BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 5 miesiąc temu #709852 przez Daarikaa
no nic tzreba sie szykowac powoli na weselicho, mama moja juz zatrudniona do malej wiec moge sie zabierac za siebie :) milego dnia zycze

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #709856 przez Olga60
Daarika a Tobie relaxu i super zabawy :cheer: :woohoo:

11 lata 5 miesiąc temu #709992 przez munnecabrava
moja po godzinie pada ;) to jest takie zabawne ;) Ale od kilku dni ją zamęczam ćwiczeniami :P to pewno dlatego w ogóle mąż juz ją normalnie bierze nie podtrzymuje główki bo ona sama sobie radzi i najchętnej jak by ją nosić tak na pion a ona ogląda wszystko :)

11 lata 5 miesiąc temu #710014 przez Alex_87
A ja dziś moja położyłam na brzuszku i normalnie oniemiałam, bo się tak ślicznie podpierała na rączkach i dźwigała do góry. I też trzyma ładnie główkę jak jest w pionie, tylko za plecki ją trzymamy żeby się nie odchyliła.

Darika ile cm ma Ta twoja księżniczka? Bo na tym zdjęciu to długaaaśna taka :) Udanego wesela :D

a co do aktywności, to moja tak samo gdzieś z pól godziny do godziny i zaczyna marudzić i płakać.

11 lata 5 miesiąc temu #710079 przez tysiiiak
Kubula też po ok godzinie aktywności maruda się robi :P

Daarika udanej zabawy :) a Twoja księżniczka jaka dłuuuuga :D modelką będzie :P

11 lata 5 miesiąc temu #710133 przez pauluska
I po tej godzince usypiacie Dzieciaczki czy badają Wam same ? Bo moja właśnie płacze jakby wyrzucała swoje żale :D i ciężko ją ululać

11 lata 5 miesiąc temu #710136 przez KarinaM
Witajcie!
Ja dzisiaj układałam z M podłogę a Irina siedziała z moją mamą i teściową.
Mało dzisiaj ćwiczyła podnoszenie główki, tylko jak mi udało się uciec od pomagania. Ale wczoraj to podnosiła wysoko i długo. Aż byłam w szoku.
Jutro odpoczynek i w poniedzialek przenoszenie mebli. Już się boję.

Co do aktywności to moja też po godzinie bywa marudna.

Pa kochane. Lecę spać. Bo w nocy trzeba wstać a kędziorek ( czytaj kręgosłup) boli jak cholera.

Igorek

Irina

11 lata 5 miesiąc temu #710149 przez tysiiiak
mój też zaczyna się wtedy żalić i mniejsze oczka się robią to wtedy myk do łóżeczka, smoka do buziuchny, przytykam mu smoka nogą misia (wiem brzmi strasznie ale męczy mnie i jego wypadanie smoka co chwile) i dziecko zasypia (miś idzie w odstawkę :P ) a jak to nie działa to od 2 dni włączam dźwięk suszarki i zasypia do 5 minut :D

11 lata 5 miesiąc temu #710150 przez Olga60
Pauluska moja jak zaczyna marudzić to ja pakuje w rożek, rączki daję wzdłuż ciała i wtedy uśmiech, zawijam, daję smoka i zasypia sama w łóżeczku
Oczywiście wypada jej w międzyczasie, wtedy eeee ja do niej, daję znowu smoka, ona odpływ i za chwilę znowu wypada... i tak czasami parę razy i w końcu śpi :laugh:

11 lata 5 miesiąc temu #710151 przez Alex_87
U mnie jest tak, że sobie guga i się śmieje tak do godziny, później zaczyna marudzić, bo jest zmęczona, ale walczy ze snem, później to już płacze i zaczyna się usypianie, czasem szybko pójdzie a czasem męczy się i męczy, albo dostawiam ją do cyca, zje, kimnie się kilka minut i dalej od nowa to samo ;)

11 lata 5 miesiąc temu #710160 przez munnecabrava
To ja mam mało wychowawcze metody :P
Jak jest bardzo zmęczona to sobie siadam biorę ją na ręce przytulam do cyca i zasypia.
Jak troche mniej a mi sę nie chce to trzy zwiedzania mieszkania i do lężaczka i bujamy :)
A jak nie jest zmęczona to oddaje ją męzulowi :P i mówie wiidzisz co ja mam cały dzień :P jestem wyyyykończona :D

Ale powie wam że jak męzuś ma na rano do pracy a ja jestem od rana z małą sama do 18 to ona taaka spokojna śpi prawie całą noc. Jak już J. ma na 17 do pracy to w ciagu dnia nie śpi prawie wcale i usić ją później tto jakiś dramat :P

A po wizyce u teściowej dzsiaj się co chwile zrywała :P i płakała :P i tak w koło macieju :P

Jeszcze jedna ćma mi wpadnie do pokoju to mnie zaćmi :P

11 lata 5 miesiąc temu #710202 przez KarinaM
Witajcie z bolącego dla mnie poranka. Mój kędziorek nie wytrzymuje i boli bardzo. Miał być dzisiaj odpoczynek ale M. che jednak włożyć meble do pokoju. Będzie to dla mnie boląca robota. Nie wiem czy po tym remoncie nie trafię do szpitala na oddział neurologiczny!!! Nie dość że boli kędziorek to jeszcze mam zakwasy w nogach bo to wczoraj od rana do wieczora na nogach i tylko kucanie, chodzenie i sprzątanie. No i przynoszenie małżowi paneli. Niby tylko z drugiego pokoju ale jednak! Ledwo chodzę.

Irinka w nocy dała pospać. Spała od 20:00 do 02:30 a potem do 5:30. Zjadła i poszła jeszcze spać.

Igorek

Irina

11 lata 5 miesiąc temu #710205 przez munnecabrava
Moje szalone dziecko spało od 19 do 3 :)później do 6 i teraz znowu mi nyna :)

A mżulo się na mnie obraził :P bo mu "obiecałam" przytulńsko po pracy którą skończył o 1 w nocy :P i niestety po całowieczornym prasowaniu mnie nie dobudził:P

11 lata 5 miesiąc temu #710209 przez KarinaM
M-brava skąd ja to znam. Mój też wczoraj chciał ale ja po wykapaniu się już czułam ból kędziorka więc gdzie jeszcze seksik?

Igorek

Irina

11 lata 5 miesiąc temu #710228 przez tysiiiak
ehhh a ja albo zaczęłam plamić po tabsach albo to początek okresu :( stawiam na to 2 bo wczoraj jak kładłam się spać to brzuch mnie bolał @owo a dziś pipka mnie boli jakby mnie ktoś kopnął :unsure: (takiego objawu nigdy nie miałam)

ładna pogoda się klaruje :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka