- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- lania
- Wylogowany
- rozmowna
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
co do LINEA NIGRA JA TAM TO NAZYWAM CZARNA LINIA to ja jeszcze jej nie mam....u mnie zresztą będzie ona jasna,bo ja blondynka z natury jestem... kto jaśniejszy tym jaśniejsza linia!!!w pierwszej ciąży wcale nie rzuciła mi się w oczy!!!prawie jej nie było!!!
o tego nie wiedziałam, z pierwszej ciąży pamiętam ją jako brązową krechę, ale bardziej rzucał się w oczy wystający pępek
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- lania
- Wylogowany
- rozmowna
lania - każdy organizm reaguje inaczej i niestety jedne mają, inne nie mają brzuszka. Rozumiem twoje obawy ale jak dzidzi zbadana i prześwietlona i wszystko w porządku, to tylko ciesz się że nie musisz na razie zmieniać ubrań.
Dzięki, staram się nie martwić, tym bardziej, że już tam coś zaczyna się dziać w obwodzie czekam na ruchy
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
Sysia - nie mam jeszcze ciemnej linii codziennie wypatruję
Lalka - powiem Ci, że taki bardzo lajtowy ten twój lekarz moja jest strasznie przewrażliwiona przez moje wcześniejsze poronienie, więc jeśli cokolwiek mi się dzieje lub wynik jest w normie ale nie jest perfekcyjny to już mnie wysyła na konsultację dodatkową i badania szczegółowe. Mnie bardzo uwrażliwiała na omdlenia, prosiła, aby tego typu natychmiast jej zgłaszać mailowo lub telefonicznie. Ale najwyraźniej co lekarz to lekarz
- gosia28
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 32
a tak mam brzuszek ogromny, ale żadnej lini nigra na nim też nie ma.
lalka wiem, że nie bierzesz tylko chciałam tak na zaś skomentować, że z tabletkami przeciwbólowymi bym się wstrzymała (według wskazań lekarza u którego byłaś na wizycie) gdyby ból się nadal pojawiał, a zauważyłam z kolei, że magnez poprawia samopoczucie i wielu ginekologów z zasady go przepisuje pacjentkom więc napewno jeśli się go stosuje to są same tego korzyści a brak jest ewentualnych skutków ubocznych.
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
super wiesci po wizytach
ta ciemna linia chyba troche pozniej sie pokazuje??jesczze za male sa brzucholki:P
a ja bylam na ten babskiej imprezie:) normalnie tak sie opilysmy ze niezle jaja byly:P wrocilam o 23.30 do domu a dodam ze bylam z julka i ona tyle wysiedziala bez marudzenia moj maz padl zanim wrocilysmy bo jakies chorubsko go bierze:(
u mnie @ nadal nie ma..
- KaRoLiNaaaaa
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
a i tak zaskoczyłam go pytaniami...bo aż 3 dodatkowe od ciężarnej...limit wykorzystałam na następne dwie wizyty???
ale przynajmniej nie każe mi teraz czekać 4 tyg na następną wizytę!!!!
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
aha dostałam przekaz na badane krwi na różyczkę 2 rodzaje i toksoplazmozę też dwa rodzaje!!!poszłam od razu do laboratorium...bo nie trzeba być do tych badań na czczo!!!!
- lania
- Wylogowany
- rozmowna
teraz mnie czeka pewnie ta różyczka wspomniana, HIV bo też trzeba i morfologia jak zawsze, ile zapłacę
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
- Gosia 2712
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 141
Lania tez mnie teraz czeka powtorzenie ich... ostatnio lekarz pow ze mialam ladne wyniki wiec narazie nie bedziemy robic ale teraz juz sie nie wywine hehe;p
Lalka powiem Ci ze ja wstalam przed 6 bo z mama do lekarza jechalam i mialam nadzieje ze poloze sie chociaz na godzinke ale ciocia przyszla i z nia 3 godz siedzialam i tez niby nic nie robilam ale taka gdzies padnieta jestem...;/
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
- Otrzymane podziękowania: 36
cieszę się, że wszystko ok. z Waszymi dzidziami
czekam na swoja wizytę
mi też dziąsła krwawią, szczoteczkę kupiłam mięką, a jak mi się pasta skończy to kupię elmeksa zielonego może coś to da, ale to na pewno normalne( ponoć jeszcze po urodzeniu będzie się utrzymywało przez jakiś czas)
chyba zaczyna mi się przeziębienie, gardło mnie boli i pokaszluję, coś poza prenalenem polecaie
Ja jeszcze brałam Pranlen CareGrip, ale gówno nie dość, że drogie, to jeszcze do niczego A po syropku, dwa dni i jak ręką odjął.
Widzę, że wszystkie dziewuszki zadowolone z wizyty, choć nie wszystkie miały pomiarów. Najważniejsze, że z maleństwami wszystko w porządku Ja mam jutro wizytę i choć obiecuje sobie, że nie będę się stresować, pewnie będzie inaczej
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
- Otrzymane podziękowania: 36
- lania
- Wylogowany
- rozmowna
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
kuźwa!!!zabierają człowiekowi z pensji kasiorę...a opieka?????pożal się Boże!!!!
MoNiaaa bardzo się wzruszyłam tym Aniołkiem!!!