BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 8 miesiąc temu #609235 przez Dave
Zapomniałam Wam powiedzieć, że mi się nie zmieszczą te meble co sobie upatrzyłam dla Majosa :evil:

Tylko łóżko, jakaś komoda i pólka na książki. A szafa to gdzie????
Nie lubić :( :(

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #609360 przez kasrob
Dave
Twoja mała jest cudna :-)

11 lata 8 miesiąc temu #609459 przez Suzi
Dave, ja juz od dawna zakochana jestem w Majosie :lol: , ja Ci radzę kup tego groźnego psa JUZ i go szkol, bo sie od konkurentów nie opedzicie niebawem!! :woohoo:

Ula, no fantastico brzucho :) i elegancka Mama :woohoo:

Ja już po wizycie, waruny do rodzenia już są, więc nie wiem czy sie w kolejkę nie wepchnę przed moją właściwą kolejnością, małż mi to już od pewnego czasu wróży....
Miqś ok 3100 +/- iles tam i oby nie szalał z waga to będzie git. Pan gin mnie uświadomił, że wieloródkom sie szyjka nie zgładza, tylko jest to proces jednoczasowy - zgładzając się rozwiera, więc wystarczy , że jest skrócona i miękka ( tak mam :lol: ) to tylko skurczybyki i łapac torbę i w drogę :silly: a tak a propos torby, to sie qrkq spakować w końcu muszę, a ze NIENAWIDZĘ się pakować ( ani rozpakowywac) to zwlekam jak mogę!
Dziś oznajmiłam rodzinie, ze podjełam stanowcza decyzję i BEDĘ SIĘ JEJ TRZYMAC, ze dopóki w zasięgu wzroku bedzie choćby 1 cm sześcienny śniegu to NIE rodzę!! NO WAY!!!
Ma być temperatura na konkretnym plusie, choć troche słońca, moze sobie kropic deszczyk wiosenny czemu nie, no i choć trochę zieleni zycze sobie widziec...
Na co małż zarządził....... odśnieżenie trawnika i wylanie zielonej farby :silly: :silly: :silly:

11 lata 8 miesiąc temu #609466 przez agat
Suzi napisał:

Na co małż zarządził....... odśnieżenie trawnika i wylanie zielonej farby :silly: :silly: :silly:

:P :P :P :P :P Wesoła rodzina jak widzę :D

Suzi możesz się wepchnąć w kolejkę ale mnie zabieraj ze sobą :D Trochę się cykam, bo to mój pierwszy raz i ktoś doświadczony musi wziąć mnie za rękę i zaprowadzić na porodówę :P

11 lata 8 miesiąc temu #609497 przez Dave
dzien dobry!

11 lata 8 miesiąc temu #609502 przez agat
Dzień dobry :) Lecę oddać krew i siuśki :)

11 lata 8 miesiąc temu #609504 przez Magdalena9t
Dzień dobry :) ja lecę na miasto porobić ostatnie zakupy do mojej torby :laugh:

11 lata 8 miesiąc temu #609536 przez Dave
Suzi - dobrze, że wszystko ok. i zielone światło na rodzenie.
Swoją drogą nie wiedziałam, że tak to z ta szyjką wygląda.

U mnie znów sypie snieg :( :evil: :evil: Fuj,fuj,fuj!!!! :evil: :evil: :evil:

Wszystkie od rana gdzieś lecą :lol:

Ja też mam w planie spakować torbę tak na 99,99%. I ciuchy na wyjście.

Miłego dnia :kiss: :kiss:

11 lata 8 miesiąc temu #609541 przez agat
Ja się już nie nadaję do latania, wczoraj byłam 2 godz na mieście z mężem i miałam dość, a dziś tylko w przychodni w bloku obok a i tak się zasapałam :P
U nas też dziś mrozek i śnieg sypie :/ Wrrrrrr a wczoraj już było na plusie, wprawdzie chlapa, ale to cholerstwo się rozpuszczało i było przyjemnie i wiosennie. A dziś od nowa zima :/ :/ :/

Ciekawe co u Kaikai...

11 lata 8 miesiąc temu #609548 przez kasrob
Witajcie!
( termin na 29 kwiecień)

Ja już tez po wczorajszej wizycie. Młody szalał... waga 2850. Za dwa tygodnie kolejna wizyta i KTG.

Miłego dnia

11 lata 8 miesiąc temu #609553 przez Dave
Agat - tez się zastanawiam jak się ma, może już mamy kolejnego kwietniowego dziciaczka :lol:
U mnie wczoraj już było u mnie słoneczko i ciepełko. Badziewie się topiło, a dziś :angry: :dry: :angry:

Kasrob - no to super :laugh:

Kurka, ja Wam powiem, że Wy chodzicie i macie robione KTG, a ja ani w poprzedniej ciąży ani teraz nic. Miałam oczywiście jak już leżałam w szpitalu na wywołaniu. Hmmm... Ale różnie to bywa jak widać.

11 lata 8 miesiąc temu #609567 przez agat
Ja również nie miałam ani razu KTG, ciekawe czy choć raz mi zrobią.

Spać mi się chce, zdrzemnęłabym się, ale sąsiad nadal remontuje i chyba nic z tego nie wyjdzie.

Podzielę się moimi przemyśleniami na temat komentarzy ludzi. Wczoraj na mieście spotkałam kuzynkę i koleżankę z pracy i oto komentarze, które usłyszałam: "ale jesteś duża", "ale masz wielki brzuchal", "noooo, dużo ciebie"... Ja nie mam akurat problemów z samooceną i jestem w miarę zadowolona z mojego ciążowego wyglądu, więc olewam takie teksty, no ale powiedzcie mi - po co ludzie tak gadają? A jak ma wyglądać kobieta, która za 3 tyg rodzi? Drobniutko i filigranowo? Przecież ten brzuch siłą rzeczy jest duży no. W życiu bym kobiecie w zaawansowanej ciąży nie powiedziała "ale jesteś wielka" - już lepiej nic nie mówic, po prostu uśmiechnąć się i zapytać o samopoczucie. Ludzie to jednak nie mają taktu.
Albo dzisiaj pielęgniarka w przychodni. Pyta się mnie o termin, o wymiary dziecka itp i komentuje: "no, jakoś pani urodzi, najważniejsze, żeby wszystko sprawnie poszło, żeby dziecka nie poddusili i nie uszkodzili..." Spoko, od razu mi lepiej i bardziej optymistycznie patrzę na poród... :/

11 lata 8 miesiąc temu #609587 przez kasrob
No tak ludzie to maja tupet. Ja za dużego brzucha nie mam więc nie mam z tym problemów. Co niektórzy się i tak zdziwią jak wyjadę w maju wózkiem. Zresztą już słyszałam plotki,że miałam zapłodnienie in-vitro. Mam gdzieś te opinie, ale to Kobiety zazdrośnice je robią! Niektórzy ludzie są bez hamulców. MASAKRA!! Oby się nie przejmować.

11 lata 8 miesiąc temu #609647 przez Dave
takie teksty to porazka. ale grunt to sie nie przejmowac.
ja dwa dni temu uslyszalam, ze juz jestem wielka-od moich siostr!!!
jak to mowia,nie pamieta wol jak cieleciem byl.
same maja ciaze za soba,a dodam ze w tym stanie jestem z nich najmniejsza!!!

wyratowaly sie potem sprostowaniem, ze tylko mam spory brzuch, a tak poza tym to nic. ale pierwsza reakcja i tak nie taka fajna. choc ja tam sie nie przejmuje:-)

11 lata 8 miesiąc temu #609742 przez Urszula
Witam!

Dziękuję Wam za miłe komentarze :)

Agat odnośnie opinii innych ludzi i złośliwych komentarzy również się spotykam i tez mi się w głowie nie mieści, że ludzie tacy potrafią być...u mnie w pracy jedna z koleżanek powiedziała..." o mój Boże popatrzcie na Ciebie...a ja na to jak gdyby nigdy nic... co jest ze mną nie tak a ona potrzebujesz większy uniform..." normalnie wściekłam się ale potem pomyślałam, że ona jest poprostu głupia...Sama też nie mam problemu z samooceną ale wiadomo zrobi się człowiekowi przykro...
Jesteśmy w dziewiątym miesiącu ciąży i wyglądamy swietnie :) Agat sama zobaczysz jak już urodzisz a za jakiś czas zobaczysz kobietę w tak zaawansowanej ciąży stwierdzisz jaki to piękny widok :) Pielegniarka, która Ci tak powiedziała wykazała się brakiem profesjonalizmu...skąd ona może wiedzieć jaka Ty jesteś i jak zareaguje na poród Twoje ciało.
Pamiętam jak w Polsce musiałam mieć pobieraną krew i strasznie panikowałam (mam fobie igieł) one zawsze mnie wyśmiewały mówiąc to jak ty będziesz rodzić :unsure: Podczas mojego porodu okazało się się, że mam niesamowite pokłady energii i odwagi. :unsure: Poród wspominam dobrze i mam nadzieję, że tym razem będzie tak samo....

Miłego dnia!!!

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka