BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 2 miesiąc temu #836272 przez Dave
Pospal gad az godzine. ale spoko.

suzi-moje to takie przytulaki jakich malo:-)

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #836317 przez kaikai
Dawid nie lubi sie przytulac, odpycha mnie i steka jak probuje na sile ;) przytuli glowke tylko jsk go usypiam, ale to raczej nie z checi przytulenia tylko wygody. Buziaka tez nie lubi :(

Co do zabawki to chyba kupie projektor z melodyjkami przyczepiany do lozeczka, chociaz mam juz jeden z karuzela, ale tego Dawid sam nie wlaczy, a taki bez karuzeli to mu przyczepie od zewnetrznej strony lozeczka i bedzie sobie podchodzil i wlaczal sam.
A macie moze takie radyjko fisher ? Jak ono sie sprawdza? Gra kilkanascie minut czy tylko wydaje jakies dzwieki jak dziecko przycisnie ?

11 lata 2 miesiąc temu #836368 przez ilonah
Dzień dobry
U nas nocka z dwiema jak zwykle pobudkami. Emisia jest strasznym przytulakiem- jak się ją bierze na rączki to często główkę przytula albo bierze i głaszcze swoją rączką moją twarz i robi moja-moja. Nauczyła się też robić tuli-tuli i robi mi, mężowi albo maskotkom to jest takie słodkie :woohoo: Lubi bardzo pieszczoty i przytulaki - ale w końcu to dziewczyna, a każda dziewczyna lubi się przytulać :silly: :)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #836403 przez creatura
Obecna :blink:

Leoś raczej też uwielbia się tulić, czasem gra wariata jak go całuję, nie zwraca uwagi, patrzy gdzie indziej, ale jak przestanę to patrzy na mnie z wyrzutem, że już koniec. Czasem jednak ma takie momenty, szczególnie jak go coś zaintryguje, że lepiej nie podchodzić z czułościami, bo nerwy go biorą. :side:

Anabelle, strasznie Was wzięło, dobrze, że Antoś już lepiej, bo takie choroby u maluszka to aż strach.

Ja też już jestem bliżej niż dalej kupna spacerówki - tak, wciąż jeździmy gondolą z podniesionym oparciem i o dziwo Leoński dalej się mieści, a gacie na 80 są na styk :cheer:
Tylko, że ja już zdecydowałam, że chcę dużą spacerówkę, na długie spacery po zacisznym terenie bardziej niż po mieście. Zwyczaju zabierania Leonka na zakupy nie mamy, ale nawet jak będzie trzeba to się kolejną krowicę do bagażnika wpakuje. I pozostając w klimacie Inglesiny, czyli retro, zachwyciłam się kolekcją Bebecar 2014 i jakiś geniusz w końcu wpadł na pomysł, żeby zbudować klasyczny wózek ze skrętnymi kołami. :woohoo: Czekam na odp od dystrybutora, czy można samą spacerówę kupić, bo na stronie tylko zestawy sprzedają.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #836433 przez creatura

11 lata 2 miesiąc temu #836516 przez Anabelle
:))) jeszcze w gondoli? podziwiam Leosia :D
Antek to jeździ w wielkiej spacerówie terenowej :P nie straszne jej śniegi czy kamienie :P choć najbardziej lubi nosidło ergonomiczne.

U nas apetyt kiepski, pewnie przez antybiotyk.... oby! :)

11 lata 2 miesiąc temu #836533 przez Suzi
hej :)

No wreszcie creMoniu :) , Leos ach...... Te oczyska :kiss: :kiss: :kiss:

kaikai, to lączę sie w bolu z powodu posiadania syna "twardziela", trzymają nas krotko i bez zbędnych sentymentow :( a mogloby byc TAK miło
:(
Zazdroszczę WSZYSTKIM posiadajacym przytulaskowe dziecko :dry:
Mikusiowe "pieszczoty" to szczypanie w twarz, ciagnięcie za włosy i uszy, gryzienie w ramię i w co sie tam jeszcze da, wciskanie nożek w cialo z calej siły, kopanie podczas przewijania i okladanie raczką po twarzy podczas usypiania :( :( :( tak właśnie "pieści"Miki :P
Calowany i tulony przeze mnie odpycha się , robi pierdzioszki i opluwa mi okulary i śmieje sie zadowolony ze swoich "czulości"

Annabelle - a w jakiej spacerowie wozi się Antoine? :laugh:

Agat - zazdroszczę tego fryzjera!!! Ja wygladam tak .......ehhh, nawet określenia trudno znalezc na stan mojego owłosienia :P :P
Wyslalam dzis m na zakupy-walkę do lidla :silly: podobno się spisał na 100% bez strat w ludziach i sprzęcie :woohoo:
Czekam niecierpliwie jak wroci i pokaże łupy :woohoo:

11 lata 2 miesiąc temu #836554 przez creatura
Ja dopiero wieczorem dotrę do Lidela :side: także ochłapy pewnie będą, albo nic. Nie, no jakieś jednej rajty zostaną dla Leosia :laugh:

Pisałyście o roczku - my mszę zamówiliśmy w styczniu i niestety na kwiecień był tylko jeden termin wolny - 8.04. :dry: I tak chcieliśmy osobno mszę, osobno imprezę, więc da się przeżyć. Przyjęcie miało być w domu tym razem, ale nie wiem jak to będzie. Babcia przez najbliższe miesiące Leonka za bardzo nie pobawi, bo on coraz cięższy i szybszy, ani za bardzo w kuchni mi nie pomoże, a gości będzie prawie 30 :cheer: Mąż jak nie w pracy , to na szkoleniu i Dave chyba musi mi zdradzić sekret superwoman :lol:

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #836570 przez kaikai

kaikai, to lączę sie w bolu z powodu posiadania syna "twardziela", trzymają nas krotko i bez zbędnych sentymentow :( a mogloby byc TAK miło
:(
Zazdroszczę WSZYSTKIM posiadajacym przytulaskowe dziecko :dry:
Mikusiowe "pieszczoty" to szczypanie w twarz, ciagnięcie za włosy i uszy, gryzienie w ramię i w co sie tam jeszcze da, wciskanie nożek w cialo z calej siły, kopanie podczas przewijania i okladanie raczką po twarzy podczas usypiania :( :( :( tak właśnie "pieści"Miki :P
Calowany i tulony przeze mnie odpycha się , robi pierdzioszki i opluwa mi okulary i śmieje sie zadowolony ze swoich "czulości"

Suzi u nas tak samo, jeszcze drapanie, juz sie zastanawiam czy ja mu nie potrafię paznokci dobrze obciąć, wbija te pazury w moją twarz, szczegolnie gdy chce go przytulic :dry:

Leos cudny słodziaczek ;)

Znalazłam zabawkę dla Dawida taką jak właśnie nam pasuje :
tylko teraz nie wiem którą wybrać

nr.1 zakupy.linkbaby.pl/do/item/K3800/Uspokaj...ka-do-lozeczka-K3800
i filmik

nr.2 m.target.com/p/baby-einstein-sea-dreams-soother/-/A-13951116
i filmik

11 lata 2 miesiąc temu #836587 przez kaikai
Creo u Was się zamawia msze na roczek ????? pierwsze słysze :S

Ja jak narazie szukam dobrej cukierni żeby torcik zamówić :)

11 lata 2 miesiąc temu #836598 przez creatura
Kaikai,no taka tradycja, że na roczek i ksiądz wtedy udziela specjalnego błogosławieństwa przed ołtarzem. Serio, to tylko na południu/opolszczyźnie????

Leoś śpi już 5 godzinę (miał 2 pobudki na cycki i dalej w kimono) WTF??????? :cheer: :cheer: :cheer: :cheer: :cheer: :cheer: :cheer:

11 lata 2 miesiąc temu #836679 przez Suzi
kaikai, my też zamówiliśmy msze św.z okazji roczku Mikusia :) zresztą, w pierwsza roczniecę Chrztu św. też :lol: tyle tylko, ze nas chyba wtedy w domu nie bedzie :huh: bo zanussi sie że wczesniej wekejszyn rozpoczniemy w tym roku :lol:
Bardzo fajne te zabawki, serio, ale nie obejrzalam jeszcze obydwu filmikow, wizualnie ta druga mi sie bardizej podoba, a gdzie ona do kupienia jest bo cena w dolcach jak widzę :cheer:

creMoniu, więc ne tylko w południowej/opolszczyźnianej Polsce, to zależy myślę bardziej od światopoglądu niz od polozenia geograficznego :blink:
Śpi PIĄTĄ GODZINE???? :cheer: :cheer: :cheer: co on jada ja sie pytam, bo mi tu jakimś opiumem zalata :silly:
Ale serio, oby spał rownie dobrae w nocy to ja nie widzę problemu :woohoo: :side:

11 lata 2 miesiąc temu #836702 przez Anabelle
creatura napisał:

Kaikai,no taka tradycja, że na roczek i ksiądz wtedy udziela specjalnego błogosławieństwa przed ołtarzem. Serio, to tylko na południu/opolszczyźnie????

Leoś śpi już 5 godzinę (miał 2 pobudki na cycki i dalej w kimono) WTF??????? :cheer: :cheer: :cheer: :cheer: :cheer: :cheer: :cheer:

W życiu nie słyszałam o mszy na roczek :ohmy:
:lol:

Mieszkam w małopolsce więc w sumie południe :P

Spacerówka Antka?
Baby Jogger City Elite
z dożywotnią gwarancją na ramę :P nie do zajechania ;)

a tak się składa, jedną ręką ;)

test wózka
wozkomania.blogspot.com/2011/06/baby-jog...-moj-wozkowy-sw.html
i filmik przeglądowy

i e to jest Antek :)

11 lata 2 miesiąc temu #836729 przez kaikai
U nas nigdy nie bylo tradycji z msza Sw.nawet moja wiekowa babcia nieboszczka bardzo religijna nigdy nie wspominala o takim zwyczaju. U nas zamawia sie msze za zmarlych lub chorych.

Suzi wlasnie tez mi sie podoba te akwarium, wieczorem zobacze z P jak to zamowic bo dostepne jest tylko poza krajem :(

11 lata 2 miesiąc temu #836743 przez kaikai
Fajna i duza ta spacerowka, ledwo widac Antosia :)

Ja potrzebuje czegos malego, bo z tej co teraz mam jestem zadowolona ale jest ona za duza na wyjazdy.tz.latwo sie sklada i miesci sie do bagaznika bez problemu ale ja chce jeszcze parasolke.

Mialam juz wozek z dwiema raczkami i wlasnie super mi sie prowadzil, z ta jedna to tak mi dziwnie.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka