BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 5 miesiąc temu #706559 przez pauluska
Dziewczyny powiedzcie jak używacie otulaczków ? Zawijacie dziecko przed snem i śpi w nim cały czas aż się wybudzi czy jak ? Poddałam się bo Iga płacze non stop !!! przed zaśnięciem i to tak że tragedia i śpi pół godz max a usypiam ją z godz. Miałam schowany otulaczek z Motherhood i ją zawinęłam i cisza ale nie śpi oby zadziałało bo zwariuje

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #706574 przez KarinaM
Irina sama zrobiła kupkę. Ale to była "kupa gigant". Dobrze że nie musiałam używać czopkow.

Igorek

Irina

11 lata 5 miesiąc temu #706618 przez tweety
KarinaM napisał:

Dziewczyny moja Irina od trzech dni nie zrobiła kupki? Karmię mm. Nie pręży się jakoś strasznie. Puszcza bąki tylko nie ma kupki. Dzisiaj idzie czwarty dzień bez kupy. Czy może tak być? Co ile powinna ją robić. Jak to jest u Waszych dzieci(tych karmionych mm)?
Moja mama była dzisiaj po receptę na lekarstwo dla Igora i mówiła pani doktor że nie robi tych kupek. Doktor kazała włożyć czopek glicerynowy.
Jak dzisiaj nie zrobi to wieczorem włożę chyba Jej.

na mm to chyba co 2 dni. ja wkladalam czopek jak 2 dni nie bylo kupki. rada pediatry czytaj mamy. ale ponieważ sam nie robil w ogole to zmienilam mleko i teraz mam srednio co dobe. wloz czopek i odczekaj 30 min ale prztgotuj sie ze bedzie trzeba umyc pupe pod kranem bo po czopku idzie niezla bomba :)

11 lata 5 miesiąc temu #706621 przez tweety
pauluska napisał:

Dziewczyny powiedzcie jak używacie otulaczków ? Zawijacie dziecko przed snem i śpi w nim cały czas aż się wybudzi czy jak ? Poddałam się bo Iga płacze non stop !!! przed zaśnięciem i to tak że tragedia i śpi pół godz max a usypiam ją z godz. Miałam schowany otulaczek z Motherhood i ją zawinęłam i cisza ale nie śpi oby zadziałało bo zwariuje

a probiwalas do tego poklepywanie cicho-sz? owijasz i bierzesz na rece tak zeby glowka byla na twojej szyi. robisz ciagle ciiiii do ucha i poklepujesz po plecach. jak odplywa to odkladasz i kontynuujesz. zostajesz z mala az nie usmie gleboko. u mnie dziala a Kacper to straszna maruda. czekam na otulaczek bo teraz syn poci sie w kocu. p.s. to metoda zaklinaczki dzieci

11 lata 5 miesiąc temu #706625 przez tweety
dziewczyny kiedy sa te skoki wzrostu? bo Kacper jadlby co 2 godziny tylko ze zjada mniej troche ale dochodze juz do 8 karmien dziennie. masakra.

p.s. wlasnie wychodzę z pokoju bo Kacper zasnal otulony. mistrzostwo

11 lata 5 miesiąc temu #706703 przez pauluska
Ale jestem wkur... Iga marudna ostatnio bardzo przed zasypianiem i mi płacze i dzisiaj znowu dzwoni do mnie pracownica z dołu czy przyjść i mi pomóc myślałam że ją rozniosę powiedziałam że nie sama sobie poradzę a za chwilę sms wyjdź z nią na dwór to Ci lepiej uśnie no żesz kim ona do cholery jest żeby mi mówić co mam robić ze swoim dzieckiem ?! Rozryczałam się oczywiście ale ochłonęłam i jej odpisałam że jestem u siebie i nie interesuje mnie to że płacz Igi przeszkadza może zrozumie i przestanie dzwonić z "pomocą" bo następnym razem jej zrobię krzywdę :D

11 lata 5 miesiąc temu #706815 przez munnecabrava
Karna przez pierwsze 3 tygodnie po przestawieniu się kupki mogą być różnie moja 5 dni nie robiła i nic jej nie dawałam tylko czekałam i zrobiła :)Teraz codziennie max co 2 dni. Ale bączek jest tak skrajnie niezadowolony ze wszystkeo że łoo.

A mąż się na mnie sfochał bo zrobił obiad racuchy z jabłkami i były by pyszne gdyby spośród 5 różnych rodzajów mąki która jest w szafce wziął obojętnie jaką ale musiał wziąść ziemniaczaną i wyszły żelki nie racuchy :P

11 lata 5 miesiąc temu #706975 przez munnecabrava
Dziewczyny Devious Maids serial który koniecznie musicie zobaczyć :D

11 lata 5 miesiąc temu #706987 przez Daarikaa
czesc Wam! co do ciuszkow to moja ledwo miesci sie w 74 wiec kupuje jej juz 80, kurcze boje sie zeby Klaudia nie byla za wysoka bo bedzie miala problemy z facetami ;)

moja na mleku mod robi kupke raz dziennie

tysiak ale przystojniak z Kubusia pieknie trzyma glowke

11 lata 5 miesiąc temu #707045 przez pauluska
Daarikaa a ile Twoja Mała waży, że już takie duże ubranka nosi ? Iga jak pisałam waży 6800 a jeszcze mieści się w 62 wymieniam jej garderobę dopiero na większą.

11 lata 5 miesiąc temu #707051 przez Alex_87
to nieźle Darika :D Ja myślałam, że jednak jakaś dziwna ta rozmiarówka, bo moja za 6 dni kończy dopiero dwa miesiące a już 68 i ciuszki przeznaczone teoretycznie od 3 miesiąca, ale skoro Twoja jest starsza jakieś 3 tygodnie i już taki rozmiar to nie jestem sama ;) więc na chrzciny jednak będzie rozmiar 74 :D ale wszyscy co ją widzą to mówią, że wygląda na miesiąc więcej niż ma

dziś byliśmy w odwiedziny u dwóch prababć Zuzi w Warszawie i u teściów i chyba jednak za dużo wrażeń na jeden dzień, cały dzien była spokojna a na wieczór wielka kumulacja i ryk w niebogłosy, teraz w końcu zasnęła, ciekawe jak prześpi noc. Echh to był jednak nadmiar bodźców.

M-brava a o czym ten serial? Gdybym jeszcze miała czas oglądać cokolwiek :D chociaż jak karmie to mogłabym sobie coś obejrzeć, czasem małej się przyśnie przy cycu.

Tysiak super fotka, ja jakoś małej nie mogę złapać jak dźwiga głowę i uwiecznić na zdjęciu.

11 lata 5 miesiąc temu #707175 przez joasia10015
Ha,ha my znowu usypiamy przy dzwiekach suszarki :)
Dziewczyny co wy piszecie? Rozmiar 72????To mój Miki miał niby jak sie urodził 59cm.(choc nie wiem czy to mozliwe bo wchodził w 56 rozmiar bez problemu)a teraz wchodzi w 62 a ma skonczone 7 tyg.wiec jak to mozliwe że macie takie ,,wysokie,,dzieci??? Mój Miłosz który ma 4 lata (dziś skonczone :blush: :kiss: )ma rowno 100 cm a wasze już tyle? Chyba musze sie wziac za tych moich chłopaków ;)
m-bravaale masz zdolnego faceta-gdzie mój by racuchy zrobił :unsure: :lol: Liczą sie chęci-trzeba bylo pogłaskac po głowie i pow.że nastepnym razem NA PEWNO będą pyszznnnee-i pewnie jutro by robił następne :silly:
Mój małż wraca w sobote do domku ale jakos mam mieszane uczucia -niby sie baardzo ciesze ale zawsze jak wraca to cały ,,plan dnia,,psuje :huh: :S

11 lata 5 miesiąc temu #707220 przez ewela86
m-brava pewnie gdyby nie moja siostra to nigdy by do kanady nie pojechali, ja też z resztą :) byłam na ślubie mojej siostry 3 lata temu i bardzo mi się podobało ale zamieszkać tam bym chyba nie chciała. niestety nie w tej francuzkiej części tylko koło toronto i Niagary, więc też było co zwiedzać :)
właśnie luknęłam na opis serialu który poleciłaś - fajnie się zapowiada. czy to coś podobnego co gotowe na wszystko?? bo ten serial uwielbiałam!!!

tysiaak kubuś silny i śliczniutki!!!

pauluska dobrze napisałaś, też mnie strasznie wkurzają takie "dobre rady". wszyscy naokoło wiedzą lepiej!!!!

do moich teściów na wakacje przyjechały wnuki (dzieci mojego męża siostry) - dwie dziewczynki, 7 i 10 lat. no i wzięłam je do siebie na 3 dni...jakbym miała mało zajęć:) no i myślę co tu zrobić na śniadanie i obiad bo straszne niejadki z nich!!!

11 lata 5 miesiąc temu #707240 przez munnecabrava
Joasia no jak nie ma lenia to jest zdolny i w kuchni to potrafi dużo zrobić :) więc jak go już zmusze do robienia obiadu to oboje zjemy ze smakiem no chyba że nie zapyta jakiej mąki dodać :P albo soli ryż kóry i tak już gotuje z kurkumą :D

Taaak ten serial to coś a la gotowe na wszystko tyylko inna klasa społeczna tutaj są pokojówki i jest zbrodnia :D Rewelacyjny akcet jak one mówią po angielsku :D

To ja mam chyba naprawdę grzeczne dziecko bo ja ze wszystkimi seialami jestm na bieżąco a oglądam ich łoooo masę moge polecić jeszcze parę :D

Na moją 62 jest akurat al za to mały słodki ciężar to jest ;P

A ja coś osttnio spać nie mogę... wczoraj znów oglądaliśmy miszkania i doradca to już nas ma chyba powyżej uszu ale pokazuje nam mieszkania które mi się kompletnie nie podobają ...
Np to wczoraj było by super gdyby miało jeszcze jeden pokój bo kuchnia była w aneksie i była sypialnia a ja nie wyobrażam sobie spać w salonie gdzie jest kuchnia i n moje małe dziecko moze wbiec w każdej chwili. I ten klaustrofobiczny balkon...a jak już bylo świetnie mieszknie to 2 piętro po schodach już sie tak sfrajerzyć nie dam. A oglądaliśmy tez takie jedno też wymiary wygląd idealne 3 pokoje +widna kuchnia na małym metrażu co prawda ale jeden pokój klitka idealny pod sypialnie. A i czynsz nie był by niewiadomo jaki alee 3 piętro po schodach oczywiście właścicielka z pogardą dla mnie stwierdziła że ona mieszkała z małym dzieckiem na 4 pietrze i wnosiła wózek i nie było żadnego problemu ...o ja zła niedobra mogłam kupić to mieszkanie cierpieć dla ogółu ...

Co do Kanady to nie wiem jaka jest ta częśc anglo ale ja mam wrażenie z mieszkańcami Quebecku jest tak samo jak z australijczykami są tacy milutcy gościnni i dobrzy :) ale ten śnieeg tam i mrozy noł łej :P

11 lata 5 miesiąc temu #707260 przez demoniqe
Alex z tymi bodźcami rzeczywiście tak jest. 2 tyg temu pojechalismy do rodzicow na noc. Była siostra ze szwagrem i jej dzieci (2 i 6 lat) i duuuzo hałasu. Mały nie mógł wogóle w dzień spać i marudził jak nigdy.

Dziś nocka ok. Standardowo poszedł spać o 19:30 i zjadł o 3, ale za to od 4 co 20 minut bąki go męczyły i musiałam wstawać i tak do 6:40. Wtedy wstał pogugał do 8 i właśnie spi na pierwszej drzemce. Oby długo, idę spać z nim :( pojadę dziś do mamy na wieś (15 km od nas) bo ma urlop i siedzi cały dzień w ogrodzie to będę miała z kim pogadać. Pozjadam jej agrest i porzeczki z drzewek :) zagryzę świeżym ogórkiem i marchewką :)

kupiliśmy ostatnio koło nich super działkę za bezcen (sam las, woda, zero sąsiadów, łaki i pola) i chyba czas się budować! Bo w bloku jest okropnie :) mimo że mamy super mieszkanie to całe życie mieszkałam w domkach.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka