- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- zostanę mamą w maju 2011 roku :)
zostanę mamą w maju 2011 roku :)
- hasia_86
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 7.06.2011 - rodzinka w komplecie
już nie wiem co tu wykombinować po co mi to takie urosło wielkie
a mąż w najlepsze się śmieje że przynajmniej Michał głodny nie będzie, oby miał rację
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- aniamaj133
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 3
Zastanawiam się nad koszulą do porodu? Mam co prawda jedną nową, ale boję się, że za bardzo ją zabrudzę i wtedy będzie jednorazowa. Chyba kupie coś taniego, czego potem nie będzie mi żal wyrzucić.
W jakiej pozycji chciałybyście rodzić? Ja myślałam o parciu w klęku opierając się na mężu, wtedy działa siła grawitacji i maluszka łatwiej "wypchnąć". Zdaje sobie sprawę, że wszystko wychodzi w trakcie, ale chciałabym mieć wpływ na przebieg porodu.
Dobrej nocki, wyśpijcie się!
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
aniamaj133 ja kupiłam dwie koszule do karmienia już po porodzie, a do porodu planuję kupić coś taniego i to potem wyrzucić, albo jak nic nie spotkam to mam taką swoją koszulkę- tuniczkę, bawełnianą, z dość dużym dekoltem to ją zabiorę do porodu.
A co do pozycji to pewnie wyjdzie w praniu. Staram się jakoś specjalnie nie planować i nie przewidywać przebiegu porodu bo jak wiadomo przeważnie lubi być inaczej. A jak będzie to wyjdzie w praniu.
Również spokojnej nocki Wam życzę
- aniamaj133
- Wylogowany
- budujemy zdania
- dorotas29
- Wylogowany
- gadatliwa
Maj już jutro, więc życzę Wam po prostu szybkich, bezproblemowych i bezbolesnych rozwiązań a co za tym idzie zdrowych , wspanialych i ślicznych Dzieciaczków!!!
Trzymam za Was mocno kcikuki razem z Kubusiem,którego przywitam w lipcu!!!
Pozdrawiam serdecznie!!!
- hasia_86
- Wylogowany
- budujemy zdania
jak tam u was terminy wyglądają, która pierwsza
ja mam przeczucia że dołączę do was pod koniec miesiąca
- aniamaj133
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja jeszcze mam przed sobą 3 tygodnie oczekiwania, no ale kto wie co sie wydarzy
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
dorotas29 Dziękujemy i oby było tak jak napisałaś
hasia_86 termin z miesiączki mam na 21 maja, więc podobnie jak aniamaj133 mam jeszcze 3 tygodnie oczekiwania. Lekarz na ostatniej wizycie co prawda zapowiedział, że nie dotrzymam do terminu, ale ja w to wątpię, pewnie jeszcze przenoszę
Mam wrażenie, że mój brzuch jeszcze urósł i zamiast opaść to jakby był jeszcze wyżej
Nie mogę się doczekać naszego Skarbu, ale na porodówkę mi się nie spieszy, więc mogę poczekać
Buziaki
- koliber1
- Wylogowany
- gaworzenie
Mi do terminu zostalo 2 tygodnie,termin wypada 15 maja.Sama nie jestem w stanie przewidzic czy to juz blisko czy nie.Skurcze coraz czesciej,czasami wydaje mi sie ze to juz,a innym razem mam wrazenie ze tez przenosze...
Na szczescie wszystko mamy juz gotowe i teraz pozostalo juz tylko czekac i sie relaksowac.Juz nawet stres zwiazany z porodem odsunelam gdzies na bok,tak bardzo chcialabym miec juz naszego skarbeczka przy sobie.
Jedyne co coraz czesciej mnie dreczy to to czy bedzie zdrowa,ale te mysli chyba przychodza kazdej z nas:(
pozdrawiam Was majowo i slonecznie:)
- gumisiowa
- Wylogowany
- gaworzenie
- Krzyś już jest ze mną :D
- Agnieszka84
- Wylogowany
- gaworzenie
- hasia_86
- Wylogowany
- budujemy zdania
damy rade może któraś z Was do nas się załapie
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
Agusiak dzięki Tobie pomyślałam, że przecież koszula do porodu musi mieć duży dekolt albo chociaż być zapinana na guziczki, bo w niej spędzimy dwie godziny po porodzie podczas których nastąpi pierwsze karmienie i nie wygodnie będzie mi wyciągać pierś przez dekolt, więc koszula która mam się nie nadaje, czas na zakupy
nie przejmuj sie tym koszul ei tak podciagniesz do góry i położą ci maleństwo gołe na ciebie skóra do skóry wiec nie ma znaczenia jaką koszulę będziesz miała
W ogóle to trzymam kciuki za Was dziewczyny i ruszajcie do boju, czekamy na wieści porodówkowe i fotki maluszków
- EMI 2011
- Wylogowany
- gaworzenie
Zaczął się nasz miesiąc ))
Dawno się nie odzywałam, ale mój kręgosłup dość mocno mi dokucza, więc więcej leżę.
Na ostatniej wizycie maleńka ważyła 2500g, poza tym wszystko jest ok, więc nie ma obaw, że poród zacznie się wcześniej. Dla mnie to bardzo ważne bo chcę, żeby cesarkę zrobił mi mój lekarz prowadzący, który z resztą wyznaczył datę cesarki na 23 maja.
Także od dzisiaj wielkie odliczanie...
Poza tym zwiedziłam szpital, w którym będę rodziła i warunki są tam super. Czysto i cichutko, pokoje 2 osobowe każdy z toaletą. Koleżanka rodziła tam 2 tygodnie temu i jest mega zadowolona z opieki itd. Także jestem spokojniejsza.
Trzymam kciuki za Was dziewczyny i za Wasze Maleństwa. Mam nadzieję, że Wasze porody będą szybkie i mało bolesne
- MlodaMama
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Pewnie si doczekac nie mozecie...TEZ TAK MIAŁAM
Tylko ze miałam termin na 8 kwietnia a urodziłam 22 kwietnia i to przy drugim wywołaniu porodu...hihi
Czekamy na jakies wiesci od was dziewczynki