BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

12 lata 1 miesiąc temu #478726 przez lania
Sevilla gratulacje :) fajnie wiedzieć tak szybko, ja chciałam na święta poznać płeć ale jeśli się uda to raczej na Sylwester :S

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #478728 przez Anabelle
Sevilla, jak ja bym chciała takiego fajnego lekarza na USG!! :)
Mój był oburzony, że zapytalam o płeć dziecka w 12 tygodniu i 5 dniu ciąży!! :)
Na szczęście za 2 tygodnie się dowiem, więc na świeta będę miała nowinę i zdjęcia :)

12 lata 1 miesiąc temu #478738 przez Sevilla
Lekarz jest świetny, ale chodzę prywatnie. Jak to ujął mój narzeczony, jet miły, bo mu płacę, ale ja w to szczerzę wątpię, bo jak byłam u niego na NFZ w szpitalu, też był strasznie sympatyczny :)
Joasiu 10015 nikogo nie uraziłaś, ale rozbawiłaś do łez. Fakt, będzie miał się czym pochwalić, ale to aż strach pomyśleć. Współczuje głodówki :( Ja przeżywałam ją przez pierwszy trymestr, że moje sny zaczynały mieć tematykę erotyczną ... haha :) Nawet nie wiedziałam, że mam aż tak bujną wyobraźnie :P
Anabelle, jakiś dziwny lekarz. Przecież mógł mile wytłumaczyć, że na tym etapie nie można nic zobaczyć, raczej do braku swoich kompetencji by się nie przyznał :)

12 lata 1 miesiąc temu #478740 przez lalka
moje drogie lekarz to lekarz....mnie wyśmiał jak na poprzedniej wizycie powiedziałam mu o ruchach!!!teraz,ze mam za dużo dolegliwości!!!

próbuję od jakiegoś czasu przyzwyczaić do spania na lewym boku!!!!kuźwa...nie da się!!!!wszystkie pozycje przechodzę ale lewego boku nie!!!!!budzę się albo na plecach albo na prawym!!!!nie da się spać na lewym b!!!!ale próbuję dalej!!!paraliżu dostaję od spania na lewym boku!!!!!

12 lata 1 miesiąc temu #478748 przez tweety
lalka napisał:

moje drogie lekarz to lekarz....mnie wyśmiał jak na poprzedniej wizycie powiedziałam mu o ruchach!!!teraz,ze mam za dużo dolegliwości!!!

próbuję od jakiegoś czasu przyzwyczaić do spania na lewym boku!!!!kuźwa...nie da się!!!!wszystkie pozycje przechodzę ale lewego boku nie!!!!!budzę się albo na plecach albo na prawym!!!!nie da się spać na lewym b!!!!ale próbuję dalej!!!paraliżu dostaję od spania na lewym boku!!!!!

A czemu tylko lewy? Ja śpię na obu, na obu niewygodnie.

12 lata 1 miesiąc temu #478759 przez lalka
bo w zaawansowanej ciąży od 20 t.c pozycja na lewym boku jest najbezpieczniejsza...w pierwszej ciazy byłam tak przejęta,że spałam od samego początku na lewym boku...a teraz????ciężko!!!!

Dziewczyny dopiero co wpisywałyśmy się my na wątek majowy...a tu proszę już mamy lipcowe!!!trochę mi smutno,że ten czas wspaniały mimo wszelkich dolegliwości ...niewygód....tak szybko ucieka!!!no my Laski jeden etap mamy już z sobą!!!!

12 lata 1 miesiąc temu #478765 przez demoniqe
załączam obiecane foto z USG z 13t6d :)

8 cm szczęścia :)
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #478772 przez tweety
lalka napisał:

Dziewczyny dopiero co wpisywałyśmy się my na wątek majowy...a tu proszę już mamy lipcowe!!!trochę mi smutno,że ten czas wspaniały mimo wszelkich dolegliwości ...niewygód....tak szybko ucieka!!!no my Laski jeden etap mamy już z sobą!!!!

Ja na przykład cieszę się że już drugi trymestr. I oczekuję maja. Ciąża wcale nie jest dla mnie taka przyjemnością jak myślałam. Nie twierdzę że jest źle. Ale tak dużo się stresuję i myślę o maluszku, że nie potrafię czerpać przyjemności z tego stanu.

12 lata 1 miesiąc temu #478773 przez Sysia
sevila gratuluję chłopca ja też czuję że będę miała synusia :).

też chodzę prywatnie ale powiedział mi że powie mi płec w 20tyg.trudno poczekam ;p ...

co do spania na lewym boku tragedia też się nie umiem przestawić budzę się cały czas tak jak lalka ran na plecach raz na prawym boku ;/ wrrr...a dzis to mnie szyja boli po prawej stronie tak sapałam jak połamana ;p .

hehe wiecie że jak też byłam na głodzie w pierwszym trymestrze to miałam takie sny erotyczne że ho ho :blush: ...
chociaż nie ma nocy żeby mi się coś nie śniło (oczywiście rzadko erotyki) ale za to tak głupie sny że masakra,ostatnio snilo mi się że goniły mnie krokodyle i jak się obudziłam rano to miałam zakwasy ;/ ...

12 lata 1 miesiąc temu #478775 przez lalka
śliczne maleństwo!!!!!a jaki duży!!!!ja teraz nie miałam usg więc nie znam wymiarów dzidzi...ale przez chwilkę widziałam też już duże jest!!!!bardzo chciałabym już go zobaczyć.....żeby do mamusi się uśmiechnął..pomachał...pokazał,że jest zdrowiusieńki!!!!!

12 lata 1 miesiąc temu #478779 przez tweety
demoniqe - gratulacje! Jest naprawdę duży. U mnie a tym 13 tygodniu 0 dni było 66,7mm.

12 lata 1 miesiąc temu #478780 przez lalka

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #478825 przez Sevilla
Widzę, że zdjęcia po dołączane, to dodam swoje z 13t5d - ech raczej nie dodam zdjęcia, bo nie chce się wczytać na stronę
A co do spania na lewym boku, to się śmieje, że mój mężczyzna już o to dba bym za długo nie spała na prawym boku, tak się rozwali na łóżku, że spanie na prawym boku równałoby się z małą ilością miejsca i nie wygodą :)

12 lata 1 miesiąc temu #478848 przez tweety
Sevilla napisał:

ech raczej nie dodam zdjęcia, bo nie chce się wczytać na stronę

Zdjęcie musisz zmniejszyć. Podczas dodawania na stronę powinnaś dostać błąd który powie ci że rozmiar albo wielkość jest za duża. Ja zmniejszam sobie na szybko w Paintcie :) Działa bez zarzutów.

12 lata 1 miesiąc temu #478927 przez lania
demoniqe napisał:

załączam obiecane foto z USG z 13t6d :)

8 cm szczęścia :)

:ohmy: :ohmy: :ohmy: super, rzeczywiście duży :blink: , moja kruszyna w 13t miała niecałe 7 cm

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka