BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

13 lata 6 miesiąc temu #209031 przez bombel779
Agusiak napisał:

Ja mam tak, że jak nynka śpi to niech tam sobie śpi spokojnie, ale za to czasem jak się tak na nią nawkurzam, nadenerwuję a potem patrzę jak słodko śpi to mam wyrzuty sumienia, że jak ja mogłam w ogóle zdenerwować się na kogoś tak słodkiego i bezbronnego :(

Agusiaku ja mam dokładnie tak samo :P Myślę że taki urok mamy ;)

Dzień dobry ;) w ten brzydki deszczowy dzień :huh: :P

Aniołek wrzesień 2013 [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 6 miesiąc temu #209210 przez aniamaj133
Hej Kochane! My tez milutko spedzamy dzien, obiadek juz gotowy, wszystko wyprasowane, wczoraj dokladnie posprzatalam wiec dzisiaj sobie odpuszczam. Ide na 14-ta do tesciowej, a potem na zakupy, postaram sie je szybko zalatwic zeby Zuzia nie tesknila :dry:
Taka pogoda ze nie wiadomo jak dzieciatko ubrac...
Mysle czy rajstopki i cieplutkie spodenki wystarcza?
Czy lepiej spiochy z misia i na to spodenki?
A na gore? Body z glugim, sweterk i kurteczka?
Nie wiem czy brac wozek czy nosidelko bo do tesciowej mam w sumie 5min drogi.,..
ach...

13 lata 6 miesiąc temu #209214 przez Agusiak
no ja też nigdy nie wiem jak ubrać małą w taką pogodę tym bardziej, że sama zmarzluch jestem a nie chcę jej przegrzać. Aniu pytałam wcześniej o to jaki masz wózek, że ma taką fajną dużą gondolę??

13 lata 6 miesiąc temu #209217 przez bombel779
Aniu ja bym ubrała rajstopki + spodenki,a na górę body z dł.rękawem + sweterek i kurteczkę.
Ja uważam że lepiej dziecko ubrać nieco lżej i później ewentualnie coś narzucić dodatkowo,niż dziecko ma się przegrzewać i złościć. Z resztą mówisz że do teściowej masz raptem 5min drogi więc spokojnie taki ubiór starczy ;)

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #209233 przez Agusiak
ha to ja tak ubieram, tylko że my nie mamy jeszcze dla Małej jako takiej kurteczki i zakładam polar zamiast tego.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

13 lata 6 miesiąc temu #209243 przez bombel779
Ja kurtki też nie mam :P Ale dlatego że ja nie lubię ubierać Jasiowi kurtek!Jak ma na sobie dwa długie rękawy (body i sweterek) to rękawy kurtki później jakieś takie ciasne są i przeważnie musiałam mu rączki niemalże wciskać :ohmy: Ja się denerwowałam i on :huh: więc stwierdziłam że póki jest taki mały to kurtek nie będę ubierać.Zaopatrzyłam go w zamian w gruby,puchowy,podszyty polarkiem bezrękawnik i to jest wg mnie super sprawa! :)

13 lata 6 miesiąc temu #209251 przez Agusiak

Zaopatrzyłam go w zamian w gruby,puchowy,podszyty polarkiem bezrękawnik i to jest wg mnie super sprawa!

właśnie bombel wieeeelkie dzięki :kiss: Pół dnia się zastanawiałam co ja to jeszcze miałam małej kupić jak T wypłatę przyniesie :laugh: Ostatnio sobie jeden tak upatrzyłam ale kasy nie było, a teraz o mały włos bym zapomniała :silly:

13 lata 6 miesiąc temu #209252 przez aniamaj133
Agusiaku mam taki wózeczek : allegro.pl/3w1-najnowszy-zestaw-baby-mer...cja-i1809207400.html model: zielony w kwiatki:)
Dzięki za rady, chyba tak wlasnie ubiore Zuzke i przeniose ja w nosilde a siebie zaopatrze w parasol to nie zmokniemy:)
Ide sie ubrac, bo znajac zycie bede lamentowac przed szafa i dlugo mi zejdzie, a Zuzia spi to mam chwile dla siebie. Odezwe sie po zakupach!

13 lata 6 miesiąc temu #209270 przez Agusiak
no popatrz Aniu a miałam ten wózek na oku jako mój pierwszy typ. Nawet podawałam linka do niego którejś z dziewczyn na forum, jako fajny wózek 3 częściowy za fajne pieniądze, a widzisz skusiłam się na tego Espiro u nas w sklepie :angry: i jestem zła, ale już trudno, nie ma co narzekać bo sobie go jeszcze obrzydzę ;) ;) Ale widać, że pierwszy typ byłby najlepszy :P

Udanych zakupów :)
My wybieramy się dziś do drugich pradziadków Paulinki :)

13 lata 6 miesiąc temu #209322 przez aniamaj133
Tak Agusiaku to Ty mi ten wózeczek pokzazałaś :laugh:
Szukałam gdzie w mojej okolicy mogę go kupic i znalazlam w sklepie w Bytomiu.
Sprawdza sie bardzo dobrze, nie moge narzekac:)

Ja już ubrana czekam tylko aż Zuzia wstanie i idziemy :)

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #209520 przez Agusiak
aniamaj133 no to bardzo się cieszę, że wózeczek się dobrze sprawuje :)

My właśnie wróciliśmy ze sklepów i nie było żadnych fajnych bezrękawników, ale znalazłam ładną kurteczkę i ma ona fajne, szerokie rękawy :)

a butki mamy takie:
Załączniki:

13 lata 6 miesiąc temu #209544 przez agi-p
A z mojego leniuchowania nic nie wyszło :P Mężuś wrócił z pracy wcześniej i pojechaliśmy na zakupy .
Kupiliśmy Amelce świetną czapkę na zimę , taką uszatkę . Tylko wypiorę , to zrobię małej zdjecie i Wam pokaże .
Ja Małą teraz na wyjście ubieram tylko w body dł rękaw , spodenki ocieplane i sweterek . Sweterek kupiłam taki cieplejszy . Bezrękawniki też mam , więc jak chłodniej będzie to ubierzemy :)A kurteczkę też mam , ale raczej pójdzie w odstawkę . Wolę polarki i sweterki .
Agusiak butki świetne :) Ja chyba kupię te z tesco , bo też mi sie podobają :)A kurtka też super , te rękawki szerokie , więc bez problemu ubierzesz Paulce :)
Uciekam rozpakować zakupy i przygotować rzeczy do kąpieli .
Do później :)

13 lata 6 miesiąc temu #209576 przez Agusiak
agi-p koniecznie pochwal się czapuchą bo ja właśnie poluję na taką ciepluśką zimową to może podpatrzę ;) :silly:
Zostało mi jeszcze kupić jakieś rękawiczki, bo mam przy kombinezonie, ale to za mało, jakąś zimową czapkę właśnie, jeszcze jeden kombinezon (ten co mam to od szwagierki i totalnie nie jest w moim guście, ale do wózka może być) no i ten śpiwór do wózka i to na razie będzie tyle. Aha no i nadal poluję na jakiś bezrękawnik :)

Paulinka już wykąpana, pojedzona i śpi sobie w łóżeczku, mam nadzieję, że już do samego rana ;)

Miłego wieczorku

13 lata 6 miesiąc temu #209611 przez bombel779
aniamaj133 napisał:

Szukałam gdzie w mojej okolicy mogę go kupic i znalazlam w sklepie w Bytomiu.

Aniu a skąd jesteś???? :)

Agusiak
super butki i kurteczka!! :)

13 lata 6 miesiąc temu #209701 przez aniamaj133
Witajcie wieczorkiem!
Zakupy całkiem udane, ale oczywiście zamiast sobie kupiłam coś dla Zuzi :laugh:
Znalazłam śliczny kombinezonik z takiego jakby misia.. ale takiego włochatego :laugh: i do tego kupiłąm jeszcze jedne śpioszki bo mi się spodobały a akurat taniutkie były. Jutro porobie fotki to się pochwale:)
Bezrękawnik Zuzia dostała ostatnio od dziadków, ale jest bardzo duży więc prędzej wykorzytsamy go na wiosnę.
Jakie rozmiary mają Wasze pociechy?
Szczególnie pytam agi-p bo ona ma cócie w podobnym wieku co Zuzia:)
Ile ważą?

Agusiak śliczna kurteczka, taka dorosła :woohoo:
Bombelku pochodze z Katowic, potem mieszkałam w Chorzowie, a po ślubie przeprowadziłam się do Świętochłowic :)
Jutro ciąg dalszy zakupów ide polowac na firanki i buty, bo zimno się zrobiło :dry:
Agusiaku w niedziele pewnie bedzie paskudnie chłodno :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka