BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 5 miesiąc temu #709235 przez Sevilla
vika napisał:

dziewczyny jakie macie nosidełka dla maluszków? chce kupić ale nie bardzo wiem jaki będzie dobry,może któraś z Was może coś polecić?...

Ja polecam chustę, jest polecana przez fizjoterapeutów, bo pozwala zachować kręgosłup maluszka fizjologicznym kształcie, a do tego sprzyja prawidłowemu rozwojowi stawów biodrowych. Druga sprawa taka moja prywatna, wszędzie ja wsadzisz, jest lekka, przewiewna, nie zajmuje dużo miejsca, no i nasz brzdąc zasypia w niej w 3 minuty i potrafi spać tak nawet ze 3 godziny (przetestowana u znajomych na grillu)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #709288 przez Alex_87
Ja mam chustę od znajomych ale jakoś jeszcze się nie zebrałam, żeby małą tam włożyć :)Dziewczyny dopadł mnie jakiś rotawirus, w nocy miałam gorączkę, teraz zresztą też, od rana wymioty. Byłam u lekarza, poprosiłam o zwolnienie dla męża na opiekę na mnie, bo rano nie miałam siły żeby wyjąć małą z łóżeczka :/ masakra jakaś.
Naszczęscie Zuzka nie ma żadnych objawów, więc raczej zdrowa :)

11 lata 5 miesiąc temu #709289 przez vika
Sevilla jakiej firmy masz chuste? elastyczną czy tkaną? tyle tego jest,że nie wiadomo którą wybrać i nie wiadomo czym się kierować:(

11 lata 5 miesiąc temu #709294 przez tysiiiak
u nas w ruch właśnie poszedł dźwięk suszarki :D młodziak zasnął w sekunde :P ale po 5 minutach wyłączyłam, młodziaka przeniosłam do łóżeczka i dalej śpi :D

czy wasze dzieciaczki też nauczyły się szczypać ? mój jak się zdenerwuje przy jedzeniu tak mnie uszczypnie że wykręcam oczy z bólu... terrorysta mały :silly:

Alex współczuje :( i oby szybko przeszło ! dużo pij wody... :)

11 lata 5 miesiąc temu #709307 przez Alex_87
Tysiak piję piję :) zresztą tak mi się chce pić, że i tak muszę :) dobrze, że mała nie powinnam się zarazić, bo ją karmię piersią, natura to jednak sprytnie to wymyśliła ;)

Moja to szczypała i drapała od samego początku. Najlepiej jak któregoś razu mąż spiekł się na słońcu i wziął małą a ona zaczęła go szczypać :)

Ale grzeczne mam dziś dziecko (tfu tfu odpukać :) ) chyba wie, że mama chora i trzeba być cicho.

11 lata 5 miesiąc temu #709480 przez Sevilla
vika napisał:

Sevilla jakiej firmy masz chuste? elastyczną czy tkaną? tyle tego jest,że nie wiadomo którą wybrać i nie wiadomo czym się kierować:(

vika ja mam tkaną z allegro za 59zł taką w paski.

11 lata 5 miesiąc temu #709557 przez munnecabrava
Dzięki za miłe slowa bo po porodzie jakoś nie czuję się "laską"

Moja maleńka dzisiaj nagle umie superowo podnosić główę i nawe przewraca się z brzuszka na plecki ;)

11 lata 5 miesiąc temu #709587 przez Olga60
M-brava to super, że u malusiej takie postępy. Nasze są z tego samego dnia, za to moja jak pięknie dzwigała główkę tak teraz w ogóle nie ma ochoty leżeć na brzuchu nie mówiąc o jakiś obrotach :blush: . Jedyne co zauważyłam to jak leży na plecach to czasem jakby na boczek się gibnie i nóżkami zaczęła się oddychać. Ale z tego ca piszą inne dziewczyny to ich dzieci już dawnoppo łóżeczku spacerują

11 lata 5 miesiąc temu #709607 przez Alex_87
M-brava przynajmniej znalazłaś sukienkę w której Ci ładnie, ja szukam na chrzciny ale okazuje się że w każdej mi źle z powodu tej fałdy na brzuchu :angry: no ale co się dziwić jak większość kg poszło mi w brzuch...chyba zdecyduję się na eleganckie spodnie i bluzkę, która mi co nieco zamaskuje, wolałabym sukienkę, ale jak mam wyglądać śmiesznie to wybiorę jednak spodnie.
Jedno co dobre to że kupiłam małej sukieneczkę i sweterek na chrzest :) później wrzucę fotki :)

Kurcze a ja przez kilka dni wogóle zaniedbałam kładzenie małej na brzuszku i te ćwiczenia na kręcz szyi też nam średnio wychodzą, bo Zuzka już wie o co chodzi i się bardzo napina podczas tych ćwiczeń, nie da rady żeby jej główke przekręcić, czyli bez sensu takie ćwiczenie :( A dziś jak jestem chora to już nic mi się nie chce, dobrze, że mąż jest to się nią zajmuje a ja tylko karmię.

11 lata 5 miesiąc temu #709790 przez tweety
a ja u tesciow. wrocilam do rodzinnego miasta żeby troche odpoczac. niestety maz wychodzi z domu o 6:30 a wraca po 21. idzie oszalec.

11 lata 5 miesiąc temu #709802 przez tysiiiak
tweety i dobrze robisz... odpocznij sobie :kiss: niestety w naszym kraju tak bywa że facet musi zap... przez cały dzień żeby rodzine utrzymać :/ mój też jak wychodzi o 5.30 to wraca ok 18 :dry:
aaa i fotoksiążka przyszła kilka dni temu :)

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #709824 przez Daarikaa
moj mąż na szczescie praacuje tylko 6 godzin dziennie i tylko 5 dni w tygodniu no chyba ze chce sobie dorobic to idzie na weekend, wiec nie narzekam na samotnosc.

tysiak u mnie tez przyszla fotoksiazka - jestem zadowolona z niej :)

malunia dzisiaj grzeczniutka wlasnie lula w nosidelu, musze zaraz ja przeniesc do lozeczka bo zdretwieje bidulka.

ale wczoraj nakupkala na mnie - masakra :lol: w pokoju był ARMAGEDON hehe :lol: :lol: :lol:

a taka dluga jest moja ksiezna ;)

a tak trzyma głowke

Załączniki:

11 lata 5 miesiąc temu #709838 przez pauluska
Daarikaa faktycznie długa ale piękna Królewna :)
Moja Igula dzisiaj mnie zszkowała spała od 19.45 do 06.10 ale przed chwilą przed drzemką dała taki koncert że masakra hehe i pewnie drzema potrwa 15 min :D Wogóle Iga po godzinie aktywności już jest zmęczona a jak u Was ?

11 lata 5 miesiąc temu #709846 przez Daarikaa
Dziekujemy:) moja po godzince juz tez trze oczka, a tak slodko wyglada jak jest taka zmeczona ze bym ja zjadla:)

11 lata 5 miesiąc temu #709848 przez Olga60
Pauluska u mojej to jak w zegarku półtorej godz aktywności i pół godz drzemki w dzień, no chyba że jest jakieś wyjście lub wyjazd to wtedy różnie

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka