BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

13 lata 6 miesiąc temu #205099 przez agi-p
bombel779 napisał:
Agi-p a Ty karmisz piersią czy mm??

Bombelku ja karmię piersią samą . Wiem , ze niby nie trzeba dokarmiać nawet do 6 m-ca , ale chcę pomalutku wprowadzać inne rzeczy .
Myślałam , żeby na początek warzywa podać , bo jak poczuje słodziutkie owoce to może nie chcieć warzyw . Mam akurat słoiczek jabłko ze słodką marchewką , który dostałam wczoraj z bobovity , to może to podam jako pierwsze :)

Kurcze niby Amelka to moja druga córa , ale Paula ma 11 lat , to już sporo pozapominałam :P I oczywiście tak się wszystko pozmieniało od tego czasu , że trzeba na nowo się uczyć :P Ale pamiętam , że Paulince jako pierwszy podałam soczek dzień po chrzcinach , czyli 14 sierpnia :) Tyle , ze Linkę karmiłam MM .

Agusia no fakt spacerówkę można zamontować tylko przodem w kierunku jazdy . To jakby nie patrzeć minus , ale już montowałam ją na próbę i nie ma źle . Jest okienko w budzie i widać dziecko . Poza tym wózek prezentuje się fajnie , ale jakby nie patrzeć wolałabym Małą mieć zwróconą do siebie .

Kasiunia wszystkiego Naj Naj Naj dla Oliverka :) Ale ten czas leci...szok !!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 6 miesiąc temu #205100 przez kasiunia89
Dziekuje w imieni Oliska :)
Lece dziewuszki robic dalej...!! Jeszcze potem tutaj zagladne i dam znac co i jak...-!!!! :):):):) BUZOLKIIIIII..... :*:*:*:*:*:*:*:*

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #205107 przez Agusiak
agi-p to prawda X- Lanedr prezentuje się bardzo fajnie. Ja do tej pory jak widzę mamusie z tymi wózkami to mówię do męża : " o, patrz, X-lander" :silly: ;)

Moja Paulka też jest od początku na MM i ja zaczęłam nowe smaki od jabłuszka, potem była marchewka i smakowała bardziej od jabłuszka, hihihi, więc to różnie bywa. Ale mamy podejrzenie, że jabłuszko może uczulać małą i mamy prze miesiąc nie podawać, a potem znowu spróbować.
Ja podaję też małej kaszki ryżowe do mleka i czasami zje też w gęstej formie z łyżeczki. Oczywiście nie podaję do każdego mleka tylko na noc i po południu w porze obiadku, ponieważ wołała już o jedzenie czasem co 2 godziny i zjadała np. 70-100ml, a wiadomo, że MM wolniej się trawi i minimalna przerwa między posiłkami to 2,5 godziny. Teraz potrafi wytrzymać 4 a czasem nawet 5 godzin, ale najczęściej jednak 3.

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #205118 przez kasiunia89
Narazie mamy tyle ale sa tez inne podreczne hehe :)
A to Oli wyglada na tarasik :)
Załączniki:

13 lata 6 miesiąc temu #205128 przez kasiunia89
Załączniki:

13 lata 6 miesiąc temu #205130 przez Agusiak
A tak przed chwilką zasnęła Paulinka. Ostatnio jak się nie nakryje kocykiem lub pieluszką to nie zaśnie. A ja potem idę i biorę jej to z buźki:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

13 lata 6 miesiąc temu #205134 przez bombel779
Oli niezły słodziak z Ciebie :kiss:
A Paulinka :lol: myślałam że się bawi w chowanego!!! :D A ona po prostu śpi :D heheheh

Aniołek wrzesień 2013 [*]

13 lata 6 miesiąc temu #205135 przez kasiunia89
NIO CIUCIBUBABKA hihihihihi :p
ale fajnie sobie spiocha :)

13 lata 6 miesiąc temu #205136 przez kasiunia89
Moj wlasnie tak zasnal :)
Załączniki:

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #205144 przez kasiunia89
Nooo dziewczynki :kiss:
To ja sie narazie z Wami zegnam :unsure: Nie wiem czy jeszcze potem zagladne,bo jeszcze mam kupe pracy... :S

Jak mowilam,postaram sie zagladac na forum,tylko jak bede miala dostep do kapa :P
Trzymajcie sie cieplo. :) :)
Do napisania :silly: :silly: :lol: :woohoo: :kiss: :kiss:
:(
Załączniki:

13 lata 6 miesiąc temu #205156 przez Agusiak
Kasiunia Kochana udanej podróży, szerokiej drogi i samych zielonych świateł ;)

Do poklikania :kiss: :kiss:

A Oliver ślicznie siedzi :)

13 lata 6 miesiąc temu #205171 przez Agusiak
kurcze dziewczyny jest 17 a moja córa ostatni raz jadło o 10 :(
Za nic nie mogę jej wmusić mleka. Za to jak na nią do sporo pije, bo wypiła jak smok dwie herbatki i jeszcze trochę wody. Spać też nie chce, tylko marudzi i marudzi. Wczoraj mieliśmy to szczepienie więc może to po nim ,ale po żadnym wcześniej tak nie miała. A dziś jeszcze obudziła nam się w nocy wyspana, ale dałam jej herbatki i zasnęła. A mogą to być dolegliwości związane z zębami. Tak agresywnie wszystko pcha do buzi. Prawie zjadła mi łyżeczkę, którą podawałam jej espumisan bo już nie wiedziałam co jej dać :(

13 lata 6 miesiąc temu #205181 przez Agusiak
szperam w necie i szperam i już nie wiem co robić :( kolejna porcja mleka wylądowała w zlewie.
Może na pogotowie jechać?? Nawet czopek Viburcol nic nie pomógł, bo jeszcze do tego płacze.

13 lata 6 miesiąc temu #205184 przez kasiunia89
Ojjjc kurcze no nie iem co mam ci powiedziec bo tak nie mialam...!! Hmmm no nie ma apetytu ale czemu?? Moze zabki ida??? :p
Ale na zapas sie nic nie martw,zobaczysz co bedzie puzniej :p

Laski NIE JEDZIEMY DZISIAJ!!!!!!!!! Moj mezus stwierdzil ze jest zmeczony po pracy(niedawno wrocil od godz 4:30) jest nie wyspany i ze pojedziemy jutro jak bedzie sie lepiej czul! Jakbysmy byli sami to co innego, ale jest Oliver i wolimy nie ryzykowac!! A co mu da teraz sie przespac? Bedzie jeszcze gorzej!! :) Ale jestem zaaa!!! :D

13 lata 6 miesiąc temu #205185 przez kasiunia89
Nie jedz nigdzie narazie! No u mnie niekiedy wyglada to tak : przygotuje mleczko 200ml bo tyle pije a on sobie wypije ino 30 ml i dalej nie chce i do zlewu potem placze,cherbatki nie chce to robie te mleko po godzinie a on nie chce! I jakby to zliczyc to tez czasami apetytu nie ma na nic! A jeszcze jest tak ciieplo i moze dlatego!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka