BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 2 miesiąc temu #836759 przez Suzi
W naszej rodzinie praktykujemy msze św.na kazdą możliwą okazję, urodziny, takie bardziej okragle lub jubileusze np urodziny Pierwsze, osiemnaste, dwudzieste,,trzydzieste etc., imieniny ( tego ja osobiscie jeszcze nie :blink: ) ,rocznice ślubu, rocznice śmierci, urodziny i imieniny osób zmarłych....co do tego limitów nie ma, księza sami zachecają żeby zamawiać msze za bliskich zarowno żywych jak i zmarlych, wszak Blogosławieństwa Bozego nigdy w nadmiarze..... :)
No ale to sprawa osobista, niepodlegająca osądom ani dyskusjom, kto chce -zamawia, kto nie widzi potrzeby - tez ok.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #836769 przez Anabelle
kaikai napisał:

Fajna i duza ta spacerowka, ledwo widac Antosia :)

Ja potrzebuje czegos malego, bo z tej co teraz mam jestem zadowolona ale jest ona za duza na wyjazdy.tz.latwo sie sklada i miesci sie do bagaznika bez problemu ale ja chce jeszcze parasolke.

Mialam juz wozek z dwiema raczkami i wlasnie super mi sie prowadzil, z ta jedna to tak mi dziwnie.

O, A my właśnie wózek z 2 rączkami pieprznęliśmy do piwnicy, bo nie dało się go prowadzić jedną ręką :) :)

U nas też msze są dla zmarłych, chorych...

11 lata 2 miesiąc temu #836807 przez kaikai
Ja pamietam jak mialam spacerowke 15 lat temu to blokowaly sie przednie kolka i jedna reka nawet prowadzilam :) sama juz nie wiem a moze mam skleroze juz ;) bede musiala wybrac sie do sklepu i sprawdzic. Bo pomietam tez ze ta spacerowka parasolka super latwo mi sie podbijalo a ta co teraz mam z jedna raczka to ciezko jakos.

11 lata 2 miesiąc temu #836859 przez agat
Hejka.
Jakiś taki zwariowany dzień. Byłam w mieście, w Lidlu o 10 nic już ciekawego nie było, na szczęście koleżanka była wcześniej i parę rzeczy mi upolowała. Za to w lumpie wygrzebałam fajowe ciuszki, więc szoping zaliczony :) Posprzedawałam ostatnio trochę adasiowych ciuszków, więc mogłam bez wyrzutów sumienia mu coś kupić nowego :) U fryzjera podcięłam sobie kłaki, zlikwidowałam część końskiej grzywy.

Co do mszy na roczek to ja bym może i zamówiła, ale nam wypadają urodzinki w Wielkanoc, więc szans już na wolną intencję nie będzie. A i u nas zamawia się msze na jakieś większe rocznice, okrągłe urodziny itp. Rocznice ślubu fajnie parafia rozegrała, bo raz w miesiącu jest msza w intencji małżeństw obchodzących w danym miesiącu rocznicę ślubu. Trzeba wcześniej zgłosić swoje dane i msza w rocznicę ślubu jest gratis :)

Dobra, ja tu pitu pitu a pranie się samo nie uprasuje :/

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #836914 przez Anabelle
No ja tak czy siak bym nie zamawiała mszy, bo nie jesteśmy wierzący.

Prasowania też mam całą masę, sterta na 2 fotele. Ale najpierw muszę zaległe egzaminy pozaliczać... a przynajmniej tak sobie tłumaczę ;)

Męża ostrzygłam. Posiedzę chwilkę i trzeba iść spać :)

11 lata 2 miesiąc temu #836952 przez Dave
dzien dobry

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 2 miesiąc temu #836971 przez kaikai
Jednak zamowilismy ta zabawke z FP, po ta disney P dzwonil do US ale z tej stronki Target nie wysylaja do Europy, znalazlam jeszcze te akwarium na stronce Amazing ale z US koszt tej zabawki na zl. to ponad 100 zl a koszt wysylki 170 zl, w UK kosztuje 40 £plus koszt wysylki, a w Niemczech 60€ plus koszt wysylki co dalo ponad 600 zl. najbardziej sie oplaca z US ale nie bede czekala miesiac na jakas glupia zabawke.
A wiec zamowilismy tu w Polsce ta co napisalam powyzej.
Ciekawa jestem dlaczego u nas w Polsce sa niedostepne zabawki te co w US :( jacys murzyni chyba jestesmy.

11 lata 2 miesiąc temu #837119 przez ilonah
Hello

Czytam Was na bieżąco ale jakoś nie mam natchnienia na pisanie :( zmęczona jestem.

Leoś jaki piękny i elegancki fiu fiu fiu :laugh:

11 lata 2 miesiąc temu #837139 przez creatura
Dzień dobry :)

Leoś dziękuje za komplementy. :kiss:

I tak jak pisałam, w Lidlu kupiłam 2 pary rajstopek :silly: reszta, albo brak rozmiaru, albo mi nie leżała, albo mamy już taki asortyment w szafie :S

Kaikai - ale przedsięwzięcie Wam wyszło z tymi zabawkami, aż do US dzwonić :laugh: Czego się nie robi dla ukochanego syneczka :woohoo:

11 lata 2 miesiąc temu #837240 przez Suzi
hej :)

U nas dzis buro i ponuro,,a wczoraj takie ladne slonko bylo :dry:

kaikai, a Dawidek jaką spacerowka sie aktualnie "rozbija"? :blink: na prawde fajna ta druga zabawka, szkoda ze niedostępna :huh:

Annabelle, no skoro się jest niewierzącym, to faktycznie nie ma tematu, a swoją drogą to wydawalo mi sie ze wspominalaś cos o Chrzcie sw. Antoniusza, ale pewnie musialo mi sie cos pomylic :silly:
Macie bardzo fajną i solidną spacerowkę, ale mnie by brakowało możliwości posadzenia dziecka przodem do mnie zwlaszcza takiego malego jak dotychczas i jeszcze przez jakis czas. Idealem dla mnie jest przekladana rączka ( osobiscie nie posiadam :dry: ) a malo brakowalo abysmy kupili taką, no ale znow niepotrzebnie uleglam sugestii m :P

creMoniu, u nas w lidlu polowal tata i sie spisal na medal, tylko ze ten rozmiar ktory nabyl ( 86-92) musi jeszcze troche odczekać w szafie, ale grunt ze nie za male kupil :woohoo: u nas idealem byłby teraz rozmiar 80-84, chociaz nie powiem-niektore rzeczy na 74 są idealne

11 lata 2 miesiąc temu #837254 przez creatura
Suzi, jaką spacerówkę z przekładaną rączką oglądaliście?

11 lata 2 miesiąc temu #837343 przez Anabelle
Suzi napisał:

hej :)

U nas dzis buro i ponuro,,a wczoraj takie ladne slonko bylo :dry:

kaikai, a Dawidek jaką spacerowka sie aktualnie "rozbija"? :blink: na prawde fajna ta druga zabawka, szkoda ze niedostępna :huh:

Annabelle, no skoro się jest niewierzącym, to faktycznie nie ma tematu, a swoją drogą to wydawalo mi sie ze wspominalaś cos o Chrzcie sw. Antoniusza, ale pewnie musialo mi sie cos pomylic :silly:
Macie bardzo fajną i solidną spacerowkę, ale mnie by brakowało możliwości posadzenia dziecka przodem do mnie zwlaszcza takiego malego jak dotychczas i jeszcze przez jakis czas. Idealem dla mnie jest przekladana rączka ( osobiscie nie posiadam :dry: ) a malo brakowalo abysmy kupili taką, no ale znow niepotrzebnie uleglam sugestii m :P

creMoniu, u nas w lidlu polowal tata i sie spisal na medal, tylko ze ten rozmiar ktory nabyl ( 86-92) musi jeszcze troche odczekać w szafie, ale grunt ze nie za male kupil :woohoo: u nas idealem byłby teraz rozmiar 80-84, chociaz nie powiem-niektore rzeczy na 74 są idealne

też chciałam przekładaną rączkę oraz obracane siedzisko, ale sprzedawca udowodnił mi, że przekładana rączka jest niepotrzebna (bo wiatr/deszcz zmienia kierunek szybko) więc lepiej dużą budę.

A przekładane siedzisko?
Okazało się, że Antek wożony od 3 msc w spacerówce nie potrzebuje widzieć non stop mamy :P
To bardziej u mnie w głowie siedziało.
Mam duże okienko w budzie, widzę Antka przez nie - okazało się, że szkoda było sobie przekładanym siedziskiem zawracać głowę.
A czy przekładałabym w trakcie spaceru? Na pewno nie :P

Antek ma chrzest, a my ślub konkordatowy.
Traktujemy to jako tradycję. Bierze się sluby w kościele, chrzci sie dzieci.
Ma to dla nas znaczenie tradycyjne. Nie religijne :)

11 lata 2 miesiąc temu #837351 przez agat
Jejku jejku jakoś nie mam czasu ostatnio. A to wszystko przez to, ze mój telefon z epoki kamienia nie obsługuje takich rzeczy jak internet i nie mogę Was podczytywać w międzyczasie. A korzystanie z kompa przy Adasiu to mission impossible :P
W ogóle zbój z niego straszny :P Najgorzej jest, gdy znajdzie sobie jakąś "zabawkę" typu wtyczka czy klucze od auta i niedobra wyrodna matka mu to zabierze. Wtedy jest ryk i afera, jakby go ze skóry obdzierano, łzy krokodyle i płacz z zapowietrzaniem się. Dziś chyba z 5 min ryczał po tym, jak mu zabrałam klucze do domu. Czy wasze pociechy też tak mają czy tylko mój taki buntownik z wyboru?

Co do wózków to moją spacerówę da się zamontować przodem i tyłem, na razie Adaś jeździ patrząc na mamę, kilka razy odwróciłam go przodem do świata, ale jak nie słońce prosto w oczy to deszcz czy wiatr i jakoś mu się nie spodobało. Poczekamy na lepszą pogodę.
Lecę, korki.

11 lata 2 miesiąc temu #837383 przez Suzi
creMoniu, Teutonia ma przekladaną rączkę i do niej sie przymierzalam,,ale.... :P malż wymarzył sobie emmaljungę :side:
Siedzisko mamy przekladane, ale ta rączka to juz byloby 100%!moich potrzeb, bo.......moze wiatr i deszcz rzeczywiście moga zmieniac szybko kierunki ale słonce juz nie al Mikuś organicznie niecierpi jak mu w ryjek świeci :silly: i wówczas musze sie w wóz zaprzęgać i ciagnąć, co nie zawsze jest wygodne :P a przełozyć siedzisko z podrożnikiem w środku to zadanie dla Pudziana, nie zaryzykowalabym, a poki co Miki sam nie stoi na tyle pewnie zeby go wysadzać i manewrować z siedziskiem, poza tym .......butow nie nosi :lol:

11 lata 2 miesiąc temu #837553 przez ilonah
Agat pocieszę Cię, Emilka też pokazuje charakterek jak jej czegoś nie dam co ona akurat sobie upatrzy i jest ryk, a ostatnio nawet 'wykłócanie' się. Wczoraj usilnie chciała się bawić kontaktem więc ją od niego odsuwałam a ona coś po swojemu gadała i gadała, komicznie to wyglądało :P
Fajny pomysł z tą mszą na roczek, szczerze pierwszy raz to słyszę ale podoba mi się, pogadam z mężusiem i może my też Emiśce zamówimy taką msze :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka