- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- gosia28
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 32
Ja też powinnam mieć sporo rzeczy od bratowej, też lubi mieć sporo różności, ale mimo wszystko dokupuję bo wydaje mi się, że przy dwójce to jednak potrzeby będą większe
demoniqe fajnie, że wszystko jest w porządku, napewno jesteś spokojniejsza po tak ważnym badaniu. Może jakąś fotkę uda Ci się zamieścić? Chętnie zobaczymy
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
- lidianna
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
dla mojego dzidziusia jeszcze nic nie kupiłam, jakoś tak nie mogę sie przemóc, bo nie chcę zapeszać... jakoś się wewnętrznie boję jeszcze
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
Lalka, dużo odpoczywaj i jedz regularnie. A na wizycie u lekarza koniecznie powiedz o tym, że odpływasz. Szwagierka mówiła mi, że trzeba niezwłocznie zgłaszać takie rzeczy lekarzowi, bo Twoje niedotlenienie może też świadczyć o niedotlenianiu maleństwa. Tak samo z bólami głowy - dlatego jak powiedziałam o swoich to od razu magnez dostałam. Mam brać 3 tabletki dziennie, a jak boli to 6! Lekarz wie co robić, tylko musisz mu powiedzieć
Wy już o obiadkach a ja śniadanie męczę od godziny
Lidiana, ja tez nie kupuje. Czekam do połówkowego:)
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
a i jesli chodzi o leki na podczymanie ciazy to tylko luteina czy cos jesczez??drogie sa takie tabletki?
- lidianna
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- gosia28
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja magnezu łykam od soboty 6 tabletek dziennie- od wizyty z powodów bólów brzuszka, no i chyba pomogło bo bóle ustąpiły. Oczywiście do tego luteina w końskiej dawce.
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
W kwestii tabletek na podtrzymanie to zgadzam się w 100% z Gosią.
Lidianna, magnez mi pomaga. Miałam ciągnięcie brzucha i dość częste migrenowe bóle głowy. Odkąd biorę magnez 3x1 tabletka, ból głowy miałam wyłącznie przez 2 dni i to taki, że mogłam funkcjonować.
Podobno spokojnie można brać 6 tabletek dziennie czyli 3x2.
- hexia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Czekając na nasz cud...
Witam nowa mamusie:) a napisz cos o sobie ktory to tydzien?? na kiedy masz termin??
GRATULACJE!!!!!!Witamy w majóweczkach
Napisz coś o sobie,bo my tu jak najlepsze psiapsiółki sobie rozmawiamy,baaa....po kilku postach życzę Ci uzależnienia od tego forum (90% obecnych tu Ciężarówek przyznaje się do uzależnienia od tego forum,w ty ja) także zrób sobie suwaczek i pisz,co tylko będziesz chciała napisać
- hexia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Czekając na nasz cud...
Monia, ja miałam miesiączkę bez zabiegu, sama się oczyściłam, krwawiłam blisko 2 tygodnie. A po zabiegu to niestety Ci nie pomogę.
W kwestii tabletek na podtrzymanie to zgadzam się w 100% z Gosią.
Lidianna, magnez mi pomaga. Miałam ciągnięcie brzucha i dość częste migrenowe bóle głowy. Odkąd biorę magnez 3x1 tabletka, ból głowy miałam wyłącznie przez 2 dni i to taki, że mogłam funkcjonować.
Podobno spokojnie można brać 6 tabletek dziennie czyli 3x2.
Cieszę się Dziewczyny,że wam magnez pomaga.Mój M też jest zadowolony,bo od kiedy tylko go bierze ani razu nie miał ataku migreny,a miał bardzo silne,masakra Dlatego jak tak pisałyście o tych bólach głowy,to mi od razu przyszło do głowy.I dobrze,że ginekolodzy też się poznali i zapisali.
Ja dziś byłam u rodzinnego na ten mój paluch u nogi_dostałam kwas borny do moczenia i maść do smarowania ale cholera na tej maści piszę,że kobiety w ciąży po konsultacji z lekarzem itd...Rodzinny wie,że jestem w ciąży bo mu mówiłam więc chyba wiedział co zapisuje,ale jakoś mam obawy....Nie wiem cholera
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
teraz leżę...głowa delikatnie mnie boli...ciekawe jak długo tak wytrzymam...tzn leżąc!!!!
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
- Otrzymane podziękowania: 36
Zainteresowałam się forum, gdyż tak naprawdę, wśród moich znajomych i bliskich nie ma nikogo z kim mogłabym się dzielić spostrzeżeniami, czy obawami. Nie chodzi o to, że nie mam z ich strony wsparcia, ale większość już rodziła dawno czyt. moja mama, moje kuzynki, a większość moich koleżanek jeszcze nie rodziło, pomijając, że w głowie moją swoją karierę.
Pozdrawiam, wszystkie mamusie majowe
- Gosia 2712
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 141
Monia ja mialam zabieg robiony i powiem Ci ze moj okres wygladal tak samo jak przed:) z tym ze przed zabiegiem zawsze mialam bardzo bolesne okresy zawsze zwijalam sie z bolu;/ a po zabiegu tak co drugi okres hehe sama sie smialam ze co drugi mam bolacy a reszty nawet nie czulam:)Co do lekow na podtrzymanie to tez tylko slyszalam o luteinie i duphaston
- gosia28
- Wylogowany
- mistrzyni słowa