- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- malwinsien
- Wylogowany
- budujemy zdania
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- martela89
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Jestem szczęśliwą mamą Vanesski :)
Dzień dobry
Martela ja obaw nie mam Wiem , ze sobie poradzę W końcu różnica będzie 22 miesięcy między bobasami , a są przecież kobiety , które mają 9-cio m-czną przerwę i dają rade . Ja im więcej obowiązków mam na głowie , tym lepiej się organizuję
Marzyła mi się mała przerwa i ze względu na dzieci (zeby było im raźniej,żeby sie ze sobą wychowywały) , i ze względu na mnie (za jednym zamachem posiedzę w domku zanim wrócę na nowo do pracy i wiedziałam , ze im wiesza przerwa , tym bardziej nie będzie mi się już chciało wracać do pieluch). Dla mnie to układ idealny No , ale ja mam Mężusia na miejscu , więc zawsze troszkę mi pomoże . Chociaż szału nie ma , bo wychodzi o 5:30 i wraca różnie , czasem o 17 , a innym razem o 19-20 . Ale chyba wystarczy mi świadomość , ze jest No i w soboty kończy ok 13-14 , a niedziele ma wolne , wiec nadrabia szalejąc z Małą i Dużą
Przy Ami wszystko praktycznie sama robiłam , bo wiadomo Mąż w pracy . Jedyne co , to zawsze Mężulek kąpie Amisię . Mimo , że Ami budziła sie bardzo często w nocy , to tylko ja wstawałam , bo karmiłam długo piersią , więc Mąż mimo , ze chciał , na noc by się nie przydał
Ale wszystko zawsze mam posprzątane , obiadek zrobiony i nie siedze w domku uwiązana . Wybywamy często,spotykamy sie z przyjaciółmi i znajomymi , więc jeszcze jeden bobasek jak dla mnei , to strzał w dziesiątkę
U Ciebie to już w ogóle , przerwa byłaby 3 letnia , więc wydaje mi się , ze byłoby super Vanessa byłaby zachwycona młodszym rodzeństwem Jest już duża i na pewno mądra Nie ma co zwlekać , im większa różnica , tym dzieci maja ze sobą mniejszy kontakt . Tylko musisz się zastanowić , czy bez Męża dasz rade
Wiesz jak mój maż jest to dużo robi przy małej ale też długo ją karmiłam więc w sumie w nocy nie był przydatny mam też mamę,siostrę i prawie całą rodzinę swoją i rodziców męża to myślę ,że dała bym radę
- HERI
- Wylogowany
- rozmowna
zaczęłam dzisiaj 8 jedziemy prawie na tym samym wózku... trzymam kciuki
No tak... jak Ty urodzisz to ja się będę musiała powoli szykować Ale teraz tydzień to szmat czasu dla Maleństwa...
Zasadniczo wszystkie tu na jednym wózku jedziemy...
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
Pisałyście o smarowaniu i rozstępach. Ja w ciąży uznaję tylko oliwkę. I mam nadzieję, że nic mi się nie pojawi. Uważam, że to sprawa genetyczna, ale różnie to bywa.
CO do drugiego maluszka, to nie wyobrażam sobie mieć tylko 1 dziecko. Chciałam też, aby różnica nie była za duża. A czy dam sobie radę...?? Myślę, że dam
Leżakuję sobie teraz
Majos u babci szaleje, to ja korzystam z lenistwa.
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)
Moniaa jaka Jula kochana Super to musi wyglądac jak tak przytula i całuje brzusio Ami jeszcze nie bardzo wie o co chodzi . Ale tłumacze jej i też przytula brzuszek
Kaikai super , ze Twoja koleżanka trafiła na takiego świetnego faceta , który kocha całą ją To ważne wiedziec , że mąż czy facet cię akceptuje taką jaką jesteś Mój Mężuś pod tym wzgledem cudowny i mówi , że kocha każde wgłębienie w moim ciałku
Malwinsien nie zawsze ta senność i niechciej mija . Czasem na chwilę przechodzi , a potem wraca ze zdwojoną siłą
Oj Wy to przynajmniej możecie się wyspac , bo my , które już mamy bobasy , to nie bardzo hahaha
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
Ja dalej leniuchuję.
Jeszcze Majce nie mówiłam nic o rodzeństwie. Poczekam troszkę.
W czwartek jedziemy do moich rodziców i mój D chce powiedzieć im dobrą nowinę. Ja z racji mojej schizy, wolałabym poczekać do wtorku. Tak samo miałam zrobić z suwaczkiem, ale namówiłyście mnie
Swoim rodzicom już oczywiście na ucho wypaplał
- Urszula
- Wylogowany
- gadatliwa
- Elizia 16.06.2011, Amelka 07.05.2013
Dave to będzie przezycie powiedzieć Majeczce o Rodzeństwie
Widziałam, że omawiałyście temat rozstępów. Powiem Wam, że ja nie mam śladu po ciąży nawet pół rozstępa uzywałam od końca trzeciego miesiąca Bio Oil i Cocoa Butter. Codziennie po wieczornym prysznicu masowałam się na zmianę tymi preparatami. Jakby ktoś miał dostęp to jak najbardziej polecam
Dave my też czekamy z powiadomieniem mamy zamiar wysłać śliczne karty z cudowną wiadomością. Nasze rodziny są daleko od nas...Rodzinka M w Kanadzie a moja w Polsce My w Anglii więc nie chcemy tak przez telefon
http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
ja smarowalam sie tez calaciaze ale rozstepy mnie nie ominely ;/
- Urszula
- Wylogowany
- gadatliwa
- Elizia 16.06.2011, Amelka 07.05.2013
MoNiaa ja nie miałam tłustych plam ale owszem pizama była lekko tłustawa. Starałam się wmasować jak najwięcej preparatu w skórę. Nie było problemów z dopraniem
http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
- Paletka
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
- A...jest juz z Nami:)
u mnie bedzie bedzie,1,5roku miedzy Leonkiem a Bobaskiem boje sie pewnie jak to bedzie ale dac rade musze. tyle jest Kobiet co nawet blizniaki maja plus 1 czy 2 dzieci i daja rade:)
ja narazie kremow zadnych nie uzywam do brzusia;) moze pozniej
ale dzis super dzien...pogoda sliczna cieplutko...juz prawie wrzesien...
U mnie TYLKO bagatela 222 dni do porodu:) eheh
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)
My o ciąży mieliśmy nie mówić , do dnia wizyty i ostatecznego potwierdzenia od lekarza . Ale mój Mężuś tak się ucieszył , ze rozgadał już niemal wszystkim ...pleciuga
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
A mój już plecie I mnie namawia na gadania
Powiem Wam, że mi się tak dłuży do 04.09 że to jakaś masakra jest. Już bym chciała iść do gina