BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #727809 przez Dave
My już po lekarzu. Młody zdrów jak ryba :lol: :lol: Mamy jeszcze w przyszłym roku na kontrolę się stawić, ale lekarka nie widzi nic niepokojącego.

Zjadłam bułkę na śniadanie i czuję się bleee..... No ale chcę coś jeść, bo skąd to mleko ma niby być? A mam już 2kg na minusie :blink: I to chyba z cycków zeszło :(

Suzi - jak miło, że wpadłaś. Miałam Cię wczoraj tu wywołać :laugh: :laugh: :laugh:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #727848 przez Magdalena9t
Adaśku wszystkiego najlepszego :) :) :kiss: jutro my świętujemy :blink:

11 lata 7 miesiąc temu #727943 przez ilonah
STO LAT dla Adasia czteromiesięczniaka :lol:

Widze, że pojawił się już wątek kwietniówek 2014 ależ ten czas leci, niedawno to my z utęsknieniem czekałyśmy na kwiecień.

11 lata 7 miesiąc temu #727954 przez Dave
Adasiu buziolki :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Moje drogie. Powiedzcie mi jak najlepiej pobudzić te moje cycoliny? Mam plan w nocy do 2 h odciągać laktatorem. W dzień kurde jakoś się boję, bo jak Młody zgłodnieje a cycoliny będą puste to co? A odciągniętego mleka będzie mało??
Chyba zacznę od tej nocy, po niej już będę miała trochę mleka w razie czego to będzie z górki :)
Co sądzicie o takim planie :unsure: :woohoo:

11 lata 7 miesiąc temu #728023 przez Dave
Trochę nas :silly: :silly:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 7 miesiąc temu #728076 przez agat
Adaś pięknie dziękuje za życzenia :*
Młody świetnie się czuje w górskim klimacie, dużo spurs, nocka była przespaba, choc napedzil mi stracha w nocy, bo po zjedzeniu 2 cycków zwrócił wszystko wielką fontanną :/ Ale pobawil się chwilę i zasnął. Może 7h w samochodzie go Tak wytelepalło, bo dziś już je normalnie.
Pogoda dziś lipna, gór nie widać, siedzimy więc w knajpach.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #728136 przez creatura
Hej Dziewczyny :)

Ja znów z doskoku bo w gościach siedzimy ciągle i jeszcze przyjechała moja kuzynka na dwa tygodnie, więc mam mało czasu na neta :blink:

Buziaczki dla Adasia :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Dave, super zdjęcia i świetna, kochająca się rodzinka :woohoo: Myślę, że plan na pobudzenie cycolinek dobry. A jak Mat się najada, tzn. nie płacze, to może to znak, że wcale nie wyschły, tylko Ci się wydaje?

Anafora, mi lekarka powiedziała, że w 4 lub najpóźniej 5 miesiącu trzeba wprowadzać gluten w postaci kaszki manny lub kleiku ryżowego. Takie wczesne wprowadzanie ponoć zapobiega nietolerancji, celiakii. Powiedziałam mi, że nie mam zastępować posiłków piersiowych, tylko po karmieniu dać pół łyżeczki kaszki wymieszanej z 30-50 ml odciągniętego mleka. Po tygodniu, jeśli wszystko będzie ok, to dodawać te pół łyżeczki do przecieru marchewkowego, po tygodniu jak wszystko w porządku dodać ziemniaka. I tak dalej, co tam schemat żywienia przewiduje. Dziś kupiłam kaszkę z Nestle, bo w następnym, tygodniu zaczynamy :silly:

Co do włosów, to zaczęły mi trochę wypadać, ale fryzjerka mi mówiła, że i tak najbardziej wypadają po zakończeniu karmienia piersią, bo spada poziom hormonów do normalnego. Także najintensywniejsze linienie przed nami :silly:

Buziaczki :kiss:

11 lata 7 miesiąc temu #728142 przez Dave
Wchodzę do pokoju, patrzę a Mateo sobie tak na boczku, prawie na brzuszku śpi. Już nie pierwszy raz tak zrobił i widzę, że mu taka pozycja odpowiada :) :) Sam się przekręca :)

11 lata 7 miesiąc temu #728188 przez Suzi
No jestem, moze uda mi się więcej napisać :blink:
Dave, a zauważyłaś jak równiutko zgrałysmy się z wpisem? Co do minuty! :lol:
Mati super słodziak, a jaki dorodny, no palce lizać, taki paczuś, z pewnoscia nie żywi się suchym cycem :blink: :silly: :kiss:
ale Majos...........eh ten Majos...... Toz to laseczka jakich malo, ta to dopiero słodzi!
Słodki Majosku, buziaki od e- ciotki :kiss: :kiss:

creaturko, no toś mnie przeraziła :huh: :( JESZCZE WIĘCEJ WLOSOW MA WYPADAĆ????!!!!! To w takim razie koniec z moim owlosieniem, bo ja juz mam nędzne resztki :( :( :( dramat :P

Ja już zaczynam rozmyślać o powrocie z naszej " rajskiej wyspy"... :( ehhhh, smutno, bociany już się zbierają do drogi, młode jaskółki już odchowane, jarzebina się czerwieni, wszystko już woła, ze jesień się nieuchronnie zbliża. Alectrzeba przyznać że pogoda jeszcze nie odpuszcza, wiec używamy tego dobra nadmorskiego ile wlezie, choć Mikuś nie stał się jednak fanem plażowania, ale spacery dopuszcza :silly:
Jak sobie pomyślę o pakowaniu tego calego majdanu to mi słabo.... :huh:
Agat, Dave, a jak młodziankowie Wasi podróżują? Caly czas grzecznie w foteliku? Bo u nas to niestety nie jest takie łatwe i oczywiste.... :dry:

Robię własnie przetwory- borówki z gruszką do mieska, mniam, na szczęście mam pomocnikow :) kto chce jeść musi pomagać zrobić :blink:

Ciekawe co Miki powie jak się w końcu znajdzie w domu właściwym, he he, pewnie będzie zdziwko, gdzieśmy go wywieżli ,z jego znajomych stron w nieznajome :woohoo:

Ha, mówicie ze są już kwietniowki 2014?? :lol: wow, ja rok temu jeszcze nie wiedzialam..... :blink: myslalam, ze przez podroze samolotem i zmiany klimatu @ się spóźnia.... :silly:

11 lata 7 miesiąc temu #728228 przez Dave
Suzi - sachara w cycu to dopiero tak od 3 dni jest :dry: Ale mam nadzieję, że jakaś oaza sie znajdzie i źródełko wytryśnie :woohoo:

Niestety w około zaczyna się robić jesiennie. Brrrr...... :cheer: :cheer: :cheer: :cheer:

Co do podróży to z tym różnie, choć nie moge narzekać. Troche pośpi, trochę pogdaa i troche pomarudzi. mieszanka wszystkiego. Zdarzają się oczywiście chwile z cyculem w buzi :side:

Wiecie co, dzieciaki mi popadały B) B) Maja przyszła i mówi, że chce mleko i spać. Młody spanie od 17 ciągnie, choć teraz jakoś niespokojnie śpi i się wybudza, więc cycuchy ma co chwilkę w buzi, ale tam puchy. Może chodzi mu tylko o pociukanie :lol:

Trzeba jakoś mądrze wykorzystać czas :lol:

11 lata 7 miesiąc temu #728245 przez Dave
No to se poszalałam - Młody obudzony. Wcisnęłam mu smoko w japkę i sobie cycka :ohmy: :ohmy: :ohmy:

11 lata 7 miesiąc temu #728246 przez Dave
Odpadam - smok tez już jest bleee...

Najlepsza własna łapka :dry:

11 lata 7 miesiąc temu #728295 przez Dave
Moje Kochane :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: ,

Chcę Was zaprosić do naszego szalonego konkursu, w którym mamy do rozdania aż 70 nagród :ohmy: :ohmy:
Każda z Was znajdzie coś dla siebie i swoich maluchów - sprawdźcie same :)

Zapraszam, zapraszam, zapraszam :lol: :lol:

Szczegóły tutaj: wrolimamy.pl/konkurs-dwa-kolka-na-drugie-urodziny/

Powodzenia :kiss:

Jakże bym mogła naszego wątku nie zaspamować :silly: :silly: :silly:

11 lata 7 miesiąc temu #728318 przez agat
Suzi wczoraj w samochodzie spędziliśmy 10h (7h jazdy plus przerwy). Był sen, gadanie, zabawa, marudzenie, płacz i ryk. Najgorsze, że te foteliki takie nieprzewiewne i dziecko po godzinie mokre :/
Młody śpi, my odpalamy grilla, jutro uderzamy na termy :)
Dave śliczna z was rodzinka :)
Jesień już czuć za pasem, ale ładne lato było, nie można narzekać. Dobrze, że do gimbazy z pierwszym wracać nie trzeba :)

11 lata 7 miesiąc temu #728330 przez Dave
Ja mam spoko fotelik i Młódy nie siedzi w nim pozginany, tylko prawie leży:) No ale nie jest to numer jeden w testach :dry: Był w komplecie z wózkiem to jeździmy.

Młody w końcu zasnął, to miałam wieczór wolny że hej. Juz tylko o spaniu marzę :dry:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka