BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 7 miesiąc temu #640714 przez ewela86
no i może zjem sobie jeszcze jedno ciasteczko... ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #640715 przez sisina
Ewela mi sie też nudzi ty bedziesz miała meza w sobote a ja za 2 tygodnie i weekend Majowy w samotności :( :(

chyba zaprosze sobie na weekend moją psiapsiółke i zrobimy se imprezke :laugh: :lol: musze sie odstresować przed porodem a co tam..... :silly:

11 lata 7 miesiąc temu #640717 przez demoniqe
Sisina ja jestem rozczarowana tym ostatnim odcinkiem o matko bo wlasnie nie jest pokazane ze rodzila itp. Mi by sie przydala wiedza np jak rozpoznac ze sie rodzi a bosacka stwierdza tylko ze na pewno poznamy :-(

KaaRolinaaa wspolczuje. Nie daj sie kochana i porozmawiaj moze z mezem zeby uspokoil troche siostre i mame. My z mezen juz oglosilismy ze zapraszamy dzien po oorodzie doszpitala obejrzec dziecko a potem jak sie z nim w domu oswoimy to damy znac ze jestesmy gotowi na odwiedziny. Rodzice od poczatku znaja nasze zdanie
i zaakceptowali.

11 lata 7 miesiąc temu #640721 przez Domiś91
Kasiaq81 witaj :)

Karolina śliczny synuś, ciekawe jak mój Tymcio wygląda..no i kiedy się w koncu dowiem :D Współczuję sytuacji z teściową i szwagierką, wiadomo każda pomoc się przyda no ale bez przesady!! Ja bym na twoim miejscu z nimi porozmawiała jakie masz odczucie!

tysiak, współczuje... Właśnie dlatego nie chce zeby sie zaczelo na majowke! Bo lekarze tylko zlewka na pacjentów..

Kiniaczek, to pięknie 2,5 cm.. Teraz tylko czekanie na częstsze skurcze i już dzidziąg z Tobą!!

Swoją drogą ciekawe ile moj "maluszek" waży, skoro miesiąc temu na USG wyszło 3200.. :D
Ja mam dzisiaj dzień wielkiej obżerki, co chwile coś zamiatam :P

11 lata 7 miesiąc temu #640727 przez Kiniaczek
skurcze mam krzyżowe i brzuszne.... bonanza.... nie wiem czy to po badaniu czzy juz sie zaczyna? :ohmy: :ohmy:

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #640728 przez Kiniaczek
tweety napisał:

Kiniaczek napisał:

Jestem!!!!!!!!!!

Rozwarcie 2,5 cm :ohmy: ... szyjka króciutka :ohmy: ... i skurcze... :ohmy: :blush:
Hugo waży 3400 także kawał chłopa :lol:

Jak to powiedział gin poród może być dziś, jutro albo za tydzień... ale przenosić nie powinnam bo " macica ostro pracuje" :blink:

skoro masz rozwarcie, i masz skurcze to kurcze skad bedziesz wiedziala kiedy jechac do szpitala zeby nie bylo za pozno. ja rozumiem, conajmniej 6 w ciagu godziny, skurcze trwajace conajmniej minute. ale jakos dla mnie to dziwne miec takie rozwarcie i skurcze i urodzic za tydzien. shit, ja to chyba ze stresu zejde, nie wiem jak ty sobie radzisz

No właśnie nie do końca wiem..... :huh: :huh: :huh:

licze że wody chlusną.... :huh: :blush: :blush: :blink:

11 lata 7 miesiąc temu #640733 przez Sevilla
Nadrobiłam lekturkę :)

Witam nową majóweczkę :)

Kiniaczek. liczę na to, że w następnym tygodniu również usłyszę takie miłe słowa od ginekologa :)

Karolinka
synuś śliczny, a smoczek to na pół główki :) Co do teściowej i szwagierki, trudno coś doradzić. Najlepiej byłoby zwrócić im uwagę, że potrzebujesz trochę intymności ze swoim synkiem sam na sam, by go lepiej poznać. Choć trudno powiedzieć, jak wyrazić to subtelnie, by się nie poobrażały. Myślę, że w tej kwestii powinien Twój mąż zadziałać...

Ja dziś od rana śmigam, kupiłam wkońcu kosmetyki dla malucha z linomagu. Mam nadzieję, że tak jak położna zachwalała krem do pupy z linomagu, tak reszta kosmetyków z tej serii/firmy również się sprawdzi dla naszego szkraba :)

11 lata 7 miesiąc temu #640735 przez sisina
Demoniqe masz racje skad bedzie wiadomo ze to już bezsensu był tym razem ten odcinek i badz tu madry ......

11 lata 7 miesiąc temu #640736 przez Alex_87
Karolina śliczny maluszek :) a ta sytuacja, którą masz w domu, nawet nie wiem co Ci napisać. Pewnie najlepiej by było wprost powiedzieć, co czujesz, ale wiem po sobie że mi ciężko by było.
Ja to się z kolei boję, że moje dziecko będzie porównywanie do dziecka szwagierki, różnica będzie tylko pół roku. A że ich tak ładnie rośnie, że w tym miesiącu to była taka i taka, a nasza będzie inna. Tak samo już widzę jak zobaczą nasz wózek, że wygląda prawie identycznie jak nasz, a my zapłaciliśmy trzy razy więcej. U nas sam fotelik kosztował tyle co ich cały wózek...

Kiniaczek czekamy czekamy :) kurcze a tak wszyscy mówią, że jak się zacznie to każda kobieta wie, że to już. Ale z tego co piszesz Kiniaczek, to się już tak męczysz. Boję się, że ja spanikuję trzy razy i będę się ciągać do szpitala w tą i z powrotem.

Aha Bosacka była dziś w DD TVN i rodzi za 4 tygodnie :P

11 lata 7 miesiąc temu #640738 przez lania
KaRoLiNaaa musisz okazać trochę asertywności, to ty jestes mamą. Jak będziesz potrzebowała pomocy to o nią poprosisz :dry: nie daj się :ohmy: :ohmy: :ohmy:
ewentualnie męża naślij jako swojego adwokata, niech działa :silly: :silly: :silly:

11 lata 7 miesiąc temu #640745 przez munnecabrava
Kasiak a masz stamtąd jakiegoś lekarza?

11 lata 7 miesiąc temu #640754 przez KaRoLiNaaaaa
No właśnie najgorsze jest to, że nie wiem jak im to powiedzieć, bo najzwyczajniej mi głupio gdyby była to moja mama nie miałabym problemu. Mam wrażenie, że traktują mnie jak gówniarę która ni c nie potrafi. Chociaż i tak staram się robić wszystko po swojemu. Mąż uważa, że powinnam się cieszyć, że któś mi pomaga i najzwyczajniej każdy chce mi pomóc przy dziecku po jestem po cc i żebym za bardzo nie dźwigała i nic nie robiła żeby szybko dojść do siebie.

11 lata 7 miesiąc temu #640760 przez munnecabrava
Aleksandraludwja też dzisiaj długaśne chodzenie z centrum do silesii po silesi godzine ;Ppóźniej duża kawa ;P kino i prawie zesłablam ..... na filmie mi sie macica spinała co chwile....Wszyyystko mnie boli nawet pośladki;P

Karolina takie sytuacje są trudne bo one się cieszą i w ich przekonaniu Ci pomagają bo przecież zmęczona jesteś itp... wiem że u mnie będzie podobnie. Myślę że powinnaś po prostu powiedzieć im szczerze że doceniasz ich pomoc ale musisz zostać z dzidzią samaa jak bedziesz potrzebowac pomocy to poprosisz ew mężem się wyręcz ;Pnawet lepiej.

Kiniaczek a te skurcze to bardzo bolą? Możesz do czegoś porrównać? Wytrzymała jesteś na ból?

11 lata 7 miesiąc temu #640779 przez lkasiulla
Hej :)

Byłam dziś na usg mała waży 2780g, jest ułożona główką w dół i jak to lekarz powiedział gotowa już do porodu tylko czekać :) termin z usg wyszedł taki sam jak z okresu czyli na 24 maja. Lekarz pytał się jak ruchy czuje i powiedział że jak mała będzie już gotowa na wyjście to będzie bardzo spokojna i że to zwiastuję poród bo dzieci przed porodem się wyciszają tylko że ja wogle mało ruchów czuje:)

kasiaq81 Witam :)

Karolina współczuję sytuacji w domu, ja uważam że powinnaś powiedzieć swojej teściowej i siostrze męża wszystko co Ci nie pasuję bo to twoje dziecko i ty jesteś jego mamą. Nie denerwuj się i buziaczki dla dzidzi :*

Kiniaczek zazdroszczę też bym już chciała być tak bliska porodu, trzymam kciuki żeby poród był szybki i bezproblemowy :)

11 lata 7 miesiąc temu #640787 przez sylkaax
Witam jestem także majóweczką termin na 30 Maja zobaczymy może wcześniej bo jestem na feneterolu skurze juz były i rozwarcie wewnętrzne na 1,5 cm ;(. Czytam forum od dawna:) Pozdrawiam przyszłe mamusie ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka