BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu #679410 przez Suzi
Hej :)

Przede wszystkim podziękowania dla kaikai za przysługę zdjęciową :kiss: dzięki Iwonko :kiss:
Miki też ulewa, to chyba po prostu taka "uroda" :P

U nas nocka z półtoragodzinnym międzylądowaniem, bo qpaaaa..... :P :P :P , ulewanko, przebieranko, i ponowne usypiankono ale koniec końców dało się do 9 w łóżku pobyć ;)

Pogoda piękna, apetyt na spacer znów mi się wyostrzył :blink: a nuż się uda?!

Dave, napisz jak tatuś sobie poradził. A nie mogliście do tego lekarza wszyscy pojechać? Nie byłoby tego stresu...

creatura, super awatarek, skąd Ty bierzesz takie fajne?

Agat, a propos awatarkównto zupełnie się nie mogę przyzwyczaić, ze Ty to teraz żaba :silly: :silly: :silly: , taki kobiecy, subtelny miałaś dotychczas, a teraz......żaba :side: Biedny Adasio, ucałuj dzielnego biedaczka od cioci :kiss:

Dziękujemy Wszystkim za komplementy, no miód na serce, kapie na podłogę :woohoo:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #679411 przez Urszula
Witam,

Mam nadzieję, że o mnie nie zapomniałyście :)

Śliczne są Wasze dzieciątka :) :) :) Suzi zdjęcie w chuście świetne :) też już ich mam sporo....

Widzę, że nowa koleżanka Agnes nieźle się przywitała....cóż każda mama wie co jest najlepsze dla jej maleństwa. Nie należy pochopnie oceniać :dry:

U nas czas pędzi....zaczęłam chodzić z dziewczynkami na zajęcia do baby centre. Są to miejsca gdzie rodzic spędza czas z dzieckiem, podczas którego maluch może się pobawić z innymi dziećmi a mama może sobie pogawiędzić i innymi mamami :) Wcześniej chodziłyśmy z Elizią regularnie ale po urodzeniu Amelki miałyśmy przerwę przez kilka tygodni. Elizi brakowało trochę tych wyjść. Teraz by wybrać się na czas z dwójką dzieci i żeby Amelka była nakarmiona graniczy z mega wyprawą ale dajemy radę...
Forum czytam nocą kiedy karmię Amelkę ale z napisaniem czegoś to już trudniej...
W ten weekend obchodzimy Elizi urodzinki więc przygotowania idą pełną parą :)

Miłego dnia życzę!!!

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img

11 lata 10 miesiąc temu #679420 przez Suzi
Ooooo, Uleńka, jak miło :woohoo: ucałuj małą Jubilatkę od ciotki forumowej :kiss: :kiss: :kiss:

No właśnie, Agnes nam udzieliła reprymendy :silly:

Dave obiecywala jej odpisać, no czekam niecierpliwie..... :silly: :side: :silly: :blink:

11 lata 10 miesiąc temu #679442 przez Dave
Jestem tu :P :P :P

Suzi - żeby nie zapomnieć - moje cycory to różnie z tym twardnieniem. Z reguły już po 3-4 godzinach to twardziele, a jak dłużej to aż mnie szczypią i pieką. To łażę i marudzę, żeby się już Mumin obudził i mi ulżył :)

O Agnes pamiętam również, ale wieczorem już się do kompa nie dopchała, a z telefonu to mnie qrwica berze. Mogli by mi już podesłać nową wersję/aktualizację, może będzie lepiej śmigać.

Rano mieliśmy jechac razem, ale do męża jakieś ludziki miały przyjechać oglądać sprzęt, to musiałam sobie dać radę sama. Ale Mumin cały czas spał, a jak tylko przyszłam to pobudka i teraz sobie znowu zasnął.

No i jestem TAKA DUMNA z Majki. Dała się ładnie zbadać a przy pobieraniu krwi - zero reakcji. A nie mogła trafić w żyłę, i jej tak gmerała, że ja miałam krople potu na czole, Mojos luzik.
Normalnie jest niesamowita i mogę ją dziś cały dzień na rękach nosić.

Wyniki w piątek.

Wybaczcie, że znów nie odpiszę, ale...

... oooooo młody płacze... lecę.......

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 10 miesiąc temu #679550 przez kaikai
Uff dopiero sie wyszykowalam od rana mam zamiar na spacer wyjsc z pisklaczkiem moze pospi dluzej a ja sobie zafunduje lody :)

Juz sie obudzil

11 lata 10 miesiąc temu #679610 przez papi88
witam
jestem przyszła mamusia z forum wrzesniowego a dokladnie termin mam na sam koniec sierpnia zajrzałam do was bo szukam mamuś z warszawy ktore rodziły w szpitalu międzyleskim i mogły by sie podzielic swoja opinia co do tego szpitala?

PAULINA

11 lata 10 miesiąc temu #679659 przez Dave
Idę na spacer :laugh:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 10 miesiąc temu #679764 przez agat
Adaś dziś cały dzień marudny, przeżywa chyba biedaczek poranną traumę :( Teraz dopiero pierwszy raz się uśmiechnął przy robieniu qpy :)

Suzi zmienię tę żabę niebawem, to tylko moje tymczasowe oblicze. Stary awatarek się skasował a nowy nie chciał wgrać :/

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #679769 przez Suzi
papi, o ile mi wiadomo, żadna z nas tam nie rodziła. Ja na Madalińskiegomimjestem baaaardzo zadowolona a koleżanka kaikai bodzjże na Inflanckiej, więc musisz szukać dalej. Pozdrawiam, też byłam wrześniówką.....17 lat temu :silly:

Nie używajcie przy mnie słowa SPACER......miejcie litość :( :( :(
Dziś wytrzymał całe 15 min i syrena.....bieg do domu i koniec pieśni...... :( :( :(

11 lata 10 miesiąc temu #679778 przez AgnessMess
Widzę, że moja szczerość uderzyła i zrobiła oddźwięk. Szkoda jednak, że nie do końca zrozumiałyście jaki miałam cel pisząc ten tekst.. trudno

Agat przyznam rację forum jest po to by się wspierać udzielać rad itd. Jednak zauważam, że w większości to sobie tylko słodzicie i nic poza tym.
Nikt bowiem nie zwrócił uwagi np na to jak Suzi ma zawiązaną chustę. Suzi nie dziwię się że Mikołaj nie upodobał sobie chusty. Nie wiem co to za wiązanie wybrałaś ale ja takiego nie znam. Poza tym nózki powinny być na żabkę a nie takie zwisające proste. W taki sposób możesz tylko krzywdę dziecku zrobić. Zajrzyj na stronę www.chustomania.pl
A spacery - może go za ciepło ubierasz, może potrzebuje przytulanki, albo spróbuj na brzuchu go położyć.

Agat poza tym nie oceniam po kilku zdaniach wyrwanych z kontekstu. Śledzę forum od dawna. W większości posty są widoczne dla wszystkich nawet nie zarejestrowanych użytkowników. Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę ale ktoś może Ci podłożyć świnię i zgłosić do Rzecznika Praw Dziecka o tym co wypisujesz i że możesz mieć z tego powodu problemy.

Kaikai mój synek urodził się 1 kwietnia.

Azja ja nie napisałam w żadnym zdaniu w moim poście że nie miałam wątpliwości. Wyraziłam swój pogląd na niektóre poruszane przez Was tematy. Miewam chwilę trudności ale cieszę się, że mam zdrowe aktywne dzieci i każdy dzień przyjmuję z uśmiechem. Nie mam czasu na sprzątanie, czy pranie to to olewam. Wolę spędzać czas z dziećmi i być matką w pełni zaangażowaną w ich wychowanie, tym bardziej że mąż pracuje od rana do wieczora.

11 lata 10 miesiąc temu #679810 przez agat
A ja widzę, że ktoś tu ma monopol na nieomylność...

AgnessMess napisał:

Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę ale ktoś może Ci podłożyć świnię i zgłosić do Rzecznika Praw Dziecka o tym co wypisujesz i że możesz mieć z tego powodu problemy.

Jest coś takiego jak żart, ironia, czy też przenośnia. Mój mąż mówi na mnie czasami zołzo, wredoto - czy to oznacza, że znęca się nade mną i mam sobie założyć niebieską kartę? :)
Trochę dystansu do życia :)

Zresztą nie wiem po co ja Ci się tłumaczę B)

11 lata 10 miesiąc temu #679815 przez kaikai
Agness szkoda ze Ty tez nie do konca zrozumialas odpowiedzi dziewczyn.

U nas dzis na spacerku nie bylo spania,ale Dawidek nie plakal az w szoku bylam. Ladnie sobie lezal i przygladal sie zabawce, potem na placyku ponosilam go na rączkach a on ogladla ptaszki :)

Agat biedny Adas oby w nocy dobrze spal, a gdzie mial pobieranie w pietke?

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #679828 przez kaikai
Papi ja mieszkam blisko szpitala w Miedzylesiu, ale wybralam inny szpital moje sasiadki tez rodzily w innych szpitalach,podobno warunki sa tam srednie,nie ma znieczulenia zzo.,ale slyszalam tez ze opieka poloznych i pielegniarek jest super. Nie doradze Ci zbyt wiele, moze poczytaj oinii na stronce pt. Gdzie rodzic. Albo na innych forach.

Czy Wasze dzieci tez puszczaja caly czas baki? bo Dawid bardzo czesto. Do tej pory myslalam ze to dobrze ale tesciowa cos wspominala ze zle trawi i dlatego. Dzis na spacerku az w wozku smierdzialo od jego bakow myslalam ze kupke zrobil, wiem ze moga te baki miec taki " zapach" po tym mleku pepti ale po wypowiedzi tesciowej zaczynam sie martwic.
Moze kolezanka Agness cos doradzi bo zauwazylam ze jest bardzo doswiadczona ;) i chyba tez jej synek wcina mm

11 lata 10 miesiąc temu #679852 przez creatura
AgnessMess napisał:

Nikt bowiem nie zwrócił uwagi np na to jak Suzi ma zawiązaną chustę.

No i właśnie liczymy na wskazówki w takich jak ten tematach, bo z chustami większość z nas ma do czynienia po raz pierwszy. Tylko Ula wcześniej chustowała, chyba :unsure:

Kaikai, wydaje mi, że właśnie taki niespokojny sen to może być brzuszek. Leoś też się wiercił, a w tamtym tygodniu już bardzo się prężył i nie mógł puścić baczka, i zaczęliśmy podawać kropelki i probiotyk, i jest poprawa. Kupy zawsze robił 1-3 takie solidne (kleksików przy purkaniu nie liczę), a z tym oddawaniem gazów to chyba lepiej, że odchodzą, bo wiadomo, że w tym wieku układ pokarmowy jest jeszcze niedojrzały i każde dziecko odczuwa jakiś dyskomfort trawienny. :S

11 lata 10 miesiąc temu #679853 przez Magdalena9t
Kaikai mój Tomek ostatnio też więcej puszcza bąków :silly: najchętniej lubi mi prutać jak mu zmieniam pieluszkę :P
zauważyłam też ,że ostatnio w nocy nie robi kupki(zawsze robił)i od rana do południa jest trochę niespokojny, dopóki nie zrobi.
Dziś też dużo mi ulewał,a rzadko to mu się zdarzało :dry: może przez truskawki które podjadam :unsure: uczulenia żadnego nie zauważyłam..

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka