- Posty: 38
- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- Mięsko na święta wielkanocne
Mięsko na święta wielkanocne
- justam
- Autor
- Wylogowany
- Zablokowany
Mniej Więcej
7 lata 8 miesiąc temu #1058460 przez justam
Poszukuje przepisu na "mięsko z mięskiem", to znaczy zraziki lub inne zawijaki z farszem z miesa mielonego. Nie wiem jak to sie fachowo nazywa,ale niedawno jadłam coś takiego i bardzo mi smakowało. proszę o pomoc i ewentualny przepis
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Andreaa
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mniej Więcej
- Posty: 216
- Otrzymane podziękowania: 0
7 lata 8 miesiąc temu #1058536 przez Andreaa
Wiem o co Ci chodzi.... Ale osobiście takich rewelacji nie robię. RObiłam raz i powiem Ci,że zajmuje to bardzo dużo czasu. I niekoniecznie efekt jest tak dobry.... Jest wiele innych przepisów na miesko, które wychodzą smacznie ale które są o wiele prostsze w przygotowaniu.
Zerknij sobie chociażby tutaj:
www.przepisy.pl/przepis/faszerowane-poledwiczki-wieprzowe
Na stronie jest przepis na faszerowane polędwiczki wieprzowe. Robi się je łatwiej a danie jest bardzo smaczne i reprezentatywne ( na tyle,ze zamierzam je podać na obiad wielkanocny).
Zerknij sobie chociażby tutaj:
www.przepisy.pl/przepis/faszerowane-poledwiczki-wieprzowe
Na stronie jest przepis na faszerowane polędwiczki wieprzowe. Robi się je łatwiej a danie jest bardzo smaczne i reprezentatywne ( na tyle,ze zamierzam je podać na obiad wielkanocny).
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- AnetaMilawska
- Wylogowany
- gaworzenie
Mniej Więcej
- Posty: 30
- Otrzymane podziękowania: 0
3 miesiąc 2 tygodni temu #1197310 przez AnetaMilawska
Święta to czas, kiedy spotykamy się z rodziną i przyjaciółmi, delektując się pysznymi potrawami. Mięso jest często głównym elementem świątecznego stołu, ale wybór odpowiedniego rodzaju mięsa może być wyzwaniem.
Zanim zaczniesz planować, ile mięsa będziesz potrzebować, warto wiedzieć, ile osób pojawi się na obiedzie. Przyjęło się, że na jedną osobę przypada około 200-250 g mięsa. Jeśli planujesz kilka dań mięsnych, możesz zredukować tę ilość, ale zawsze lepiej jest mieć trochę więcej niż za mało.
Zanim zaczniesz planować, ile mięsa będziesz potrzebować, warto wiedzieć, ile osób pojawi się na obiedzie. Przyjęło się, że na jedną osobę przypada około 200-250 g mięsa. Jeśli planujesz kilka dań mięsnych, możesz zredukować tę ilość, ale zawsze lepiej jest mieć trochę więcej niż za mało.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- juliann
- Wylogowany
- gaworzenie
Mniej Więcej
- Posty: 37
- Otrzymane podziękowania: 0
3 miesiąc 2 tygodni temu #1197311 przez juliann
Wybór odpowiedniego wina do mięsa to sztuka, która może uczynić każdy posiłek wyjątkowym. Na BottleBox
bottlebox.pl/ znajdziesz szeroki wybór win, które podkreślą smak i aromat Twoich ulubionych potraw mięsnych. Niezależnie od tego, czy preferujesz czerwone mięsa, drób czy dziczyznę, odpowiednie wino sprawi, że każde danie będzie pełne głębi i elegancji. Odkryj sztukę łączenia mięsa z winem na BottleBox i ciesz się niezapomnianymi doznaniami kulinarnymi!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.