BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu #679856 przez creatura
Ula, jasne, że nie zapomniałyśmy o Tobie :kiss: Zazdroszczę Ci tych "baby-centrów" i pewnie są jeszcze free of charge? :silly:

Suzi napisał:

creatura, super awatarek, skąd Ty bierzesz takie fajne?

Wujek google images, ofkors :blink: tylko frazę wpisz in inglisz, bo lepsze obrazki wyskakują :woohoo:

Magda, też się u nas tak kłopoty brzuszkowe zaczynały, od pominięcia kupy porannej, a potem doszło prężenie się i kłopoty w puszczaniu bąków. Może wprowadź kropelki na kilka dni i zobaczysz, czy jest poprawa. Tylko czytałam, że z kroplami trzeba systematyczności do doraźnie mogą nie działać lub tylko na chwile. :unsure:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #679863 przez agat
A mój od 2-3 dni szaleje z kupkami. Do tej pory była 1 w nocy i 1-2 w dzień, a teraz pielucha pelna niemal po każdym posiłku. Nawet o biegunce pomyślałam, ale konsystencja taka jak zawsze. Zauważyłam też, że oddawanie bączkow nie jest już okupione taką porcją stekania i prezenia jak wcześniej.

11 lata 10 miesiąc temu #679881 przez Magdalena9t
Creatura Tomek puszcza bąki bez żadnego wysiłku a wręcz z uśmiechem :laugh:

11 lata 10 miesiąc temu #679886 przez creatura
Skoro o konsystencji mowa, to czy kupka waszych dzieci ciągnie się po pieluszce czy wsiąka w nią? Bo co to znaczy ta lekko ścięta jajecznica? Takie jakby "ciągnące gluty"? (przepraszam za określenie). Czy takie białko jajka zabarwione na kolor kupy? A jak zapach? Brzydki czy żaden?

11 lata 10 miesiąc temu #679889 przez agat
To chyba nie chodzi o białko tylko taką jakby jajecznicę. Ja bym to porównała do serka wiejskiego :p Takie grudki właśnie (tylko mniejsze). A zapach kwaśny, niedrażniący.

Łolaboga zarzekałam się kiedyś, że nie będę rozkmniniać konsystencji kupek :p

11 lata 10 miesiąc temu #679893 przez Suzi
Agness, dziękuje za link do chustomanii, od razu zajrzałam.

Jeśli Cię to interesuje, usiłowałam wiązać kieszonkę :silly: nie twierdzę, ze jestem specjalistką w tej dziedzinie, bynajmniej, ale to moja pierwsza przygoda z chusta, mimo ze dziecię trzecie.

Po uważnym przeanalizowaniu instrukcji wiązania kieszonkowe, nie mogę oprzeć się wrażeniu, ze nogi Mikiego wyglądały z chusty tak samo, jak dziecka na zdjęciach instruktazowych.....ale pewnie jak zwykle się mylę :silly: :P :silly:

11 lata 10 miesiąc temu #679896 przez Suzi
creaturko, zapach zdecydowanie kwaśna, konsystencja płynna lub półpłynna, grudki nieliczne, małe, na pewno mniejsze niż w serku wiejskim :P

11 lata 10 miesiąc temu #679907 przez creatura
A jak złożycie pieluszkę to ciągnie się czy nie jest "lepka"? Bo u nas jakby się ciągnęła, ale kolor ładny, grudki też są.

11 lata 10 miesiąc temu #679911 przez Suzi
Trochę glutowata jest :P :silly:

Dzisiejszą miałam okazję oglądać średnio widzacymi oczami w pólmroku ok 3 nad ranem więc jej nie opiszę :side: , ale z tego co zazwyczaj widuję, to się trochę ciągnie, trochę wsiąka i trochę odcedzonych grudek na pieluszce jest.

11 lata 10 miesiąc temu #679918 przez creatura
ok, tak jak u nas, to git :blink: mnie to lekkie ciągnięcie trochę przeraża, że może śluz :S :side: :cheer:

11 lata 10 miesiąc temu #679992 przez agat
U nas sie raczej nie ciągnie, ale to też zależy od pieluszek - inaczej qpa wygląda w Pampersach a inaczej w Dadach.

Chyba zasnął. Tzn zasnął, ale może się jeszcze wybudzić. Znowu karmienie było walką - parę minut ładnego ssania i płacz. Mam już chyba patent, jak tylko zaczyna się rzucać to uruchamiam smoka na kilka minut, a jak się młody uspokoi to znowu do cycka. Dziś chyba 4 takie przerwy na smoka były. Nie wiem czemu tak marudzi. Jak tak wpada w płacz to kontrolnie zawsze ściskam pierś i mleko ładnie leci, więc pokarmu chyba nie brakuje. Może to ze zmęczenia, może jakieś emocje z dnia mu się przypominają, kto wie...

11 lata 10 miesiąc temu #680000 przez Urszula
Suzi korzystałas z mojego linku odnośnie wiązania chusty??

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img

11 lata 10 miesiąc temu #680002 przez Urszula
Creaturka baby centre są free ..

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img

11 lata 10 miesiąc temu #680014 przez Suzi
Ula, nie zauważyłam chyba Twojego linka :dry:

11 lata 10 miesiąc temu #680024 przez Dave
Jeden dzieć śpi, drugi... mam nadzieję że też - mnijeszy oczywiście.

Oj,oj. Przez tego cholernego neta sporo mnie omija.

Muszę poklika, ale teraz Mumin na mnie wisi a ja jednocześnie wcinam musli. Dziś bez jogurtu, bo stwierdziłam, że możne już dość tych krostek i ograniczam ciutkę nabiał.

bede za chwilke promiss :laugh: :laugh:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka