BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu #680082 przez Suzi
Dave, no omijaCię kurcze, omija, :ohmy: :silly: szable w dloń :lol: :silly: :blink:

Ja tez wczoraj mlóciłam muesli na sucho, i czułam się trochę jak koń... :woohoo:
Miki poszalal, uwył się na zakończenie dnia a teraz wisi...., mam nadzieję że uśnie....

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #680087 przez Dave
Widzę, że nasza nowa koleżanka wywołała burzę.

Nawet nie chce mi się wracać postów, żeby jeszcze raz przeczytać jej wypowiedź. Jakoś taki ton mam w głębokim poważaniu.
Żałuję, że nie odpisałam od razu, bo teraz nie mam weny. Wiem tylko jedno, że kobietka ma zdecydowany przerost ego. My tworzymy tu zgraną paczkę, która sobie nie cukruje - o tym była już tu jedna burza, temat dla nas przerobiony. Trzymamy się kupy i jest fajnie. Staramy sobie doradzać i wspierać, bo macierzyństwo nie jest usłane różami. A mydlane opery na ten temat mnie nudzą.
Nie uważam, żeby którakolwiek z nas coś złego tu powiedziała, a to że mamy gorsze chwile to norma. I jeśli nie mam gdzie się wyżalić czy dać upust, robię to tutaj. A jak się komuś nie podoba - trudno, jego problem. Ja nie jestem doskonała, staram się być dobrą mamą i kocham swoje dzieci i męża (na którego też tu narzekam) ponad wszystko i to jest dla mnie konkret.
A... nie już nie będę się rozwijać, bo szkoda klikania. Muszę się streszczać, bo mąż w kąpieli potem wskakuję ja i wędrujemy do łóżka. Nacieszyć się sobą :silly:

Co do chusty Suzi, to ja zauważyłam i fakt miałam pisać, ale jak już powtarzałam mam tak dupiaty internet, że ja pitole.
Ja obejrzałam raz ten filmik i już wiedziałam co i jak.

U nas kupki lekko się ciągną, mają grudki i tez lekko wpijają w pieluchę. Jeśli były by śluzowate, wierzcie mi żebyście to zauważyły.

Jak byliśmy u kardiologa to widziałam, że Młody mam te kropki i poszłam za Wami, że ograniczę trochę ten nabiał (całkiem nie mam zamiaru rezygnować). Zobaczymy.
Jadłam też dziś truskaweczki :P :P

No, a u Mumina z sercem prawie wsio ok. Tzn. ma jakieś niedomykanie przegrody trójdzielnej, ale to nie daje żadnych objawów klinicznych. Więc mogliśmy nawet o tym nie wiedzieć. Z tym się żyje normalnie, ważne żeby się to nie pogłębiało. I jakiegoś naczynka nie zauważyła, ale może to fakt z maleńkości i ruchliwości dziecka, dlatego mamy tę następną wizytę 20 sierpnia.

A i zważyła mi Młodziaka i co :unsure: wyszło 6160g a mój koleś nie miał jeszcze pełnych 6 tygodni!!! Fakt, że to było w ubranku, więc mogę założyć, że rzeczywiście to jakoś 5900 waży :cheer:

Pochwalę go, był grzeczniutki, wcale nie płakał. I pierwszy raz dostał herbatkę koperkową, żeby go czymś zająć. I nic mu po niej nie było. Ale nie oznacza to, że będę go dopajać.

Lasencje, spadam pod prysznic.

Zainstalowałam coś innego w telefonie i mam nadzieję, że będzie mi lepiej hulał, żebym tu już takich tyłów nie miała.

Miłej i przespanej nocki :lol: :lol:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 10 miesiąc temu #680090 przez Magdalena9t
Mój synuś robi kupki jajecznicowate, najczęściej takie płynne,czasem zdarzają się gródki jak w twarożku, mi one trochę już śmierdzą :P ale może jestem za wrażliwa ;)

11 lata 10 miesiąc temu #680135 przez Dave
Madzia-mi jak narazie jeszcze nie smierdza:-)

czekam na malza;-)

no,troche lepiej,ale ndt chodzi jak slimak i to na wstecznym:-(

11 lata 10 miesiąc temu #680177 przez Dave
Dobranoc:-)

11 lata 10 miesiąc temu #680186 przez Dave
tNo to dzien dobry:-)

nocka u nas bardzo srednia. Mumin własnie je. A mi sie oczy zamykaja.

11 lata 10 miesiąc temu #680214 przez Magdalena9t
Dzień dobry :)

11 lata 10 miesiąc temu #680230 przez agat
Dzień dobry :)
Nocka jak nocka, rozbójnik od paru dni ma problemy z zaśnięciem wieczorem i w nocy, mam nadzieję, że mu przejdzie.

Wstał o 5.30 z uśmiechem na ustach, gotowy do rozmawiania :) Trochę pogadał sobie w łóżku z nami (a my spaliśmy), trochę sam się drzemnął a teraz rozmawia z matą.

Mam dzis mega plan zapakować młodego w samochód i udać się na jakiś wspólny shopping :)

11 lata 10 miesiąc temu #680256 przez kaikai
Dzien dobry :)

U nas dzis o 4 pobudka, przeze mnie. Dawid zaczal stekac w lozeczku to go wzielam do nas do lozka, a bylam taka zaspana i nie pomyslalam ze jest pora na butle, wiec przez sen przytulalam malego,pocieszalam i smoka mu wciskalam az w koncu Dawid sie obudzil i rozplakal na dobre. Eh ale ze mnie matka ;)

Dzis jedziemy na kontrole bioderek, troche sie naczekalam na ta wizyte, bo u nas zapisy sa raz w miesiacu na nastepny miesiac i w kwietniu nie zalapalam sie na maj :( ale polozna mi mowila ze do konca 3 miesiaca robi sie te badanie. Nie wiem czy nie sciemnila mi bo w sumie to przez nia nie zalapalam sie na wizyte w maju.

Agat ja do sklepu z Dawidem nie moge jezdzic on nie lubi w foteliku siedziec, jak jedziemy to jest jeszcze wszystko ok ale w sklepie swiatko go budzi i jest placz, raz to przezylam. Ja go na rece ludzie sie gapia jak na wyrodna matke ze z takim malenstwem do sklepu a on w ryk :(
Dawid nie lubi nawet malych sklepow, budzi sie odrazu i w placz. Dzis musze wlasnie isc zrobic drobne zakupy ale to poczekam na Ole, ona postoi z wozkiem pod sklepem :)

Co do chustowania to ja tego nie robie i sie nie znam. Mialam ostatnio taki etap ze sie nad tym zastanawialam ale moj synek to taki ogonek szybko sie przyzwyczaja i wizja rocznego dziecka w chuscie mnie przeraza :)

11 lata 10 miesiąc temu #680258 przez Magdalena9t
Mój Tomek też obudził się o 5:30 mega głodny opyndzlował jednego cycuszka potem troszkę drugiego trochę pomarudził i zasnął ululany przeze mnie ;) zdążyłam się ogarnąć, umyć włoski zrobić mejkap :silly: Słoneczko od rana pięknie świeci także jak się obudzi, to koniecznie spacer :blink: (Suzi nie czytaj tego zdania :silly: )

Agat powodzenia na zakupach :blink: szczerze zazdroszczę bo też bym się chętnie wybrała,bo nie mam co na siebie włożyć :dry:

11 lata 10 miesiąc temu #680268 przez kaikai
Brzuch mnie jakos pobolewa ciekawa jestem kiedy @ bedzie
Macie jeszcze taka kreske na brzuchu po ciazy? u mnie jeszcze jest widoczna,lato sie zaczyna a tu krecha ciazowa :(
dobrze ze na wakacje wynajmujemy domek w gorach bez sasiadow i zbednego tlumu.

11 lata 10 miesiąc temu #680278 przez agat
Kaikai ubiegłaś mnie, wczoraj myślałam o tym, zeby was o kreskę zapytać :) Ja ją jeszcze mam, trochę może bledsza jest niż na początku, ale jest. No ale ja brzucha jak na razie pokazywać nie zamierzam, bo z czym do ludzi :P

Adaś lubi fotelik, a szczególnie podróże samochodowe w nim. Pojedziemy na 1,5 godzinki, zajdziemy do kilku małych sklepików, pochodzimy po mieście. Mam nadzieję, że będzie miło :)

Synek śpi, więc ja w tym czasie się oporządzę, zjem śniadanko.

11 lata 10 miesiąc temu #680281 przez Dave
kaikai-u mnie tez krecha jak malowana. masakra.
ja mam nadzieje,ze @ prýjdzie jak najpozniej. prz Majce pojawil sie po 8 miesiacach i byl okropny!!
wcale nie tesknie.

a mam pytanko,bo musze sie dn gina umowic,jaka antykoncepcje bedziecie stosowaly/ stosujecie??

mlody juz sie obudzil z drzemki i wlasnin wcina:-)

11 lata 10 miesiąc temu #680290 przez kaikai
Dave ja cyca juz od dawna nie daje wiec codzienni wygladam @ nie ze tesknie ale boli mnie tez brzuchol co pare dni.
Ja jeszcze u gina nie bylam tez musze sie umowic i ciekawa jestem co mi zaproponuje bo po tej cholestazie nie moge hormonow. Chyba celibat.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 10 miesiąc temu #680307 przez creatura
Dzień dobry :-)
My niedawno wstalismy - mama śpioch, to i synek śpioch;)
Też jeszcze u gina nie byłam. A co do anty to nigdy w życiu nie brałam, wiec teraz jakoś nie śpieszę się do tego, choć coraz częściej myślę o tym, co teraz? Najbardziej obawiam sie skutków ubocznych typu przyrost wagi, bo zdecydowanie mam tendencję ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka