BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 7 miesiąc temu #651964 przez joasia10015
Mam pytanko do mamusiek które mają już starsze dzieci (JoannaL,Karina )
NIe przeraża was myśl że musicie sie rozstac z nimi na czas porodu i pobytu w szpitalu :unsure: Wiem że to nieuniknione ,ale nigdy na tak długo sie z nim nie rozstawałam :( jak sobie o tym pomyślę to aż mam łzy w oczach B) :( Wiem że będe zajmowac sie drugim synkiem ale nie umiem sobie wyobrazic jak dam rade bez mojego starszego smyka -a do szpitala z tego co wiem przyjechac nie może bo zakaz odwiedzin dla dzieci poniżej 7 roku życia :(
Czy wam też jest ciężko z tego powodu :unsure: :unsure:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #651975 przez KarinaM
Ja już we wrześniu to przerabiałam jak trafiłam do szpitala na tydzień czasu.
Mi było strasznie bo cały czas myślałam co Igorek robi i czy mąż nie wymaga od Niego za dużo. Wiem że mąż nie zrobi Mu krzywdy ale Igorek nie jest aniołkiem i potrafi dać w kość a mąż jest wybuchowy i chciałby żeby syn zachowywał się grzecznie. A jak Igorowi zwróci się uwagę że robi coś nie tak to On zaczyna jeszcze bardziej pokazywać rogi. Chłopacy dali radę i przychodzili do mnie codziennie.
Ale boję się też co będzie jak wrócę z maleństwem do domu, bo Igor już jest zazdrosny i woła że Go nie potrzebuję bo będę miała drugie dziecko.

Igorek

Irina

11 lata 7 miesiąc temu #651994 przez joasia10015
Ojejjj Karina co my dodatkowo musimy przejsc ;-( Ja akurat o podejście M.do Miłka to sie wogóle nie martwie...Wiem że dadzą sobie super radę-ewentualnie mogę sie martwic że synuś wejdzie mu na głowę ;-P
Kainka a ile Igorek ma lat?
Mój Miłuś miał na początku podejscie że nie chce ani brata ,ani siostry ale troszkę pracy,troszkę innego podejscia i zmienił sie o 360 stopni ;-) Teraz nie ma dnia żeby nie pytał kiedy przytuli braciszka <3 ;-) Mam nadzieję że tak juz zostanie -choc nigdy nie wiadomo co będzie po porodzie ;-)

11 lata 7 miesiąc temu #652003 przez joasia10015
Tak naprawde martwie sie że będe strasznie tęsknic za moim synusiem,że on też to przeżyje ;-(
Gdzieś wyczytałam w ,,mądrych księgach ,,że dobrze jest kupic prezent dla starszego dziecka kiedy rodzi sie dzidzia .CHodzi o to że to niby prezent od malenstwa dla starszaka -że starszy ma fajne skojarzenia z malenstwem ,i że nie jest mu smutno kiedy maluch dostaje od znajomych i rodziny prezenty ;-) Myślałyście o czymś takim ?

11 lata 7 miesiąc temu #652010 przez joasia10015
Achhh teraz zajarzyłam Karina z suwaczka -Igorek ma prawie 7 lat tak? Duży chłopiec już z niego ;-) Karinka kobiet nie powinno sie pytac ,ale ile ty masz lat skoro masz takiego ,,dużego ,,syna ? ;-)

11 lata 7 miesiąc temu #652011 przez KarinaM
Igor w lipcu skończy 7 lat.
Na samym początku to miał schizy że zapomnimy o Nim i że zostawimy Go w przedszkolu. Nie dały rady żadne rozsądne argumenty. W końcu powiedziałałam że nic takiego się nie stanie i koniec dyskusji. Wszystko było już dobrze ale ostatnio znowu ma jakieś głupie myśli. Ja wiem że On też to przeżywa i staram się jak najwięcej przytulać Go i tłumaczyć Mu że zawsze będziemy Go kochać.

Igorek

Irina

11 lata 7 miesiąc temu #652013 przez moniaaak
Joasia w ostatnim odcinku "O Matko" właśnie była mowa o tym kupieniu prezentu dla starszych dzieci.

11 lata 7 miesiąc temu #652015 przez KarinaM
A ja już stara dupa jestem. We wrześniu skończę 35.

Igorek

Irina

11 lata 7 miesiąc temu #652056 przez lili91
Namawialam dzis moja Mala na wyjscie ale zrezygnowalam a teraz brzuch mi sie spina kluje caly i do tego jeszcze krocze. O plecach nie wspomne. Moze jednak malenka poslucha mamusi.

11 lata 7 miesiąc temu #652079 przez joasia10015
Karina jaka stara dupa??? Przestań-ja dużo młodsza nie jestem -skonczyłam 31 lat :) Jak będe miec 35 to mój Miłosz też będzie w podobnym wieku jak Igor teraz -będzie miał 8 lat :ohmy: (jak ten czas leci )
Kurcze nie łatwa sprawa kiedy sie ma już dzieci i one sie boją że o nich zapomnimy..powiem ci że czasem sie boję tego że maluch będzie zabierał mi tyle czasu że dla Miłka będe go miec dużo mniej :( Ale myślę że jak ten pierwszy czas minie -kiedy ,,rozgryzę,,Mikusia ,trochę lepszej organizaji dnia i dam radę przy obu smykach :)

moniaaak masz rację-w ,,O Matko,,było też coś o prezentach dla starszego dziecka -faktycznie :blink:

11 lata 7 miesiąc temu #652115 przez Alex_87
W Lidlu od 20 maja będą staniki do karmienia i jakieś bodziaki dla dzieciaków. U mnie pewnie rzucą parę sztuk tych staników, więc chyba nie mam co liczyć, ale może któraś się zainteresuje.

Jakoś czuje, że dziś albo jutro rano dowiemy się o jakiejś nowej szczęśliwej mamusi ;)
A od czwartku upały po 30 stopni, ja nie wiem jak moje nogi to przeżyją :/

11 lata 7 miesiąc temu #652145 przez lili91
Alex a nie wiesz w jakiej cenie te staniki?

O to ktora nastepna do porodu trzeba zapytac JOASIE

11 lata 7 miesiąc temu #652161 przez Ewelinczok
staniki za 25 zl pewnie bedzie trzeba wczesnie rano jechac zeby sie załapac. U nas to z rana kolejka jest jak nowa promocja wychodzi. A ja dzisiaj tez byłam w Biedronce i kupiłam kocyk jest bardzo fajny, taki mięciutki. Rożek do kąpieli kupiłam Biały i tez jest fajniutki, kupilam jeszcze pościel z kubusiem, wiec zakupy dzisiaj udane:)

11 lata 7 miesiąc temu #652166 przez Ewelinczok
Po dzisiejszym dniu nie mogę ustac na nogach tak mnie krocze boli:( Teraz cały czas siedze. Bierzecie moze na taki ból paracetamol?? pomaga??

11 lata 7 miesiąc temu #652186 przez demoniqe
Sevilla noo nie urodziłam, dziś znów długi spacer i zobaczymy, może jutro będzie te 4 cm rozwarcia.

Dziś byłam w pracy cały dzień bo się obraziłam na siebie samą że jeszcze nie rodzę :) zauważyłam że w pracy chociaż nie myślę o porodzie.

Właśnie wróciliśmy ze spaceru (łącznie 3km) do Biedrony i z powrotem. Kupiłam te bodziaki dla dzieci, resztę mam więc nie kupowałam. Były pieluchy tetrowe ale drogo wychodziły. Ja na allegro za 1 zł za pieluchę kupowałam a tu 23 zł za 10 szt.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka