BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

13 lata 6 miesiąc temu #205282 przez misia88
kasiunia, to się małemu nie spieszyło widocznie i koniecznie chciał być z maja :D

agi, no właśnie, z tym planowaniem to jest jak jest. Nasze też nieplanowane... Ja zawsze chciałam mieć trójkę, ale może jeszcze przemyślę sprawę po porodzie :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 6 miesiąc temu #205285 przez Agusiak
agi-p Tobie także udanego wieczorku i udanego sensu filmowego z córcią :)
Moja Paulka śpiocha od 18 jak udało mi się ją nakarmić i boję się ją obudzić. Zrobię jej dzisiaj dzień dziecka i pójdzie spać na brudaska, a teraz niech sobie odpoczywa. Potem spróbuję ją jeszcze nakarmić przed snem.

Te kolki to jakiś koszmar. Ile taki mały człowieczek musi się nacierpieć, żeby przystosować się do życia. Ale na szczęście nasze maluszki nie będą tego pamiętały, tylko niestety my będziemy ;)

13 lata 6 miesiąc temu #205290 przez misia88
Ojj, myślę, że mamusie też zapomną, bo będą cieszyć się rosnącymi brzdącami :)

13 lata 6 miesiąc temu #205292 przez Agusiak
no moja mam pamięta do dzisiaj jak moja siostra miała straszne kolki. Ja na szczęście nie miałam kolek podobno.

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #205310 przez Emme
Agusiak napisał:

no moja mam pamięta do dzisiaj jak moja siostra miała straszne kolki. Ja na szczęście nie miałam kolek podobno.

ja do dziś pamiętam kolki mojego brata, miałam 9 lat. biedny przez 3miesiące nie spał tylko się darł (to nawet nie był płacz). mama chodziła po lekarzach i była "przewrażliwioną" matka (która miała już 3 noworodki i no nieco już wiedziała), okazało się, że nie tolerował laktozy. mama na własną rękę załatwiła mu mleko na receptę i jak ręką odjął.

Mi położna powiedziała, że nie ma kolek ;)
poleciła mi co mam codziennie robić:
przed snem przez ok 40 min brać do odbicia po kilku minutach położyć, znów na ramię, poklepać itd, żeby dzidzia się "odgazowała". nie mieliśmy problemu z kolkami

13 lata 6 miesiąc temu #205325 przez misia88
No niestety, tak to już jest niemowlakami... Moja siostra też miała kolki, ja nie...

13 lata 6 miesiąc temu #205371 przez kasiunia89
Dobry wieczor dziewczynki :):)
Ja juz po kapieli i pije sobie lampke winka na rozluznienie po stresowskim dniu hehe :silly:

Oliverek tez ladnie spi...ale jeszcze troszke i pobudkaaa na mleczko!! :)
Co do kolek to my nie mielismy..na szczescie! :):) Wiem co to znaaczy bo sasiadki coreczki mialy wooowwww!!! :)
Załączniki:

13 lata 6 miesiąc temu #205372 przez kasiunia89
Oj nikogusku nie ma????! Spicie juz...!? :woohoo:
Załączniki:

13 lata 6 miesiąc temu #205376 przez kasiunia89
Załączniki:

13 lata 6 miesiąc temu #205385 przez misia88
ehh, a ja spac nie moge... :(

13 lata 6 miesiąc temu #205395 przez Agusiak
dzień dobry dziewczynki :)

Nocka nam nawet jakoś minęła. Nakarmiłam jeszcze wczoraj małą na śpiocha i poszła spać. Chociaż mąż mówi, że przebudziła się w nocy, miała otwarte oczka, ale dał smoka i spała dalej. Rano też zjadło ok 90 ml.
Spać nie dał nam za to nasz pies, który tak szczekał ok 3 nad ranem, że mąż musiał iść go zaprowadzić do kojca .

A u nas dzisiaj od rana szaro, buro i ponuro i nic nie wskazuje na to żeby miało być inaczej :dry:

Miłej Niedzieli :kiss:

13 lata 6 miesiąc temu #205396 przez Emme
Kasiunia, proszę nie pisać postu pod postem. W takim przypadku proszę edytować poprzedni post (patrz: regulamin) ^^ MODERATOR

13 lata 6 miesiąc temu #205400 przez agi-p
Dzień dobry Mamusie !!!
Wy no normalnie nocne marki jesteście :) Ja po całym dniu z moją małą łobuziarą padam na pyszczek :P
Co do kolek to tego nie da się zapomnieć . Paulinka miała okropne kolki do końca 4 m-ca . Pamiętam dokładnie jej płacz a raczej krzyk . Nic nie pomagało , podobnie zresztą jak u Amelki . Pediatra mi mówił , że dziwi się , że moje córy takie kolki mają , bo podobno częściej u chłopców występują . A koleżanka ma trzech synów i żaden nie miał .

Agusiak super , że z Paulinką lepiej i zjadła rano :) . Widocznie miała wczoraj gorszy dzionek , żeby tylko dzisiaj sytuacja się nie powtórzyła .

Amelka dzisiaj nawet ładnie nockę przespała . Zaraz dostanie cycusia i spróbuje ją jeszcze uspać .

Miłej niedzieli i oby chociaż troszkę słoneczka się pojawiło :)

13 lata 6 miesiąc temu #205429 przez Agusiak
agi-p jak tam udał się wieczór filmowy? Zasnęłaś czy udało Ci obejrzeć film do końca? ;)

U nas niestety nawet troszkę słoneczka nie będzie. Całe niebo zaciągnięte chmurami.

13 lata 6 miesiąc temu #205480 przez Agusiak
ojej ależ tu dziś pustości. No ale Niedziela, ostatni dzień weekendu to trzeba korzystać.

Pogoda nas jednak miło zaskoczyła i pojawiło się piękne słoneczko :lol:
Mężu robi pizzę na obiad, Paulka śpiocha w wózku na tarasie, a ja czekam aż się obudzi żeby dać jej papu.
Mój mężuś jest świetnym kucharzem (z zamiłowania) i nie wpuszcza mnie w ogóle do kuchni. Ja kulinarnie lekko mówiąc nie jestem uzdolniona i też jakoś nie specjalnie kucharzenie mnie pociąga. No u nas tradycyjne role są nieco odwrócone :silly: W kuchni rządzi mój T :laugh: Dlatego jeśli chodzi o pomysły na obiadki, ciasta, przepisy itp, itd to ja Wam raczej nie pomogę :dry:

Smacznych obiadków, bo to już niedługo będzie pora :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka