BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 7 miesiąc temu #725074 przez kaikai
O to Emilka juz duza kluseczka :)
my mamy 3 szczepionke 26 oj juz sie boje.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #725085 przez agat
Rosną nasze dzieciaczki :)

Creaturko to Leo łeb w łeb wzrostem z Adasiem idzie, mój też ma 68 cm.

Byłam na małych zakupach. Bardzo fajne bluzy i koszulki są w Biedronce, marki Dada, ale bardzo fajne gatunkowo. Rozmiary od 74 wzwyż. Obkupiłam małego :) I torby na dziecięce rzeczy też nawet fajne.

Dzwoniła do mnie kadrowa ze szkoły. Martwiłam się, że mi zabraknie wolnego na cały rok szkolny, a tu mi nawet na przyszłe wakacje zahaczy :P Do 6.09 mam macierzyński, później 6 tyg dodatkowego, a później dopiero 19.10 wejdę w ten półroczny płątny 60%, skończy mi si 19.05 i później chyba 56 dni do odbioru za ferie i wakacje (ale to chyba bezpłatnie).

Adaś dziś mi ładnie pospał, wyspaliśmy się wszyscy troje :)

11 lata 7 miesiąc temu #725108 przez kaikai
W aptece doz jest promocja na pampersy premium 3, 60 sztuk 39,90 zl.

11 lata 7 miesiąc temu #725113 przez kaikai
Agat ktorego ty urodzilas?
Bo ja 6 kwietnia i mi sie 5 kwietnia 2014 konczy urlop chyba ze cos zle licze

11 lata 7 miesiąc temu #725138 przez Dave
kochane musze Was nadrobic. nasze lenistwo trwa jeszcze tylko do jutra:'(

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 7 miesiąc temu #725158 przez Magdalena9t
Łał Emilka duża już kobietka :blink: :) i jaka dzielna ;)
My szczepienie mamy 27 :side:

Dzis jedziemy na mecz Polska -Dania i zostawiam synka z mamą,pokarm przygotowany ale jakoś mam schizy, tak długo bez Tomeczka :cheer: :cheer:

11 lata 7 miesiąc temu #725197 przez agat
kaikai napisał:

U mnie liczyła kadrowa. Najpierw ten podstawowy, potem dodatkowy 6 tyg a później dopiero ten "nowy". Ja tam za mocno nie wnikałam w to.

11 lata 7 miesiąc temu #725202 przez kaikai
agat napisał:

kaikai napisał:

U mnie liczyła kadrowa. Najpierw ten podstawowy, potem dodatkowy 6 tyg a później dopiero ten "nowy". Ja tam za mocno nie wnikałam w to.

52 tygodnie w sumie jest ja liczylam i wychodzi rowno rok a Tobie jakos wiecej jak do maja to tak jakbys 20.05 urodzila a urodzilas w kwietniu. Macierzynskiego jest 20 +6 potem rodzicielski 26 razem 52.

11 lata 7 miesiąc temu #725283 przez agat
No rzeczywiście. Pól roku od października to kwiecień, a nie maj. Dzięki Kaikai, dopiero teraz zajarzyłam, może kadrowa się machnęła, będę w pracy za kilka dni to jej powiem.

Sama kąpałam Adasia, bo pan i władca ofuczony strasznie, obiadem moim wzgardził, niech spada na szczaw :/ Dałam sobie świetnie radę i Adaś smacznie już śpi :*

11 lata 7 miesiąc temu #725294 przez Azja
witam

moj Mlody tez juz smacznie spi, ale od dwoch dni jak idziemy na spacer to placze w wozku usnac nie moze musze go brac na rece, a placz nie jest taki normalny tylko wycie, nie wiem co mu jest ale poniose go troche na rekach odkadam i usypia, chyba za bardzo w niedzile go na imprezie wychwalii ze taki grzeczny, dzis jak szlam na spacer to wzielam sobie nosidelko w razie jakby nie chcial lezec i faktycznie sie przydalo bo ładny kawałek plakal, chyba rece by mi odpadly, bolec go chyba nic nie boli no moze troche dziasla go swedza, Jasiek mnie chyba testuje na ile moze sobie pozwolic...

11 lata 7 miesiąc temu #725377 przez anafora21
Azja- mój synuś też mnie testuje. Gardzi cycusiemn, spaniem, wózkiem ( jak byliśmy w górach mąż musiał go ciągle nosić na rękach lub w nosidełku, w gondoli nie chce leżeć a na spacerówkę za wcześnie:(), fotelikiem (jeden wielki krzyk, wina chyba moja bo jak jechaliśmy w góry to cała noc i jak się wybudzał to ja brałam go na ręce i chwile trzymałam żeby się uspokoił jechaliśmy jeszcze z jednym małym dzieckiem nie chciałam żeby go płaczem obudził. Nauczył się, że jak będzie płakał to go wyjmę).

Dziś usnął o 19 ( zawsze tak zasypiał dopuki nie wyjechaliśmy teraz jest problem) i 20 minut później wstał juz wyspany. SZOK Po 20 uspałam go znów i na szczęście tfu tfu śpi.

Ile i jak długie wasze dzieciaczki maja drzemki w ciągu dnia ?

11 lata 7 miesiąc temu #725432 przez ilonah
Dzień dobry

U nas nocka dziś cudna, dwa razy tylko Emilka wstawała a ja się zastanawiam czy jej przeszło to tylko przez szczepienie taka grzeczna była. W każdym razie wyspaliśmy się wszyscy :)
Anafora-Emilka przeważnie ma 3 drzemki w ciągu dnia. Pierwszą ok. 9 trwa zwykle 45min (rzadko 1,5 godz.), później jest drzemka między 12 a 13 i trwa zwykle 1,5 godziny czasem dłużej i popołudniu koło 17 też ok 45 min. Wstajemy zawsze o 7 a maleńka ostatnio chodzi spać przed 20.

11 lata 7 miesiąc temu #725441 przez agat
Hej, u nas nocka też śliczna :)

Adaś ma najczęściej 3-4 drzemki w ciągu dnia, jednak nie są one ustabilizowane, zależą od tego co my w ciągu dnia robimy. Pewna jest ok godzinna ok 10, a pozostałe to różnie. Muszę mu koniecznie pory dtzemek ustabilizować. Szczególnie tej popołudniowej, by budził się najpóźniej o 18.

11 lata 7 miesiąc temu #725465 przez Magdalena9t
Dzień dobry :)
wczoraj daliśmy radę, zanim młody się obudził, byliśmy już w domu i mogłam już z cycka nakarmić ;)
trochę jestem nie wyspana bo późno wczoraj wróciliśmy,dobrze,że jest mama pomaga mi z małym bo mój "królewicz"(czytaj mąż) sobie śpi :angry: Poogarniam to co trzeba i później zamienimy się rolami :side: :side:

U nas drzemki niestety nie są regularne :( musimy to zmienić ;)

Dziewczyny a wiecie może kiedy trzeba składać wniosek o ten roczny macierzyński po tym jak się kończy ten podstawowy z tymi dodatkowymi 6 tygodniami?

11 lata 7 miesiąc temu #725471 przez agat
Najpierw musisz złożyć wniosek o te dodatkowe 6 tyg, 2 tyg przed trzeba złożyć. A jak z tym rodzicielskim to nie wiem do konca, z tego co mi kadrową mówiła to jak przyjdę to złożę już obydwa wnioski.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka