BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #484908 przez agi-p
Kochane serdecznie dziękujemy za gratulacje :) Ja się bardzo ciesze , ze bedzie kolejna Dziewczynka , a Paulinka to az podskakuje ze szczęścia :) Męzuś troszkę zawiedziony , ale szczęśliwy ,że wszystko z Majeczką ok :) Moja Mamcia aż się popłakała ze szczęścia :) Już nawet pokupowała dla Majeczki ciuszki rozkoszne :P

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Sylka super , ze Maja taka spryciula mała :) Gratki dla Niej i dumnej Cioci :)

Agus ja też dzis dzwoniłam do Mops'u . Decyzję dostane dopiero tak jak Ty w grudniu , bo złożyłam w październiku,ale że będę miała ciągłość , to dostanę wyrównanie na listopad :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #484949 przez sylka
Widzicie ja składałm na koniec listopada i mam już decyzję a Wy czekacie do grudnia!!! szok.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

My pomimo deszczu o którym Wam pisałam pospacerowaliśmy. Nie odchodzilismy daleko domu ale dobrze było tak pochodzić :) Kuba grzecznie szedł za rączkę a ja mu ciagle opowiadałąm co widzimy. Pewnie dla innych wyglądam jak nawiedzona tak trajkocząc do dziecka ;) ale co mi tam przecież musio poznać jakoś ten świat

12 lata 1 miesiąc temu #485013 przez agi-p
Sylka super , ze tak rozmawiasz z Kubisiem :) Ja też tak robię . To dodatkowo rozwija dziecko i pomaga poznać świat . Na mnie też czasami dziwnie patrzą , ale co mnie to . Jak widzę rodziców , którzy ida z dzieckiem i obojętnie patrza przed siebie , to zwyczajnie żal mi tych dzieci . A jak same chcą coś dotknąć , zobaczyc , to zaraz zakazy i upominania :(

Fajnie , ze sobie pospacerowaliście :) Moja Mamcia też wzięła Amelkę i poszły na spacer . Na nóżkach i Ami nawet nie kwęknęła :P Zadowolona , dumnie maszerowała :)

Dziwna sprawa z tą decyzją . Mi Pani powiedziała , ze pierwszeństwo mają Ci co złożyli we wrześniu , a październikowe wnioski do 10 grudnia .

Moja Ami miała mały wypadek . Siedziała na łóżku i nagle zaczęła świrować . Oparła się o boczne oparcie i wybiła się nóżkami !!! Przeleciała na ziemię uderzając główką w kant drewnianego stolika !!! Będzie guz jak nic :( znowu , ledwo jej pod oczkiem sie zagoiło.Na szczęście nic poważnego jej sie nie stało i mało płakała . Mało tego po 5 min znowu wspięła się na łóżko i to samo zrobić chciała . Siwizna mi grozi ...jeszcze przed 30-stką :P

12 lata 1 miesiąc temu #485022 przez sylka
Agi Kuba tez tak świruje guza nabije i zaraz znów próbuje to zrobić :)

Zastanawiam się jaki wymiar obrusu na stół kupić. Stół ma wymiar 120x140. chyba min 160x180 by ładnie zwisało po bokaach z każdej str. Kupowałyście może obrusy na allegro?

Kuba dziś ładnie chodzi do wc zapytany czy chce siku i nawet udało mu się zrobic. Jaką radośc miał jak widział że sika. Naprężał się by jeszcze coś poleciało. Zadowolona jestem że chętnie chodzi i moze wreszcie zacznie mówić kiedy mu się chce :D

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #485206 przez Agusiak
dobry wieczór :)

agi super że będzie dziewczynka :laugh: Wiadomo faceci zawsze chcą syna ale to dla córek całkowicie tracą głowy :P Wiem po moim tacie i teraz po T :blink: A poza tym dla dziewczynki brat to "tylko" brat ale siostra będzie jej najlepszą przyjaciółką i zawsze będą miały siebie :) Razem na kolonie, razem do szkoły, razem da imprezy w późniejszym czasie, świetna sprawa a to z kolei wiem po sobie :P :P
Biedna Ami, buziaczek w główkę :kiss:

Sylka właśnie genialnie że tak mówisz do Kubusia i opowiadasz mu o świecie, ja też tak robię i nie wyobrażam sobie inaczej. Oczywiście jak młoda jedzie w wózku to czasem się zamyślę i nic nie mówię ale ona się wtedy rozgląda czy najmuje czymś co ma pod ręką a jak mnie zawoła to zaraz zaczynamy rozmowę. W sklepie jest to samo no i wszędzie przecież :)

Świetnie że już chętnie chodzi do kibelka, lada moment i będzie wołał gdy będzie wiedział że coś się kroi :blink:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Spokojnego wieczorku :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #485271 przez agi-p
Dobry wieczór :)

Sylka no wielkie gratki dla Kuby :) Rewelacyjnie , ze zaczął chodzić do wc :) A to już na normalną ubikację? :) Jak miał frajdę , to pewnie będzie teraz częściej chciał tego doświadczać :)

Obrusu na all nie kupowałam do tej pory . Teraz kupiłam w jysk'u . Ale jak masz stół 120/140 , to spokojnie 160/180 :)
Chociaż ja teraz na 80/160 kupiłam 140/180 :P Zakręciłam się przy kupnie i nie wiem czemu i z jakiej paki wzięłam taki rozmiar hahaha :P Ale trudno , bedzie taki ;)

Oj fajnie to opisałaś z tymi córeczkami /siostrami :) Takie relacje miedzy moimi dziewczynkami mi się marzą :) A Tatuś pewnie , ze straci głowę :) Juz dziś zaczął snuć plany :P
A ja wyobrażam sobie jak pójdą sobie dwie takie małe rozbójniczki z kucykami na głowie , będa się trzymały za rączki i pyskowały do siebie :P I już widze jak sie będa okładały i wrzeszczały hahaha :)

Miłego wieczorku :)

12 lata 1 miesiąc temu #485291 przez sylka
Agi na kibelku mamy nakladke :)

Agusiak ladnie opisalas relacje siostrzane.

12 lata 1 miesiąc temu #485295 przez Agusiak
agi-p napisał:

A ja wyobrażam sobie jak pójdą sobie dwie takie małe rozbójniczki z kucykami na głowie , będa się trzymały za rączki i pyskowały do siebie :P I już widze jak sie będa okładały i wrzeszczały hahaha :)

Piękne :) Też sobie to wyobraziłam i aż się uśmiechnęłam :lol: Super będzie :)

12 lata 1 miesiąc temu #485538 przez agi-p
Dzień dobry :)

Sylka , to tym bardziej super , ze Kuba na nakładce siedzi :) Amelka nie chce absolutnie na dużej toalecie siadać .

Całą noc tak wiało , że myślałam , ze nam dach urwie :( Zimno w domku sie zrobiło . Na szczęście Mężuś rozpalił w piecyku i już jest miło .
Mój mały ranny ptaszek wstał o 4:50 , po kiepskiej nocce i humorek ma wyborny . Po niej to wcale nie widać zmęczenia i nie wyspania :P
Zastanawiam się jaka Maja będzie :P Rany jak będę miała dwie takie nie śpiące dziewczyny , to mnie odwiozą do domku bez klamek hahaha :)
Pozostaje mi wierzyć , ze sprawdzi sie , ze dzieci sa naprzemienne i skoro Ami to łobuziak , to Maja będzie aniołem :P

Miłego dnia :)

12 lata 1 miesiąc temu #485566 przez Agusiak
dzień dobry :)

agi pocieszę Cię że u nas właśnie tak było. Moja siostra ciągle się wydzierała, miała kolki, nie zbyt chciała jeść wszystko, mama musiała ją wszędzie brać ze sobą. Kąpała się jak nikogo nie było w domu, drzwi do łazienki miała otwarte a w drzwiach stał wózek z moją siostrą,hahaha :lol: Nie chciała spać w łóżeczku tylko na kanapie. A ja byłam słodkim dzidziusiem co tylko jadł i spał we własnym łóżeczku, jakby dziecka nie było,hehe :) Oby u Was też tak było :)

U nas nocka spokojna ale z zasypianiem nadal tak sobie.

Też wczoraj wiało ale nie aż tak bardzo, za to dziś od rana, szaro i deszczowo.

Miłego dnia :)

12 lata 1 miesiąc temu #485578 przez sylka
u nas bylo podobnie ja ten slodki bobas a siostra derta :) jak mama slucha co Kuba wyczynia to smieje sie ze mix bo alpinista i cwaniak jak mojasiostra a zarazem rozsadny i umiejacy sam s ac jak ja.

U mnie za oknem tez ponoro.

Kuba wstal o 7.30 wiec jemy sniadanie bo ja polezalam do 8

12 lata 1 miesiąc temu #485603 przez Agusiak
my już po śniadanku i Paulinka bawi się klockami w namiocie :) Jest taka kochana :laugh: :kiss:
Dziś może przyjdzie laleczka którą zamówiliśmy dla Amelki na Mikołaja, taka maleńka, symboliczna ale w klimacie świątecznym :) ta w pudełku:

allegro.pl/lalka-zimowa-simba-evi-z-pieskiem-i2829117221.html

a jak nie przyjadą na Mikołaja to młoda będzie mieć lalę :P

12 lata 1 miesiąc temu #485624 przez sylka
o super lala :) Kuba siedzi i bawi sie autami i parkuje je w garazu z klocków. I ciagle slysze mama wow

12 lata 1 miesiąc temu #485656 przez Agusiak
super się Kubuś bawi :)

Paulinka pije kakao bo przyszła i mówi że chce koko, hehe. A ja dosłownie cały czas ziewam, już mnie paszcza boli,haha :silly: Taka pogoda że mogłabym przespać cały dzień :)

Wspominam jak dwa lata temu będąc w ciąży mogłam sobie pozwolić na taki komfort spania cały dzień :silly: :P

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #485679 przez agi-p
Oj Kochane to mnie pocieszyłyście i mam nadzieję , zę u Nas też sprawdzi się to wszystko.Oby Maja spala normalnie :)

U Nas też szaro i ponuro :( Chyba zima nadciąga . Kurcze a ja nadal śniegowców Amci nie kupiłam :P

Oj Agusiu czasy ciąży to było coś :) :) :) Ja też mogłam się położyć kiedy chciałam,poczytać i nie musiałam mieć cały czas oczu dookoła głowy hahaha :P

A laleczka dla Amelki bardzo fajna :) Na pewno się jej spodoba . I na bank przyjdzie do mikołajek . W końcu to jeszcze 6 dni ;)

Ja wysprzątałam cały domek (no oprócz łazienki :P ) i wy odkurzałam . Oczywiście godzinny maraton czytania bajek też zaliczony , bo Ami nie popuści :) Teraz musze tylko wyciągnąć rzeczy ze zmywarki i odliczam do drzemki :P Tez pogoda nasennie na mnie działa .
Ach no i obiad zrobić trzeba ... mógłby dziś ktoś za mnie się tym zająć :P

Editt..

a od kakao t Amelka mi się chyba uzależniła . Przez ostatnie dni codziennie rano 190 ml wypija !!! A z 1,5 godziny wcześniej mleko wciągnie :P

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka