- Otrzymane podziękowania: 43
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
Tylko łóżko, jakaś komoda i pólka na książki. A szafa to gdzie????
Nie lubić
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kasrob
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Twoja mała jest cudna
- Suzi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25
Ula, no fantastico brzucho i elegancka Mama
Ja już po wizycie, waruny do rodzenia już są, więc nie wiem czy sie w kolejkę nie wepchnę przed moją właściwą kolejnością, małż mi to już od pewnego czasu wróży....
Miqś ok 3100 +/- iles tam i oby nie szalał z waga to będzie git. Pan gin mnie uświadomił, że wieloródkom sie szyjka nie zgładza, tylko jest to proces jednoczasowy - zgładzając się rozwiera, więc wystarczy , że jest skrócona i miękka ( tak mam ) to tylko skurczybyki i łapac torbę i w drogę a tak a propos torby, to sie qrkq spakować w końcu muszę, a ze NIENAWIDZĘ się pakować ( ani rozpakowywac) to zwlekam jak mogę!
Dziś oznajmiłam rodzinie, ze podjełam stanowcza decyzję i BEDĘ SIĘ JEJ TRZYMAC, ze dopóki w zasięgu wzroku bedzie choćby 1 cm sześcienny śniegu to NIE rodzę!! NO WAY!!!
Ma być temperatura na konkretnym plusie, choć troche słońca, moze sobie kropic deszczyk wiosenny czemu nie, no i choć trochę zieleni zycze sobie widziec...
Na co małż zarządził....... odśnieżenie trawnika i wylanie zielonej farby
- agat
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 23
Wesoła rodzina jak widzęNa co małż zarządził....... odśnieżenie trawnika i wylanie zielonej farby
Suzi możesz się wepchnąć w kolejkę ale mnie zabieraj ze sobą Trochę się cykam, bo to mój pierwszy raz i ktoś doświadczony musi wziąć mnie za rękę i zaprowadzić na porodówę
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
- agat
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Magdalena9t
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 33
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
Swoją drogą nie wiedziałam, że tak to z ta szyjką wygląda.
U mnie znów sypie snieg Fuj,fuj,fuj!!!!
Wszystkie od rana gdzieś lecą
Ja też mam w planie spakować torbę tak na 99,99%. I ciuchy na wyjście.
Miłego dnia
- agat
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
U nas też dziś mrozek i śnieg sypie :/ Wrrrrrr a wczoraj już było na plusie, wprawdzie chlapa, ale to cholerstwo się rozpuszczało i było przyjemnie i wiosennie. A dziś od nowa zima :/ :/ :/
Ciekawe co u Kaikai...
- kasrob
- Wylogowany
- gaworzenie
( termin na 29 kwiecień)
Ja już tez po wczorajszej wizycie. Młody szalał... waga 2850. Za dwa tygodnie kolejna wizyta i KTG.
Miłego dnia
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
U mnie wczoraj już było u mnie słoneczko i ciepełko. Badziewie się topiło, a dziś
Kasrob - no to super
Kurka, ja Wam powiem, że Wy chodzicie i macie robione KTG, a ja ani w poprzedniej ciąży ani teraz nic. Miałam oczywiście jak już leżałam w szpitalu na wywołaniu. Hmmm... Ale różnie to bywa jak widać.
- agat
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Spać mi się chce, zdrzemnęłabym się, ale sąsiad nadal remontuje i chyba nic z tego nie wyjdzie.
Podzielę się moimi przemyśleniami na temat komentarzy ludzi. Wczoraj na mieście spotkałam kuzynkę i koleżankę z pracy i oto komentarze, które usłyszałam: "ale jesteś duża", "ale masz wielki brzuchal", "noooo, dużo ciebie"... Ja nie mam akurat problemów z samooceną i jestem w miarę zadowolona z mojego ciążowego wyglądu, więc olewam takie teksty, no ale powiedzcie mi - po co ludzie tak gadają? A jak ma wyglądać kobieta, która za 3 tyg rodzi? Drobniutko i filigranowo? Przecież ten brzuch siłą rzeczy jest duży no. W życiu bym kobiecie w zaawansowanej ciąży nie powiedziała "ale jesteś wielka" - już lepiej nic nie mówic, po prostu uśmiechnąć się i zapytać o samopoczucie. Ludzie to jednak nie mają taktu.
Albo dzisiaj pielęgniarka w przychodni. Pyta się mnie o termin, o wymiary dziecka itp i komentuje: "no, jakoś pani urodzi, najważniejsze, żeby wszystko sprawnie poszło, żeby dziecka nie poddusili i nie uszkodzili..." Spoko, od razu mi lepiej i bardziej optymistycznie patrzę na poród... :/
- kasrob
- Wylogowany
- gaworzenie
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
ja dwa dni temu uslyszalam, ze juz jestem wielka-od moich siostr!!!
jak to mowia,nie pamieta wol jak cieleciem byl.
same maja ciaze za soba,a dodam ze w tym stanie jestem z nich najmniejsza!!!
wyratowaly sie potem sprostowaniem, ze tylko mam spory brzuch, a tak poza tym to nic. ale pierwsza reakcja i tak nie taka fajna. choc ja tam sie nie przejmuje:-)
- Urszula
- Wylogowany
- gadatliwa
- Elizia 16.06.2011, Amelka 07.05.2013
Dziękuję Wam za miłe komentarze
Agat odnośnie opinii innych ludzi i złośliwych komentarzy również się spotykam i tez mi się w głowie nie mieści, że ludzie tacy potrafią być...u mnie w pracy jedna z koleżanek powiedziała..." o mój Boże popatrzcie na Ciebie...a ja na to jak gdyby nigdy nic... co jest ze mną nie tak a ona potrzebujesz większy uniform..." normalnie wściekłam się ale potem pomyślałam, że ona jest poprostu głupia...Sama też nie mam problemu z samooceną ale wiadomo zrobi się człowiekowi przykro...
Jesteśmy w dziewiątym miesiącu ciąży i wyglądamy swietnie Agat sama zobaczysz jak już urodzisz a za jakiś czas zobaczysz kobietę w tak zaawansowanej ciąży stwierdzisz jaki to piękny widok Pielegniarka, która Ci tak powiedziała wykazała się brakiem profesjonalizmu...skąd ona może wiedzieć jaka Ty jesteś i jak zareaguje na poród Twoje ciało.
Pamiętam jak w Polsce musiałam mieć pobieraną krew i strasznie panikowałam (mam fobie igieł) one zawsze mnie wyśmiewały mówiąc to jak ty będziesz rodzić Podczas mojego porodu okazało się się, że mam niesamowite pokłady energii i odwagi. Poród wspominam dobrze i mam nadzieję, że tym razem będzie tak samo....
Miłego dnia!!!
http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img