- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
Chciałabym, żeby zobaczył inne ciężarne, innych tatusiów, posłuchał położnej, wziął na ręce lalkę i uczył się ją kąpać - żeby poczuł, że "o kurde, to nie są żarty"
Chcę też, żeby uczestniczył w tych naukach.
Już ostatnio mówił, że jak czuje moje siki czy mój chrześniak jak przyjechał i miał rozwolnienie - to śmierdziało w całym domu i mój M stwierdził, że mógłby nosić, kąpać, ale przewijania się nie tknie. Zmartwiło mnie to, więc myślę, że takie warsztaty powinny go troszkę oswoić. No i przy własnym dziecku, to mam nadzieję, że nie będzie się brzydził
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- hexia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Czekając na nasz cud...
- Otrzymane podziękowania: 0
Sysia...mój to STRAŻNIK MIEJSKI...powszechnie lubiany i szanowany zawód w mieście..hi..hi...hi!!!!
któraś napisała,że problemy z cerą...że zbrzydła...!!!ja słyszałam,że jak kobieta zmienia się na twarzy..brzydnie i ma jakieś zmiany na twarzy...tzn,że urodzi córkę,bo dziewczynka odbiera matce urodę!!!ja w pierwszej ciąży...miałam piękną cerę...żadnych zmian...nie musiałam się nawet malować..normalnie porcelana!!!no i urodził się synek!!!!przypadek???nie wiem..każdy niech sobie to tłumaczy po swojemu!!!!teraz mam liszaj na buźce....czerwone plamy i bez makijażu się nie ruszam..a włosy????nigdy mi się nie przetłuszczały....teraz smalec!!!!!
Lalka,to ja pisałam:wyglądam jak potwór z Loch Ness!!!całe życie bez trądziku,pojedyńcze syfki tylko na okres miałam albo jak za dużo ostrego zajadałam ale tak to cera super,włosy lśniące...Teraz bez fluidu na twarzy nie mogę patrzeć w lustro o wyjściu do ludzi nie wspomnę,włosy suche mimo nakładanej maski na włosy za każdym myciem...A żeby było śmieszniej WSZYSCY do okoła, za wyjątkiem mojej Mamy, trąbią mi,że będe miała na bank syna, bo już mam duży brzuch i w ogóle (jakbym kiedykolwiek była,cholera,drobniaczek ) Więc nie wiem co myśleć...Chcielibyśmy bardzo bardzo córeczkę,ale najważniejsze żeby zdrowe było...Moim pierwszym pewnym uczuciem w ciąży była myśl,że rośnie mi tam dziewczynka . Po wizycie u gina jednak delikatnie jakby zasugerował,że to może nie być dziewuszka ale on nic nie mówi na razie ( to był 10tydz i wg opisów równie dobrze mógł być to zanikający ogonek u dziecka) ale od tego czasu myślę o "niej" jak "o nim"...Okaże się na następnym usg,około 20tyg...Ale jak to będzie chłopak-to zaręczam,że baaaaaaardzo ładny chłopak skoro mi tyle urody zabrał!!!!!!
Ps.Taki tu tłok od wczoraj wieczora,że chyba 40minut Was czytam Kobitki!!!!!Fajnie,że jesteście,człowiek wie,że nie jest sam w tej ciąży,i ,że ktoś czuje podobnie jak my,ma podobne problemy,rozterki....
Co do zdjęć remontu-i tak jest super bo na pustej przestrzeni!!!!U nas akcja łazienka,a syf i poligon w całym mieszkaniu i tak pewno jeszcze z miesiąc bo kuchnia też czeka zaraz w kolejce...Więc ręce opadają...Boję się,że zacznę się przyzwyczajać do tego bałaganu i nie-sprzątania Ale po wszystkim-zapraszam do mnie na mega-sprzątanie bo nie mam pojęcia za co mam się zabrać,jak się remont skończy!!!!Mój M. tylko taki kochany-po pracy i całe weekendy poświęca na remont.Kochany mój Wspaniałym Tatusiem będzie
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Hexia - ja też nic nie sprzątam hahaha - aż się boję co bedzie potem Raz na tydzień tylko pokoik 3x3 ogarniam
- lidianna
- Wylogowany
- pierwsze słowa
a póżniej już na spokojnie na wiosnę pokój dla dzidzi trzeba będzie urządzić a na to już nawet mam wizję
- Gosia 2712
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 141
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- hexia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Czekając na nasz cud...
Wierzcie mi,takiego syfu to jak żyje w chacie nie miałam-i to tak długo!!!!Ale wiem,że on sam,że dokladnie robi i póki ma siłę więc jeszcze ten miesiąc przeżyję
- Gosia 2712
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
najbardziej sie poje tego sprzatania po tych calych remontach a tym bardziej ze jak bede miec durzy brzuszek to mi ciezko bedzie;p ale mama mi pomoze i bedzie oki:)
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja mam volkswagena garbusa, też malutki - ale sprzedawca składał przy nas wózki i okazało się, że składają się jak sprasowane! Nawet pół bagażnika by mi ten wózek nie zajął
- Sysia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
zmartwiłyście mnie .
Ja także serduszko widzę i słyszę na każdym usg a zaczęłam je widzieć i słyszeć tak jak pisałam w 6tyg.
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
"Sen na plecach
We wczesnych tygodniach ciąży (pierwszy trymestr) spanie na plecach jest zupełnie bezpieczne (szczególnie jeśli jesteś zdrowa, a twoja ciąża rozwija się normalnie), jednakże kiedy mija 20 tydzień ciąży lekarze odradzają tą pozycję (nawet na kilkuminutową drzemkę czy odpoczynek na kanapie). Szybko rosnąca macica zaczyna uciskać kręgosłup, jelita i dużą żyłę, którą powraca krew z dolnych partii ciała do serca. Rezultatem spania w tej pozycji mogą byś problemy z funkcjonowaniem Twojego układu trawiennego, ból pleców, niskie ciśnienie krwi, a także ograniczenie dopływu krwi do rozwijającego się płodu."
- pauluska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Gosia 2712
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Anabelle powiem Ci ze tak to nie jest maly ale bagarznik na prawde jest malutki;/
Ja mam problemy ze spaniem bo zawsze zasypialam na brzuchu a teraz próbuje na bokach bo na brzuszku tez nie mozna... i zanim zasne to czasami nawet godzina albo dwie mijaja;/