BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 10 miesiąc temu #651097 przez Domiś91
Z cyckami mam coraz gorzej :( są nabrzmiałe i twarde, pare grudek się porobiło. Arek mi z callej siły masuje, a ja odciągam pokarm :( Do tego te szwy zasrane.. już mam dośc :( Mleko mam ale nie moge mu dac cyca bo ból nieziemski. A to masowanie pełne łez becze, bo boli ale dalej odciągam bo wiem ze dla doba swojego (zeby nie dostac zapalenia) no i dla dobra małego, bo nie ma to jak mleko matki. Właśnie sie godzine meczylam i odciągłam niecałe 60ml, maly wypił w 10 minut i spi. Korzystam i tez sie kłade. Dobranoc :*

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #651118 przez moniaaak
Domiś odciągaj i nie daj się zapaleniu. Koleżanka miała dwa razy podczas karmienia i mówiła, że to okropny ból.
Trzymam mocno kciuki:).

Uciekam do mężusia- spokojnej nocki życzę:).

11 lata 10 miesiąc temu #651130 przez maja001
Dziewczyny podczytuje was, bo fajnie przypomnieć sobie swój poród- mam nadzieję ze mnie nie wyrzucicie z tad ;)
Jeśli mogę coś doradzić, to nie dopuście do grudek w piersiach, rozmasowujcie je jak je wyczujecie naciskając grudkę z całej siły robiąc palcem w tym miejscu koło, wiem ze może bolec ale gorzej boli jak porobią się zastoje- wiem bo miałam i nikomu ich nie życzę. Oczywiście na popękane sutki jest maść MALTAN, można też BEBANTHENEM
jeśli chodzi o kupki, to niewielka ilość sluzu w kupce nie oznacza nic złego, chyba że jest go dużo. Gorzej jeśli w kupce wraz ze śluzem są niteczki krwi to wówczas do lekarza.
I jeszcze jedno jesli któraś z was miała u dziecka problem z nadmiernym ulewaniem, nie oddawajcie dziecka do szpitala ja i koleżanka z mojego forum tak zrobiłyśmy i bardzo tego żałowałyśmy. Dzieci ze szpitala przyniosły infekcję i przez kolejnych dobrych kilka tygodni były leczone ale na zapalenie oskrzeli. Sprawdźcie tylko czy dziecko w ogóle przybiera na wadze, jeśli tak to nie ma czym się martwic. Oczywiście profilaktycznie można poprosić lekarza o skierowanie na usg brzuszka, by wykluczyć jakieś choroby i to na tyle, w szpitalu prócz tego że porobią podstawowe badania z krwi i moczu oraz usg nic więcej nie zrobią, a przecież takie badania można wykonać mając dziecko w domu i nie narażając je na kontakt z chorymi dziećmi. Przepraszam, że tak wam się wtrąciłam w temat.
Śliczne dzieciaczki i uwierzcie że z każdym dniem będzie coraz lepiej.

11 lata 10 miesiąc temu #651132 przez KarinaM
Domiś dużo dają masaże i obkładanie piersi liśćmi kapusty.
Najlepszy masaż to przyłożyć pieluszkę i masować dwoma rękoma od dołu i góry. Boli ale w ten sposób likwiduje się te grudki. Spróbuj nawet sama pomasować.

Igorek

Irina

11 lata 10 miesiąc temu #651148 przez anek
Domis masuj, masuj i masuj.tak jak Karina napisała liscie kapusty sa super.rób z nich okłady na piersi(wczesniej troszke rozbij), zobaczysz ze poczujesz ulge.zastoje baardzo bolą, ja m iałam zap piersi i to była masakra.
co do sutków to wietrz i smaruj tymi kremami.pomalutku sie wygoją.
trzymam kciuki zeby sie udało.

11 lata 10 miesiąc temu #651190 przez lili91
Ja melduje sie po komuni nadal 2w1 chociaz jak teraz na spokojnie siadlam to brzuch twardy i boli co jakis czas. Moj K zaraz przyjedzie bo jakos nie pewna jestem i jak mowilam boje sie nocy. Jeszcze mialam spiecie z mama. Spac mi sie strasznie chce. Ide sie myc i na lozko. Pa.

11 lata 10 miesiąc temu #651222 przez Karolka85
Witajcie dziewczyny jestem mężem Karolinci z radością informuje ze nasze maleństwo jest już na świecie :laugh:

11 lata 10 miesiąc temu #651224 przez moniaaak
Ot i mamy kolejnego Maluszka:). Gratulacje i czekamy na wiecej szczegolow:)

11 lata 10 miesiąc temu #651225 przez KarinaM
Karolka85 napisał:

Witajcie dziewczyny jestem mężem Karolinci z radością informuje ze nasze maleństwo jest już na świecie :laugh:

Gratulacje i czekamy na więcej informacji i zdjęcia.

Igorek

Irina

11 lata 10 miesiąc temu #651226 przez KarinaM
Witam wszystkie dziewczyny.
U mnie noc spokojna. Tylko boli mnie cały dół brzucha. Zobaczymy co przyniesie dzisiejszy dzień. Dodam że jest nieprzyjemnie i szaro.

Igorek

Irina

11 lata 10 miesiąc temu #651237 przez demoniqe
Karolinka gratulacje!! A mi wczoraj wrozyla hehe

11 lata 10 miesiąc temu #651243 przez munnecabrava
Ehhh to była ciężka pierwsza noc w domu... do 3 zabawialiśmy naszą królewne tzn luby zabawiał bo ja padłam z bólu o 1...

masakra zostać z taką malizną sam na sam ja wymyslilam tej nocy 3 miliony różnych dolegliwości.

ale martwi mnie czy jej aby napewno pasuje mój pokarm ...
bo wczoraj kuliła i wyrzucała nóżki ciągle zaciskając piąstki i się napinając ...
No albo jej bebilon nie pasował...
Odciągam mam wrażenie sporo pokarmu 60 ml ona dalej głodna... chociaż rano zjedła i zasnęła ale polowe wypluła później ..
Dobrze że małż nie jest takim panikantem jak ja bo ja to wczoraj bym już z 15 razy na pogotowiu była;P

A budze się o 5 podchodze do łóżeczka a mysia w koszulce od małża ;P

cycki też bolą ...

chociaż mnie brdiej martwi kupa.... już wczoraj w szpitlu mi kazali a mmnie przecież tak boli .... ale tak że naawet lekko napiąć zwieraczy nie mogę ...

Karolina GRATULACJE :):)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #651262 przez JoannaL
Karolka moje gratulacje:)

Wróciłam wczoraj od rodziców, M błyskawicznie ogarnął się z malowaniem i ściągnął mnie wcześniej. Jestem bardzo zadowolona z efektu:). Dziś ma przyjść łóżko dla marcysia. Mam nadzieję że trochę się rozpogodzi bo chciałabym przeprać materacyk i pościel żeby w końcu przygotować łóżeczko dla malutkiej

11 lata 10 miesiąc temu #651274 przez sisina
Dzień dobry laseczki :laugh:

Mi nocka minęła spokojnie spałam jak suseł nawet w toalecie nie byłam az dziwne to u mnie.. :)

Karolinka Gratulacje czekamy na foteczki :laugh:

U mnie niestety skurczy nadal brak kurde już bym chciałą urodzić w środe mam lekarza mam nadzieje ze sie wiecej cos dowiem...

Mam pytanie do doświadczonych mam czy to jest żle jak masz za dużo płynu owodniowego bo lekarz mi to tak dziwnie wytłumaczył a ja cały czas o tym myśle ze coś jest nie tak... :cheer: może ktoś mi coś powie w tej sprawie....

Pogoda ładna wiec dziś pojedziemy z Mezem nad morze pospacerować może coś ruszy sie u mnie :)

Miłego dnia kochane :)

11 lata 10 miesiąc temu #651280 przez Sevilla
Karolka gratulacje!!!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka