BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #211447 przez Agusiak
Bombelku wiem, że masz rację :)

Już zapowiedziałam T że od jutra gotujemy małej zupki :) bo inne papki i musy to mąż już robi :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 6 miesiąc temu #211456 przez bombel779
Nie wiem jak Ty Agusiaku,ale ja np. lubię sobie popichcić :blush: więc wymyślanie,wyszukiwanie i przyrządzanie dla Jasia własnoręcznie posiłków to dla mnie sama przyjemność i satysfakcja! :) A jeszcze jak mi Jaś towarzyszy i mogę się z Nim powygłupiać,pośmiać,poudawać że występuję w tv to już w ogóle świetna zabawa jest :) i Jasiu ewidentnie lubi mi się przyglądać jak gotuję :) :D może Paulinka też polubi taki rodzaj spędzania razem czasu?! ;)

Aniołek wrzesień 2013 [*]

13 lata 6 miesiąc temu #211457 przez Kozłowska
Kłaniam się wieczorkiem:P
Mój szkrab już śpi pewnie za godzinkę wstanie na mleczko ;) Dzisiaj zrobiliśmy mu dzień dziecka bo wybraliśmy się na długie zakupy i jak wrócił to dostał mleczko i padł i szkoda było mi go budzić :silly:
Zakupy udane w Realu kupiłam mu prześliczna beżową czapeczkę były różne kolory z rękawiczkami koszt 14,99zł bo jak tak dalej pójdzie to jednak mu się przydadzą jutro zorbie zdjęcie to Wam pokarzę :blink: Jak coś to w realu fajne promocje kombinezony były po 25 zł takie nawet nawet na zmianę taki dodatkowy ;) Były jeszcze takie samochodziki - jeździki z Kubusiem Puchatkiem po 99zł i teraz żałuję że małemu nie kupiłam bo on jest od niby od 12 miesięcy a pewnie jak będę chciała coś takiego kupić to będzie droższe :dry:
allegro.pl/jezdzik-popychacz-kiddieland-...ney-i1867289466.html
A tak to dzionek zaliczmy do udanych:) Upłynął nam żartach i śmiechu aż żal że się skończył miejmy nadzieję że jutro też będziemy się tylko śmiać:)
Co do spacerówek nie mam jeszcze upatrzonej tak na już ale mam pewne wymagania na co patrzę:
lekka - no jednak wnoszenie i znoszenie to uporczywe
duży kosz na zakupy - wiadomo po co :silly:
zależy mi też na przesuwanej budce żeby małemu nic nie przeszkadzało słoneczko czy wiatr
rozkładane oparcie
no i żeby po złożeniu zajmował mało miejsca :)
to chyba wszystko
Sylka - ta spacerówka jest super i bardzo wygodna dla malucha ponoć moi znajomi zachwalają jak nic nie znajdę to w 100 tez się na taka pokuszę:)
Mnie podoba się ten
allegro.pl/jane-carrera-aniversario-bdb-...czk-i1867780070.html ale ze względu na budkę no i waży 6.5 kilo ponoć.
Dobra zmykam buziaczki kolorowych snów

13 lata 6 miesiąc temu #211458 przez bombel779
My mamy taki pchacz tylko nie z Kubusiem Puchatkiem :P

13 lata 6 miesiąc temu #211461 przez Agusiak
Bombelku no ja już tu kiedyś pisałam, że ja jestem niegotująca :( :silly:
Nie wiem dlaczego ale nigdy nie ciągnęło mnie do gotowania. Dzięki Bogu mój T jest kucharzem z zamiłowania a kiedyś nawet myślał żeby zostać nim z zawodu i to on nam wszystko pichci i gotuje i dba żebyśmy z głodu nie popadały ;) Może teraz przy małej się zmobilizuję i nauczę kilku podstawowych potraw. Dlatego w sprawach kulinarnych pytam się Was czasem po kilka razy co i jak robicie dla dzieciaczków bo wszystko to mężowi przekazuję żeby był na bierząco z niemowlaczkową dietą :blush:

Kozłowska cieszę się, że zakupy udane :)

13 lata 6 miesiąc temu #211463 przez bombel779
Agusiaku to grubsze gotowanie,dla Was zostaw mężowi ;) Faceci są świetnymi kucharzami ;) :D
A Ty chociaż czasem coś Paulince zrób ;) Z dzieciaczkami jest o tyle dobrze że nie musisz cudować z przyprawami ;) i nie musisz uważać z warzywami żeby ich nie rozgotować :P bo jak nawet rozgotujesz to łatwiej je będzie rozdrobnić :P ;) :D

13 lata 6 miesiąc temu #211465 przez Kozłowska
www.bobowozki.com.pl/product_info.php?pr...id=1717&%3CosCsid%3E
????!!!!???? widziałyście coś takiego?? właśnie mi oczy wyszły ( :cheer: )

13 lata 6 miesiąc temu #211466 przez Agusiak
hahah no tak coś w tym jest :) Może faktycznie spróbuję...:)

Tymczasem mówię Wam dobranoc Kochane i do jutra :kiss: :kiss:
Mąż się zaparł, że pójdzie spać wtedy kiedy ja, a że wstaje o 5.30 do pracy to nie będę go męczyć i też się kładę ;)

:kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

13 lata 6 miesiąc temu #211468 przez bombel779
Kozłowska napisał:

www.bobowozki.com.pl/product_info.php?pr...id=1717&%3CosCsid%3E
????!!!!???? widziałyście coś takiego?? właśnie mi oczy wyszły ( :cheer: )

O rany :cheer: :ohmy: :laugh: :laugh: Niezłe!! :D

Dobranoc Agusiaku ;)

13 lata 6 miesiąc temu #211472 przez Kozłowska
Czad tylko chyba jeszcze bardziej czadowa cena !! :dry:

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #211499 przez agi-p
Hej Kochane :)
Też mnie czeka za miesiąc przeprawa z glutenem , więc fajnie , że o tym piszecie :) Swoją drogą przekichane jak ktoś nie toleruje glutenu...takie ograniczenia w diecie , że szok .
A kiedy mamusie karmiące piersią zaczęłyście wprowadzać inne posiłki ?

Agusiak spacerówka mi też ta 2 wydaje się lepsza i praktyczniejsza , ale tak jak piszesz jeszcze pewnie znajdziesz inną a ostatecznie kupisz zupełnie coś innego :P Ja jeszcze się nad tym nie zastanawiam . Mi w moim wózku na razie spacerówka wydaje się oki . Ale jak już będę kupowała to na pewno w kolorze neutralnym . Łóżeczko turys , krzesełko , matę ...to wszystko mam w takim kolorku , żeby chłopczyk też mógł mieć :P W razie jakby udało się przy 3 podejsciu synka spłodzić :P
No i rewelacja , ze Paulinka dostała śpiworek :) Kolejny wydatek mniej :) My to wszystko sami musimy kupować ,nikt nie wpadnie na pomysł , żeby kupić coś Amelce :( I fajnie , ze teściowie się spisali :)

Co do ciuszków to macie rację , jest pełno dla dziewczynek , ale różowych . Tak się broniłam przed tym kolorem , ale w końcu uległam :) Wiadomo jak się trafi coś w innym kolorku to do strzału kupuję , ale fakt różową mamy prawie całą garderobę .

Amelka ma chyba kolejny skok rozwojowy , bo nie wiem jak inaczej wytłumaczyć kiepskie nocki i to , że najchętniej wisiałaby na mnie całymi dniami . Wczoraj byliśmy na zakupach popołudniu i zasnęła w aucie o 18 . Oczywiście potem męczyłam się z uspaniem po kąpieli do 21 !!! Już mam sprawdzone , ze max do 17 spać może , zeby po kąpieli ładnie zasnąc .
Byłam w lidlu , ale już nic dla babysia nie było :( W biedronce kupiliśmy świetne ocieplane rajstopki za 7,99 ! Ale zabrałam tylko 1 parę, bo chyba się strasznie zmechaca po praniu .

Kozłowska super , że taki fajny dzionek mieliście , życzę kolejnych takich :) A ten jeździk to faktycznie mogłaś zabrać . Ja też często mam tak , ze coś mi się podoba , fajna cena i nie wiem czemu nie biorę tego , a potem jak chcę kupić to cena już zawyżona :( Może jeszcze się coś przytrafi .

Kurcze już niedługo prezenty dla Maluszków pod choinkę bedziemy kupowały ....SUPER!!!!

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #211519 przez Agusiak
dzień dobry :)

U nas noc też taka sobie. Kurcze nie wiem o co chodzi ale Paulka budzi nam się w nocy już prawie od dwóch tyg :dry: Czasem pomaga smok i troszkę przytulenie, czasem tak jak dziś muszę jej dać herbatki, hmmmmm.
Od wczoraj też jest strasznie marudna, płacze no i ja zaś sobie wkręcam, że to przez ten gluten :dry: Siedzi sobie lub leży i nagle w ryk. Ale zaś potem sobie siedzi grzecznie i się uśmiecha :) Matko u mnie to od początku to całe karmienie spędzało sen z powiek, jak nie mocne ulewania i krztuszenia się, kolki, gazy, wzdęcia, alergie, uczulenia...Ech jaki człowiek jest jednak niedoskonały i jak długo zależny od kogoś. Takie zwierzę rodzi się, staje na nogi i zaraz je to co matka upoluje a potem poluje już samo :lol: :silly:

agi-p widzę, że też nie masz teraz z Amisią lekko. Trzymajcie się dzielnie :)

Miłego dnia Wam życzę dziewczynki :)
muszę lecieć bo ta moja bidulka mała zaś zrzędzi :angry: ;) :silly:

13 lata 6 miesiąc temu #212070 przez bombel779
Agusiak napisał:

muszę lecieć bo ta moja bidulka mała zaś zrzędzi :angry: ;) :silly:

Och skąd ja to znam?! Jasiu też marudny ostatnimi dniami :huh: ale chyba nam idą dolne 3jki i to dlatego....? :huh:

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #212243 przez Kozłowska
Witam mamuśki:)
Ojjoj ale tu dziś pusto albo ja wyjątkowo wcześnie zajrzałam ;)
Nasz dzionek minął dość spokojnie niestety nie mogliśmy wybyć na spacerek bo cały boży dzionek padało zresztą pada nadal bu :(
Zaraz urządzimy sobie kąpiel i może pójdziemy lulu ale to się jeszcze okaże :silly:
Co do prezentów świątecznych to ja mam spokojną głowę zawsze wcześniej planuje co kupić ;) Dylemat miałam tylko z Małą tzn chrześnicą mojego mężulka ale znalazłam taką fajną matę do tańczenia od 18 miesiąca więc chyba na tym zostanie ;) Małemu kupiliśmy skoczka co pokazywałam wcześniej :woohoo:
Jak zwykle zostanie mój małżonek ale coś wymyśle jak zawsze :laugh:
Wstawiam obiecane zdjęcia czapusi:)
Brązowa zakupiona wczoraj z rękawiczkami, niebieska kupiona w pepco, brązowa w h&M a druga taka gruba w prezencie od prababci:))
Ja to mam hopla na punkcie czapek z uszkami :lol:
A tu z siostrzyczką cioteczną (chrześnicą mojego M)

13 lata 6 miesiąc temu #212247 przez bombel779
Ale fajne czapusie!!! :D Ja zamówiłam też taką z uszami ale białą :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka