- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- kasia1329
- Wylogowany
- gadatliwa
- Mateusz 30.05.2010 Michał 26.03.2013
Co do płci to nie mam przeczucia. W pierwszej też nie miałam. Tak jak piszesz najważniejsze by maluch był zdrowy. Mam w domu chłopczyka i nie ukrywam, że chciałabym dziewczynkę tak dla równowagi. Poza tym zawsze mi się marzyła parka. Ale będzie chłopiec to też będę zadowolona.
A co do porodu to ja już kiedyś pisałam, że przygotowywałam się do naturalnego porodu, ale też bałam się bardzo. Szczególnie właśnie bałam się że popękam albo że będą mnie nacinać. U mnie w rodzinie jest dużo kobiet i niestety wszystkie rodziły długo więc tego też się obawiałam. Dodatkowo próg bólu jest u mnie bardzo niski...
Dwa tygodnie przed planowanym terminem, nagle odeszły mi wody. W szpitalu przez 16 godzin próbowali wywołać skurcze i poród. Ordynator powiedział, że to aż niemożliwe jak psychika może im plany pokrzyżować i że końskie dawki na wywołanie nie pomagają.
Skończyło się cięciem cesarskim. Szczerze się przyznam, że powrót do formy nie należy do najprzyjemniejszych. Potworne ciągnięcie brzucha w miejscu szycia i ból utrudniający zrobienie czegokolwiek o poruszaniu się nie wspominając. Chodzenie w przykulonej pozycji itd. Od początku mąż kąpał Mateuszka bo ja nie byłam w stanie się nad wanienką pochylić.
Ale powiem Wam, że z perspektywy czasu nie wyobrażam sobie, że mogłabym urodzić inaczej. Chyba umarłabym jakbym musiała mieć zeszywane krocze.
Pewnie większość rodzących naturalnie powie to samo o c.c.
Sprawa jest indywidualna. Czasami jedna osoba pierwszy poród ma szybki a kolejne mozolnie długie.
Uważam, że podczas porodu warto mieć przy sobie kogoś bliskiego (męża, partnera, siostrę, mamę bądź przyjaciółkę). Jest wtedy zdecydowanie łatwiej. Mój mąż najpierw był sceptyczny i nie chciał, ale jak przyszło co do czego to siedział ze mną na porodówce, pomagał mi podnosić się, chodzić, zwilżać usta, masować plecy i wspierał. Biegał do lekarzy i pielęgniarek co chwilę.
Nie ma się co nastawiać na najgorsze. Może się okazać, że urodzicie szybko, bez żadnych ingerencji w ciało i do formy wrócicie po kilku dniach
Trzeba być dobrej myśli!!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kasia1329
- Wylogowany
- gadatliwa
Z kolei moja kuzynka w ciąży wypiękniała tak, że niektórzy mówili że robiła sobie jakieś ingerencje botoksowe i chirurgiczne - urodziła dziewczynkę
To zależy jak dzidzia się układa w brzuszku. Jak bardzo uciska na wątrobę to pojawiają się zmiany na twarzy, może też być cukrzyca.
Ucisk na żołądek i zgaga się pojawia.
Ucisk na pęcherz i może się zdarzyć nietrzymanie moczu. Bardzo dużo zależy od ulubionych pozycji naszych maluszków w brzuszku.
- moonisiaaa2
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mam w planach jechac do szpitala na ktg sobie zeby byc spokojniejsza bo osiwieje normalnie:(
Kasiu moja kuzynka ma synka 11 msc ma i od pewnego ma ten sam problem,maly nie moze zrbic kupki on placze a my razem z nim:(, czasami tez mu leci krew, poszla prywatnie do lekarza takiego od dzieci dobrego jak na nasza miejsowosc i podaje mu tak:
Nestle sinlac (ok 30zl) jest to kaszka bezglutenowa dodaje mu do utartego jabluszka np a ze Twoj Mati jest juz straszy to do jakiegos jogurtu lub cos w tym stylu, dodatkowo dieta , i do obiadu do zupki wsypac platki owsiane, pupy nie moze przemywac chusteczkami nawilzajacymi tylko zwykla woda i miekkim papierem wytrzec nawet jak siusiu zrobi,i smaruje mascia czy kremem alantan takim niebieskim.
No i po paru dniach maly zrobil normalna kupke bez placzu i krwi
- kasia1329
- Wylogowany
- gadatliwa
Ja znów walczę ze zgagą... co za pieroństwo, już mam jej serdecznie dość.
Niedługo szykuję się do lekarza. Zjemy obiadek, umyję się i idziemy, bo muszę jeszcze wyniki odebrać i młodego podrzucić mamie do pracy, żeby się nim zajęła.
- moonisiaaa2
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- kasia1329
- Wylogowany
- gadatliwa
- asia26
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 02.07.2010 - narodziny mego Serduszka :*
- moonisiaaa2
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Polskie nfz ;/ ehh no i do 26 bede sie stresowac tylko
- agat
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 23
Na pewno wszystko jest w porządku
- moonisiaaa2
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- kasia1329
- Wylogowany
- gadatliwa
Ja też miałam tak że dzidzia była aktywna a po kilku dniach była cisza i też się.stresowalam, ale zaczęła znów dawać o sobie znać. Nie myśl o tym tak bardzo bo wtedy dzidzius też odczuwa Twoje emocje i woli nie fikac.
Poza tym gdyby coś się działo to zapewne bolałby Cię brzuch, czy pojawiło się plamienie. A jak nic dodatkowo się nie dzieje to się relaksuj, puśc może muzykę klasyczną. Dzidziulki to lubią i może się uaktywni zjedz troszkę słodycZy bo czekolada powoduje aktywność malucha.
Zobaczysz że jak przestaniesz się tym zadręczac to dzidzius da o sobie znać.
- moonisiaaa2
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Sprobuje o tym tak nie myslec moze faktycznie ma to cos wspolnego z tym ze ona wyczuwa ze sie martwie. A ty KAsiu na ktora masz wizytke?
- kasia1329
- Wylogowany
- gadatliwa
- klaudia_286
- Wylogowany
- gadatliwa
- mankowa
- Wylogowany
- gadatliwa