BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 5 miesiąc temu #712124 przez Gusia
Witam, my dzis tez miałysmy 3 szczepienia, 2 szczepienia w 2 udka, 5 w 1 i pneumokoki, a rotawirusy doustnie strzykaweczka.
Julka chwilke poplakala i przysnela, ale po godzinie jak sie zerwala z płaczem to nijak jej uspokoić nie mogliśmy. Cycka tez nie chciała , jedynie noszenie na rękach i bez zmieniania pozycji bo brzuszek tez bolal .

Moniak myśle ze u Was tez to moglabyc reakcja po szczepieniu a nie po fileciku.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #712125 przez Gusia
Co do @ to w pierwszej ciazy jak urodziłam syna 30 maja to @ dostalam dopiero na koniec grudnia :) a piersią karmiłam rok czasu, teraz jeszcze nie dostalam , zobaczymy jak długo będę czekać.
Ale nie ma reguły, koleżanka dwójkę dzieci karmiłam piersią a @ dostała z pierwszym po 5 tyg z drugim po 6 tyg wiec zależy to od organizmu.

11 lata 4 miesiąc temu #712135 przez munnecabrava
Yhy to by było za piękne gdyby spała 3 noc całą z rzędu.:P Tak wiięc dzisiaj pobudka kolo druiej i troszke nam pomarudziła nim znów zasnęła. I teraz o 6 a w zasadzie od piątek stęka i pożera swoje łapki:P Jak podeszłam do łóżeczka to taaaaaka radość :D

Ale to może dlatgo że nie byliśmy na spacerze wczoraj.

Zaraz szybka kawka prysznic i trzeba ogarnąć chałupę :P bo dzisiaj do mnie kolżanki przychodzą :D

a tydzień podpisujemy umowe rzedwstępną o mieszkanie i można będzie zacząć starać się o kredyt. Ehhh chyba się potnę jak sie ni uda ale znając moje szczeście ;/

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #712155 przez Gusia
Dzień dobry !!
Nam po szczepieniu noc zleciala rewelacyjnie, po wieczornych krzykach jak Julka zasnela koło 22 to ją wyciagnelam na karmienie o 5

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #712156 przez Gusia
Zjadla na spiaco i dalej spiuńka, zobaczymy jak minie dzień :)
To nasza pierwsza noc od urodzenia , która przespalismy cała :)

11 lata 4 miesiąc temu #712171 przez gusiek_kom
Mój Maksio o dziwo przespał noc od 23 do 3 a później do 6 :)
jestem w szoku, jak obudziło mnie marudzenie i spojrzałam na zegarek to nie mogłam uwierzyć :)
Mały jest bardzo niecierpliwy i jak tylko poczuje że jest głodny od razu krzyczy! jak dostanie cyca to jest spokój :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=57950

11 lata 4 miesiąc temu #712175 przez KarinaM
Witajcie.
U mnie noc rewelacja. Młoda usnęła okolo 20:30 i spała do 04:30. Byłam w szoku. Teraz obudziła się o 7:30 zjadła i jeszcze drzemie ale otwiera kontrolnie oczy.
Dzisiaj Irinka kończy 2 miesiące.
Pogoda u mnie bardzo brzydka i przez to boli mnie głowa.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #712200 przez munnecabrava
A ja dzisiaj miałam ochotę wypróbować tłuczek na mężu. Wczoraj do południa był z małą spala cały czas a n grał na boxie. nic nie tknął. Teraz rano zaczęłam sprzątać to wstał możesz sprzątać później ja mam jeszcze 20 minut snu ...a trzba sie małą zająć a wie że o 10 do mnie dziewczyny przychodzą...i mowie mu żeby wylał wodę z wanienki małej to "nie mozesz tego sama zrobić i wyszedł z fochem jak mu powiedzialam żeby wziął śmieci ..

11 lata 4 miesiąc temu #712214 przez tysiiiak
u nas nocka hmmm nieciekawa :dry: Kubula stwierdził, że 4 rano to idealny moment na zabawę i guganie, krzyczenie, piszczenie :P położyłam go koło siebie i podsypiałam ale jego rozbawienie nie dało mi zasnąć :blush: wkońcu ok 5.30 poczuł się zmęczony i zasnął owinięty w kocyk w swoim łóżeczku :lol: ahhh cóż to był za moment :D

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #712233 przez Alex_87
Hej laski :)
Ja już od 6.30 na nogach, mała jak zwykle wstała ok. 5 na jedzenie a później jakoś przysnęła ze mną trochę w łóżku na szczęście, ale po 6 już trzeba było wstać.

Jejku dziewczyny współczuję tego nocnego wstawania, ja szczerze mówiąc już nie pamiętam jak musiałam wstawać co 2-3 godziny w nocy, ale z czasem napewno i u Was się unormuje :)

Ale za to co wieczór odwala takie histerie, nikt nie wie o co jej chodzi. Wczoraj pojechałam z mężem na zakupy, to ledwo co zdarzyłam przymierzyć stanik a już telefon alarmowy bo nawet moja mama nie mogła sobie z nią dać rady :ohmy:
Dzięki niej chyba nauczę się szybko podejmować decyzję co do kupowanych ciuchów, w pół godziny kupiłam spodnie, bluzkę i stanik na chrzciny :D

11 lata 4 miesiąc temu #712240 przez moniaaak
Gusia napisał:

Moniak myśle ze u Was tez to moglabyc reakcja po szczepieniu a nie po fileciku.

To na pewno też, ale przed szczepionką rano też miał takie krzykliwe momenty, więc tamto też mu nie przysłużyło. Dodatkowo brzuszek miał twardy jak skała.
Ta nóżka gdzie miał pneumokoki chyba też go boli, smaruje mu Altacetem.
U nas nocka standardowo: 12-3-5:30-8.
Teraz go położyłam do łóżeczka i chcę, żeby sam zasnął, ale ciężko mu idzie- zaczepia misia :)

11 lata 4 miesiąc temu #712269 przez kaikai
Cześć :)

Jestem mama z kwietnia ,prosimy o głosy w konkursie na mojego Dawidka :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

www.bobovita.pl/home/klub/galeria/33022

Za wszystkie głosiki dziękujemy :laugh:

11 lata 4 miesiąc temu #712273 przez KarinaM
A moja jak zjadła o 7:30 to usnęła o 8:00 i śpi do tej pory. Chyba odsypia ten remont.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #712285 przez Alex_87
kaikai napisał:

Cześć :)

Jestem mama z kwietnia ,prosimy o głosy w konkursie na mojego Dawidka :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

www.bobovita.pl/home/klub/galeria/33022

Za wszystkie głosiki dziękujemy :laugh:

Kaikai głos oddany :) Słodki Dawidek :)

11 lata 4 miesiąc temu #712291 przez kaikai
Dziekujemy :kiss:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka