- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- joasia10015
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
NIe przeraża was myśl że musicie sie rozstac z nimi na czas porodu i pobytu w szpitalu Wiem że to nieuniknione ,ale nigdy na tak długo sie z nim nie rozstawałam jak sobie o tym pomyślę to aż mam łzy w oczach Wiem że będe zajmowac sie drugim synkiem ale nie umiem sobie wyobrazic jak dam rade bez mojego starszego smyka -a do szpitala z tego co wiem przyjechac nie może bo zakaz odwiedzin dla dzieci poniżej 7 roku życia
Czy wam też jest ciężko z tego powodu
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Mi było strasznie bo cały czas myślałam co Igorek robi i czy mąż nie wymaga od Niego za dużo. Wiem że mąż nie zrobi Mu krzywdy ale Igorek nie jest aniołkiem i potrafi dać w kość a mąż jest wybuchowy i chciałby żeby syn zachowywał się grzecznie. A jak Igorowi zwróci się uwagę że robi coś nie tak to On zaczyna jeszcze bardziej pokazywać rogi. Chłopacy dali radę i przychodzili do mnie codziennie.
Ale boję się też co będzie jak wrócę z maleństwem do domu, bo Igor już jest zazdrosny i woła że Go nie potrzebuję bo będę miała drugie dziecko.
- joasia10015
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kainka a ile Igorek ma lat?
Mój Miłuś miał na początku podejscie że nie chce ani brata ,ani siostry ale troszkę pracy,troszkę innego podejscia i zmienił sie o 360 stopni Teraz nie ma dnia żeby nie pytał kiedy przytuli braciszka <3 Mam nadzieję że tak juz zostanie -choc nigdy nie wiadomo co będzie po porodzie
- joasia10015
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Gdzieś wyczytałam w ,,mądrych księgach ,,że dobrze jest kupic prezent dla starszego dziecka kiedy rodzi sie dzidzia .CHodzi o to że to niby prezent od malenstwa dla starszaka -że starszy ma fajne skojarzenia z malenstwem ,i że nie jest mu smutno kiedy maluch dostaje od znajomych i rodziny prezenty Myślałyście o czymś takim ?
- joasia10015
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Na samym początku to miał schizy że zapomnimy o Nim i że zostawimy Go w przedszkolu. Nie dały rady żadne rozsądne argumenty. W końcu powiedziałałam że nic takiego się nie stanie i koniec dyskusji. Wszystko było już dobrze ale ostatnio znowu ma jakieś głupie myśli. Ja wiem że On też to przeżywa i staram się jak najwięcej przytulać Go i tłumaczyć Mu że zawsze będziemy Go kochać.
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- lili91
- Wylogowany
- budujemy zdania
- joasia10015
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kurcze nie łatwa sprawa kiedy sie ma już dzieci i one sie boją że o nich zapomnimy..powiem ci że czasem sie boję tego że maluch będzie zabierał mi tyle czasu że dla Miłka będe go miec dużo mniej Ale myślę że jak ten pierwszy czas minie -kiedy ,,rozgryzę,,Mikusia ,trochę lepszej organizaji dnia i dam radę przy obu smykach
moniaaak masz rację-w ,,O Matko,,było też coś o prezentach dla starszego dziecka -faktycznie
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
Jakoś czuje, że dziś albo jutro rano dowiemy się o jakiejś nowej szczęśliwej mamusi
A od czwartku upały po 30 stopni, ja nie wiem jak moje nogi to przeżyją :/
- lili91
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Ewelinczok
- Wylogowany
- gaworzenie
- Ewelinczok
- Wylogowany
- gaworzenie
- demoniqe
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
Dziś byłam w pracy cały dzień bo się obraziłam na siebie samą że jeszcze nie rodzę zauważyłam że w pracy chociaż nie myślę o porodzie.
Właśnie wróciliśmy ze spaceru (łącznie 3km) do Biedrony i z powrotem. Kupiłam te bodziaki dla dzieci, resztę mam więc nie kupowałam. Były pieluchy tetrowe ale drogo wychodziły. Ja na allegro za 1 zł za pieluchę kupowałam a tu 23 zł za 10 szt.