BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 10 miesiąc temu #650756 przez Sevilla
demoniqe dokładnie się obserwuj, ja co prawda po ostatniej wizycie też miałam skurcze i całe krocze wraz z podbrzuszem bolało, ale u mnie się uspokoiło :/ Choć ty nie masz już czopa i rozwarcie większe :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #650774 przez tysiiiak
dziendoberek :)

No to widze noc skurczy ... ja nie spałam do 4 bo od ok 22 meczyly mnie skurcze idące od odcinka lędźwiowego tak co 10-8-5-15 min. Nie nasilały się i nie były mega bolesne ale były. Niedawno się obudziłam już tylko z mega twardym brzuchem. Już myślałam że coś się zacznie a tu dupa tylko się nie wyspałam.

Powodzenia na komuniach :)

Idę zjeść jakieś śniadanko :)

11 lata 10 miesiąc temu #650779 przez Sevilla
Nie ma co, nasze maluszki, bawią się naszym kosztem ćwicząc naszą cierpliwość i wytrzymałość :)

11 lata 10 miesiąc temu #650791 przez Daarikaa
No ja dziewczyny tez zaczełam rodzic praktycznie po wizycie :)

nie przejmujcie sie tesciowymi bo najwidoczniej nie sa tego warte!

u nas dzisiaj noc "kupkowa" chyba 5 kupek odbieralam hehe :silly: dzisiaj udalo mi sie juz sciagnac 60 ml pokarmu wiec jest MOC! :lol: :lol: juz mam coraz wiecej pokarmu wiec mam nadzieje ze niedlugo bede karmic juz tylko cycem :)

teraz czekamy na pogode i pod koniec tygodnia mykamy na spacerek

11 lata 10 miesiąc temu #650798 przez marynarka
aleksandra malutka śliczniutka i ma takie urocze czarne włoski :laugh: może się nie wytrą i już takie zostaną :kiss:

Ja dzisiaj w nocy miałam bardzo mocne skurcze... Zawsze budzę się na siku ze 3 razy w nocy i zawsze boli mnie brzuch nim pójde do łazienki. Dzisiaj po każdym powrocie takie skurcze mnie łapały, że stwierdziłam, że się wypisuję i nie rodzę :silly: :silly: :silly: Kurcze, porodowe na pewno będą 100 razy silniejsze, a ja już przy takim wymiękłam...

Dziewczyny powodzenia na komuniach. Dacie radę przetrwać, a po wyjściu gości szybko do łóżka i odpoczywać :)

Demoniqe mam przeczucie, że będziesz następną majową mamusią :blink: Masz już dosyć spore rozwarcie, więc może reszta cm poleci szybko i mocno się nie namęczysz :) Życzę szybkiej akcji z całego serca :laugh:
Mnie gin nastraszył, że zdejmie mi pessar i zacznę rodzić, a tu nic... Tylko skurcze mam silniejsze niż z pessarem, ale teraz też nie leżę tylko sprzątam chałupę i łażę po sklepach. Ciekawe czy nie będę jedną z tych co muszą mieć wywoływany poród :dry:

11 lata 10 miesiąc temu #650800 przez Sysia
Witam :)
u mnie noc okropna co chwile wstawałam siku wrr;/...

Darika aż miło mi się ciebie czyta :).zazdroszczę :)

Śliczne są majowe dzieciaczki :)...

Joasia nie martw się ja też mam nie fajną teściową jest chytra,wścipska i w ogóle... np. idziemy na grila to ona bierze 2 kielbaski dla siebie i meza 2 buleczki i tyle i jeszcze liczy na mnie zebym ja reszte wziela ;/ taki chytrus... to bedzie jej pierwsza wnuczka to nic nie kupila ;/ moi rodzice wozek a ona nic i nawet jej wstyd nie jest ! ale wielką babcie rżnie ! np jak bylo rok temu nasze wesele to moi rodzice placili za moich gosci i za alko no ogólem wszystko a ona dala 2000zł i jeszcze pozapraszal pol rodziny i ja musialam z oszczednosci placic za nich a potem sie pytala czy sie nam zwrucilo... i jeszcze pyta przed weselem jedne dzien czy moja mama mi kwiatki kupuje ja mowie ze tak bo nie chce podchodzic z pustymi rękami a ona o Boże to jeszcze bede musiala na kwiatki wydac ;/ ... a tylko sie upomina zeby jej dawac i mowi ja mam urdziny !! ja mam to .. glupia ;/...nie cierpie jej !!! w ogóle w czerwcu bierzemy kredyt na mieszkanie no i ze ja bede na macierzynskim to bank nie bierze mnie pod uwage wiec potrzebujemy zyranta (kredyt jest pod hipoteke) i zyrant ma nam podpisac zeby podniesc zarobki i maz pyta sie swojego taty bo ona na emeryturze a matka wielce oburzona ze ona nie podpisze bo potem nie bd placic my jej mowimy ze zlamanego grosza nie daje ale ona sie boi i juz ! ale w koncu ja przegadalismy taka jest małpa ! wiecznie kasy nie ma za co rusz to cos nowego.my chrzciny chcemy robic skromne rodzice chcrzesni(to rodzenstwo)dziadkowie i nawet nie zapraszamy tych co maja jakis chlopakow czy cos bez osob towarzyszacych bo kasy na to nie ma wiec ona na pewno bedzie sie plula zeby jej corka przyszla z chlopakiem to jej odrazu powiem jak chce niech przyjdzie ale ona za niego zaplaci:).

Co do opuchlizny pytałam położnej jak sie ma spuchniete nogi i dłonie to kontrola ciśnienia tylko ale jak puchnie twarz itp to w tedy trzeba sie zglosic na IP.

Jeju ja siedze jak na szpilkach jestem po terminie i sie martwie bo nic sie nie dzieje ;(... ide jutro na IP spytac czy mi zrobia KTG ciekawe czy mnie nie wygonią...

Miłego dnia :*

11 lata 10 miesiąc temu #650807 przez joasia10015
Witam z rana moje gwiazdy :blush:
demonigue myślę że rozpakujesz sie następna ;)
Karolkaco do teściowej to masz świętą racje-trzeba trochę tą babę przytemperowac...Chyba czas najwyższy uświadomic jej że jej kochany synuś ma ,,swoją,,rodzinę i nie powinna sie wpieprzac w nasze sprawy.Doradzic,pomóc zawsze może -nie mam nic przeciwko ale skonczyło sie układanie nam życia :dry:
Dobra koncze o tej babie pisac -tak naprawde dziś mam już lepszy humor (choc nie ma rewelacji)i mam zamiar myślec o sobie o Mikołajku :blush: :)
Swoją drogą dziekuje kochane za wsparcie-zawsze to fajnie usłyszec pare słów wsparcia :blush:

Kurcze laski pogoda u mnie nie teges-ja nie wiem czy w tym roku wszystkie pory roku sie wymieszały czy jak ????
Biorę sie za jakieś sprzątanko bo przez zakłądanie nowych drzwi wejsciowych w całym domku kurzu i syfu jak na budownie :blink:

Ps.ciekawe jak lalka i Jagusiamam nadzieję że wszystko ok.
Kurcze jak tu smutno bez rozpakowanych majówek -ale nie maco sie dziwic :blink: Jak sie wszystkie dzieci wyklują to już mało która będzie tu zaglądac :( :side:
Trzymajcie sie rybeńki :blink:

11 lata 10 miesiąc temu #650812 przez aleksiaa88
Widzę, że w każdej rodzinie musi się trafić jakaś zakała u mnie to nie teściowa,a szwagierka normalnie materialista taka jebana, że szkoda gadać przecież wszystko jej się powinno należeć w końcu ma 2 dzieci, tylko kto jej zrobił hmmm dała dupy to trzeba było brać ślub, a teraz wszyscy litujcie się i dawajcie na jej dzieci przecież taka biedna i poszkodowana, a mój mąż chrzestny ale dostał zjebkę i przestał dawać prezenty w końcu będzie miał swoje dzidzie niech o swoim myśli hehehe zzzzzzzzzz

11 lata 10 miesiąc temu #650815 przez JoannaL
Ja też właśnie myślałam o lalce jak się miewają z Jagusią. Lalka przesyłamy gorące buziaki i pozdrowienia:*

11 lata 10 miesiąc temu #650817 przez joasia10015
Ha,ha ,ha Sysiato też sie masz z teściową :angry: A mojej właśnie o chrzciny poszło :( Bo wybraliśmy chrzestnego nie tego co ona miała w głowie :unsure: :dry: To aż śmieszne że o takie coś potrafi sie obrazic na cały świat...Ku*wa brak jej roboty -pół życia nie pracowała i pierdołami sie przejmowała...Zamiast sie modlic żeby Mikuś był zdrowy,to on sie jeszcze nie urodził a ona robi afere -TO JEST CHORE!!! wiecznie coś-przed ślubem zrobiła też cyrk bo kase wydajemy na ,,duży,,ślub (nie całe 70 osób)a najśmieszniejsze że ani grosza nie dała-ale rządziła sie jak by to był jej ślub.
Ostatnio znowu afera przez to że imię jej sie dla wnuka nie podoba-stwierdziła ,,JAK MOŻNA TAK DZIECKO SKRZYWDZIC,,albo pow.że jak ją ktoś zapyta jak ma wnuk na imię to ona odpowie że nie pamięta :ohmy: NIC TYLKO PODEJSC I ZABIC :angry: kto mądry może powiedziec takie coś??? Przecież ewidentnie sie wpierdala i tyle.....Macie rację-ona mi nie jest potrzebna do niczego-sama wymyśla ...JA nic nie zawiniłam :S
Dobra koniec o tej babie bo znowu sie nakręce :ohmy:

Zmykam zrobic naleśniczki mojemu synkowi ...no i sobie też ;)

11 lata 10 miesiąc temu #650831 przez Karolka85
Joasia masz rację!!! olej wredote głupią i przestań o niej myśleć. Nerwy są Ci teraz najmniej potrzebne. Jak jej się coś nie podoba to niech wcale nie przyjeżdża, a nie że będzie strugać wspaniałą babcie, która wie najlepiej co dla wnuka najlepsze!!! jak mnie wkurzają takie babsztyle!!! kurcze sama się wnerwiłam na tą Twoją teściową i z chęcią bym jej nagadała. ona już urodziła i wychowała swoje własne dzieci, miała szanse decydować o wszystkim. teraz niech spada na drzewo. jest babcią, może pomóc, ewentualnie dyskretnie coś doradzić ale nie wpierdalać się tak na chama i jeszcze Ciebie na koncówce ciąży denerwować.

Sysia trzymam kciuki żeby skurcze rozpoczęły się lada moment!!!

Ciekawe czy Demoniqe jest już na porodówce :)

Ja bardzo bym chciała aby po mojej wtorkowej wizycie też się coś porządnie rozkręciło :)

A póki co zmykamy z M. na obiadek do rodziców.
Miłego dzionka. buziaki

11 lata 10 miesiąc temu #650836 przez Daarikaa
Joasia no juz ta twoja tesciowa z tym imieniem dla Twojego synusia to przegiela totalnie, chyba bym ja udusila :silly: wczoraj mnie moja troche wkurzyła bo mąż zaprosił ja do kapieli malutkiej i taaaak ja szarpala jak worek ziemniakow myslalam ze wyjde z siebie i stane obok, dobrze ze maz zareagował bo bym sie wsciekla... wrrrr :angry: jak ona mogla tak szarpac moje Słoneczko!?!

jutro mamy wizyte położnej, pierwszy raz po porodzie, troche sie stresuje czy wszystko dobzre:)

aaa i jeszcze jedno mialam wam dodac w zwiazku z porodem, jesli tylko mozecie to chodzcie, kucajcie, klekajcie... poprostu badzcie w ruchu (nie jest to w czasei skurczu bardzo łatwe) bardzo przyspieszycie porod w ten sposob. Jak lezałam to rozwwarcie postepowalo powoli, jak tylko ruszylam sie to rach ciach i pelna 10 :)

forum znowu ozyje jak tylko wszystkie majówki sie rozpakuja i bediemy zadawac sobie nurtujace nas pytania dotyczacce dzieciaczków :woohoo:

11 lata 10 miesiąc temu #650844 przez demoniqe
widzę że nie tylko ja miałam nieprzespaną noc :) nie ma to jak grupa wsparcia :)

u mnie już lepiej. Ale jest szansa że przy takich skurczach do wtorku zrobi się te 4 cm i wywołają

dziś zamierzam iść na dłuugi spacer, szczypać sutki przez godzinę i seks z mężem na dobranoc :)

musi pomóc! siostra ma dziś dyżur nocny na porodówce :)

11 lata 10 miesiąc temu #650849 przez Sysia
haha Joasia za przeproszeniem ale ta twoja teściowa jest pojebana !! nie pamięta jak wnuk ma na imię no chyba pojadę do Ciebie i ją wytargam za kudły ;/ ... ale chyba mamy podobne teściowe mojej też się nie podobało imę Lenka stwierdziła że Ruskie hehe a ja mówie ale mi się podoba i bedzie jak ja chce to moje dziecko i zamkła jape ale powiem Ci najlepszy tekst ona do mnie daj jej na imię Dominika bardzo ładne imię ( był od mojego M tak ma na imię byli długo ze sobą) zresztą ona cały czas coś tam bąknie o niej głupia cipa hehe...weź olej sowją bo one nie są do niczego potrzebne szkoda że nie mogą służyc jako worek treningowy :D ...

Darika ja swojej to nawet nie pozwole na kompiel pf ! niech spada ;] ...a twoja niech traktuje delikatnie takie malństwo...

Karolka smacznego obiadku i dziekuje za wsparcie kochana :*** !! ja za Ciebie też trzymam kciuki :* będzie dobrze - no bo musi być co nie ?! :).

JoannaL też Ci pośle zaproszenie na FB bo chce dołączyć go grupy :)...

Buziale w tą okropną pogodę wrr..

11 lata 10 miesiąc temu #650854 przez Sevilla
Haha co do imion, to ja czasem mam wrażenie, że moja babcia nie pamięta jak ja mam na imię, ale wybaczam jej bo ma 4 wnuczki i mnie widzi najrzadziej hahaha :) Ostatnio rozmawiam z moją babcią i mówię, jak będzie miał na imię jej prawnuczek, a ona mówi: OJEJ, BIEDNE DZIECKO, TAKIE DŁUGIE IMIĘ ... myślałam, że się posikam ze śmiechu i mówię: BABCIU NIE MARTW SIĘ, PRZECIEŻ TO NIE TY BĘDZIESZ NA KLASÓWKACH SIĘ PODPISYWAĆ, TYLKO ON :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka