BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

12 lata 1 miesiąc temu #479054 przez Gosia 2712
hehe zobaczcie co znalazlam:P

demotywatory.pl/3972204/No-dalej-bohaterze

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]
Amelka 20.05-01.06.14 [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #479064 przez Anabelle
O matko, Gosia :)
Nie chcę jeszcze o tym myśleć :D mój M już mówi, że może robić wszystko, ale pieluchy się nie tknie :D

12 lata 1 miesiąc temu #479074 przez Gosia 2712
Hehe mojemu mezowi powiedzialam ostatnio ze te najgorsze kupki bedzie on dostawal :) to sie tylko zaczal smiac:) Ja to wogole troche sie obawiam czy dam rade sobie z dzidzusiem bo wiesz pierwsze dziecko i jeszcze nie wiem co i jak...

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

12 lata 1 miesiąc temu #479076 przez lania
Gosia 2712 napisał:

hehe zobaczcie co znalazlam:P

demotywatory.pl/3972204/No-dalej-bohaterze

moj M wkleił to na facebooka,chyba sie przygotowuje :woohoo: :woohoo: :woohoo:

12 lata 1 miesiąc temu #479080 przez lania
Gosia 2712 napisał:

Hehe mojemu mezowi powiedzialam ostatnio ze te najgorsze kupki bedzie on dostawal :) to sie tylko zaczal smiac:) Ja to wogole troche sie obawiam czy dam rade sobie z dzidzusiem bo wiesz pierwsze dziecko i jeszcze nie wiem co i jak...

kto ma sobie poradzić lepiej niż mama, głowa do góry :lol: damy radę :) :) :)

12 lata 1 miesiąc temu #479095 przez Gosia 2712
Lania pewnie ze tak :)ale wiesz zawsze chyba jest taka niepewnosc:P

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

12 lata 1 miesiąc temu #479099 przez Anabelle
Gosia, ja też co chwilę zastanawiam się czy sobie dam radę, co w ogóle trzeba przy dziecku robić... jak to wygląda. Wszyscy dookoła mi opowiadają, ale troszkę się boję :) :)

12 lata 1 miesiąc temu #479107 przez MoNiaaa
sliczny brzuszek :)

demoniq jaki sliczny bobas:) tak juz wszystko wyraznie widac ni emoge sie napatrzec :)
ja z julka nie mialam takich pieknych zdjec!

a ja juz po lekarzu wszystko jest ok
oczywiscie zalecane jest zajsc w ciaze po 3 mc ale jak sie spytalam co bedzie jak wczesniej zajde to powiedzial ze ta strata nie powinna miec zadnego wplywu ani na ciaze ani na zajscie w ciaze.
a czemu sie tak stalo wytlumaczyl mi ze to wada genetyczna zarodek byl pewnie slaby albo uszkodzony i organizm sam go wyeliminowal i ze gdyby sie takie dziecko urodzilo to nie mialo by szans na przezycie.
jakos lepiej sie czuje po tej wizycie bo potraktowal mnie jak czlowieka i byl naprawde bardzo mily
nawet jak sie rozbieralam to nie patrzyl w moja strone nawet jak rozmawialismy i podszedl do usg dopiero jak sie polozylam:)moze to taki drobiazg ale czulam sie bardzo komfortowo:)

http

]

12 lata 1 miesiąc temu #479116 przez Gosia 2712
Monia to dobrze ze wszystko ok:) czyli widze ze lekarz Ci tak samo powiedzial jak mi przy stracie dziecka ze to wada genetyczna plodu i dlatego obumarlo...Z tym ze ja mialam odczekac 6 miesiecy:( hehe to bierz meza i do dziela:P

Anabelle najbardziej sie boje tego ze dzidzia zacznie mi plakac a ja np nie bede wiedziec co zrobic i co jej jest...

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

12 lata 1 miesiąc temu #479118 przez sisina
Gosia 2712 ja też sie troche boje moj M sie już nie może doczekac malenstwa mowil ze pieluchy bedzie zmieniał i pomagał mi przy wszystkim no trzymam go za słowo.Ja niedługo troche wprawy bede miała bo moja siostra rodzi niedługo ona to jest zesrana boi sie ze małej na rece nie weżmie

12 lata 1 miesiąc temu #479120 przez Anabelle
Gosia rozumiem Cię w 100%, zastanawiam się, czy jej nie dam czegoś czego nie powinnam, czy będzie miała kolki, czy jej nie zrobie krzywdy przy kąpieli, co jak wyjdzie jej wysypka, skąd będę wiedziała czy wygodnie śpi, czy się nie zakrztusi, a co jak jej zrobie krzywdę przy ubieraniu... Przecież to takie maleństwo, a ja nie wiem co robić :)
Dlatego idę do szkoły rodzenia - zawsze to jakaś dodatkowa wiedza, kontakt z innymi ciężarnymi i położnymi :)

12 lata 1 miesiąc temu #479130 przez MoNiaaa
dziewczyny natura obdarzyla nas w instynkt macierzynski :)
wszystko samo przyjdzie zobaczycie same wezmiecie dziecko i jakos pojdzie wszystko a z czasem zaczniecie zauwazac o co mu chodzi :) ja myslalam ze nie bede chciala kapac bo to takie male a jak przyszlismy do domu to moja mama raz wykapala zeby mi pokazac i pozniej tez chciala a ja powiedzialam ze chce sama i jakos potrafilam:) i tak ze wszystkim takze dacie rade:):):)

gosia bierz meza i do dziela troche u nas trudne on pracuje po 10 godz i wieczoem pada na twarz ale czasem zdarza mi sie go dorwac:P stwirdzilam ze sie nie bedziemy zabezpieczac i w koncu sie trafi :)
do tej pory zachodzilam w ciaze za pierwszym podejsciem (jak wiedzialam ze mam owulke) wiec teraz tez powinno byc ok tylko musze @ dostac bo nawet ni wiem na jakim etapie jest moj cykl :side:

http

]

12 lata 1 miesiąc temu #479152 przez tweety
MoNiaaa - cudownie ze u Ciebie wszystko już lepiej :)

12 lata 1 miesiąc temu #479166 przez joasia10015
MOniaaa super że masz takie nastawienie-podziwiam CIe bo ja sobie nie wyobrazam takiej sytuacji;-(((
dziewczynki DAMY RADE-gwarantuje Wam to.Normalne ze sie denerwujecie,ale tak jak MOniaaa napisała-mamy coś czego faceci moga nam zazdroscic-INSTYNKT MACIERZYNSKI!!!! W pierwszej ciazy tez sie bałam,ale uwierzcie że to wszystko przychodzi samo!!!!!
Będziecie suuuper mamciami !!!!!!
(lecę do szkoły-mam dzis dwa spr.z chemii kosmetycznej-któraś chętna napisac je za mnie???;-))) I po co mi była ta szkoła na ,,stare lata,,;-))))Żaruje!!;-))))paaaaa do wieczorka!!!!

12 lata 1 miesiąc temu #479170 przez MoNiaaa
joasia czasem sama sie sobie dziwie zawsze jak soie myslalam otakich rzeczach to mialam wrazenie ze ja sie zamkne w sobie i popadne w depresje ale czeba wrocic do zycia tym bardziej z emam corke.po 2 tyg jakis dolek mnie dopadl i czasem jest ciezko ale pocieszam sie tylko tym zeby znowu byc w ciazy i to jakos mnie trzyma dlatego tak szybko bym chciala zajsc w ciaze

http

]

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka