BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

12 lata 1 miesiąc temu #477027 przez lania
lalka napisał:

co do LINEA NIGRA JA TAM TO NAZYWAM CZARNA LINIA to ja jeszcze jej nie mam....u mnie zresztą będzie ona jasna,bo ja blondynka z natury jestem... kto jaśniejszy tym jaśniejsza linia!!!w pierwszej ciąży wcale nie rzuciła mi się w oczy!!!prawie jej nie było!!!

o tego nie wiedziałam, z pierwszej ciąży pamiętam ją jako brązową krechę, ale bardziej rzucał się w oczy wystający pępek :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #477035 przez lania
tweety napisał:

lania - każdy organizm reaguje inaczej i niestety jedne mają, inne nie mają brzuszka. Rozumiem twoje obawy ale jak dzidzi zbadana i prześwietlona i wszystko w porządku, to tylko ciesz się że nie musisz na razie zmieniać ubrań. :)

Dzięki, staram się nie martwić, tym bardziej, że już tam coś zaczyna się dziać w obwodzie ;) czekam na ruchy

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #477038 przez Anabelle
Karolina, dziąsła będą krwawić, bo mamy dużo wrażliwsze unaczynienie. Trzeba myć zęby szczoteczką SOFT. Najlepiej kupić droższą pastę dbającą o szkliwo, chroniącą przed krwawieniem, jak dla emerytów :D

Sysia - nie mam jeszcze ciemnej linii :( codziennie wypatruję :D

Lalka - powiem Ci, że taki bardzo lajtowy ten twój lekarz :) moja jest strasznie przewrażliwiona przez moje wcześniejsze poronienie, więc jeśli cokolwiek mi się dzieje lub wynik jest w normie ale nie jest perfekcyjny to już mnie wysyła na konsultację dodatkową i badania szczegółowe. Mnie bardzo uwrażliwiała na omdlenia, prosiła, aby tego typu natychmiast jej zgłaszać mailowo lub telefonicznie. Ale najwyraźniej co lekarz to lekarz :)

12 lata 1 miesiąc temu #477042 przez gosia28
Ja też bym się cieszyła, gdybym nie musiała jeszcze zmieniać garderoby :) bo aż strach pomyśleć co będzie dalej :blush:
a tak mam brzuszek ogromny, ale żadnej lini nigra na nim też nie ma.

lalka wiem, że nie bierzesz tylko chciałam tak na zaś skomentować, że z tabletkami przeciwbólowymi bym się wstrzymała (według wskazań lekarza u którego byłaś na wizycie) gdyby ból się nadal pojawiał, a zauważyłam z kolei, że magnez poprawia samopoczucie i wielu ginekologów z zasady go przepisuje pacjentkom więc napewno jeśli się go stosuje to są same tego korzyści a brak jest ewentualnych skutków ubocznych. :blush:

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

12 lata 1 miesiąc temu #477043 przez MoNiaaa
HEJ DZIEWUSZKI:)

super wiesci po wizytach :)

ta ciemna linia chyba troche pozniej sie pokazuje??jesczze za male sa brzucholki:P

a ja bylam na ten babskiej imprezie:) normalnie tak sie opilysmy ze niezle jaja byly:P wrocilam o 23.30 do domu a dodam ze bylam z julka i ona tyle wysiedziala bez marudzenia :ohmy: moj maz padl zanim wrocilysmy bo jakies chorubsko go bierze:(
u mnie @ nadal nie ma..

http

]

12 lata 1 miesiąc temu #477045 przez KaRoLiNaaaaa
Anabelle dzięki za radę nigdy nie miałam z tym problemu wolałam na początek zapytać Was, a nie znów umawiać się do stomatologa, bo byłam dopiero a chodzę prywatnie a to wszysto niestety kosztuje

12 lata 1 miesiąc temu #477051 przez lalka
Anabelle to jest właśnie ta przepaść między NFZ lekarzem prywatnym!!!!ale..co tam najważniejsze,ze jest wszystko ok!!!!

a i tak zaskoczyłam go pytaniami...bo aż 3 dodatkowe od ciężarnej...limit wykorzystałam na następne dwie wizyty???
ale przynajmniej nie każe mi teraz czekać 4 tyg na następną wizytę!!!!

12 lata 1 miesiąc temu #477060 przez lalka
niby nic takiego nie robiłam...a taka zmęczona się czuję!!
aha dostałam przekaz na badane krwi na różyczkę 2 rodzaje i toksoplazmozę też dwa rodzaje!!!poszłam od razu do laboratorium...bo nie trzeba być do tych badań na czczo!!!!

12 lata 1 miesiąc temu #477080 przez lania
Za to przy leczeniu prywatnym jest jeden minus, trzeba płacić za badania krwi :P , ostatnio zapłaciłam 120 zł (podstawowe i toxoplazmoza no i gr krwi bo zgubiłam wynik z poprzedniej ciązy)
teraz mnie czeka pewnie ta różyczka wspomniana, HIV bo też trzeba i morfologia jak zawsze, ile zapłacę :unsure:

12 lata 1 miesiąc temu #477089 przez MoNiaaa
niestety wszystko stasznei duzo kosztuje a przeciez takei rzeczy powinny byc darmowe!!w ciay czeba miec wszyxstko pod kontrola a nie dziwne chyba ze kobitki wybieraja prywatnych lekarzy jak na nfz tylko 3 usg sie naleza...i podejscire do czlowieka..porazka

http

]

12 lata 1 miesiąc temu #477220 przez Gosia 2712
Te ceny mnie tez przerazaja;/ ja jak robilam badania na poczatku ciazy to placilam 140 zl;/ ale dosyc duzo mialam ich wypisanych na hiv toksoplazmoze i te wszystkie podstawowe i z moczu...
Lania tez mnie teraz czeka powtorzenie ich... ostatnio lekarz pow ze mialam ladne wyniki wiec narazie nie bedziemy robic ale teraz juz sie nie wywine hehe;p
Lalka powiem Ci ze ja wstalam przed 6 bo z mama do lekarza jechalam i mialam nadzieje ze poloze sie chociaz na godzinke ale ciocia przyszla i z nia 3 godz siedzialam i tez niby nic nie robilam ale taka gdzies padnieta jestem...;/

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]
Amelka 20.05-01.06.14 [*]

12 lata 1 miesiąc temu #477243 przez Sevilla
lania napisał:

cieszę się, że wszystko ok. z Waszymi dzidziami :)
czekam na swoja wizytę

mi też dziąsła krwawią, szczoteczkę kupiłam mięką, a jak mi się pasta skończy to kupię elmeksa zielonego :side: może coś to da, ale to na pewno normalne( ponoć jeszcze po urodzeniu będzie się utrzymywało przez jakiś czas)

chyba zaczyna mi się przeziębienie, gardło mnie boli i pokaszluję, coś poza prenalenem polecaie :unsure: :unsure: :unsure:

Ja jeszcze brałam Pranlen CareGrip, ale gówno nie dość, że drogie, to jeszcze do niczego :) A po syropku, dwa dni i jak ręką odjął.

Widzę, że wszystkie dziewuszki zadowolone z wizyty, choć nie wszystkie miały pomiarów. Najważniejsze, że z maleństwami wszystko w porządku :) Ja mam jutro wizytę i choć obiecuje sobie, że nie będę się stresować, pewnie będzie inaczej :)

12 lata 1 miesiąc temu #477251 przez Sevilla
Niestety chodząc prywatnie wszystko masz kompleksowo zrobione, wytłumaczone, zdjęcie USG i podgląd na maleństwo. Minus, jest taki, że faktycznie inne badania, takie jak krew są odpłatne. Ja za pierwszym razem zapłaciłam 190zł, ale robiłam wszystko łącznie z HIV, toxo i innymi choróbskami :) Toxo niestety czeka mnie w 20tc, bo niestety nie przechodziłam, a mamy koty w domu, które w sezonie letnim częściej spędzają czas na dworze niż w domu.

12 lata 1 miesiąc temu #477262 przez lania
Mi też toxo wyszło negatywnie, nie przechodziłam, a mam kota, tyle, że on z domu nie wychodzi i surowizny żadnej nie jada :dry:

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #477282 przez lalka
właśnie Gosia2712 te koszty!!!!ja na NFZ połowy badań nie mam...gdzie tam połowy...3/4 nie mam!!!dzisiaj położna bardzo miła powiedziała mi jakie badania będę miał takie dodatkowe..to wyszło,że 4!!!na pewno nie było tam HIV!!!
kuźwa!!!zabierają człowiekowi z pensji kasiorę...a opieka?????pożal się Boże!!!!

MoNiaaa bardzo się wzruszyłam tym Aniołkiem!!!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka