BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

12 lata 2 dni temu #478752 przez kasia1329
Dzień dobry.

Agi to faktycznie masz nocny fitness.
A co do mleka to jest bardzo różnie i nie wiem od czego to zależy. Wieczorem zazwyczaj Mati pije 250ml mleka zageszczonego kaszką. A czasami bywa że domaga się przed spaniem dwóch butelek mleka. W nocy najczęściej pije dwie butelki po 250ml mleka z kaszką. Zdarza się jednak że domaga.się trzeciej :dry: i wtedy to mi ręce opadają.
Rzadko ale bywają noce kiedy wypija tylko jedną butle albo wcale.
Nie wiem kiedy nastanie noc że przestanie pić mleko :( on ma już prawie 2,5 roku.

Ja dziś się średnio wyspałam. O 3 obudził mnie głód i musiałam wstać i coś zjeść bo aż mi się niedobrze robiło.
Do tego dzidzius szalał potwornie. Aż.się.boję.że urodzi się taki nocny marek jak Matuś.
Wiem że są dzieci które mają kilka miesięcy i przesypiają całą noc. A ja się męczę już tyle czasu i nie zapowiada się na poprawę :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 dni temu #478754 przez Dave
dzien dobry!
wspolczuje Wam tego nocnego jedzenia dzieciakow.

ciekawe jaki bedzie ten dzien:-)

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

12 lata 2 dni temu - 12 lata 2 dni temu #478794 przez agi-p
Kasiu ja mam znajomych , którzy mają 3 tygodniowe dziecko i muszą ją karmić na śpiocha ,bo potrafi przespać całą noc !!!
I ogólnie wśród wszystkich znajomych , to ja jedyna mam takie przeboje z Amą . Od urodzenia ani raz nie przespała 2,5 -3 godz w kupie . Do 14-stego miesiąca budziła się min 8 razy w nocy , najczęściej 10 .
I jak słyszałam opowieści znajomych , których dzieci od 3-4 miesiąca życia przesypiają całą noc , to ręce mi opadały :(

12 lata 2 dni temu #478806 przez kasia1329
No mnie zastanawia czemu są noce kiedy śpi jak suseł od 21-7 a są takie gdZie je po 3 razy. Zdarza się że w nocy.wypija karton mleka :dry:

12 lata 2 dni temu #478926 przez Anabelle
Dzień dobry ;)
Chciałam zapisywać sobie obwód brzucha, ale okazało się, że po przeszukaniu całego domu, nie mam metra krawieckiego :) Muszę sobie kupić :)

12 lata 2 dni temu #478966 przez Basbik_86
Witajcie :) ja na szczęście póki co nie mam problemów ze spaniem. Jestem w pierwszej ciąży więc nic nie zakłóca mi snu poza odwiedzinami w toalecie.

12 lata 2 dni temu #478988 przez agat
Ooo to nie ja jedna dziś niewyspana. I do tego głowa mnie boli od rana.
Zbieram się bo jedziemy dziś na zakupy do Warszawy - zahaczymy o ikeę, jakąś galerię :)

Miłego dnia :)

12 lata 2 dni temu #479023 przez agi-p
A ja zaraz idę sie zdrzemnąć :) Amelka zasneła , wygląda jak aniołek :) Przytulę ja i tez trochę odeśpię nockę :)

12 lata 1 dzień temu #479056 przez HERI
agat napisał:

Ooo to nie ja jedna dziś niewyspana. I do tego głowa mnie boli od rana.
Zbieram się bo jedziemy dziś na zakupy do Warszawy - zahaczymy o ikeę, jakąś galerię :)

Miłego dnia :)

Agat - a skąd jesteś??? :) udanych zakupów :-)

12 lata 1 dzień temu #479077 przez MoNiaaa
kasia super ze z babcia lepiej w domu napewno szybciej do siebie dojdzie:)
monia wszystko zmierza ku lepszemu :) wszystko sie ulozy i dobrze dobrze :) 3mam kciuki za was i jestes naprawde dzielna:)
nie sadzilam ze taka opryszczka moze miec wplyw na dziecko:( tez mialam opryszcze na poczatku ciazy

a ja juz po wizycie u lekarza
okazalo sioe ze trafilam na naprawde fajnego lekarza i czulam sie komfortowo
moze to drobiazg ale jak sie rozbieralam do usg to o siedzial przy biurkui i nie patrzyl w moja strone nawet jak zadawalam mu pytania i podzedl dopiero do usg jak ja sie polozylam :)
na usg wszystko ok widzial jakis rosnacy pecherzyk ktory przepowiada zbizajaco sie miesiaczke niby powiedzial ze jesczze rosnie wiec nawet 2 tyg moge czekac ale moze byc krocej bo nie da sie tak dokladnie z usg tego wyliczyc :)
wogole odpowiadal na moje pytania rzeczowo:)
na pytanie dlaczego taks ie stalo powiedzial ze najczesciej sa to problemy genetyczne ale nie z mojej winy tylko zarodek musial byc jakis uszkodzony i organizm go wyeliminowal i ze gdyby sie takie dziecko nawet urodzilo to nie mialo by szans na przezycie...
za ile sie mozemy starac?
zalecane jest 3 miesiace ale jak spytalam czy jakbym szybciej zaszla w ciazy to nie mialo by to zadnego wplywu i z zajsciem w ciaze tez nie powinno byc problemu powinno byc wszystko tak jak do tej pory z plodnoscia(czyli powinno sie szybko udac)tym bardziej ze uropdzilam juz dziecko wiec tym bardziej wszystko jest ok:)
wogole jestem bardzo zadowolona i jak zajde w ciaze to mysle ze bede chodzila do tego lekarza :)

http

]

12 lata 1 dzień temu #479088 przez Anabelle
Monia, super, że znalazłaś lekarza, który okazuje Ci szacunek i wzbudza w tobie spokój. To bardzo ważne! Nie lubie lekarzy, którzy się wywyższają twierdząc np. "przesadza pani", "wyolbrzymia pani", "a gdzie się pani tak śpieszy z tą ciążą, będzie jak będzie" itd. Lekarze często zapominają, że nie oczekujemy od nich wyśmiania czy wzgardzenia tylko wsparcia i informacji rzeczowych, podanych na tacy w sposób pozytywny, a nie dołujący.
Będzie dobrze Monia! :)

12 lata 1 dzień temu #479147 przez kasia1329
No widzisz Monia jednak faceci nie są tacy straszni ;)
Fajnie że Ci wszystko wytłumaczył.

A ja czekam aż się Mati obudzi. Wybierałam się z nim na dwór i wyszliśmy a.tu lunęło deszczem i musieliśmy wrócić. Matuś się.tak.strasznie rozpłakał że aż usnął. Śpi już prawie 2 godziny a normalnie to.dopiero o tej porze układamy się do drzemki :)

Mnie coś głowa boli i mam spadek formy chyba przez tą pogodę.
Nawet obiadu nie chce mi się robić....

12 lata 1 dzień temu #479153 przez MoNiaaa
a ja z kolei jestem strasznie glodna nic nie jadlam po tym lekarzu w pracy zjadlam tylko bulke ale czuje ze mi zoladkiem wykreca mam jeszcze jedna bulke ale siedze dzis do 20 wiec nie wiem jak przertwam:(

do tego dowiedzialam sie ze moja najmniej lubiana kolezanka z liceum a co sie pozniej okazalo kuzynka mojego M dala na imie corce tak jak mi sie podoba!!!ale mi sie cisnienie podnioslo :(

http

]

12 lata 1 dzień temu #479161 przez Anabelle

12 lata 1 dzień temu #479171 przez MoNiaaa
Zuzia albo Lena no i ona dala Lena...;/

http

]

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka