BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 11 miesiąc temu #507590 przez Dave
Dziewczyny, niektóre z Was mają nawilżacze powietrza. Która może polecić? Bo chyba kupię. Takie ostatnio u nas suche powietrze. No i te ciągłe przeziębienia, pozatykane nosy. To zdecydowanie pomocne urządzenie chyba co??

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #507613 przez Anabelle
Ale Was choróbska połapały :( Pewnie przez tą pogodę, pada, mgły, temperatura koło zera lub lekko na plusie. Wiatr :/
Ja się dalej męczę z opryszczką, ale M coś kicha - boję się, że znowu będzie epidemia, a ja już 2 razy w tej ciaży chorowałam, jeszcze ten wirus opryszczki...wrrr!!

Czas mi się dłuży, u teściów nie spędza się razem czasu jakoś szczególnie, nie to co u moich rodziców, siedzimy wiec z M, jemy resztki, każdy przed swoim laptopem. Wczoraj się wkurzyłam bo chciałam iść spać a M nie - siedział na laptopie do 2 czy 3 w nocy, ja już zasnęłam.

Dostałam poduszkę motherhood więc śpi mi się lepiej, wygodniej, ale wczoraj strasznie męczyły mnie żebra.

Dave - nie dziwię Ci się że nie pojechałaś :) Na takiej powierzchni, tyle osób, jeszcze teściowa pali?! Zero komfortu i prywatności, na dodatek Ty słabo sypiasz, musisz częściej korzystać z toalety... A weź tu wszystkich wyślij do kąpieli ... tragedia ;p
Wiem coś o tym bo my u teściów teraz to mieszkamy na 1 piętrze w 7 osób i wieczorem jak zacznie się lawina kąpieli, to jedna wielka kolejka i czasami już w chłodnej wodzie trzeba się kąpać :/

Co do samotnych świąt, to tak jak pisze Aga - już ja bym mężowi dała popalić, jakby mnie chciał zostawić!! Na szczęście mieszkamy u teściów, z wyjazdem do moich rodziców też mnie w tym roku nie wystawił o dziwo ;) Nawet proponował, abyśmy na święta wyjechali we trójkę ;) do hotelu. Szkoda... M powinien dbać o Twoje samopoczucie teraz...

Co do nawilżacza powietrza to ostatni raz działało coś takiego u nas w domu 15 lat temu jak urodził się mój brat. Urodził się w styczniu i przez kaloryfery było suche powietrze więc na szafce stało pudełeczko z wodą wypuszczające parę wodną :)

11 lata 11 miesiąc temu #507620 przez Dave
No i tak siedzę sama :( Trudno...

Mam nadzieję, że odpowiednio zadbają o Maję, bo teściowa to zbytniego pojęcia i dzieciach nie ma. Liczę na mojego męża.

Teraz właśnie okres grzewczy jest i myślę nad tym nawilżaczem. Dziś w nocy rzuciłam mokre ręczniki pokropione olejkiem eukaliptusowym i fajnie było.

I miałam jeszcze coś pisać i mi wyleciało :unsure:

11 lata 11 miesiąc temu #507647 przez Anabelle
Nawilżacz to bardzo fajna sprawa, problemem jest tylko cena.
Te najtańsze często tylko "chlapią" dookoła, te droższe natomiast naprawdę potrafią być rewelacyjne i działać cuda, ale często są bardzo drogie. Z drugiej strony, nawilżacza nie kupuje się co roku :)

11 lata 11 miesiąc temu #507658 przez Dave
Zjadłam obiadek, jakieś ciasteczko i dalej się płaszczę w łóżku.

Przyszedł szwagier z chrześnicą, ale mam wszystko w nosie. Nie po to siedzę sama, żeby siedzieć za stołem. Wolę już się w łóżku wyleżeć.

Mam tylko nadzieję, że żadni inni goście się nie zjadą.

11 lata 11 miesiąc temu #507677 przez moonisiaaa2
Witajcie :)

Święta świeta i po swietach mozna tak powiedziec....i dobrze do dupy te swieta u mnie byly...;/ dzisiaj tez siedze sama sobie ...;/ w sumie leze w lozku i nie zamierzam z niego wychodzic w ogole jakos nie mam ochoty i brzuch mnie pobolewa...

Widze ze u was tez roznie :) u mnie bez klotni z facetem tez sie nie obeszlo dostaje po prostu juz czasami nerwicy :( kocham go ale czasami najchetniej bym go kopnela w dupsko niech spada;/

Czytalam na grudniowkach taka tragedia:( nie wyobrazam sobie w ogole co maz tej kobiety moze czuc :(

Ja jutro na wizyte juz sie doczekac nie moge ale dopiero na 18,15 wiec ok 20 wyjde jak dobrze pojdzie zawsze jest opoznienie. Mala w ogole jakas spokojna zbytnio sie ruszac nie chce kilka razy w ciagu dnia tylko sie odezwie do mnie :o)

Dave wczoraj pierwszy raz wyprobowalam ten depilator :D i powiem tak ze mniej mnie bolalo niz plastrami :D ale zacisnelam na poczatku zeby hihi a po chwili juz pare razy przejezdzalam sobie :) ale tym malym do pach i bikini nie podejme sie narazie hehe :D

Mam nawilzac dostalismy w spadku hih:D taki juz lepszy i fajna sprawa czasami jak mi jest duszno to sobie wlacze i pomaga, musze tylko sobie kupic olejek eukaliptusowy i wlac do tej wody i bedzie jeszcze lepiej :)

Z prezentow zadowolona jestem posciel do malej do lozeczka z ta obudowa(dostalismy kase ale ja sama poszlam kupic sobie), kocyk taki mieciutki do wozka :) kase na lozeczko i materac od moich rodzicow :) a tesciowa nam kupi wozek :) wiec teraz szukam na allegro czegos co mi wpadnie w oko :D no a tak ja dostalam od mojego depilator i wielka siate slodyczy :D no i kasiorke.

Dave jaki materac masz do majeczki ??:) ja chce jakis antyalergiczny ale jest ich pelno gryka kokos i cos jeszcze jakie sa najlepsze ?:)

11 lata 11 miesiąc temu #507682 przez Dave
Monisia - ja też w łóżku. Sama w domu. To dopiero święta.

Fajnie, że masz jutro wizytę. Mój mały to też jakby leniwy bardziej, ale daje o sobie znać tylko tak słabiej. Jakby się przeciągał a nie ćwiczył strzelanie bramek :)

Super, że z depilatora jesteś zadowolona. Myślę, że niedługo skusisz się na pachy i bikini. Trzeba się przemóc.

No i super prezenty :side:

Co do materaca, to ja mam jakiś zwykły. Siostra mi dała. Ale jakbym miała kupować to kokos i gryka.

11 lata 11 miesiąc temu #507691 przez Dave
I jak będę Majce zmieniać łóżeczko na coś większego, to też taki wybiorę.

Ale tu cichutko. Nawet na FB nikogo nie ma.

Mamuśki świętują.

11 lata 11 miesiąc temu #507694 przez kasia1329
Monisia przeczytałam właśnie na grudniówkach. Masakra po prostu ;( aż się popłakałam
Oby tylko z tą Amelką wszystko było dobrze.
Taka smutna wiadomosc w święta. Straszne.

Ja wracam do domu. Jakieś 20km nam zostało i w końcu we własnym łóżku się walne.

11 lata 11 miesiąc temu #507695 przez Dave
Kasia - no to spokojnej drogi. Już niedaleko i pełen relaks czeka.

11 lata 11 miesiąc temu #507714 przez moonisiaaa2
powiedzenie wszedzie dobrze ale w domu najlepiej sprawdza sie w 100 %;) \
Kasiu Ty jutro tez masz wizyte co nie?

11 lata 11 miesiąc temu #507718 przez Dave
Dziewuszki czekamy jutro na wiadomości jak się mają Wasze skarby.

A mnie już dupa boli od tego siedzenia w łóżku.

Tak się plątam po necie i nic konkretnego nie robię :dry:

11 lata 11 miesiąc temu #507720 przez Anabelle
Monia chyba każdemu M od czasu do czasu przydałaby się terapia z cyklu patelnią w łeb i butem w dupę :)

Z ciekawości zaglądnęłam do grudniówek i doznałam szoku! Aż mężowi czytałam. Niesamowita tragedia. Coś, wydawałoby się nie do pomyślenia przy współczesnej medycynie.

Monisia trzymam kciuki za wizytę, może dostaniesz jakieś zdjęcia to nam wstaw :)

Szwagierka ma materac kokosowy czy bambusowy - coś takiego w każdym bądź razie ;p i zadowolona :P

11 lata 11 miesiąc temu #507721 przez Anabelle
Mnie też dupa od siedzenie i leżenia bolała, wkurzyłam się i mówię do M - "zlitujże się nade mną i choć na spacer!" ;D wreszcie wstał i poszliśmy. Nie było nas godzinkę. Pospacerowaliśmy, pogadaliśmy. Od razu mi lepiej :)

11 lata 11 miesiąc temu #507722 przez Dave
Anabelle - uwielbiam Twoje hasełka :lol: :lol:

Fajnie, że poszliście. Ja nie miałam z kim. No chyba, że z tymi moimi zarazkami.

Pójdę chyba za chwilkę do rodziców posiedzieć.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka