BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

10 lata 11 miesiąc temu #877327 przez Dave
Dzień dobry.

Już wiem dlaczego Mateo nie spał. Ok.24 zwymiotował i się mu poprawiło. Zasnął jakoś ok 24.30. Cholerka, zjadł u babci parówkę, duże kawałki wcinał i myślę, że to dlatego.

Dziś już jest nówka. No i kolejny dzień więc (póki) co humor lepszy :lol:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #877339 przez agat
Ojj Dave, współczuję atrakcji. Adaś jeszcze nigdy nie wymiotował, jakoś mnie to przeraża.
Jasieńku kochany sto lat dla Ciebie!!!!
Później Ci coś naskrobię :)

10 lata 11 miesiąc temu #877420 przez linda
Hej

Zdrówka i Radości dla Jasia!!!moc buziaczków urodzinowych ode mnie i Tosi!!! :kiss: :kiss: :kiss:

U nas pada i świeci słonko na przemian,szkoda bo jesteśmy jeszcze z Tosią u babci w górach.Jakby była ładna pogoda to całe dnie spędzałybyśmy na dworze,a tak to musimy się chować co chwilę,no i trawa mokra,chyba muszę pomyśleć o kaloszach dla Małej.

6.06 wyjątkowa data :) dla mnie w tym roku a dla Was co roku :)

10 lata 11 miesiąc temu #877472 przez agat
Usłyszałam głos ptaszyny
że dziś Jasia urodziny!
Zdrowia, szczęścia, pomyślności
I na "roczku" wielu gości :)

Jasio śliczny jak dziewczynka
Czasem zwą go Jasiulinka :)
Nawet Tosia i Emilka
chciałyby od Jasia włosów kilka :)

Choć najmłodszy w kwietniowej grupie
to on pierwszy stanął przy pufie ;)
Starszymi kolegami się nie przejmuje
I dzielnie chodzenie trenuje :)

Mama Azja nieraz zmęczona
Gdy musi ganiać swojego Dżona
Lecz się tym nie przejmuje
Bo synka nad życie miłuje :)

I my także go lubimy
Adaś dla kolegi tworzy rymy
Synek zdradził mi w sekrecie
Jakie życzenie pomyśli na roczek Azjowe dziecię ;)
Nie samochód, miś, kołyska
Dżon na roczek chce braciszka!!! :)
[/color]

P.S. Linda wysłałam Ci pw :_

10 lata 11 miesiąc temu #877548 przez Dave
Jasiulku kochany wszystkiego najlepszego :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :woohoo: :woohoo: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

10 lata 11 miesiąc temu #877577 przez Azja
witam

dziekuje za życzenia w imieniu Jaska :)

my dzis prawie cały dzien na dworze siedzimy, zeszlismy tylko na drzemke i obiadek, podobno mam sie pogoda popsuć wiec korzystamy :)

Agat dziekujemy za wierszyk jest piękny :)

Mlody chyba naprawde ma jakis skok, sa takie momenty ze tylko mama i mama, przytulas taki mamusiowy, w wozku tez ostatnio troszke gorzej siedzi, cały czas by chodził szkoda tylko ze nie w ta strone co trzeba ;) :P

a co do smoka, to od soboty ani razy go w buzi nie miał, moze faktycznie go porzucił, nie mam nic przeciwko :blink:

Dave ja Cie podziwiam, ja nieraz jak na zbawienie czekam jak M po 15 z pracy wraca, zeby mnie troche odciazył, a Ty z dwójeczka sobie swietnie radzisz :blink:

chyba mnie dzis prasowanie czeka B) B) B)

10 lata 11 miesiąc temu #877581 przez linda
Dziewczyny macie dla dzieciaczków rowerki trzykołowe?bo chcemy sprawić Tosi.Szukam czegoś fajnego i w rozsądnej cenie.Coś polecicie?

Agat wysłałam wiadomość na fb :)

10 lata 11 miesiąc temu #877586 przez agat
Ja mam taki rowerek:

DOstaliśmy, ale powiem szczerze, ze czasami ciężko się nim skręca, luzy w tej rączce są.

My dziś najpierw przed południem byliśmy na mieście, a po obiedzie i drzemce na długim spacerze i później w odwiedzinach u Filipka. Biedny dostał od Adasia nie raz, 5 miesięcy różnicy między nimi, jeszcze trochę trzeba czasu, by potrafili się razem bawić.

Teraz młodzian śpi, mąż na piwku a ja chyba się za prasowanie muszę wziąć, bo się aż wylewa z szafy.

10 lata 11 miesiąc temu #877589 przez Dave
U mnie kolejny zajebisty wieczór. Mateo już był bardzo śpiący po 18.00, zasnął. Po czym obudziła go Maja jak ją szłam myć. No i nie śpi do teraz...

Dziś miał jakieś takie rozwolnienie, i chyba te nocne wymioty to bardziej wynik jakiegoś wirusa. Nie miał apetytu wcale dziś.

Dobra bujamy się dalej...

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #877612 przez Suzi
Heeej :)
No wreszcie jestem :P wczorajszy dzień nie był dobry dla neta w moich obecnych stronach, zasięg nie sięgał :silly:
No ale dzis wreszcie dosięgnął więc jestem i nadrabiam zaleglości
Najpierw Jubilat Dnia Dzisiejszego :lol:

Dzisiaj "roczek"ma Jasieczek
Nasz kwietniowy skowroneczek
Ktory spac chodzi z kurami
Dzień zaś wita -z kogutami :silly:
Taki z Niego jest prześliczny
Mixik ornitologiczny :blink:
Jeszcze dobrze dzień nie wstanie
Gdy on kończy już sniadanie :ohmy:
Jasio nasz, jak pewnie wiecie,
Oczka ma największe w świecie!
I oczkami tymi w locie
Kosi serc niewieścich krocie :woohoo:
A to Kasia a to Basia
Ania, Laura albo Krycha
Po kryjomu lub otwarcie
Do Jasinka słodko wzdycha
Jaśko chetnie hołd przyjmuje
Rączkę poda każdej damie
Ale prożne dziewcząt plany
Bo on serce oddal MAMIE! :lol:
Rosnij nasz skowronku zdrowo
Każdą nockę miej udaną
Lepiej byłoby dla Ciebie
Gdybyś. Mamę mial-wyspaną! ;) :lol:

A teraz nadrabiam zaległości dla wczorajszego Jubilata :kiss:

Roczek skończył Mateuszek
On już nie jest jak okruszek
Zjada wszystko aż się kurzy
I dlatego urósł duuuuży :woohoo:
A prócz tego że jest duży
Silny, sprawny no i zdrowy
Śliczny jest jak malowany
Istny amor barokowy :lol:
Główka cała w złotych loczkach
Błękit nieba skrywa w oczkach.....
Ech, Mateusz, ech niebożę
Serc dziewczecych złamiesz morze!
Żyj Mateo nam 100 lat!
Czym bez Ciebie byłby świat? :side:

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #877618 przez Suzi
A teraz pokrótce co u nas..
Chyba mamy skok bo awantura podczas spaceru to norma :( juz nie ważne czy to rower czy to wózek, jest ryk i koniec :(

azja, u Was jakoś podobnie chyba...?

Więc momenty bez ryku i awantury cenimy nade wszystko....najgorsze jest to, ze podejrzewam konflikt interesów, czyli to co nas cieszy, relaksuje i zachwyca czyli cisza, spokój i dziewicza natura wokół, u Mikusia powoduje nudę, frustrację i pobudza go do jak najszybszego zakłocenia tej ciszy i zburzenia blogostanu :( :( :( podejrzenia te graniczą z pewnością, niestety, nad czym ubolewam, a utwierdziły mnie w tym podejrzeniu obserwacje zachowania synka, gdy znaleźlismy się na terenach miejskich (Ustka) gdzie moze i nie bylo tlumow charakterystycznych dla tego kurortu, bo to jeszcze nie sezon (NA SZCZESCIE :ohmy: ) no ale ludzi było o wiele więcej niz w naszych tutejszych stronach, no i samochody, i dzieci i stragany (nieliczne jeszcze, ale zawsze...) itd itp i TO. synka koiło i jego zmysły karmilo :P , no mieszczuch cholera.... :angry: a my tacy spragnieni tej ciszy, głuszy, tych mewich jękow z oddali, szumu fal i sosen.....a tu ryk i koniec bajki :huh:

Czyżby groziło nam spędzanie cennych chwil urlopowych w okolicznościach ktorych najbardziej nie znoszę i nie potrzebuję, czyli wsrod rozwrzeszczanej czeredy wczasowiczow zgromadzonych na niewielkiej powierzchni, upstrzonej hustająco-wyjacymi wytrząsarkami dla dzieci w upiornych kształtach i kolorach, wśród straganow z badziewiem (kolorowe jarmarki, uhahahaha, blaszane zegarki, uhahahahaha....) wsród plazokrążcow zachwalających coraz to bardziej odrażajace gadzety lub "smakołyki"???? O NIEEEEEEE!!! Synu! Zrujnowalbyś nasze zdrowie psychiczne! Co Ci po rodzicach , ktorzy po TAKIM urlopie kwalifikowaliby sie do wariatkowa?
Moja naiwność chyba sięgnęla granic utopii,,kiedy w zimne i dżdżyste wieczory zimowe wyobrazalam sobie błogie spacery we trojkę wsrod tych niezmierzonych i nietknietych ludzka stopą terenow, z chłonacym to wszystko i zachwyconym ciszą i nieskażoną przyrodą Mikusiem siedzącym sobie SPOKOJNIE w wozeczku i bawiącego się jakąś trawką czy listkiem.............
Dżizas, jak on to wszystko brutalnie obdarł z bajkowości i sprowadzil nas na ziemię..... :( :huh:
Nie wiem co dalej, ale poki co pozycja pionowa trochę koi jego frustrację, no ale ilez mozna zgiętym w pół maszerowac po bezdrozach??? To i młody by wymiękł, a my???? :huh: licze na to ze jak sie w koncu nauczy chodzić to bedzie juz w jakimś sensie łatwiej... :S
Na plaży jest ok, lubi plazę, a juz na pewno mu SMAKUJE :silly: , dobrze ze ten piaseczek jest póki co czyściutki, bo zezarł go juz z poł kilo :P
Pogoda caly czas słoneczna, nawet kropla deszczu nie spadla, ale jest raczej rześko, dziś np mielismy 11 stopni, a od starszakow slysze ze u nich 20 i więcej :huh: , ale jak tu slonce przygrzeje to sie rozbieramy z kurtek natychmiast, bo nie sposob wytrzymać. Wczoraj byla wlasnie taka super pogoda, zero wiatru, na plazy lampa, morze niemal bez fali, to sie porozbieraliśmy, zeby nie straszyc pogody :blink:

Jezdzimy sobie po rożnych miejscowosciach wypoczynkowych, ktorych w sezonie unikamy jak ognia z wyzej wymienionych względow, to mowię Wam -bajka!!! Niemal zero ludzi, wszystkie lokale pozamykane, gdzieniegdzie jakaś ekipa sprzatająco-remontujaca sie kręci i szykuje cos na sezon....cisza, pustka -no nie do poznania....wolnych miejsc parkingowych multum :woohoo:
Wprawdzie nie sposob nigdzie kupić chocby loda, no ale mozna sie obyć :silly:

Ufff, ale elaborat. Wam strzelilam
Na fotorelacje zapraszam na fb, tam mi latwiej ;)

10 lata 11 miesiąc temu #877619 przez monia89
My mamy rowerek podobny do Agat ale ja jestem zadowolona z niego.

u mnie pogoda cudna ale humor mam obsesyjnego mordercy.

jutro rano robie test zobaczymy co wyjdzie. No i jefziemy do chorzowa na wycieczke.
uciekam juz spac bo padam. Milej i spokojnej nocki zycze.

10 lata 11 miesiąc temu #877625 przez agat
Monia koniecznie daj znać co wyjdzie na teście :)

Ja też piorunami strzelam :/

Suzi Mikuś nie jest odosobniony w uwielbieniu urban lajfu :) Dla Adasia spacer idealny to taki wzdłuż drogi, po której co chwilę przejeżdża jakiś samochód (najlepiej mega głośna ciężarówa), krąży mnóstwo ludzi, biegają i szczekają psy. Tak mógłby chodzić i chodzić :/

10 lata 11 miesiąc temu #877626 przez Azja
dziekuje jeszcze raz za zyczenia i piękne wierszyki super:)

nie moge uwierzyc ze to rok zleciał, to chyba po dzieciach faktycznie widac jak ten czas ucieka :) poogladałam dzis zdjecia, mhh ale sie wzruszyłam :blink:

Suzi Jasiek zachowuje sie podobnie do Mikusia ;) choć zabawi sie i w parku, nie musi byc duzo atrakcji, wysarczy np. górka na która moze sie wspinac i tak 20 razy :P najgorzej jest jak go zabieram z tej górki, bo ile można, wtedy jest ryk, napręzanie i wyginanie B)
na porannym spacerku tez dłuzej wysiedzi w wozku, a po południu jest gorzej, ale wtedy jestesmy z M razem wiec troche lepiej :blink:
Mlodemu juz sprawnie idzie chodzenie wiec na prostym raczej go nie asekuruje, gorzej jest jak upodoba sobie krawężnik, albo schody, no wtedy to moje plecy czuja i tak po schodach 30 razy normalnie wulkan energii, no ale miałam nie narzekac, :silly:
najgorsze to marudzenie i nie wiadomo o co chodzi, znaczy u nas to najczesciej cos chce czym nie powinien sie bawic bo np. za małe i moze zjesc

zapomniałam pochwalic mojego M, dzis dostałam piękny bukiet tulipanów, normalnie mnie zaskoczył, powiedział ze bukiet dla mnie ze mu takiego syncia urodziłam :) :kiss: miło mi sie zrobiło nie powiem :)

u nas przygotowania do sobotniej imprezy roczkowej, znaczy w sumie brak przygotowań, musze sie jutro zabrac za to bo coraz mniej czasu :S

no dobra popisałam uciekam, kolorowych snów

to co gasze ja pstryk :lol:

10 lata 11 miesiąc temu #877627 przez Azja
Monia czekamy na wynik tesciora, mam nadzieje ze dwie krechy :)

a co do rowerku, to nam dzis sasiedzi oddali w spadku po synku, ale jeszcze nie widziałam, ale jak znam zycie to Jaska zainteresuje na 10 minut, wiec poki co nie kupujemy innego, no ale moze Dżon mnie pozytywnie zaskoczy :P

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka