BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 7 miesiąc temu #651554 przez KarinaM
Ja to już nic nie mówię o zapominaniu. Poszłam do Biedronki, obejrzałam kocyki i body oraz majtki dla mojej mamusi i tunikę ale zapomniałam o koszuli do karmienia. Jak byłam w połowie drogi do domu to mi się przypomniało ale mama nie chciała się wrócić bo mam skurcze takie co 15/20 minut.
Teraz odpocznę to może uspokoi się.

Igorek

Irina

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #651561 przez Gabi31
Oto moja Pola :)
Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu #651577 przez KarinaM
Gabi31 napisał:

Oto moja Pola :)

Gabi Pola jest przecudna. Słodziak.

Igorek

Irina

11 lata 7 miesiąc temu #651582 przez aleksiaa88
Pola zrobiła słodki dziubek

Znowu dopadło mnie dziwne pytanie Czy można rodzić naturalnie jeśli dziecko nie jest główką w dół? Np jak by było nóżkami? Coraz dziwniejsze pomysły mi przychodzą do łepetyny

11 lata 7 miesiąc temu #651597 przez tysiiiak
Ja byłam w stonce i w zasadzie kupiłam tylko leginsy dla siebie :P ale weszlam do lumpka i dorwałam lżejszy szlafrok za 5 zl to wzielam bo ten co mam zajmuje pol torby i jest gruby strasznie. W sumie nie chcialam znowu wydawac kasy na cos co potem malo sie przyda ale jak za 5 ziko to wzielam ;p
Te kocyki w stonce sa fajne :) ale ja juz mam i pewnie goście też coś kupią więc już nie będe szaleć :P

Joasia na kopytka to i ja sie pisze :)

Gabi współczuje przejść z lekarzami :( wiem jak potrafia zdołować w szpitalu :( mam nadzieję, że Twoja cudna córeczka sprawi, że szybko zapomnisz :kiss: :kiss: :kiss:

Aleksia u pierworódek robią cesarke w takiej sytuacji ;)

11 lata 7 miesiąc temu #651640 przez Sysia
Hej :*

Gabi witaj w domku... w tym szpitalu to masakra oni są jacyś nie normalni jak można tak odpowiadać !! Masz piękną córeczkę :).

Karolka wow uordziłaś tak nagle Cię wzięło ale fajnie cieszę się bardzo GRATULACJE :)..

Byłam dziś w szpitalu chciałam żeby mi zrobili KTG oczywiście nie zrobili musiałabym się przyjąć na oddział pf ;/ ...

Miłego dnia :*

11 lata 7 miesiąc temu #651716 przez Alex_87
Gabi Pola słodziutka :) a Ci lekarze to szkoda gadać, zero jakiegoś wyczucia, ja rozumiem, że może dla nich to rutyna, ale lekarz z powołania powinien zrozumieć kobietę, która pierwszy raz rodziła. Chamy jedne :angry:

Karina a te koszule do karmienia to chyba dopiero od 20 maja. Ja dziś w biedrze nabyłam tylko buty ogrodowe :cheer: będą w sam raz na lato na ogródek. Chciałam jeszcze kupić ten rożek kąpielowy, ale nie dość, ze mały to jeszcze wyglądał jakby ktoś go już z 5 razy wyprał :D nie wiem czy tylko u mnie taka partia się trafiła.
Bodziaki i kocyki fajne, ale ja poczekam aż je przecenią, u mnie w Biedronce robią taki myk, że za jakiś czas część rzeczy przeceniają i jeszcze dowożą z innych okolicznych sklepów. W ten sposób ostatnio nabyłam rajstopki dla małej po 1 zł, tak samo dla siebie szaliki po 1zł. A te piżamki co wszystkie kupiłyśmy do szpitala są po 14zł :D

Kurcze laski czy te bóle jakby na okres to są normalne im bliżej porodu? Bo dziś to już czuje konkretnie, że boli mnie krzyż i podbrzusze, a od czasu do czasu twardnienie brzucha. Nie są to bardzo silne bóle ani regularne, ale jednak z dnia na dzień bardziej je odczuwam.

11 lata 7 miesiąc temu #651730 przez moniaaak
Alex u mnie też przeceniają, ale tylko te rzeczy, które im nie schodzą... na rzeczy dzieciaczkowe nie ma szans, jeszcze nigdy nie widziałam nic z tego na przecenie.

Z reguły jakieś pudła blaszane, śrubki itp..(te są na przecenie już nie wiem ile, bo nikt tego nie bierze).
Może to wiąże się z tym, że u nas są tylko dwie Biedronki. Ja byłam dziś dość wcześnie, a sporo rzeczy już było przebranych.

11 lata 7 miesiąc temu #651736 przez lili91
Ja tez myslalam zeby isc do biedry bo chcialam zobaczyc ten kocyk. Na ulotce byl ladny. A i te podusie mialy byc. Musze poczekac na mojego bo sama to juz boje sie chodzic dalej.

11 lata 7 miesiąc temu #651751 przez tweety
Sysia - jak to nie zrobili ci ktg? jestes po terminie, to ich zasrany obowiazek. ja piernicze, ta sluzba zdrowia to jakas masakra.

Gabi - to juz nie znieczulica tylko chamstwo. kurcze, nie wiem co bym zrobila jakbym takie rzeczy uslyszala

ja sie wzielam za scielenie lozeczka dla malca, scielenie to duzo powiedziane. odpakowalam materac, polozylam przesleradlo i instaluje ochraniacz na szczebelki. musze jednak pare wstazeczek przeszyc bo kupiony ochraniacz w ikei nie jest dokladnie na moje lozeczko. wstawie zdjecie jak bedzie gotowe. trzymajcie kciuki bo nie umiem szyc

11 lata 7 miesiąc temu #651760 przez munnecabrava
Gabi polecam zabawe z laktatorem ;) nie wiem czy na ciebie tez zadziała ale mnie to poleciła moja współtowarzyszka na sali ;) i tak rano jeszcze z 2 piersi ściągnęłam 60 ml o 13 z jednej 90.

Ja wiem że pewnie lepiej i prościej bylo by prosto z cyca ale u mnie małą to męczy mnie męczy bo nie moge dalej usiąść wiec karmie tylko a leżąco nim sie zbiorę żeby ją później podnieść ehhhh w dodatku moje sutki jej nie odpowiadają i zjada mi brodawki co boli niemiłosiernie.

11 lata 7 miesiąc temu #651762 przez KarinaM
Alex czyli już wiem dlaczego nie zwróciłam uwagi na te koszule. Przecież jakbym zobaczyła to przypomniałabym sobie. U mnie te rożki do kąpieli też wyglądały lipnie. Ja znalazłam Igorowy i już jest wyprany i lepiej wygłąda od tych ich nowych.

Co do bóli okresowych to ja mam już od kilku dni. Nie wiem czy to normalne. Ja już nie pamiętam jak to było z Igorem.

Nie wiem czy kupiłyście sobie w Biedronce pomarańcze ale ja wzięłam tylko dwie i żałuję bo są słodziudkie. Jak będę jechała po męża do pracy to podjadę jeszcze po nie.

Igorek

Irina

11 lata 7 miesiąc temu #651790 przez Alex_87
Moniak ja też myślałam, że przeceniają tylko to co im nie schodzi, ale zauważyłam, że jednak prawie wszystko później jest z niższą ceną. I czasem jest tak, że czegoś nie ma na sklepie, a za jakieś kilka tyg jest tego pełny kosz i z niższą ceną. Kiedyś kupiłam dwa obrusy były po 20 zł, a teraz są po 5 zł. nauczyłam się już, że jeśli na czymś mi bardzo nie zależy to czekam i czekam i kupuje taniej :)

Karina też już od kilku dni tak mam, gdybym czekała na okres to pewnie już by przyszedł, a poród to niewiadomo kiedy :D

U mnie łóżeczko złożone, literki z imieniem i naklejki też już są, tylko mąż musi przesunąć łóżeczko tam gdzie ma stać, założę ochraniacz na szczebelki i prześcieradło i gotowe :D może Mała się ruszy jak zobaczy gotowy kącik :)

11 lata 7 miesiąc temu #651802 przez KarinaM
U mnie to nie wiem czy przeceniają bo nie chodzę tak często. Ale tych Biedronek to jest 5 albo 6.

Mąż przyjedzie z koleżanką z pracy więc pomarańczy nie będzie. Lipa.

Igorek

Irina

11 lata 7 miesiąc temu #651811 przez Kiniaczek
Ja popękane i krwawiące sutki juz przerabialam... Masakra a teraz jakby było mało dopadło mnie chyba zapalenie piersi... Cyc boli, zażywam paracetamol bo mam stan podgorączkowy, odciagam na Maksa masuje robię okłady z kapusty i termoforka .... Dramat
Mam depresje bo nie jestem w stanie zrobić wszystkiego wokół mojego synka... Dupsko boli, z rana juz lepiej troche dzięki Bogu ale co z tego jak chwile postoje to mam takie parcie na odbyt jakby mi chciały wszystkie wnętrzności wypaść dołem.... Na porodowkach pracują rzeźnicy - bez kitu...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka