BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 7 miesiąc temu #652484 przez Domiś91
Witajcie :)
Nie jestem w stanie was nadrobic! :(
Szwy ciągną strasznie,ciekawe ile jeszcze to potrwa..
Mam problem bo nie robiłam jeszcze kupki od porodu! Ale wogole mi sie nie chce :( Ta lewatywa mnie tak wyczysciła że szok :(
Ja karmię piersią i mlekiem Bebilon :) pierwszą noc w domku o 21 zjadł Bebilona (60ml) i spał do 24, znowu butelka, zasnął po 1 i do 6stej spał! W dzień cyckowe mleko. A w drugą noc tylko cycami i nie spał prawie w ogole. Dzisiaj w nocy znowu jak w pierwszą i spał. Nie wiem czy dobrze go jest tak nauczyć? Podkreślam że w dzień tylko moje mleko pije :)
Piersi bolą, brodawki popękane.. ale jak patrze na niego jak pije i jest taki słodki to cały ból jest na drugim miejscu.. :)
Martwi mnie kupka, w nocy była taka wodnista.. Nie wiecie co moze byc przyczyną??
Też mu się bardzo ulewa, ale on tak zachłannie je, jakby się bał że mu ktoś zabierze!

Planujemy dzisiaj iść na pierwszy spacerek :) Tymek ma już 5 dni i nie wiem czy można, czy troche za wcześnie??

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #652491 przez JoannaL
Joasiu jest mi ciężko, martwię się jak to będzie. Gdy w 28tyg leżałam na patologii 4dni marcysiem zajmowała się moja mama i siostra, a mąż przychodził do nich po pracy i spał z małym żeby ten był spokojniejszy. Teraz będzie podobnie więc mam nadzieję że moja mama da sobie radę. Teściowej nie mam zamiaru angażować w opiekę. Od czasu jak przez jej niedopatrzenie mały spadł ze schodów nie ufam jej i staram się go nie zostawiać z nią o ile nie muszę

11 lata 7 miesiąc temu #652502 przez KarinaM
Dziewczyny z tym ulewaniem to jest normalne. Organizm dziecka uczy się teraz. Jelita, żołądek muszą nauczyć się jak radzić sobie z pokarmem.
Igor ulewał bardzo długo bo aż do 9 m-ca a potem jak ręką odjął. Teraz jak coś Mu stoi na żołądku to od razu wymiotuje.

Domiś na spacerek jak najbardziej. Tylko uważaj na siebie bo pewnie jeszcze słaba jesteś.

Igorek

Irina

11 lata 7 miesiąc temu #652507 przez demoniqe
dzięki kochane, ale u mnie jak zwykle nic z tego.
Skurcze skończyły się o 4 (tzn zasnęłam).
Po obudzeniu się o 7 cały czas mam skurcze ale lekkie jak dla mnie.
Doktor zbadał rozwarcie i się leciutko zwiększyło, szyjka jeszcze bardziej zgładzona także stwierdził że skurcze były, ale odesłał mnie do domu i kazał jutro przyjść do przychodni na ktg :(

ale polecam seks :) myślę że to stąd te skurcze pół nocy :) tylko oby nasienie wylądowało dość głęboko i zostało tam troszkę :)

czas na śniadanko skoro kroplówki nie było i może się prześpię po taaakiej nocy

Domiś jak będzie ładnie to chyba już można, tak mówi moja mama :)

marynarka ja się z mojego malucha śmieję bo mu w stawach skrzypi czasem :) przerazający dżwięk :)

11 lata 7 miesiąc temu #652515 przez munnecabrava
Hej ;) ale wy dużo piszecie. My właśnie w trojeczke lezakujeny . Spryciula najchętniej zasypia z nami a ja się boję tego trochę i wolę jak.jest w lozeczku ;( agatka jeżeli chodzi o wywolywany poród nie stresuj się tym jeśli masz możliwość popros o znieczulenie przyda się i pomoże. Ia miałam wywolywany i nie zaezialalo nic ale ruszyło i najpierw miałam swoje skurcze później dodali oksytocyny żeby to wszystko przyspieszyć. Jeśli mam porównywać to bolało ale umk czy bardziej napewno jest to bardziej uciążliwe bo skurcze są częściej i dłuższe . No i mnie juz znieczulenie przy oksy nie działało. Wczoraj była u nas polozna mezulo kapal małą. Mleko z jednego chcą odciagam z drugiego sama muszę odciagac z jednego bo wczoraj aż krzyknelam z bólu ...to też jest pierś na której mam guza więc może boli przez to .....karmimy się różnie w nocy jak placzemy w dziec co 3 godziny staram się chociaż to się czasem wydłuża jak jej nie mogę dobudzic. Ale zjada ponoć dużo bo aż 70-90 ml więc może po prostu się kanada na tyle że może spać dłużej ) po można . Mnie polozna zaleciła spacer tak po 2 tyg ale w weekend jak będzie ładnie to juz wwyjdziemy ;) . Chociaż gorzej bo nie wiem jak ja i schody ....krocze się obrzeknelo bo ponoć coś tam źle zszyli.... Najgorsza moja anemia ... Ciągle slabne ...nie umiem dłużej ponosić małej ;(

11 lata 7 miesiąc temu #652525 przez Sevilla
demoniqe masz racje seks na skurcze idealny, tylko, żeby one chciały się przerodzić w coś poważniejszego :) Ja się ostatnio śmiałam i mówię do brzuszka, tą metodą Cię zrobiliśmy, tą metodą Cię wygonimy :) A kończy się na tym, że brzuch pokłuje trochę okresowo co jakiś czas, a potem wszystko się wycisza :(

11 lata 7 miesiąc temu #652532 przez Kiniaczek
Hej dziewczynki, u mnie jakby troche lepiej... Ale nadal bez szału... Dziś mija 2 tygodnie od porodu wiec licze ze będzie dobrze. Cyc juz mniej boli ale nadal zaczerwieniony... Czekam na położna zobaczymy co powie.

Trzymam kciuki za wszystkie rychłe rozpakowywania :-)

11 lata 7 miesiąc temu #652594 przez Kiniaczek
Wczoraj odpadł nam kikut pępowinowy :-) dokarmiany bebilonem, póki co jest ok, choć czasami w nocy mały się gniecie ale niezależnie czy moje mleko podajemy czy modyfikowane . W nocy perestaltyka jelit jest spowolniona i mam nadzieje ze przez to te nocne gniotki :-)

11 lata 7 miesiąc temu #652598 przez Kiniaczek
munnecabrava wspolczuje krocza i zepsutego szycia, też przez to przechodzę. Łatwo nie jest ale trzeba jakos dawać radę... U mnie pod 2 tygodniach lekka ulga więc jest szansa na dobre samopoczucie :huh: :blush:

11 lata 7 miesiąc temu #652618 przez JoannaL
Jadę jutro na wizytę. Postanowiłam że pójdę do lekarza który robił mi pierwszą cesarkę o ile będzie przyjmował (kilka razy byłam u niego w tej ciąży, ale dosyć często mu wypadała jakaś pilna cesarka albo poród i często go nie było). Bardzo przyjemny facet z niego więc może coś uda się ugadać w związku z rozwiązaniem:)

11 lata 7 miesiąc temu #652620 przez moniaaak
Kiniaczek dobrze, że już Ci trochę lepiej:).

U mnie dziś znów przepiękna pogoda, idę na małe zakupy, póki jeszcze nogi są spuchnięte tylko trochę ;).

Miłego dnia Laseczki:)

11 lata 7 miesiąc temu #652622 przez Sysia
Hej kochane :*

Tweety no widzisz taka służba zdrowia nie zrobili bo nie miałam skierowania a jak chciałabym zrobić to musiałabym się przyjąć na oddział bez sensu ... !!

Ja też mam w czwartek wizytę chyba tak jak Agata ;>? i też jestem po terminie nic się nie dzieje wiec chyba skieruje mnie na wyołanie bardzo sie boje ale chce miec to za soba !
bo mecze sie bardzo juz !!

Ja też kupiłam ten kocyk w biedronce jest super :D...

jeju tyle miałam do nadrobienie ze juz nie pamietam co pisać hehe...

aaa co do korcza to tez mnie boli i tak kuje w srodku jak joasie chyba okropne uczucie nawet sie ruszyc nie da ! ;/...

mykam do siebie do przychodni moze mi tam sprawdzi serduszko malej czy wszystko ok bo w szpitalu tragedia pf ! ..

11 lata 7 miesiąc temu #652627 przez ewela86
Kiniaczek to już 2 tygodnie?? jejku jak zleciało... dobrze że choć troszkę lepiej się czujesz, chyba najgorsze masz pomału za sobą :)
gratuluję odpadnięcia kikuta:) tylko octenisept stosowałaś?

demonique oj a już myślałam że dzisiaj będzie w podwójnej obsadzie:)

mi dzisiaj znów śniła mi się malutka która uparcie siedzi w brzuszku :dry: mam nadzieję że to jakiś znak i niebawem wyjdzie pokazać się mamusi :)

11 lata 7 miesiąc temu #652662 przez Kamila
Witam wszystkie mamusie - przyszłe i obecne.

Jestem już szczęśliwą mamą małego skarbu. Magdalena urodziła się w wyniku cesarskiego cięcia 9 maja o godzinie 12.45. Cesarkę zrobiono mi, ponieważ minął termin porodu a próby wywołania naturalnego porodu nie powiodły się. Miałam skurcze przez kilka godzin, a rozwarcie na 2 centymentry się nie powiększało. Także skończyło się operacją, ale szybko dochodzę do siebie.

Mała jest cudowna.

Pozdrawiam.

11 lata 7 miesiąc temu #652672 przez Alex_87
Hej laski :)

No już myślałam, że któraś się pochwali nowym maleństwem :)

Ja dziś uskuteczniłam z mężem mały seksik, miał być wczoraj wieczorem, ale jakoś niekomfortowo się czułam, dziś się przemogłam, szału nie było, ale zawsze coś. Noc bardzo spokojna, przespałam 12 godzin, zero skurczy, nawet krocze nie boli, aż dziwne, bo od 2 tyg bez przerwy coś czułam, a dziś jak ręką odjął. Za to Mała urządziła mi wieczorem taki balet, że aż musiałam pochodzić bo prawie mi z brzucha wyskoczyła, a już nie wspomnę o tym jak mnie wszystko w środku bolało. Aż się trochę wystraszyłam.

Kiniaczek dobrze, że dochodzisz do siebie :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka