BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

13 lata 6 miesiąc temu #207305 przez agi-p
Sylka ja sie już nie mogę doczekać tego etapu rozwoju Amelki :)
Słodziak z tego Kubusia Twojego :) Na zdjęciu Wygląda na takiego rozkosznego rozrabiaczka :)
To wszystko wskazuje na to , że szybko zacznie Ci stać samodzielnie i chodzić :):):)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #207397 przez Kozłowska
Póki pamiętam to SOLCOSERYL żel ;)
Co do usypiania ja na noc nie mam problemu (jak na razie :silly: )Mały po kąpieli idzie albo zasypia przy mleczku, a jak nie to wkładany jest do łóżeczka i tam pogada jeszcze sobie coś i usypia :) Za to ostatnio nie daje mi spać :dry: jak zawsze wstawał o 8/9 i po jedzeniu szedł jeszcze spać na godzinkę może dwie tak teraz pobudka o 6 czy 7 i oczy jak pięć złoty ani myśleć o śnie. Wczoraj przez cały dzień spał ogólnie może ze 2 godziny. Myślałam że jak tak padł po kąpieli to da mi pospać, ale nie wstał przed 7 i koniec nie ma spania ;) Bawić się ze mną i już. :silly:
Ale dziś brzydko u nas mówiłam że będzie szaro buro i ponuro tylko zapomniałam dodać że jeszcze wietrznie. No to cóż czekamy na tatę zjemy obiadek jak wymyślę co zrobić :unsure:
i później pójdziemy na spacerek. O mój terrorysta się zmęczył i usnął to lecę zobaczyć co tam upitrasić i się ogarnąć :silly:
CIEKAWE..... dzisiaj oglądałam dzień dobry TVN czy coś w tym stylu w jednym ze szpitali nie usłyszałam miejscowość jest poród przy pomocy gazu rozweselającego poród ma nazwę
" na gazie" :silly: CIEKAWE.....

13 lata 6 miesiąc temu #207408 przez sylka
agi-p napisał:

Sylka ja sie już nie mogę doczekać tego etapu rozwoju Amelki :)
Słodziak z tego Kubusia Twojego :) Na zdjęciu Wygląda na takiego rozkosznego rozrabiaczka :)
To wszystko wskazuje na to , że szybko zacznie Ci stać samodzielnie i chodzić :):):)

Dziękuję, fakt mały cwaniak z niego. Wszędzie mi się wspina. Siedzi na kolanach i łapię się rączkami a to bujaka a to wersalki czy mnie :p. Pełza po całym domu. Musze mu kipic jakieś włochate body to mi podłogi wyfroteruje :) Na czworaja stoi i się buja ale chodzenie na 4 chyba go nie interesuje ciągle by tylko chciał żeby postawić go na nózki.w sumie ja nie raczkowałm to zobaczymy jak u niego bedzie.

Kozłowska m.in. w moim mieście można rodzić "na gazie" chyba od sierpnia. Szkoda że wcześniej tego nie było. Choć poród miałam szybki :)

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #207520 przez Agusiak
dzień dobry, :)

agi-p no ja mam dokładnie taki sam system jak Ty, tzn. u góry w pokoju mała ma normalne łóżeczko ze szczebelkami a na dole w salonie turystyczne, tam też ucina sobie jeszcze poranne drzemki :)

My dziś jedziemy w odwiedzinki do pradziadków Paulinki :)

Dzisiaj w nocy znowu nam się mała przebudziła, ale wzięłam ją na ręce tak jak do karmienia ale zamiast butli dałam smoka i ku mojemu zaskoczeniu zasnęła. Przeczytałam kiedyś o tym sposobie w książce Tracy Hogg Język niemowląt.
Ogólnie coś ostatnio u nas nocki coraz gorsze, jak nigdy. Ale to chyba jakiś takie etap :dry:

A to niunia dzisiaj podczas porannej toalety. Zdjęcie marnej jakości ale z komórki, bo aparatu nigdy nie ma jak jest potrzebny ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Aha jutro w DZIEŃ DOBRY TVN ma być o udzielaniu pierwszej pomocy dzieciom. Muszę to obejrzeć :)

A my łóżeczko turystyczne mamy takie, kolor zielono-granatowy :
allegro.pl/lozeczko-turystyczne-kojec-ma...jak-i1846284010.html
Miłego dnia :*
Załączniki:

13 lata 6 miesiąc temu #207643 przez bombel779
Agusiak mam identyczne łóżeczko ;)

Aniołek wrzesień 2013 [*]

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #207746 przez agi-p
Agusiak i Bombel macie rewelacyjne łóżeczka dla dzieciaczków :) Mi się też bardzo podobało to z serii safari , ale odkupiłam od koleżanki zwykłe :(
Aguś a gdzie kupowałaś te literki ? I lampkę ? Super to wygląda :) I jak fajnie Paulka nóżki łapie :) Kurcze miesiąc różnicy między dziewczynami naszymi a już tyle Paulinka umie :)

O porodach "na gazie" też słyszałam . Fajna sprawa . Podobno niektórzy tatusiowie nawet troszkę wdychają :)
U Was uczestniczyli w porodzie ?

Piszecie o nocnym spaniu ... Amelka od początku kiepsko sypia i w nocy i w dzień :( 3 pobudki to standard w nocy . Teraz przez ostatni tydzień wygląda to tak , ze ok 19:30 - 20:00 śpi i ok 24-1 w nocy pobudka , kolejna ok 3-4 i 5:40 koniec spania . Nie ma zmiłuj , trzeba ją zabrać i gadać z nią . Przez dzień to takie 15-20 min drzemki tylko . Dzisiaj przez dzień to w ogóle masakra , spała raz przez 40 min i potem kolejny raz 10 min . Teraz padła po długiej "wojnie" i spi . Ale dzisiaj wszystko inaczej , pewnei temu że tatuś w domku .

I powiem Wam , ze w szoku jestem , bo krzesełko już przyszło!!! Ama siedzi w nim lekko jeszcze zdziwiona , ale zadowolona :)

A Agusiak Ty pisałaś u nas na wątku , ze podoba Ci sie ta spacerówka co MałMi kupiła . Napisała , ze fajna , lekka i krawężniki jej nie straszne . Tylko jak dla mnie wielkim minusem jest to , ze nie rozkłada sie do leżenia .

I przesyłam foty mojej Diablicy :P

Tu pogryziona przez komary ...

Tu w spaceróweczce na porannej drzemce :)

I w nowym krzesełku :) Z któego najbardziej chyba ja się cieszę :P
Załączniki:

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #207776 przez bombel779
Agi-p ja takie literki kupiłam na allegro ;) Ostatnio nawet oglądałam nowe dekoracje drewniane,to pokaże Ci u jakiego sprzedawcy mi się podobały ;)

Ooo np. tutaj są bardzo fajne :)
allegro.pl/listing.php/user?listing=&lis...7&buy=&us_id=4729922
;)

Ale Amelka pogryziona :ohmy: Zabić głupie komary!!!! :angry: :angry: Biedne dzieciątko podziobały :angry: :( :kiss: dla Amelki! ;)

13 lata 6 miesiąc temu #207812 przez Sajuri
Witam
To ja sie dopisuje
Termin mam wstempnie według moich obliczen na 20 maja ;)
Miło bedzie z wami pisac :)

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #207859 przez Agusiak
agi-p literki kupiłam na allegro, wszyscy sprzedawcy mają to samo przeważnie więc obojętnie u którego ;) a lampkę w IKEA, były jeszcze księżyce :)
U nas lampka sprawuje się rewelacyjnie, świeci się całą noc i mogę podglądać malutką :silly:

Spacerówka MałejMi faktycznie mi się spodobał, ale znalazłam ten wózek na allegro i poczytałam, pooglądałam i właśnie brakuje w nim kładzionego oparcia, a to duży minus i chyba też nie ma tego pałąka z przodu. I mam już inne modele na oku ;)

Bombel to powiedz mi czy ja wycierasz łóżeczko wilgotną szmatką a szczególnie szczebelki to zostają Ci brązowe plamy na szmatce jakby się ta bejca zmywała. Powiem Ci, że ja już to łóżeczko z tego powodu raz wymieniałam i reklamowałam w sklepie. Sprzedawca przy mnie rozpakował jeszcze 4 i było to samo, dopiero piąte było OK. Jednak ostatnio jak je wycierałam to znowu jakby zaczęło to schodzić. Wygląda to tak jakby ktoś położył kolor ale nie pomalował lakierem bezbarwnym. Czy Ty też tak masz??

Sajuri witamy i gratulujemy :0
Zapraszamy do majówek 2012 :) oraz do pogaduszek u nas także :)

U nas chyba zaczynają się "gorsze czasy" ;) Paulina w dzień sypia już coraz mniej ale dzisiaj to już przeszła samą siebie, w ciągu całego dnia spała łącznie ok 40 min :dry:
I jeszcze do tego cały czas zrzędziła. Żeby to się jeszcze czymś zajęła, pobawiła, ale takie marudzenie to masakra :dry:

agi-p Amelka jest śliczna, nawet z bombelkami po wstrętnych komarach :)

13 lata 6 miesiąc temu #207980 przez Agusiak
a miałam Wam napisać, że Paulka mówi już od kilku dni tatatatata tata, dadada, i agagaga, więc sobie to tłumaczę, że do mnie po imieniu zagaduje :P ;)

13 lata 6 miesiąc temu #207997 przez bombel779
Agusiak napisał:

Bombel to powiedz mi czy ja wycierasz łóżeczko wilgotną szmatką a szczególnie szczebelki to zostają Ci brązowe plamy na szmatce jakby się ta bejca zmywała. Powiem Ci, że ja już to łóżeczko z tego powodu raz wymieniałam i reklamowałam w sklepie. Sprzedawca przy mnie rozpakował jeszcze 4 i było to samo, dopiero piąte było OK. Jednak ostatnio jak je wycierałam to znowu jakby zaczęło to schodzić. Wygląda to tak jakby ktoś położył kolor ale nie pomalował lakierem bezbarwnym. Czy Ty też tak masz??

Nie,nic takiego nie zaobserwowałam. Wycieram łóżeczko za każdym razem jak ścieram kurze i nigdy nic brązowego na szmatce nie widziałam :S ;)

Aaaa nie wiem Agusiaku czy widziałaś,ale spróbowaliśmy Twoje wafelki :) :D
Hmmm cio to za wafel? :)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Schrupam sobie :)

Mmmm dziwne...

13 lata 6 miesiąc temu #208001 przez olka
bombelasiu, ale Jasiek jest piękny :kiss: :kiss: a ostatnie zdjęcie jest najlepsze :laugh: :laugh: minka super :laugh: powiem Ci, że mój Jasiu jeszcze nie potrafi tak siedzieć :dry: przewrraca się na boki po chwili :dry: no ale wszystko w swoim czasie zapewne

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13548

13 lata 6 miesiąc temu #208003 przez bombel779
No pewnie Oluś! Wszystko w swoim czasie ;)

13 lata 6 miesiąc temu #208006 przez Agusiak
heheh smacznego Jasiulku :kiss:

Jak On ładne sam siedzi :ohmy: kiedy mniej więcej zaczął Ci tak sam siadać? A wozisz go w spacerówce na leżąco jak nie śpi czy już na siedząco?

Kurcze to wychodzi na to, że ja mam jakiegoś pecha do tego łóżeczka :angry: :dry:

13 lata 6 miesiąc temu #208007 przez olka
wystarczy że mały klocuszek z niego :silly: :lol: hihi... nie można mieć wszystkiego :blink:

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13548

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka