BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

12 lata 1 miesiąc temu #468935 przez moonisiaaa2
Ja chodzę prywatnie co msc mam wizyty place 100zl za 3-4D bede w grudniu placic ok 300 zl i co wizyte mam usg i dostaje po 2 lub 3 zdjecia mojej ksiezniczki :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #468975 przez agi-p
Dzień dobry :)

Klaudia , ale ludzie są okropni . Niezłą plotkę wymyślili :P Taki urok wsi , chociaz i w mieście wszystko szybko sie roznosi . Ale , zeby wymyslić coś takiego , ze Mąż za granicą a Ty z brzuchem !!! Świnie . Dobrze , ze masz do tego zdrowy dystans .

Kasia z tym , ze z sąsiadami trzeba dobrze żyć , to masz rację :) Też tak uważam :) Całe zycie mieszkałam w bloku i niektórzy sąsiedzi byli jak rodzina :) Teraz mieszkam na wsi i początkowo wnerwiało mnie wścibstwo , ale przywykłam i nawet plusy tego zaczęłam dostrzegać :P

Heri porozmawiaj z lekarzem o tym usg . Powiedz , ze jesteś potem spokojniejsza i zależy Ci na Usg . Ja mam na każdej wizycie , mimo że na NFZ . Mam świetną lekarkę , porozmawiałam z nią od razu na początku,że musze mieć za każdym razem usg ,bo zeświruję . Mówiłam , ze mogę nawet dopłacać . Ale Ona ludzka i ma super podejście , wiec co 3 tyg podglądamy Maluszka :)
W poprzedniej ciąży miałam tez pakiet wykupiony i tez wszystko w cenie . Usg na każdej wizycie bez problemu .

Miłego dnia :)

12 lata 1 miesiąc temu #468977 przez MoNiaaa
Dzien dobry :)

ja dzis pierwszy dzien w pracy po przerwie...
w nocy spac nie moglam bo sie denerwowalam i rano juz duuzo przed budzikiem sie obudzilam i czekalam na pobudke..

wogole odkad mieszkamy na nowym mieszkaniu to Julka nam spac sama nie chce...pospi pare godzin u siebie i sie budzi i przychodzi do nas czasem uda mi sie ja naklonic w srodku nocy zeby jenak spala u siebie
nie wiem czemu jej nie pasuje nowy pokoik??a ja sie z nia nie moge wyspac bo w 3 ciasno a ona sie strasznei rzuca i mnie kopie wszedzie do tego ja nie jestem zwolennikiem spania z dziecmi chpoc w nocy chcialabym odpoczac i sie wyspac i top jedyny czas kiedy z mezem jestem sama:P

ja u mamy w bloku mialam sasiadke ktora jak rodzina w sumie do tej pory sa fajne kontakty jej dzieci nas na wesela zapraszaja :) dawniej mowilismy do niej ciociu ale teraz juz nie wypada :P
ale wscipscy tez sa jak wszedzie...plotkowac zawsze beda:P
ale u mnie w bloku nawet nie znam z wygladu jesczze sasiadow(mieszkamy 2 tyg)ale na wczesniejszym tez tylko dzien dobry i tyle jakos nie wchodze wkontakty sasiedzkie po za tym wiekszosc duzo starsza to o czym tu gadac?

a ja odczuwac coraz wiekszy dyskomfort z ta moja reka..chyba naprawde cos mi uszkodzili oby samo sie zagoilo bo do lekarzy mam wstret!!!!
czekam na ten grudzien jak na zbawienie no i na @ jak szybko nie zajde w ciaze to zeswiruje!!moj maz ma chyba juz dosc gadania o dziecku :side:

http

]

12 lata 1 miesiąc temu #469041 przez kasia1329
Witam w ten ponury wtorkowy poranek.

Jakże ja nie znoszę takiej pogody. Człowiek chodzi zmęczony, nic mu się nie chce.
Mateuszek w nocy nie umiał spać. Stękał przez całą noc. Jak było cieplej to przesypiał całe noce, a teraz coraz gorzej się robi. Przyjdzie dzidziuś i do dwójki będę musiała wstawać jak tak dalej pójdzie.

Monia nie żebym Cię zniechęcała czy coś, ale to jest udowodnione że im człowiek bardziej chce, tym bardziej się blokuje organizm i nie wychodzi.
Nie myśl aż tak bardzo o tej kolejnej @ bo ze stresu będzie Ci się opóźniać. Nie nastawiaj się też ja konkretną datę, żeby się nie okazało że jak coś nie wyjdzie od razu to się załamiesz i wpadniesz w depresję. Najlepiej na spokojnie to wziąć.
Mam nadzieję, że jak zaczniesz pracować to będziesz o tym mniej myślała i pójdzie Ci szybciej niż się spodziewasz ;)

Ja dziś pomimo, że Mati się budził w nocy w miarę się wyspałam.
A i powiem, że lekarz powiedział mi że dopóki brzuszek mi nie przeszkadza to mogę spać na nim :)
Myślę tylko ciągle o tych wynikach. Kurcze to leczenie pęcherza jest takie uciążliwe :(
Z Mateuszkiem w ciąży brałam 3 razy antybiotyk i w zasadzie od 20 tygodnia furagin albo urosept.
Do porodu szłam jeszcze podczas kuracji antybiotykowej i później Mateuszka męczyli badaniami.
Dwa dni po porodzie przyszedł neonatolog i powiedział mi że robił usg i że Mateuszek ma jakieś odchylenia od normy w narządach związanymi z przetwarzaniem moczu (na tą chwilę nie pamiętam dokładnie co to było, a nie chce mi się wyników szukać) i że konieczna będzie dalsza diagnostyka. Nastraszył mnie strasznie. Oczywiście w takich momentach człowiek się obwinia, że może się zaniedbał itd.
Na pierwszej wizycie u lekarza tzw. patronażowej lekarka mi powiedziała że 90% noworodków ma takie odchylenia. Skierowała nas na kontrolne usg i wszystko wyszło w porządku.
Mam nadzieję, że teraz szybciej mi ta infekcja ustąpi.

Miłego Dnia!

12 lata 1 miesiąc temu #469059 przez MoNiaaa
kasia wiem ze taki stres blokuje organizm ale to jest silniejsze a jak was czytam to juz nie wpsomne chcialabym w tej sekundzie byc w ciazy!!!
wydaje mi sie ze traz bardziej to przezywam niz zaraz po zabiegu...wczoraj minely 2 tyg. moze po woli sie wycisze i jak juz przyjdzie @ to podejde jakos lzej do tematu? chce wrzucic na luz ale nie potrafie

http

]

12 lata 1 miesiąc temu #469061 przez kasia1329
Może praca pomoże Ci.troszkę w odsunięci tych myśli z pierwszego planu.

Co by się nie działo.trzymam kciuki.
Moja znajoma o której kiedyś pisałam że musiała podjąć decyzję o usunięciu ciąży ze względów zdrowotnych itd.też się teraz stara o dzidziusia :)

12 lata 1 miesiąc temu #469164 przez Dave
Dzień dobry, choć czy ja wiem czy on taki dobry :dry: :dry:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

12 lata 1 miesiąc temu #469182 przez malwinsien
Dziewczyny czy któraś z was cierpi lub cierpiała na rwę kulszową??? Ja dzisiaj w nocy już się popłakałam po tygodniu bo ból nie dał mi spać i jeszcze dodatkowo wszedł mi skurcz na całe plecy. Lekarz powiedział, że nic się z tym nie da zrobić... To co mam kuśtykać aż do porodu???? Mam nadzieję, że to minie bo ogólnie czuję się w tym II trymestrze super to się to musiało przypałętać :/ Może macie na złagodzenie bólu jakieś swoje sposoby???

12 lata 1 miesiąc temu #469215 przez monia89
hej dziewczyny u mnie piękna pogoda :)
Dave co się stało???

12 lata 1 miesiąc temu #469221 przez MoNiaaa
no wlasnie dave co sie dzieje??

malwi moja tesciowa ma rwe kulszowa staszne dzadostwo wspolczuje:( niestety nie wiem jak mozna bol zalagodzic:(

http

]

12 lata 1 miesiąc temu #469224 przez patrycja280791
malwinsien- ja borykam sie od poczatku 4 mc borykam sie z rwa kulszowa, wspolczuje ci
niby mowia ze cieple oklady pomagaja ale na mnie to nie dziala, ja spie z ta lewa noga podkurczona wysoko i lepiej mi sie spi

12 lata 1 miesiąc temu #469226 przez monia89
Współczuje wam dziewczyny :(

12 lata 1 miesiąc temu #469260 przez MoNiaaa
dziewczyny co serwujecie dzis na obiad??ja wogole pom,yslow ju znie mam :ohmy:

http

]

12 lata 1 miesiąc temu #469266 przez monia89
Sos pieczarkowy z miesem/szynka ziemniaczki i albo kapustkę kiszoną albo ogórki konserwowe.

12 lata 1 miesiąc temu #469295 przez MoNiaaa
sos pieczarkowy u mnie odpada ze wzgledu na Julka:(

http

]

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka