- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- ilonah
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dotarliśmy do domu i obecnie Emi śpi, więc mogę popisać
Creaturka wierszykowo rulez
A nasza impreza udana czułam się jakbym na weselu była. Było pyszne jedzenie, życzenia, torcik i tańce. A gwiazdą wieczoru była grupa Vox, co prawda to nie moje lata i klimaty ale organizatorzy są w wieku naszych rodzicow więc to chłopaki z ich młodości Generalnie wyszaleliśmy się i wybawiliśmy
Emilka też super zniosła nockę u dzaidków, nie płakała i nawet wstała przed 8 Dlaczego nam w domu nie daje tak długo pospać? Dzisiaj u nas dopiero pogorszenie pogody i ziąb niestety ale Emi zaliczyła spacerek i kościoł z dziadkami więc nie musimy marznąć.
No właśnie gdzie te zdjęcia roczkowe? Czekamy na fotorelacje
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agat
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 23
Jestem z młodym u rodziców, aktualnie zalicza drzemkę, wcześniej zjadł całą miskę pomidorówy
Kurcze, ja daję młodemu zwykłe kaszki Bobovity, staram się bez cukru, ale i tak w porównaniu do jaglanki czy Holle to jest shit :/ No ale wiecznie tego jadł nie będzie, jeszcze trochę i kaszki będą bleee.
- Suzi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25
No widze ze do sercaśmy sobie wzięły ocalenie naszego wątku
Pisanie przyrasta
U nas dziś pięknie, jak tylko pomyśleliśmy o wcześniejszym powrocie to pogoda postanowila się poprawić i nas zatrzymać, mamy całe 14 stopni bezchmurne niebo i słonko w pełnej krasie więc zostajemy jeszcze do jutra, bedziemy pewnie w tłoku wracać no ale juz nam mieli otworzyć ostatni kawałek A1 więc od Gdańska di domu już autostradą więc jakoś damy radę tym bardziej ze na noc bedzuemy jechac wiec moze juz nsjwieksze tłumy sie przewalą
Mikuś cos dzis niezbyt dobrze spal w lożeczku chyba bylo za goraco bo napalilismy w kominku do czerwoności i juz o
3 mielismy sublokatora w lóżku wiec bylo jeszcze cieplej
Teraz trwa drzemka a potem lecimy nad morze
Wrzucilam wczoraj pare fociszy na fb w strojach adekwatnych do wczirajszej pogody Miki w kurtce zimowej ja w zimowej czapie ale dziś na szczęecie te stroje nie potrzebne
To narazie
- monia89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 10
Linda tak w chorzowskim i w wesołym miasteczku
A co do testu dziwna sprawa @ nie ma i 3 testy 1 błędny 2 z taka cieńką blada dtugą kreską i kolejny ponownie błedny tak więc nie wiem. Kolejny albo jutro zrobie albo w pon. Juz nie wiem co mam mysleć... ale za to wybrałam imię dls ewentualnego drugiego Synka
To i ja monolog napisze
Po naszej wycieczce stwierdziłam ze polska mentalność i torelancja i takt jest na poziomie epoki kamienia łupanego...
zoo zdało egxamin Tosik zadowolony wręcz zaczarowany!
A jego radość w oczach... wreszcie widzę dzięki Antosiowi sens podróżowania zwiedzania.
Moj Antoś zapędza się coraz dalej i pokonuje sam codziennie to większxe odległości bez wspomagania. Potrafi tex się schylić podnieść coś i wstać. Chętnie sie dzieli nie jest samolubem
Poprostu jestem nim zachwycona. I zakochana do szaleństwa mimo że czasem w twarz dostane albo wbije swoje perełki w moje ciało. Tak tak Tosik to mały rozrabiaka :-D
a i poznał smak lodów.....
- Azja
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 29
Creo dzieki za wierszyk piękny
w ogole powiem Wam ze moj M taki oczarowany wierszykami które dla Jasia ułożyłyscie, ze musiałam przy całej rodzince czytac wiec jeszcze raz dzieki
tort zrobiłam z ta masa cukrowa czy lukrowa, moze nie do konca mi wyszedł, ale to pierwszy raz z ta masa, wiec musze pocwiczyc i o 12 w nocy jak robiłam dekoracje nie miałam weny twórczej, miał być z pociagiem, a wyszedł z drzewkiem i jakimis innymi bajerami, ale wygladał nie najgorzej
Jasiek w ogole zachwycony tyle gości, dzieci, Mlody lubi towarzystwo wiec był w siodmym niebie
Ilonka fajnie ze impreza sie udała
Creo waga Leosia super, mysle ze go nie przekarmiasz, a jak zacznie biegac to napewno wszystko wybiega i juz nie bedzie tak szybko przybierał
co do nowości jedzeniowych Jaska to tez probuje cos nowego mu wprowadzac, wczoraj pierwszy raz jadł parówke, wiem ze to swinstwo, ale od czasu do czasu mysle ze mu nie zaszkodzi, a nawet mu posmakowała
dobra tyle na dzis, lece ogarnac jeszcze troche mieszkanie i spac, choc moze po dzisiejszych wrażeniach Mlody pospi dłuzej
- Suzi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A czy będzie dużym nietaktem jak spytam co Was takiego niemiłego spotkalo na wycieczce?
Mikuś nieodmiennie marudzi na spacerach, psuje nam niemal kazdy marudzeniem, wrzaskami z nieodgadnionych powodow ehhh, juz mi pomysłow brakuje o co temu glutkowi chodzi????? Inne dzieci jadą sobie spokojnie w swoich wózeczkach, śpią albo nie, a my zawsze z syreną albo wyczyniając jakies wygłupy dzikie nad wózkiem żeby tylko posiedzial spokojnie mam wrażenie zupełnie odmienne od Twojego Monia, wygląda na to ze Mikiego niewiele rzeczy interesuje lub nie potrafimy odgadnąć co albo łono dziewiczej przyrody to nie jest miejsce dla niego, tylko ze.... Wakacje tez tu zaplanowalismy. Wiec oszalejemy.....
Czworki gorne w natarciu, moze to jedna z przyczyn notorycznego " niewsosu" mikusiowego no bo od czegos się jest " nie w sosie " a nie tak dla sportu, zeby tylko zatruć atmosferę milion zabawek przytroczonych do wózka, ostatnio doszedl balonik z helem i wszystko o kant d... potłuc. Nic sie nie podoba! Moze ten stary wózek go wnerwia? Bo tu mamy ten nasz stary od gondolki?
Osiwieje doszczetnie
azja fajnie ze imprezka udana, wrzuć foty tortu, z pewnością byl cudny. A jaki smak?
Parowki rzeczywiscie świństewko, ale pewnie jeszcze niejedno świństewko przed nim, poki nie zlikwidowano McDonaldów i tym podobnych przybytków
- Suzi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- agat
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Monia zaintrygowałaś mnie tym testem Może owu się przesunęła i dlatego jeszcze nie wychodzi na teście Trzymam kciuki za poniedziałkowe dwie kreski
Ja dziś z młodym byłam u rodziców, później my na meczu a Adaś posiedział z dziadkami jeszcze. Wieczorem przyszli znajomi z tortem bezowym Domyślacie się, że nie dało się nie zjeść Na szczęście tylko jeden kawałek
Jutro chyba nas czeka wizytacja u teściów. Iść mi się nie chce, ale robić obiadu jeszcze bardziej, więc "zniese"
Czekam na zdjęcia imprezkowe
P.S. Co do imienia dla potencjalnego drugiego dziecia to odkąd Ala zamieniła się w Adasia to już mi Alicja zbrzydła Teraz Hania mi się podoba. A dla chłopca nie wiem
- Suzi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja dziś oszamalam pączka domowej roboty, jeszcze cieply byl a na wieczór poprawilam racuchem z rodzynkami.... Pierwsze co zrobie po powrocie do domu to .......wyrzucę wagę przez okno
A te straszliwe bomby kaloryczne byly.....taaakie pyszne......
- ilonah
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Suzi wczoraj nie zgasiła, dziś już prawie 14 a nikt się jeszcze na forum nie pojawił więc jestem ja!
O super słodkościach tu piszecie aż ślinka leci.
U nas też czwórki w natarciu bo Emilka namiętnie pcha palec do buzi i wszystko inne czym może sobie po dziąsełkach pojeździć Na szczęście humorzastych objawów brak. Był wczoraj u nas brat z bratową i dzieciakami i mają dość bo Kamilii idą piątki a Maksiowi dwójki i dzieciaki są nie do zniesienia, marudzą, gorączkują i płaczą a w nocy na zmiane sie budzili. Wspołczuje im wszystkim
My dziś mamy leniwy dzień, nic nam sie nie chce, za oknem niby słoneczko ale wiatr bardzo nieprzyjemny wieje, gdzie się podziało ubiegłotygodniowe ciepełko?
Monia zmień test i daj znać co i jak
- agat
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Byliśmy u teściów, mały jeszcze został, a my zaraz na mecz. Teściowa się chyba obraziła, bo koniecznie jeszcze mi chciała wetknąć jakąś sałatkę, bo od obiadu nic nie jadłam (obiad godz temu ), a ja nie chciałam Adasiowi też poda pewnie jeszcze 5 razy coś do jedzenia, bo deserek i kanapka o które prosiłam to na pewno będzie za mało U niej najlepiej by było jeść raz na godzinę, bo na pewno człowiek głodny będzie :/
- monia89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 10
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Ignaś
U nas Suzi Tosik jest nie do zniesienia w domu a nie daj Boze zobaczy słońce to nie ma przeproś czy o 9 czy 17 musimy isc na powietrze. Tam wszystkie "troski zlości " mijają w sekundzie. A sklep galeria wszędzie tam gdzie są ludzie to raj dla Tosia. Tak samo jest z miejscami gdzie sa zwierzeta które można dotykać.
- creatura
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Miałam kiedyś marzenie-teraz śpi na moich rękach:]
- Otrzymane podziękowania: 6
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Suzi, Leoś łączy się z bratem bliźniakiem w sprawie znienawidzenia spacerów na siedząco. Często jest tak, że razem pchamy wózek, albo porzucamy wózek na chwilę, żeby obmacać pobliskie auto, a najchętniej kosz na śmieci A ogólnie na powietrzu Leoś najchętniej spędziłby cały dzień, oczywiście chodząc i badając każdego śmiecia
Agat, przynajmniej tort bezowy jest bezglutenowy
Azja, to bardzo nam miło, że nasze rymy się podobały
Ilonka, bo Twoja Emilka to jakiś ewenement, albo przyznaj się, makiem ją poisz?
- ilonah
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Z zębami naprawdę problemów nie mamy ale z jedzeniem jest męczarnia nie wiem czy to od zębów czy niejadek z niej się robi Jedynie co zje bez problemu to obiad i mleko z butelki a kaszki, kanapeczki przeróżne, jajecznica czy parówki są be już nie wiem co robić.
- Azja
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 29
u nas z jedzeniem też ostatnio najepiej wchodzi kaszka i mleczko a obiadek uuu musze sie nagimnastykowac i idiote z siebie robic zeby Mlody chcetnie zjadł
spacerki zacyznamy w wozku, a wracamy najczesciej na nozkach, bo wozek Jaska w dupcie parzy
chyba jakies kolejne zebole sie szykuja, bo slinotok na maksa i gryzie wszystko co sie da, oprócz smoczka, 8 dzien dzis bez smoczka, z jednej strony to fajnie, ale w kryzysowych sytuacjach smoczek pomagał
dziewczyny czy Wasze dzieci tez probuja wymuszac?? bo Mlody jest w tym Mistrzem, oczywiscie sie nie daje, ale momentami to wszystko probuje wymuszac, a jak nie dostanie to sie kładzie i płacze, to jest Gagatek,
chyba ciesze sie ze weekend sie konczy i wracamy do normalnego toku, powiem Wam ze taka jestem objedzona ze szok, chyba w swieta sie tak nie najadłam juz mam dość, a na ciasto to w ogole nie moge patrzec, pofolgowałam troche i znowu mi brzuszycko wrociło, ale od jutra znowu "dyscyplina" bez pszenicy
a tu kilka zdjec z urodzin
zdjecia mało urodzinowe, ale panował ogolnych rozgardiasz i zdjecia sa takie same