BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

13 lata 6 miesiąc temu #205688 przez Agusiak
tzn chodziło mi o to, że jak chcesz położyć troszkę oparcie, to w tym moim pozycję zmienia całe siedzisko, a nie tylko samo oparcie. Nie wiem czy mnie rozumiesz ale w obu aukcjach są pokazy jak krzesełka działają, więc jak dokładnie obejrzysz to pewnie będziesz widziała różnicę.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 6 miesiąc temu #205689 przez bombel779
Kozłowska napisał:

Jak to majta się ale całe siedzisko????

Jak chcesz obniżyć oparcie to cały ten fotelik opuszczasz tak że nóżki idą w górę....kumasz o co mi chodzi? :P :) :D

Aniołek wrzesień 2013 [*]

13 lata 6 miesiąc temu #205692 przez Kozłowska
Do mnie to dziś wszystko jakoś ciężko dociera :blush: już wiem o co ci chodzi ;)
No rzeczywiście dobrze że zwróciłaś mi na to uwagę dzięki.

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #205693 przez Agusiak
o może Bombel lepiej wytłumaczyła :)

no i właśnie lepiej jak kładzie się tylko samo oparcie bo brzuszka nie gniecie. Ja to byłam gapa troszkę jak kupowałam, no ale już za późno.

13 lata 6 miesiąc temu #205694 przez bombel779
Agusiak fajne trampki dostałaś! ;) Tzn. -Paulinka!! :P :)

13 lata 6 miesiąc temu #205699 przez Kozłowska
dobra robie następne podejście do snu może się uda jak nie to zajrzę jeszcze ;)
Jak nie to dobrej i spokojnej nocki:)

13 lata 6 miesiąc temu #205700 przez bombel779
To kolorowych Kozłowska ;)

13 lata 6 miesiąc temu #205707 przez Agusiak
bombel dziękujemy, a Jaś ma piękny kombinezonik na zimę :) Będzie mu bardzo cieplutko :)
Ja mam jeden w spadku po synu szwagierki i na początek może być, ale jeszcze jeden z pewnością dokupię :)
Dziewczyny ruszajcie w czwartek na Lidle, będą fajne rzeczy dla maluszków.

Też idę spać moje drogie dziewczynki bo mężu woła i mówi, że forum ważniejsze od niego ;) :silly:

Śpijcie słodko Wy i Wasze maluszki :kiss: :kiss:

13 lata 6 miesiąc temu #205709 przez sylka
Krzesełko mam te same co Agusiak i nie zauważyłam aby w czasie zmiany pozycji brzuszko było uciskane. Dziecko lezy w nim jak w foteliku. Pod Pupke włożyłam wkład z fotelika by było wygodniejsze i jest oki.

13 lata 6 miesiąc temu #205711 przez bombel779
Agusiak napisał:

bombel dziękujemy, a Jaś ma piękny kombinezonik na zimę :) Będzie mu bardzo cieplutko :)

;) Teraz szukam jakiejś fajnej czapy :)

A dla dziewczynek widziałam dużo ładnych kombinezoników ;) Aż czasem żałuję że nie mogę kupić :P ;)

Kolorowych Agusiak ;)

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #205738 przez Kozłowska
Witam was dziś będę pierwsza, ale już spać nie mogę. Czuję się troszkę lepiej wypociłam się za wszystkie czasy dobrze że wstałam za nim mężu poszedł do pracy to zdążyłam wziąć długą ciepłą kąpiel przynajmniej :blink:
Mój szkrab łączy się chyba ze mną w moim cierpieniu bo obudził się o 4 i za nic nie chciał iść spać gaworzył po swojemu i cały czas uśmiechał się do mnie :) A no i odkrył że ma dwie stopki i teraz łapie się za nie cały czas i gada do nich hihi
Tak siedzę i przeglądam zdjęcia, ale ten czas szybko płynie nie dawno był taki malutki a teraz jak trzymam go na rączkach to nóżkami się już próbuje odpychać ach.....A pamiętam jak by było to wczoraj jak mi go na brzuszku położyli po porodzie, jak pierwszy raz dotknęłam go za rączkę i po długim oczekiwaniu wzięłam pierwszy raz na rączki :)
No to se powspominałam.
Ciekawa jestem jak dziś będzie bo ponoć to ostatnie dni ciepła od czwartku już deszczowo i zimno czyli typowo jesiennie buuu :pinch:
Miłego dzionka śpijcie jak najdłużej :)Wyśpijcie się za mnie

13 lata 6 miesiąc temu #205741 przez agi-p
Dzień dobry Mamuśki :)
Ja też już na nogach . Mężuś wyprawiony do pracy , Paula do szkoły a my z Amelką urzędujemy sobie razem . Normalnie taką kupę strzeliła wodnistą , ze pampers przebrał :P

Agusiak ja jestem z listopada , więc imieninki obchodzę właśnie 21.01 . Chociaż u nas jakoś imienin się nie obchodzi . Nasi rodzice jeszcze tak , ale już co młodsze pokolnenie to raczej urodziny świętują . A trampeczki Paulki wymiatają :) Ja się śmieje , bo moja Amisia ma więcej par butków niż ja :P
Ja właśnie też teraz chcę kupić krzesełko do karmienia i właśnie te KidsPlay mi się podobają . Szkoda tylko , że nie są dostępne te dwa kolory , które widoczne są na zdjęciu .Podoba mi się to czerwono-pomarańczowe , ale pisałam do nich i jest niedostępne. Też teraz przeglądam allegro i szukam .
Dziewczyny może macie jeszcze jakieś typy ??

Kozłowska fajnie , że dzisiaj już lepiej się czujesz . Oby Mati nic nie złapał od Ciebie . No czas leci jak szalony i nasze dzieciaczki rosną w tempie ekspresowym . Moja Amelka dziś 4 m-ce ma !!! A jeszcze niedawno cieszyliśmy się jak szaleni z 2 kresek na teście ciążowym :)

Zmykam śniadanko przygotować i się ubrać . Mam dziś trochę załatwień , więc wybywam z domku na pół dnia . Znowu nie będę mogła się odrobić dzisiaj .
Buziaki :kiss:

13 lata 6 miesiąc temu #205818 przez bombel779
Kozłowska napisał:

Tak siedzę i przeglądam zdjęcia, ale ten czas szybko płynie nie dawno był taki malutki a teraz jak trzymam go na rączkach to nóżkami się już próbuje odpychać ach.....A pamiętam jak by było to wczoraj jak mi go na brzuszku położyli po porodzie, jak pierwszy raz dotknęłam go za rączkę i po długim oczekiwaniu wzięłam pierwszy raz na rączki :)
]

Ja ostatnio miałam okazję stanąć z Jasiem koło naszego nowego,2-tygodniowego sąsiada :D i dopiero się zdziwiłam -jaki Jaś jest już duży!!!!!! :P :D Na co dzień wydaje mi się taki malutki,a tutaj w porównaniu z noworodkiem to już taki mężczyzna!! :P ;) :D

Agi-p 100 lat dla Amelki ;)

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #205819 przez Agusiak
dzień dobry dziewczynki :)

Sylka może Twój synuś jest szczuplejszy, a uwierz mi, że Pauli gniecie się brzuszek. Też jej podkładam tą wkładkę z fotelika samochodowego, ale to nie wiele daje.
Podejrzewam jednak, że jest to także związane z tym ,że Paulina jeszcze jednak dobrze nie siedzi, dlatego póki co krzesełko stoi i czeka. Czasem ją w nim posadzę jak robię coś w kuchni.

Kozłowska to dobrze, że lepiej się już czujesz, tak trzymać ;)

agi-p jeśli chodzi o krzesełka, to co ja mam jest fajne jak za tą cenę. Ja jestem z niego zadowolona tylko moja córa jeszcze chyba jednak za mała do niego. A tak drugi typ to ten co podawałam linka wcześniej dla Kozłowskiej :)

WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ DLA AMELKI :kiss: :kiss: :kiss:

Ja też zmykam na śniadanko, a jeszcze dzwonił mój dziadziuś, że chce nas odwiedzić i już pewnie jest w drodze :laugh:

Miłego dnia i do potem :kiss: :kiss:

13 lata 6 miesiąc temu #205848 przez Kozłowska
No i jak tu wierzyć w tą pogodę choć dzisiaj to przynajmniej miłe zaskoczenie :) Niebo wręcz bezchmurne aż buźka się śmieje:) Dobra uciekam się szykować i zmykamy na spacerek bo nie za bardzo chcę siedzieć z małym w domu żeby tylko niczego ode mnie nie załapał jeszcze do końca mu katarek ni przeszedł:(

Co do krzesełka to mam dwa typy jak na razie zobaczymy co mężulek powie chyba że coś jeszcze mi się spodoba:
allegro.pl/caretero-magnus-krzeselko-do-...lor-i1849190500.html
lub
allegro.pl/krzeselko-stolik-do-karmienia...erk-i1848477648.html
Gdyby był innego koloru to rozważyłabym jeszcze ten ale dla chłopca z różowym nie bardzo(mąż by mnie z domu pognał z tym krzesełkiem)
allegro.pl/babymaxi-krzeselko-do-karmien...zka-i1839059171.html

Wszystkiego najlepszego dla Amelki

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka