BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

12 lata 4 miesiąc temu #479380 przez kaikai
zapomnialam wam napisac ze wczoraj wieczorem pierwszy raz poczulam jak moj dzidzius mial czkawke :laugh: :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #479384 przez agi-p
Stare imiona już wcale nie są takie stare ...powracają jak bumerang. Sama nie zdecydowałabym się na takie,ale fakt jest ,ze coraz wiecej dzieci dostaje stare imiona . Tym sposobem jak dorosną , to ich imię będzie zupełnie normalne .
Same Zosie,Franki ,Stasie ...

Mi rodzice wybrali imię Monika i tak było całą ciaże , ale jak mnie zobaczyli to zmienili mi imie :P

Kasiaq ja z kolei mam 2 dziewczynki i wszyscy synka mi wróżą :P Mężuś to już w ogóle byłby zachwycony . A ja mimo,że też chyba bym chciała, to podświadomie wypieram ta myśl... Cały czas zwracam się do brzuszka jak do córci :P

12 lata 4 miesiąc temu #479387 przez kasiaq81
KAIKAI no to super:) fajne uczucie:)_co do imienia to mojemu M też rodzice poszli na łatwizne i dali mu imie które było w kalendarzu jak sie urodził :laugh:

pytam o ten termin połówkowego bo przeczytałam na stronie kliniki do której chodze na prenatalne ze robi sie je miedzy 18 a 23+0 tc i zgłupiałam

ja tak jak wam pisałam cos ostatnio nie czuje ruchów,a do tego dzis w nocy cały czas mnie kuło podbrzusze po lewej stronie,wiec tak jak wiekszosc z was sie też dzis nie wyspałam :angry:

12 lata 4 miesiąc temu #479389 przez kasia1329
Ja chodzę do dentystki i ona ma teścia Marka, męża Marka i syna Marka. To się nazywa brak pomysłu na imię :)

12 lata 4 miesiąc temu #479391 przez kasiaq81
AGI-P wiesz może robimy tak podswiadomie,żeby nie robić sobie nadzieji, choc najważniejsze zeby było zdrowe. My jek bylismy na tym pierwszym prenatalnym to jak lekarka powiedziała,że jest duże prawdopodobienstwo,że to dziewczynka to mojemu M aż się oczka zaswieciły a jak wyszlismy z gabinetu to nie szedł tylko frunął :blink: :laugh:

12 lata 4 miesiąc temu #479393 przez agi-p
Kasiaq ja ruchów np dziś też nie wyczułam .Wczoraj tylko raz minimalne .Mam jeszcze bardzo nieregularne lub takie słabe . I nie pomaga jedzenie słodyczy czy leżenie na lewym boku ...nic.
Staram się jednak tym nie zamartwiać .

Kaikai fajnie , ze czkawkę poczułaś :) Moja Ami była rekordzistką jeśli chodzi o czkawkę . Miała częste i długie . Zresztą do dziś jej to pozostało . Nawet jak zaczyna się na głos śmiać,to zaraz czkawkę ma :P

12 lata 4 miesiąc temu #479395 przez Dave
Hello,
Mąż w końcu w domu.
Ja jakiś słabszy dzień dziś mam. Chyba ta cholerna pogoda. Niech już będzie wiosna!!!!!

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

12 lata 4 miesiąc temu #479396 przez agi-p
Kasiaq masz rację ... nie chcę się nastawiać na Syna ;)

Ale Wam przynajmniej coś powiedzieli na prenatalnym .Mi nic ,że za wcześnie i tyle :(
A przy Amci wiedziałam już na 1 prenatalnym .

Oj chciałabym już wiedzieć :)

Kasia 1329 , ja nie wiem dlaczego ludzie nadają dzieciom swoje imiona !!! To takie głupie jak dla mnie . Mam znajomych , którzy mają i syna i córkę i ich dzieci nazywają się identycznie jak Oni :( Potem nie wiadomo o kim się mówi i do kogo :P

12 lata 4 miesiąc temu #479403 przez MoNiaaa
no dziwnie jak wszyscy tak samo maja na imie...
agi ja tobie tez synka wroze od samego poczatku:P
juz niedlugo i wszystkie pewnie poznacie plec dzidziusiow:)

http

]

12 lata 4 miesiąc temu #479407 przez agi-p
Moniu zobaczymy czy się sprawdzi :)
Moze juz 29 listopada sie dowiem :)

Codo usg połówkowego , to dzwoniłam teraz do kliniki i mi powiedzieli , ze między 18 a 22 tygodniem się je robi .

Ja ide do swojej Ginekolog i na prenatalne właśnie 29 listopada :) Zaliczę 2 wizyty jednego dnia :)

12 lata 4 miesiąc temu #479408 przez kasia1329
Ja to bym bardzo chciała dziewczynkę i im więcej myślę że może.być.chłopak.tym większego doła mam :( a im bardziej po sklepach chodzę.i.te.cudne sukienki widzę tym bardziej chcę dziewczynkę...

12 lata 4 miesiąc temu #479421 przez agi-p
Mnie nie dołuje myśl,że będzie 3 córcia . Co bedzie,to będzie . Pierwszy raz jest mi to zupełnie obojętne . Ale strasznie chciałabym już wiedzieć .Jak się nie dowiem 29-go , to się porządnie zdołuje ,

12 lata 4 miesiąc temu #479422 przez MoNiaaa
myslalam ze tylko ze mna jest cos nie tak ze mysle o konkretnej plci jaka bym chciala no bo w ciazy sie przeciez mowi ze byle zdrowe.w 1 ciazy rzeczywiscie wszystko mi bylo jedno ale teraz strasznie bym chciala druga coreczke:)

http

]

12 lata 4 miesiąc temu #479429 przez kaikai
Im bardziej chce zeby to byl synek tym wieksze mam przeczucie ze bedzie coreczka. Juz swiruje na tym punkcie.
Nie chce mi sie slodyczy wiec to moze dobry znak, ogladam tez rzeczy tylko dla chlopca. Az sie boje tego usg. Wiadomo wazne zeby bylo dzieciatko zdrowe ale co ja poradze ze marze o synku. ..

12 lata 4 miesiąc temu #479437 przez kasiaq81
a ja wam powiem,że w poprzednich ciążach czułam się podobnie tz nie wymiotowałam tak bardzo,tyłam na potęgę od początku spałam na lewym boku miałam smaka na kwasne i byłam przekonana ze bedzie córcia :laugh: a ta ciaża jest zupełnie inna niż tamte dosłownie wszystko na odwrót. zobaczymy co bedzie ja obstawiam chłopak(a pragnę córci) a moi chłopcy obstawiają że bedzie jek oni to mówią babka ;)

dziewczynki co sądzicie o takich łóżeczkach,ja rozważam kupno właśnie takiego zamiast drewnianego
tablica.pl/oferta/lozeczko-turystyczne-k...0ded8;promoted;r:6;s :

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka