już była wyspana

Dzisiaj byłyśmy dużo na spacerkach

Muszę też już zapinać ją w pasy w foteliku do karmienia bo po zmianie pieluchy posadziłam ją tam na chwilkę, żeby wyrzucić pieluszkę i umyć ręce, odwracam się a Ona siedzi sobie tak:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
agi-p dzięki za cynk o tych gotowych daniach

Miłego wieczorku

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- bombel779
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jaś,nasz największy skarb!!

A ja miałam pokazać czapeczkę jak przyjdzie,więc pokazuję

Do kompletu jest szal,ale powiem Wam że on jest wybitnie krótki,ledwo da się zawiązać

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

U nas ten zakup jeszcze przed nami i muszę się pospieszyć bo nawet jak jest słoneczko to już bywa naprawdę chłodno.
Znalazłam w komputerze to zdjęcie i chciałam żebyście zobaczyły co pokazała moja gwiazda zaraz po urodzeniu

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kozłowska
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Samo szczęście:)
Ale mi młody dał popis głosu dzisiaj, ale był już tak śpiący a tak walczył z powiekami żałuję że w takich chwilach zawsze podzieje gdzieś aparat

A teraz już lula oby do rana

Ale ta pogoda dziś zakręcona najpierw słoneczko później deszcz znowu słoneczko i gradobicie

Agusiak niunia cudna, a to zdjatko z paluchem czad

Bombel czapucha rewelacja pewnie cieplutka jest

Ja Matiego zapinam już od dawna w pasy ale dlatego że skubany odchylał główkę do tyłu i odpychał się nóżkami i zsuwał się

A co do takich znajomych jak piszesz Agusiak to: Też miałam jednych takich i musiałam ich tolerować, ale na szczęście moje a ich nie szczęście ostatnio powiedziałam parę słów za dużo i poszedł foch na całości

Ale wiecie co mnie najbardziej denerwuje dzieci są różne grube, chude, mają zeza itp i nikt nie powinien się z nich wyśmiewać i ich obgadywać!!!!!

Dobra zmykam spać pewnie nie pójdę

Miłej i spokojnej nocki

- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)

Agusiak Paulinka jest słodziuteńka . Ślicznotka istna

Fajnie , ze sobie pospacerowaliście . Ja może też sie dziś zmobilizuję . Chociaż zimno i nieprzyjemnie brrr nienawidzę takiej pogody . Zastanawiam się jak ja będę w zimie z Małą wychodziła .
A zdjęcie z paluszkiem boskie . Chyba lepiej jej w brzuszku było i dała temu wyraz

Bombel Jasiunio wygląda świetnie . Do twarzy mu w tej czapusi

Kozłaowska ja mam tak samo z aparatem ... jak jest potrzebny , to nigdy go nie mam

Oj też bym chciała uspać Małą po kąpieli i powiedzieć oby do rana

Dzisiejsza noc roszkę lepsza od poprzedniej , bo zamiast 6 pobudek były 4 ! Ale mimo to jestem znowu padnięta . Wczoraj cały dzień chodziłam jak pijana . A głowa z niewyspania to mnie tak bolała , ze szkoda gadać

Przetrzymaliśmy wczoraj Amelkę troszke i popołudniową drzemkę miała tylko do 15:50 a nie do 17:15 jak zawsze . Fakt zasnęła szybko po kąpieli , no ale w nocy i tak często się budziła .
A co tam wyśpie się jak Amka będzie pełnoletnia

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Kozłowska dopiero dziś jest piątekDobra zmykam spać pewnie nie pójdę ale dziś w piątek to może w telewizji coś będzie ciekawego..

A jeśli chodzi o aparat to też tak mam. Nigdy go nie ma kiedy jest potrzebny, dobrze, że chociaż komórka zawsze jest gdzieś pod ręką.
agi-p może u Amelki to faktycznie ząbki idą?? Fakt wyśpimy się chyba dopiero jak nasze pociechy będą pełnoletnie, chociaż pewnie wtedy co innego będzie spędzało nam sen z powiek, np.czemu jej jeszcze nie ma, już jest północ, a miała być o 22!!!!!??

Ale ostatnio to miałam taki problem ze wstaniem bo było mi tak wygodnie, cieplutko i ogólnie dobrze jak już nie pamiętam kiedy.
U nas noc dziś w porządku, mała się nie obudziła, ale spała niespokojnie i popiskiwała czasami, więc pół nocy mówiłam: ciiiiii ciiiiii ciiiiiii, szszszsz, szszsz

Stwierdziłam też, że jak dane będzie nam mieć kolejnego bobaska to kupię już sam wózek głęboki z dużą gondolą, a nie te 3w1, a potem to już zwykłą lekką spaceróweczkę tylko że rozkładaną na płasko

Miłego dnia dziewczynki

- Kozłowska
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Samo szczęście:)

A no rzeczywiście dziś piątek ale mi się od siedzenia w domciu wszystko chrzani

A dziś mi się przy farciło Matek obudził się jak mężu wrócił z pracy czyli przed 7 to on go przewinął i nakarmił i do łóżeczka troszkę po marudził i poszedł dalej w komara i wstaliśmy przed 9 bo go smrodek w pampersie obudził

A teraz siedzi w foteliku i ogląda bajeczkę

Co do wózków to już pisałam że też kupiła bym zupełnie inny też bym kupiła osobno, ale cóż wile rzeczy zrobiłabym inaczej.
Ja nie wiem czy się wyśpię jak młody będzie straszy wtedy pewnie będę jak na filmach czekać na niego, choć teraz są komórki ale z drugiej strony gorsze rzeczy się dzieją. Jak ja zaczełem się bawić i hulać po dyskotekach to nikt nikomu noża w brzuch nie wsadzał i nie lał do nieprzytomności bez powodu. No i nie było takich środków odurzających. Teraz wymyślają takie że aż głowa mnie boli co to będzie za 10 lat

Mam do Was pytanko?
Wczoraj skończył się macierzyński mam czekać na jakieś papiery z ZUS-u czy sama mam iść je wyciągnąć żeby udać się do pośredniaka

Buziaczki miłego dzionka

- bombel779
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
O maj got!!!!

- sylwira1721
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mój Skarbeczek Najsłodszy Tobiś <3
Agusiak napisał:
boż gdzie ta baba ma mózg !!
wrednyUwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ] [ Kliknij, aby ukryć ]babsztyl
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Kozłowska a jak Ci się skończył macierzyński to nie przechodzisz na wychowawczy?? Wymówili Ci pracę? Chyba, że sama chcesz szukać innej. Ja Ci nie pomogę, bo ja od razu przeszłam na wychowawczy, 3 lata i teraz staram się o zasiłek rodzinny z dodatkiem na dziecko. I siedzę w domu dopóki mnie do roboty mąż nie wygoni lub sytuacja tego nie wymusi.
Też nie znoszę tych wszystkich urzędowych papierków i procedur

A z takich niefajnych rzeczy to od mojego T kolegi z pracy wnuczek, 7 miesięczny nagle nie wiadomo z czego dostałam zapalenia opon mózgowych

- bombel779
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)

Kozłowska ja też niestety nie pomogę , ja wszystko w zakłądzie pracy załatwiam i po skończeniu macierzyńskiego idę na wychowawczy . Hmmm...faktycznie Ci się poszczęściło , pospałaś sobie za wszystkie czasy

Agusiak Amelce chyba ząbki jeszcze nie dają w kość . Nie ma dziąsełek ani rozpulchnionych , ani czerwonych . Sprawdzam jej codziennie czy czasami nie widać jakieś białej perełki , ale nie .
Trzymam kciuki za zdrowie wnuczka kolegi Twojego Męża . Takie Maleństwo a już tak cierpi i walczyć musi o życie . Okropieństwo .
Ja tam jestem zadowolona z wózka

Byłam z Amką na spacerze 10 min . Zimno,wietrznie i nieprzyjemnie . Amelce wcale się nie podobało .
I od wczoraj kapitalnie układa usteczka i pierdzi na buźce

- bombel779
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Dziewczyny jak któraś używa Hagisów to jest fajna promocja w Biedronce. Mężu się skusił więc mamy Hagisy ;)Wychodzi 40 coś groszy za pieluszkę.
A ja wybrałam się dziś na zakupy dla siebie i udało mi się kupić spodnie z kantem i drugie (moje ukochane zawsze sztruksy

Ale Paulinka oczywiście też skorzystała bo kupiłam jej polarową czapeczkę i rękawiczki, tak w sam raz na teraz. A rękawiczki wiecie są dokładnie takie jak te niedrapki do szpitala tyle że z polaru.
Dziś mała jadła ziemniaczki z dynią, ale chyba średnio jej smakowały bo jak zawsze szeroko rozdziawia pyszczek tak teraz taki ledwo co dzióbek robiła, heheheh, ale zjeść zjadła