- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- zostanę mamą w maju 2011 roku :)
zostanę mamą w maju 2011 roku :)
- bombel779
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jaś,nasz największy skarb!!

.....ale zamówiłam już inną

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)

A kombinezon nowy zamawiasz, a ten sprzedajesz czy zostawiasz sobie? Bo za rok to już z pewnością będzie za mały.
My dziś kąpaliśmy małą na dole w salonie, bo u nas na górze jest za zimno jak na kąpiel a coś się pochrzaniło z systemem grzewczym w domu i mają przyjść naprawić w poniedziałek lub wtorek, a tak to w salonie napaliliśmy w kominku i było cieplusio

Potrzebuję kupić szafę dziecięcą dla małej, tak żeby był drążek do wieszania ubranek i półeczki. Może któraś z Was zna jakiś taki mebelek godny polecenia?
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
A tak w ogóle to dzisiaj cały dzień jest mi tak niedobrze aż mnie ciągnie

No niestety nawet jakbyśmy już chcieli to przez tą cholerną cesarkę musimy czekać i bardzo uważać żeby niczego nie zmajstrować

- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)

Ama dala mi popalić tej nocy . Co 2 godz pobudka i godzinna męczarnia . Zjadała z 2 piersi i zasnąć nie mogła . Marudziła , płakała i tak w kółko . o 5:20 już wstała na dobre . Teraz zasnęła , a ja wyglądam jak zombi

Agusiak ja też o cesarce i dlatego biore tabletki , zeby nie było niespodzianki przedwczesnej .Mi mówili , że najlepiej odczekać 2 lata . Tak więc czekamy , a potem bierzemy się do roboty

Paulinka wymyśliła , ze jak Ama będzie w swoim pokoju na dobre i będziemy chcieli kupować jej meble , to ona odstąpi jej swoje a My kupimy jej nowe

Udanego obiadku u teściów

Aniamaj mi za to lekarz powiedział , ze Ama tak ładnie i szybko przybiera , ze w szoku jest , ze na samej piersi (kazał mi przejść na MM , bo Amisia miałą małą wagę ur. , a ja go nie posłuchałam) . Nawet powiedział , zebym jej nie utuczyła za bardzo . Głupek ... nie utuczyła , to co mam jej nie dawać jeść ?
Bombel ja przyjdzie Ci czapusia to wstaw zdjecia Jasia

Co do czapeczki po kapieli , to ja od samego początku nie dawałam . Myjemy włoski , szczotkujemy i tyle .
A mam pytanko jak to robicie , ze zdjęcia i niektóre zdania są niewidoczne dla niezarejestrowanych ?
Kochane miłej niedzieli

- bombel779
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
No nie wiem właśnie co robić. Główny problem w tym że nie ma fajnych kombinezonów (jak na mój gust) i tego nie miałabym na co wymienićBombelku no to super, że Jaś będzie miał już niebawem ciepluśką czapuchę z szaliczkiem
A kombinezon nowy zamawiasz, a ten sprzedajesz czy zostawiasz sobie? Bo za rok to już z pewnością będzie za mały.

agi-p napisał:
Zdjęcie zrobię na pewnoBombel ja przyjdzie Ci czapusia to wstaw zdjecia Jasia
A mam pytanko jak to robicie , ze zdjęcia i niektóre zdania są niewidoczne dla niezarejestrowanych ?

Agi-p jak chcesz żeby pewne rzeczy były niewidoczne dla niezarejestrowanych użytkowników to musisz w oknie odpowiedzi wcisnąć taki obrazek (Boardcode) gdzie są takie jakby dwa ludziki i klucz (chyba bo obrazek jest mało wyraźny

Zaznaczasz sobie najpierw tekst lub adres zdjęcia które chcesz ukryć i potem wciskasz te ludziki

Wyjaśniłam jasno??

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
agi-p oj to współczuję takiej nocki, ale może to faktycznie tak jednorazowo, oby

Jeśli chodzi o tabletki to ja wolałabym nie stosować, chociaż rzeczywiście spełniają świetnie swoją rolę antykoncepcyjną bo w ogóle ochoty na przytulanko BRAK. W moim wypadku coś czuję, że ta przerwa może być nawet dłuższa niż dwa lata, bo na samą myśl, że mi się tam znowu wszystko naciąga już mnie raza boli

Ale zbyt dużej różnicy wieku między dziećmi też bym nie chciała, tak 3 lata to góra.
A Wy Kochana trójeczkę dzieciaczków planujecie czy więcej

Nas to nie stać póki, ale może kiedyś jak w totka wygramy

Bombel [/b pewnie jak nie ma innych co by Ci się podobały to zostaw sobie ten kombinezon, w sumie dobrze, że Jaś cały się w nim mieści bo nigdzie nie zmarznie. Ja tego ocelota też zostawiam bo jest naprawdę ciepły. Wczoraj dokupiłam jeszcze jeden ale taki cieńszy jak na teraz.
Miłej Niedzieli

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

no normalnie piszę a nic się nie pojawia

Spróbuje jeszcze raz
Bombel pewnie jak nie ma innych co by Ci się podobały to zostaw sobie ten kombinezon, w sumie dobrze, że Jaś cały się w nim mieści bo nigdzie nie zmarznie. Ja tego ocelota też zostawiam bo jest naprawdę ciepły. Wczoraj dokupiłam jeszcze jeden ale taki cieńszy jak na teraz.
chyba jednak to ja coś pochrzaniłam z zaznaczaniem

- bombel779
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

No ale co wyjdzie w praniu to zobaczymy!

- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)

Fajnie , że też trójeczkę dzieci planujecie . I tak jak piszesz różnica im mniejsza , tym lepiej

Agusiak no my chcemy jeszcze jednego dzidziaka

Ale fakt teraz takie pokichane czasy , że wszystko sprowadza się do pieniędzy

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
U Nas dzisiaj na obiadku był znajomy z córeczką , przywieźli kremówki i zjadłam jedną , a raczej pochłonęłam zachłannie

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

agi-p Powiem Ci Kochana, że ja też polubiłam to siedzenie w domu i kurcze jakoś nie pali mi się, żeby zaczynać pracę. Już w ciąży byłam na L4 i na początku to nie mogłam sobie znaleźć miejsca, nosiło mnie, ciągle sprzątałam bo jak się siedzi w domu to każdy bródek widać i denerwuje. Ale z czasem przyzwyczaiłam się a teraz nawet polubiłam. Jednak lubiłabym jeszcze bardziej gdybyśmy mieszkali sami i gdyby nie trzeba było martwić się o pieniądze. Mąż woli jak jestem w domu z małą, rodzice nigdy mi nic nie powiedzieli i pomagają także finansowo, ale ja jakoś bardzo źle się z tym wszystkim czuję. Kurcze nie mogę sobie z tym poradzić, że czuję się jednak trochę jak pasożyt

A wizyta u teściów nawet całkiem udana i bez zbędnych zgrzytów. Jutro też nas odwiedzą i może zabiorą małą na spacer.
W drodze powrotnej zaliczyliśmy głosowanie.
Miłego niedzielnego wieczoru

- aniamaj133
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 3
Mała śpi, mąż bierze kąpiel, a ja korzystam przelotnie z netka:)
Bu ale dziś brzyfka pogoda, też byliśmy chwilke u teściów, ale tylko na szybkiej kawie. Było nawet sympatycznie. Ostatnio jacy milsi się zrobili

Ja zawsze chcialam 4ke dzieci, ale teraz myslac realnie dwojka to maks, o ile nie pozostaniemy na jednym, mamy dwu pokojowe mieszkanie wiec przy drugim dziecku z pewnoscia trzebaby je zmienic na wieksze, bo dwa dorastajace dzieciaki nie pogodza sie w takim malym pokoju

Ag-p z jakiego powodu mialas cesarke? I jak urodzilas pierwsze dziecko?
Slyszalam, ze jesli pierwszy porod odbyl sie przez cc to przy kolejnym kobieta moze sama wybrac jak chce urdzic i w przypadku gdy zdecyduje sie na cc nie powinni jej odmowic, ale dokladnie nie wiem jak to wyglada, uslyszalam to tylko od poloznika. Poza tym pewnie szukalabym szpitala w ktorym moglabym urodzic w wodzie, pamietam ten jej kojacy dar przy kazdym skurczu, nie wspominajac ze przez 4h spalam pod prysznicem

Mnie tez sie dobrze siedzi w domku, ale wiem ze z poczatkiem nowego roku maz bedzie oczekiwal ode mnie powrotu a raczej poszukania sobie pracy.
Na szczescie starcza nam z tego co maz zarobi, ale gdybysmy chcieli juz na cos odlozyc lub na jakies fajne wakacje bylby problem, poza tym R nie umie zyc bez swojej hondy na dwoch kolkach wiec pewnie i to zamierza kupic.
My tez po wyborach, w naszym miesie byl nawet kandydat o nazwisku "Fiutek"

A tableki potwierdzam obnizaja znacznie chec na baraszkowanie, poza tym podobno karmienie piersia tez wywoluje taki efekt. A czy przybieracie na wadze po tabletkach? Ja bire je od miesiaca i mam juz 1kg na plusie

Ok mezus wychodzi, idziemy do lozeczka

Dobranoc
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ale mówił to tak ogólnie, że przy cesarkach tak jest czy chodziło mu tylko o Twój indywidualny przypadek??
Kurcze aż tak długo to nie chciałabym czekać, chyba że nie będzie innego wyjścia.
Dziewczynki, które wprowadzały już gluten, jak to robiłyście? Tzn ogólną zasadę znam, ale chodzi mi o to czy zaraz po skończeniu piątego miesiąca mogę zacząć go podawać, czy po jakimś tyg. np? Z czym najlepiej go wymieszać? Lekarka mówiłam że z zupką jarzynową. Moja jeszcze nie jadła żadnej zupki więc jaka by to mogła być zupa, z czego, czy solicie lekko?
Jak do tej pory jadła tylko marchew i jutro chcę jej dać gotowy posiłek z hippa marchewka z ziemniakiem. I w czym ten gluten jest? Chyba Emme kiedyś pisała, że jest kasza manna z Nestle, która nadaje się właśnie na początek przygody z glutenem.
- bombel779
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Kochana nie musisz zaczynać wprowadzanie glutenu idealnie w tym dniu kiedy Paulinka skończy 5mies.,to jest taka orientacyjna data. To czy zrobisz to tydzień szybciej czy 2 tyg. później nie ma większego znaczeniaDziewczynki, które wprowadzały już gluten, jak to robiłyście? Tzn ogólną zasadę znam, ale chodzi mi o to czy zaraz po skończeniu piątego miesiąca mogę zacząć go podawać, czy po jakimś tyg. np? Z czym najlepiej go wymieszać? Lekarka mówiłam że z zupką jarzynową. Moja jeszcze nie jadła żadnej zupki więc jaka by to mogła być zupa, z czego, czy solicie lekko?

Mówi się że najlepiej do zupki jarzynowej,ale ja podawałam do wszystkiego,tzn. jeśli dzisiaj zrobiłam zupkę to dałam do zupki,ale przykładowo jutro zupki nie robię,podaję jakiś mus owocowy to dodaję tą łyżeczkę kaszki do owoców

Na początek możesz zrobić małej taki pseudo rosołek - kąsek marchewki,pietruszki i selerka. Później możesz wymyślać coś innego i dodawać inne warzywka przykładowo brokuły

Ja np. robię Jasiowi to samo co gotuję dla siebie i mojego T z tą różnicą że nie dodaję żadnych przypraw

Nasze dzieciątka nie znają smaku ani soli ani innych przypraw więc nie potrzebują tego

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Idę już spać i wygrzać się pod kołderką bo u nas w domku zimno, brrrr.
Dobrej i spokojnej nocy

- Kozłowska
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Samo szczęście:)

Jakoś brakło mi czasu zresztą w weekend chyba tak już jest a to zakupy, a to ktoś wpadnie, a to wymyślę sobie małe przemeblowanie

Co do cc to z tego co słyszałam trzeba mionium rok odczekać chyba że są inne zalecenia lekarskie, choć po naturalnym też sugerują roczną przerwę

Jeśli chodzi o powiększenie rodziny to ja zawsze chciałam mieć dużą rodzinkę jednak doszliśmy do wniosku że chcemy naszemu szkrabowi zapewnić wszystko to czego my nie mieliśmy więc na razie z myślą o drugim musimy poczekać, a może i przy jednym zostanie:( Chciałabym by Matek miał kogoś poza nami bo jednak rodzeństwo w późniejszym okresie jest fajne zawsze jest na kogo liczyć, no i dzieciaczki jak są małe też się inaczej chowają ale cóż.
Oj jak pomyślę że znów mogłabym z brzuszkiem chodzić to aż mi się buźka uśmiechnęła:) mimo moich wymiotów i tym podobnych historii to ciąże wspominam jako jeden z piękniejszych momentów mojego życia. Ten pierwszy kopniak jak by mnie ktoś od środka posmyrał, czkawka, napady śmiechu i płaczu nawzajem:) Ach ..... Pamiętam że po porodzie mąż się ze mnie śmiał bo patrzył co ja robię ja ja przez sen się po brzuszku smyram:) Ojj brakowało mi brzuszka?? Choć wszystko minęło jak doszłam do łóżeczka.
Co do pracy ja z chęciom bym poszła choć na pół etatu tak na 4 godzinki choć tak jak pisałam ciężko mi coś znaleźć, no i drugiej strony tak myślę że teraz jestem ciągle z Matkiem i nie mogę sobie wyobrazić że coś mogło by mnie ominąć jak pójdę do pracy

Co do tabletek to nie wiem bo nigdy nie brałam, ale z chęciom poczytam waszych wypowiedzi bo pod koniec miesiąca właśnie się wybieram po te magiczne tableteczki:)
Dobra zmykam mój nynek smacznie śpiocha to ja też już zmykam choć wcale mi się nie chce bo mąż nocki zaczął a ja nie lubię spać sama.Przyznam się że przez myśl mi przeszło czy małego nie wziąć do łóżeczka ale nie chcę go przyzwyczajać

Dobranoc spokojnej nocki i późnego poranka