- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- ewela86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- sisina
- Wylogowany
- rozmowna
chyba zaprosze sobie na weekend moją psiapsiółke i zrobimy se imprezke musze sie odstresować przed porodem a co tam.....
- demoniqe
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
KaaRolinaaa wspolczuje. Nie daj sie kochana i porozmawiaj moze z mezem zeby uspokoil troche siostre i mame. My z mezen juz oglosilismy ze zapraszamy dzien po oorodzie doszpitala obejrzec dziecko a potem jak sie z nim w domu oswoimy to damy znac ze jestesmy gotowi na odwiedziny. Rodzice od poczatku znaja nasze zdanie
i zaakceptowali.
- Domiś91
- Wylogowany
- rozmowna
Karolina śliczny synuś, ciekawe jak mój Tymcio wygląda..no i kiedy się w koncu dowiem Współczuję sytuacji z teściową i szwagierką, wiadomo każda pomoc się przyda no ale bez przesady!! Ja bym na twoim miejscu z nimi porozmawiała jakie masz odczucie!
tysiak, współczuje... Właśnie dlatego nie chce zeby sie zaczelo na majowke! Bo lekarze tylko zlewka na pacjentów..
Kiniaczek, to pięknie 2,5 cm.. Teraz tylko czekanie na częstsze skurcze i już dzidziąg z Tobą!!
Swoją drogą ciekawe ile moj "maluszek" waży, skoro miesiąc temu na USG wyszło 3200..
Ja mam dzisiaj dzień wielkiej obżerki, co chwile coś zamiatam
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kiniaczek napisał:
Jestem!!!!!!!!!!
Rozwarcie 2,5 cm ... szyjka króciutka ... i skurcze...
Hugo waży 3400 także kawał chłopa
Jak to powiedział gin poród może być dziś, jutro albo za tydzień... ale przenosić nie powinnam bo " macica ostro pracuje"
skoro masz rozwarcie, i masz skurcze to kurcze skad bedziesz wiedziala kiedy jechac do szpitala zeby nie bylo za pozno. ja rozumiem, conajmniej 6 w ciagu godziny, skurcze trwajace conajmniej minute. ale jakos dla mnie to dziwne miec takie rozwarcie i skurcze i urodzic za tydzien. shit, ja to chyba ze stresu zejde, nie wiem jak ty sobie radzisz
No właśnie nie do końca wiem.....
licze że wody chlusną....
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
- Otrzymane podziękowania: 36
Witam nową majóweczkę
Kiniaczek. liczę na to, że w następnym tygodniu również usłyszę takie miłe słowa od ginekologa
Karolinka synuś śliczny, a smoczek to na pół główki Co do teściowej i szwagierki, trudno coś doradzić. Najlepiej byłoby zwrócić im uwagę, że potrzebujesz trochę intymności ze swoim synkiem sam na sam, by go lepiej poznać. Choć trudno powiedzieć, jak wyrazić to subtelnie, by się nie poobrażały. Myślę, że w tej kwestii powinien Twój mąż zadziałać...
Ja dziś od rana śmigam, kupiłam wkońcu kosmetyki dla malucha z linomagu. Mam nadzieję, że tak jak położna zachwalała krem do pupy z linomagu, tak reszta kosmetyków z tej serii/firmy również się sprawdzi dla naszego szkraba
- sisina
- Wylogowany
- rozmowna
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
Ja to się z kolei boję, że moje dziecko będzie porównywanie do dziecka szwagierki, różnica będzie tylko pół roku. A że ich tak ładnie rośnie, że w tym miesiącu to była taka i taka, a nasza będzie inna. Tak samo już widzę jak zobaczą nasz wózek, że wygląda prawie identycznie jak nasz, a my zapłaciliśmy trzy razy więcej. U nas sam fotelik kosztował tyle co ich cały wózek...
Kiniaczek czekamy czekamy kurcze a tak wszyscy mówią, że jak się zacznie to każda kobieta wie, że to już. Ale z tego co piszesz Kiniaczek, to się już tak męczysz. Boję się, że ja spanikuję trzy razy i będę się ciągać do szpitala w tą i z powrotem.
Aha Bosacka była dziś w DD TVN i rodzi za 4 tygodnie
- lania
- Wylogowany
- rozmowna
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
ewentualnie męża naślij jako swojego adwokata, niech działa
- munnecabrava
- Wylogowany
- gadatliwa
- Nie można?? A właśnie, że można!
- KaRoLiNaaaaa
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- munnecabrava
- Wylogowany
- gadatliwa
- Nie można?? A właśnie, że można!
Karolina takie sytuacje są trudne bo one się cieszą i w ich przekonaniu Ci pomagają bo przecież zmęczona jesteś itp... wiem że u mnie będzie podobnie. Myślę że powinnaś po prostu powiedzieć im szczerze że doceniasz ich pomoc ale musisz zostać z dzidzią samaa jak bedziesz potrzebowac pomocy to poprosisz ew mężem się wyręcz ;Pnawet lepiej.
Kiniaczek a te skurcze to bardzo bolą? Możesz do czegoś porrównać? Wytrzymała jesteś na ból?
- lkasiulla
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Byłam dziś na usg mała waży 2780g, jest ułożona główką w dół i jak to lekarz powiedział gotowa już do porodu tylko czekać termin z usg wyszedł taki sam jak z okresu czyli na 24 maja. Lekarz pytał się jak ruchy czuje i powiedział że jak mała będzie już gotowa na wyjście to będzie bardzo spokojna i że to zwiastuję poród bo dzieci przed porodem się wyciszają tylko że ja wogle mało ruchów czuje:)
kasiaq81 Witam
Karolina współczuję sytuacji w domu, ja uważam że powinnaś powiedzieć swojej teściowej i siostrze męża wszystko co Ci nie pasuję bo to twoje dziecko i ty jesteś jego mamą. Nie denerwuj się i buziaczki dla dzidzi :*
Kiniaczek zazdroszczę też bym już chciała być tak bliska porodu, trzymam kciuki żeby poród był szybki i bezproblemowy
- sylkaax
- Wylogowany
- pierwsze słowa