- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- JoannaL
- Wylogowany
- budujemy zdania
Jedyne co mnie irytuje to jak się wymądrza że Marcyś to lubi a tego nie. Ostatnio mały dostał trochę słodyczy od moich rodziców i zaraz słyszę tekst "ale on tego nie lubi..." noż ku*wa mać skąd ona może wiedzieć co moje dziecko lubi a czego nie.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Szkoda tylko że połóg taki ciężki....
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
- Otrzymane podziękowania: 36
Kurcze patrzę tak na swój suwaczek, a tam nie dawno było ponad 20 dni, a tu już tylko 13 ... ten czas pędzi i nie potrafi się opamiętać ...
- Domiś91
- Wylogowany
- rozmowna
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
najbardziej boje się, że jak maleństwa będą na świecie to czas będzie pędził...
Kiniaczek rozumiem, że nie zdążyłaś pomyśleć o użyciu gazu rozweselającego ciekawa jestem jego działania ...
a i masz troszke nieaktualny suwaczek :P
Domiś91 Tymuś słodziaczek jak się dogadujecie ?
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
- Otrzymane podziękowania: 36
Tysiak masz rację, nie dawno było 100 - dniówki Tobie zostało 6dni, mi 13dni
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
Domiś Tymek śliczny no i już w domu jesteście, więc zawsze lepiej niż w tym szpitalu
Karina a już myślałam, że napiszesz, że jedziesz na porodówkę
Joasia, Sysia tragedia z tymi Waszymi teściowymi :/ to ja na swoją nie mam co narzekać, w sumie to traktuje ją prawie jak drugą mamę. Ostatnio trochę narzekałam, bo zaraz rodzę a teście nawet nie dzwonią się spytać co u mnie, ale dziś zwołałam ich myślami bo zadzwonili może i lepiej, że mają taki dystans do naszych spraw. ale wiem, że jak poprosimy o pomoc to zawsze ją dostaniemy.
U mnie noc spokojna, ale nad ranem się obudziłam i mała nie ruszała się dwie godziny, co na nią jest bardzo długo, zjadłam banana poruszałam brzuchem i nic. Już miałam męża budzić, żeby jechać na KTG, ale zaczęła fikać i już jest ok widocznie mocno spała
A teraz po obiedzie mnie głowa boli i jakoś mi niedobrze, w sumie niedobrze to mi jest od wczoraj i jeszcze te bóle miesiączkowe :/ chyba już wszystkie narzekamy na te same dolegliwości
- kinia90
- Wylogowany
- gaworzenie
A co do teściowych to współczuję Wam dziewczyny i wiem o czy mowa... niestety. Moja przez całą ciąże nawet nie zapytała jak się czuję, czy mi pomóc... aż do tego stopnia, że jak byliśmy u nich a mąż w pracy to sama musiałam z 4 piętra tachać wózek dla Córki jak szłyśmy na spacer. Ale olewam ją bo nie ma się co przejmować choć nawet jej imię mnie drażni.
- kinia90
- Wylogowany
- gaworzenie
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
- Domiś91
- Wylogowany
- rozmowna
Od 6stej do 8 siedziałam na korytarzu (ktg ok.7) i czekałam na lekarza, skurcze miałam co 7-8 minut! O 8 był obchód i szedł mój lekarz prowadzący i ochrzanił babki położne, że ja jeszcze nie przyjęta! Że ja rodzę przecież! Moja mama poleciała na izbe przyjęć, lekarz zgarnął mnie na badanie, a mąż siedział na korytarzu i obgryzał paznokcie hehe Rozwarcie 4/5 cm, kazał się przebrać i iśc do sali przedporodowej. Tam położna zrobiła "wywiad" i zostawiła mnie bo poleciała do innej rodzącej. Wróciła i zrobiła mi badanie, okazało się że już 7/8 cm rozwarcia (po godzinie od poprzedniego badania), wody mi odeszły, to szybko lewatywka i na łożko. Skurcze były intensywne ale nie chciały być cześciej niż 5 minut. No to pod prysznic, położna zawołała męża no i kazała siąść na krzesełku i on mi polewał krocze letnią wodą, a ja się darłam bo coraz bardziej i coraz częściej bolało. Oczywiście oddychanie itp. Po jakimś czasie przyszła położna (nawet nie pamiętam ile to trwało!) i wzieła nas na sale porodową, rozwarcie 9cm i STOI. Skurcze co minute, dwie a rozwarcie się nie powiększało. No to kroplówa z oksy i POSZŁO! Mąż caly czas przy mnie, bez niego bym nie dała rady napewno!! Jak już było widać głowke to połozna zapytała czy chcę dotknąć, ja do niej : Zwariowała pani? Chce zeby juz wyszedł!!!" a moj Arek pierwszy ze on chce! Głowka wyszła cała, a ten mówi Czy może zerknąć? One mu mówią że Lepiej nie! A ja na niego z mordą NIE PATRZ TAM!! Dopiero później mi się przyznał że spojżał Było ciężko, ale jak już dali małego na mnie to cały ból zniknął! Nacinały mnie troszeczke, a jeden szew mam na szyjce, bo mi pekła jak grubasek się cisnął
Z karmieniem mam taki problem, że bolą mnie strasznie sutki. Mam całe brodawki popękane Poprostu nie da sie wytrzymac.. Jak zaczyna ssac to ja płacze z bólu.. W trakcie ssania to samo. Ale nie przejmuję się tym, dokarmiam butlą i jest ok.
Kupki masakryczne robi nasz bąbel!
Pierwsza noc w domku spookojna,mały zjadł o 21, później obudził się o 2.30 na jedzonko i o 6.30 znowu Ale bałam się go trzymać w lóżeczkku, bo caly czas wstawałam na niego popatrzec i cały czas do Arka "- Słyszysz go? Ja go nie słysze.", "- Sprawdź go " Aż się Arek wkurzył i wziął go między nas i tak sobie spaliśmy
Dzisiaj pierwsza kąpiel, przychodzi babcia pomóc
PS. mój mąż jest tak zakochany w Tymku, że aż mi sie pucha cieszy jak to widzę Wszystko chce robić koło niego
Ale się rozpisałam Ale chciałam wam opisać jak to u mnie wyglądało
- kinia90
- Wylogowany
- gaworzenie
- joasia10015
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
W sumie poszło dośc gładko-jeśli tak to można powiedziec
No i WIEEELKI plus dla twojego męża - nie raz na niego narzekałaś (jak każda żona na męża )ale widzisz przy porodzie ,i teraz przy Tymusia staje na wysokości zadania -i to jest właśnie prawdziwy facet
Wracając do teściowej to chcę o niej zapomniec i o całej sytuacji ale nie umiem...Małpa jedna ...a wiecie co jest jeszcze najgorsze ? że ona tak mi psyche ryje tym swoim zachowaniem że ja naprawde sie zastanawiam czy to wszystko nie moja wina????? Ojjj potrafi człowiekowi zamieszac we łbie Boże chciałabym pogadac z kimś ,,obcym,,kto by wysłuchał tych wszystkich opowieści i mi powiedział CZY JA ROBIĘ COŚ NIE TAK??? CZY POWINNAM JĄ ZA COŚ PRZEPROSIC ? ajjjj już sama nie wiem -wykańcza mnie psychicznie....
Dobra koniec tego -naprawde KONIEC tematu tej baby !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Właśnie zaczynają sie ,,POŁOŻNE,,na tvn style -polecam !!!