BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 5 miesiąc temu #690531 przez ilonah
W nocy zresztą Emilka po jedzonku też zasypia sama, nieraz jak ją w nocy odkładam to jak ja się kładę to widzę, że ona jeszcze patrzy ale czasem mi oko poleci i zasnę przed nią i po kilku chwilach jak się przebudzę to ona już śpiocha słodko :woohoo:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #690532 przez Dave
Ilona - super. Z Maja tez ta miałam.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 5 miesiąc temu #690578 przez Dave
Mateo jeszcze nie spi. ale od dluzszego czasu leazy i moze zasnie sam.

eee... nic z tego, zrobilam podjazd z cycolina:-)

11 lata 5 miesiąc temu #690668 przez Magdalena9t
Ilona zazdroszczę :cheer: :cheer: też bym tak chciała, ale niestety u mnie na razie tylko na rączkach i to nie zawsze chce zasnąć :( :P

oj dobranoc bo już późno ;) :)

11 lata 5 miesiąc temu #690679 przez Dave
dzien dobry:-)

11 lata 5 miesiąc temu #690717 przez ilonah
Dzień dobry

Ale paskudna pogoda za oknem i tylko 15 stopniu mnie póki co.
Emilka już po śniadanku i buja się w leżaczku lecz pewnie zaraz będzie domagać się drugiego śniadanka tymczasem ja kończę swoje śniadanko.

11 lata 5 miesiąc temu #690727 przez Dave
U nas też paskudnie :(

Mateo śpi, chociaż słyszałam jakieś piski, więc może być pobudka. Maja się bawi, a ja ogarniam domek.

Dziś musiałam wcześniej wstać, z budzikiem. Trzeba było oporządzić wszystkie zwierzątka i wyglądałam śmieciary. Tu taj jakiś dziwny system, że od razu się płaci i należy "warować", żeby zapłacić. Więc chodziłam od okna do okna. No i akurat się dzieciaki pobudziły, ale dałam radę.

Kurka, dziś muszę na to szczepienie jechać. Sama z dwójką może być ciekawie, na dodatek nie swoim autem.

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #690868 przez Suzi
Dzień dobry :)

Buro, zimno i mokro u nas, 15 stopni :( no nie moze coś ta pogoda się wyważyć, tylko popada ze skrajności w skrajność :P

Faktycznie Dave, jakiś osobliwym system z tymi śmieciami tam macie...

U nas nocka pospana, ale z zasypianiem szło jak po grudzie....
Z córką tez miałam tak jak Ilona z Emi...kładłam do łóżka nakarmioną i na tym był koniec naszegomusypiania, dziecina sobie grzecznie odpływala, a z tymi chlopami to wożenia! Bujania, lulania, tulenia a i tak źle, i tak mało :P , no ale jak padł o 22.40 to pospał do 4.30 :) , potem jeszcze do 8 .teraz drzemie, ale juz na rączkach, przy cycusiu.

Pisałyście o szortkich skórkach i wysypkach, u Mikiego wszystko zeszło i szorstkość i krostki dopiero jak radykalnievwyeliminowałam nabial, a truskawki, pomidory i inne przyjemności omijam szerokim łukiem :( no niestety, ale skórka jest wzorcowa :)

Dodam tylko, ze u mojego starszego syna tez tak było i z czasem się okazało, ze równie silnie uczulała go kukurydza, we WSZYSTKICH postaciach, nawet jako zagęstnik np w przecierach owocowych , więc przestrzegam Was przed tym modyfikowanym świństwem :P

11 lata 5 miesiąc temu #690921 przez kaikai
Dzien dobry
Moj Dawidek tez sam usypia w lozeczku wieczorem po kapieli i mleczku,daje mu smoczek,pieluszke i wlaczam karuzele. Spi ladnie cala noc, raz pije mleczko przez sen i budzi sie o 4-5. Za to w dzien w lozeczku przespi pare minutek i marudzi,wiec spi tylko na mnie.

11 lata 5 miesiąc temu #690967 przez agat
Adaś w dzień śpi głównie w leżaczku, czasem wystarczy go położyć najedzonego i pobujać chwilę, czasem muszę go trochę uspać na rękach i dokończyć dzieła w leżaczku ;)
W nocy śpi w łóżeczku, ale sam nie zaśnie. Musi też spać twardym snem, bo inaczej po odłozeniu macha rękami i nogami i go to rozbudza :P

11 lata 5 miesiąc temu #691268 przez creatura
Hej Dziewczynki :side:

Pogoda nie rozpieszcza, ledwo 13 stopni i deszcz :dry:

Paletka, wrzuć jakieś zdjęcie swoich dzieciaczków :side:

Obce jest mi zjawisko zasypiania syneczka w łóżeczku :S W łóżeczku to on tylko poleguje w ciągu dni i ogląda karuzelkę :blink: A tak to Leo zawsze zasypia na rączkach, przy cycusi. Parę razy zasnął tacie na rękach, ale to od wielkiego dzwonu :blink: Od 2 tygodni progres jest taki, że sam wypuszcza cycuszkę, a nie miętoli ją bez końca. Czasem weźmie tylko łykczek i już śpi, ale musi czuć bliskość cycusi.
W dzień oczywiście śpi na mnie :silly:, w pozycjach tak przedziwnych czasem, ale najwidoczniej wygodnie mu.

W sobotę uległam i skosztowałam truskawki pod postacią kompotu i placka. Na szczęście Leoś tego nie odczuł, może dlatego, że były gotowane/pieczone.

11 lata 5 miesiąc temu #691274 przez creatura
Agat, fajny przepis wczoraj wrzuciłaś. Dziś próbuje w wersji z kurczakiem, bo nie mam schabu, a bardzo mnie kusi ten beszamel :woohoo:

11 lata 5 miesiąc temu #691291 przez Magdalena9t
Dzień dobry u nas pogoda nieciekawa , Tomek nie chce spać, na przemian się karmimy i wymieniamy pieluszkę :S :S

11 lata 5 miesiąc temu #691317 przez kaikai
Dawidek spi. Z pozycji spania na mnie zmienilismy pozycje spania przy mnie na moim reku i na boku, teraz jedna reke mam wolna ale troszeczke mi wygodniej bo maly juz ciezki sie zrobil i bolal mnie brzuch od jedo wiercenia. Troche glowke ma spocona a ja reke obsliniona ale jest ok ;)

11 lata 5 miesiąc temu #691353 przez Dave
Hallo, już chyba z 10 raz zabieram się za klikanie tutaj.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka