- Otrzymane podziękowania: 25
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- Suzi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- do trzech razy sztuka... ;-)

Ja tez wczoraj mlóciłam muesli na sucho, i czułam się trochę jak koń...

Miki poszalal, uwył się na zakończenie dnia a teraz wisi...., mam nadzieję że uśnie....
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
Nawet nie chce mi się wracać postów, żeby jeszcze raz przeczytać jej wypowiedź. Jakoś taki ton mam w głębokim poważaniu.
Żałuję, że nie odpisałam od razu, bo teraz nie mam weny. Wiem tylko jedno, że kobietka ma zdecydowany przerost ego. My tworzymy tu zgraną paczkę, która sobie nie cukruje - o tym była już tu jedna burza, temat dla nas przerobiony. Trzymamy się kupy i jest fajnie. Staramy sobie doradzać i wspierać, bo macierzyństwo nie jest usłane różami. A mydlane opery na ten temat mnie nudzą.
Nie uważam, żeby którakolwiek z nas coś złego tu powiedziała, a to że mamy gorsze chwile to norma. I jeśli nie mam gdzie się wyżalić czy dać upust, robię to tutaj. A jak się komuś nie podoba - trudno, jego problem. Ja nie jestem doskonała, staram się być dobrą mamą i kocham swoje dzieci i męża (na którego też tu narzekam) ponad wszystko i to jest dla mnie konkret.
A... nie już nie będę się rozwijać, bo szkoda klikania. Muszę się streszczać, bo mąż w kąpieli potem wskakuję ja i wędrujemy do łóżka. Nacieszyć się sobą

Co do chusty Suzi, to ja zauważyłam i fakt miałam pisać, ale jak już powtarzałam mam tak dupiaty internet, że ja pitole.
Ja obejrzałam raz ten filmik i już wiedziałam co i jak.
U nas kupki lekko się ciągną, mają grudki i tez lekko wpijają w pieluchę. Jeśli były by śluzowate, wierzcie mi żebyście to zauważyły.
Jak byliśmy u kardiologa to widziałam, że Młody mam te kropki i poszłam za Wami, że ograniczę trochę ten nabiał (całkiem nie mam zamiaru rezygnować). Zobaczymy.
Jadłam też dziś truskaweczki

No, a u Mumina z sercem prawie wsio ok. Tzn. ma jakieś niedomykanie przegrody trójdzielnej, ale to nie daje żadnych objawów klinicznych. Więc mogliśmy nawet o tym nie wiedzieć. Z tym się żyje normalnie, ważne żeby się to nie pogłębiało. I jakiegoś naczynka nie zauważyła, ale może to fakt z maleńkości i ruchliwości dziecka, dlatego mamy tę następną wizytę 20 sierpnia.
A i zważyła mi Młodziaka i co

Pochwalę go, był grzeczniutki, wcale nie płakał. I pierwszy raz dostał herbatkę koperkową, żeby go czymś zająć. I nic mu po niej nie było. Ale nie oznacza to, że będę go dopajać.
Lasencje, spadam pod prysznic.
Zainstalowałam coś innego w telefonie i mam nadzieję, że będzie mi lepiej hulał, żebym tu już takich tyłów nie miała.
Miłej i przespanej nocki

- Magdalena9t
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 33

- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
czekam na malza;-)
no,troche lepiej,ale ndt chodzi jak slimak i to na wstecznym:-(
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
nocka u nas bardzo srednia. Mumin własnie je. A mi sie oczy zamykaja.
- Magdalena9t
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 23

Nocka jak nocka, rozbójnik od paru dni ma problemy z zaśnięciem wieczorem i w nocy, mam nadzieję, że mu przejdzie.
Wstał o 5.30 z uśmiechem na ustach, gotowy do rozmawiania

Mam dzis mega plan zapakować młodego w samochód i udać się na jakiś wspólny shopping

- kaikai
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mój skarbek :)06.04.2013

U nas dzis o 4 pobudka, przeze mnie. Dawid zaczal stekac w lozeczku to go wzielam do nas do lozka, a bylam taka zaspana i nie pomyslalam ze jest pora na butle, wiec przez sen przytulalam malego,pocieszalam i smoka mu wciskalam az w koncu Dawid sie obudzil i rozplakal na dobre. Eh ale ze mnie matka

Dzis jedziemy na kontrole bioderek, troche sie naczekalam na ta wizyte, bo u nas zapisy sa raz w miesiacu na nastepny miesiac i w kwietniu nie zalapalam sie na maj

Agat ja do sklepu z Dawidem nie moge jezdzic on nie lubi w foteliku siedziec, jak jedziemy to jest jeszcze wszystko ok ale w sklepie swiatko go budzi i jest placz, raz to przezylam. Ja go na rece ludzie sie gapia jak na wyrodna matke ze z takim malenstwem do sklepu a on w ryk

Dawid nie lubi nawet malych sklepow, budzi sie odrazu i w placz. Dzis musze wlasnie isc zrobic drobne zakupy ale to poczekam na Ole, ona postoi z wozkiem pod sklepem

Co do chustowania to ja tego nie robie i sie nie znam. Mialam ostatnio taki etap ze sie nad tym zastanawialam ale moj synek to taki ogonek szybko sie przyzwyczaja i wizja rocznego dziecka w chuscie mnie przeraza

- Magdalena9t
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Agat powodzenia na zakupach

- kaikai
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Macie jeszcze taka kreske na brzuchu po ciazy? u mnie jeszcze jest widoczna,lato sie zaczyna a tu krecha ciazowa

dobrze ze na wakacje wynajmujemy domek w gorach bez sasiadow i zbednego tlumu.
- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 23

Adaś lubi fotelik, a szczególnie podróże samochodowe w nim. Pojedziemy na 1,5 godzinki, zajdziemy do kilku małych sklepików, pochodzimy po mieście. Mam nadzieję, że będzie miło

Synek śpi, więc ja w tym czasie się oporządzę, zjem śniadanko.
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
ja mam nadzieje,ze @ prýjdzie jak najpozniej. prz Majce pojawil sie po 8 miesiacach i byl okropny!!
wcale nie tesknie.
a mam pytanko,bo musze sie dn gina umowic,jaka antykoncepcje bedziecie stosowaly/ stosujecie??
mlody juz sie obudzil z drzemki i wlasnin wcina:-)
- kaikai
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ja jeszcze u gina nie bylam tez musze sie umowic i ciekawa jestem co mi zaproponuje bo po tej cholestazie nie moge hormonow. Chyba celibat.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- creatura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Miałam kiedyś marzenie-teraz śpi na moich rękach:]
- Otrzymane podziękowania: 6

My niedawno wstalismy - mama śpioch, to i synek śpioch;)
Też jeszcze u gina nie byłam. A co do anty to nigdy w życiu nie brałam, wiec teraz jakoś nie śpieszę się do tego, choć coraz częściej myślę o tym, co teraz? Najbardziej obawiam sie skutków ubocznych typu przyrost wagi, bo zdecydowanie mam tendencję