BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #474117 przez lania

a wiesz juz co z ta dziewczyna?

O 3 w nocy było po wszystkim, urodziła chłopca 3,400kg. Biorąc pod uwagę, że o północy wsiadła do karetki to szybko :lol:

Prawdziwe internackie dziecko :) , były wcześniej inne ciężarne u nas, ale żadna nie była z nami do rozwiązania :ohmy:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #474119 przez lidianna
i znowu w weekend tu nie zglądałam i sporo musiałam się naczytać:-)
dziewczyny mnie ciągle przeziębienie męczy - dziś w nocy z 3 godziny przespałam, taki miałam kaszel... mam nadzieję że to szybko minie bo już nie daję rady... a metody naturalne na przeziębienia jakoś na mnie chyba nie działają...
no ale nic, trzeba to przetrzymać jakoś...

dziś na 10 idę na kolejną wizytę, już mam stresa czy wszystko będzie ok z moją dzidzią... Trzymajcie kciukasy proszę, żeby tak było... odezwę się jak wrócę :)

12 lata 1 miesiąc temu #474123 przez kasia8887
Witam,

po bardzo długiej przerwie niestety nie miałam czasu do was zagladać widzę, że dużo się dzieje tutaj.

Macie bardzo ładne brzuszki :) :)

Ja i moje maluchy czujemy się dobrze raz na jakiś czas jeszcze ranne mdłości ale poza tym to dobrze.

Gosia 28 a wiesz już płeć bliźniaków, mi ostatnio gin u którego byłam tak sprawdzająco mojego lekarza powiedział, że z małymi wszystko dobrze, są zdrowi i mam tylko pilnować by im niczgo nie brakowało :) :) powiedział że są w osobnych workach owodniowych co mówił, że bardzo dobrze i chyba są jednojajowe, no i tak na 90% chłopcy będą ;) mąż w podskokach wyszedł z poczekalni gdy mu powiedziałam :lol: :lol:

A jeszcze mam pytanko czy wiecie może jaki bym mogła stosować syrop na kaszel, bo trochę przeziębienie mnie bierze :(

Pozdrawiam Was gorąco :) :) :) :) :) :) :) :)

12 lata 1 miesiąc temu #474130 przez MoNiaaa
kasia gratuluje chlopcow :) super ze wszystko jest ok:)

na gardlo mozna tantum verde i wiem ze sa jakies syropy prenatal czy cos takiego musisz w aptece zapytac.zreszta powiedz ze w ciazy jestes i zeby ci znalazla cos na gardlo

ja z kolei mam problem z JULKA:( dzis w nocy tez ja strasznie kaszel meczyl ani ona nie spala ani ja.slyszalam ze ciagle sie wierci i budzi przez ten kaszel raz nawet przyszla do nas ale nei chciala z nami spac ttylko zeby ja zaprowadzic i przykryc no i chciala zebym siedziala przy niej i glaskala ja po brzuszku..a ja padnieta strasznie i o 5 musialam wstac wiec poczekalam az usnie lekko i poszlam spac dalej :( nie wiem co jej dac na ten kaszel bo flegamina nic nie dziala:(

http

]

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #474142 przez tweety
Sysia napisał:

Co macie dzis na obiadek ? ja karczek do tego pikantne ziemniaczki i ogórka konserwowego pokrojonego w kosteczkę z cebulką :P.ale jutro zaś będę sama bo mój M dziś zaś jedzie i co mam sobie zrobić na obiadek ?! nie lubię gotować dla jednej osoby bo to nie ma sensu;/ wrr.

Jak to dla jednej osoby? Przecież dla 2 będziesz gotować :)

12 lata 1 miesiąc temu #474145 przez lalka
MoNiaaa!!!!ja na kaszel..tzn.przeciw...mam syrop SINECOD...przeciw kaszlowy...od bardzo dawna go używam...i jest nie zastąpiony...!!!nie mam innego w apteczce!!!godny polecenia!!!!

lidianna to ja dzisiaj będę za ciebie mocno trzymała kciuki...bardzo...a ty za mnie w środę,bo wtedy ja mam wizytę!!!!

kasia gratuluję chłopaków!!!ciekawe czy mi teraz powie płeć!!!

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #474147 przez lalka
lania!!!jak mi gin nie robił usg...to dawał zawsze posłuchać serducha!!!więc jakby się z tym ociągał to go poproś!!!mój gin(a mogłabym książkę o nim napisać niezbyt miłą zresztą)sam wychodził z taką propozycją!!nie wiem jak w innych gabinetach,ale tam gdzie ja chodzę gin ma takie małe chyba kwadratowe urządzenie,które przykłada do brzuch i wszystko słychać głośno i wyraźnie!!! :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

laniaciąża i nockę masz????

12 lata 1 miesiąc temu #474161 przez MoNiaaa
lalka wlasnie sprawdzilam i dzieci dopiero od 3 rz :(moga ten syrop

http

]

12 lata 1 miesiąc temu #474165 przez lalka
właśnie!!!!twoja Juleczka ma skończone dwa!!!hi..hi..hi..zapomniałam,że dzieci mogą być małe!!!!

12 lata 1 miesiąc temu #474182 przez Sysia
Lania przecież w ciąży nie możesz robić nocnych zmian ?! jeśli chcesz pracować przejdź sobie na dzienne chociaż zrób to dla maluszka ! wszędzie gdzie nie poczytasz pisze że nie można robić na noc.ale powiem Ci że przygody masz fajne :) ale ja jak pracowałam na nocki to też zawsze u mnie się coś działo ;].

Lalka ja będę za ciebie trzymać kciuki :)...Co do naszych mężów to dokładnie ktoś musi wykonywać takie zawody twój musi być w straży bo gdzieś pracować trzeba a mój pracuje w zakladzie karnym(klawisz)i też ktoś to musi robić,teraz już kończy szkołę podoficerkę i już będzie w domku noo oczywiśnie do pracy i właśnie w wigilię chyba idzie na dniówkę 12h :(...

Tweety tak za dwóch tylko mój maluszek to nic nie lubi chyba,mięsa niee,owoce to już zależy jakie,słodycze raz tak raz nie,zupkę też zeleży jaką,jajka niee,wszystko na nie ! jak się urodzi i to będze taki niejadek to masakra ! strasznie mnie odrzuca od rzeczy ktróe kiedyś lubiłam i jadłam ! i mam ochotę raz na kwaśne raz na słodkie...a co do cery to hym miałam problemu z syfkami ale nie aż takie straszne potem mi przeszło i od kliku dni mi zaś wyszło ale to nie wiem czy nie od czekolady bo jak kiedyś jadłam dużo czekolady to zaraz mi twarz zbombardowało :-)...

A ja serduszka słuchałam już w 6tygodniu :) i za każdym razem słucham :).
Trzymam mocno kciuki za dzisiejszą wizytę :) daj znam znać ;-).buzialeee

12 lata 1 miesiąc temu #474186 przez Sysia
aaa wiecie co mój M jak wczoraj jechał to pierw mi buźki a potem się schylił i mówi jeszcze muszę bobaskowi dać buziaka :) aż mi się łezka w oku zakręciła :blush:

12 lata 1 miesiąc temu #474190 przez MoNiaaa
teraz hormony buzuja to niestety sie odbija na cerze ale moze jak sie ustabilizuja to wszystko wroci do normy :)

jak tak czytam o tym kiedy slyszalyscie serduszko itp to widze ze u mnie od pozcatku bylo cos nie tak ja mialam przeciez 2 usg i nie bylo serduszka wiadomo czlowiek nie chcial sie martwic tylko pozostaje jedno pytanie..czemu lekarza to nie zaniepokoilo????

http

]

12 lata 1 miesiąc temu #474192 przez Sylwia26081982
lalka ciekawa jestem czy juz bedzie widać, no i koniecznie zapytaj, to Twoje prawo dlaczego miałby byc z tym problem? Ja byłam ostatnio w 13-tym tygodniu i pytałam, no ale niestety nie było nic widac.
Anabelle ja miałam wstret do mięsa w pierwszej ciąży, a jak poczułam zapach sosu to myslałam że od razu na kibelek polece :) No i jest synuś. Teraz jem masę słodkiego i pomarańcze , całkiem inne smaki, z Adim w ciąży jadłam tylko owoce, słodycze mogły nie istniec.
lania to miałaś ciekawa noc ale na szczęście wszytsko się szczśśliwie zakończyło :)

Co do wózka, podtrzymuje, duże i pompowane koła THE BEST!! :)

Idziemy coś zjeśc. :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 1 miesiąc temu #474199 przez MoNiaaa
wlasnie sie dowiedzialam ze sa juz wyniki moich badan...az sie zestresowalam

http

]

12 lata 1 miesiąc temu #474222 przez gosia28
lania z lenichowania korzystaj póku się da, potem okazji może być mało :) co do tej płci to tak jak piszesz, fajnie byłoby mieć parkę, ale przecież najważniejsze to żeby dzidzia była zdrowa. Mój brat ma 3 chłopaków, dwóch rok po roku trzecie młodszy o 3 i 4 lata a jak się za to bawią razem, wspólny temat mają :laugh:
co do badania, napewno można już usłyszeć bicie serduszka, ale chyba nie przez ktg (to robią faktycznie ponoć w późniejszym okresie) ale jest napewno sprzęcik na którym można usłyszeć serducho. Ja miałam takie badanie tydzień temu (nie usg) to szkoda gadać tylko mnie zdenerwowała pielęgniarka wykonująca bo nie mogła znaleźć drugiego dzidziusia i nawet do karty ciąży wpisała, że słychać tylko tętno 1 płodu a drugiego nieznaleziono. Nie chce mi się nawet wypowiadać na temat odczuć towarzyszących, zaczęła się tłumaczyć, że są jeszcze małe i mogą się przemieszczać, bla bla, mówiłam to mojemu ginowi ale powiedział, że najważniejsze, że on na usg widzi, że jest ok.

Gosia2712 czytałam artykuł, że mozna farbować włosy i rzeczywiście jeśli jakieś przeciwwskazania to w związku z zapachami, ale można przecież np. samej w domku włosy ufarbować albo umówić się u fryzjera zaraz z rana żeby jeszcze nic tego dnia nie było robione i zminimalizować ilość zapachów.

hexia konieczna wydaje się być porada dermatologa, to jest dziadostwo straszne uporczywe, ale co do grzybicy okolic intymnych to czytałam, że w ciąży często się zdarza.

lalka ja zawsze uwielbiałam wodę mineralną gazowaną, a w zasadzie lekko gazowana piwniczankę zieloną, innej się nie tykam :) :) :)
też mam wizytę w środę, myślę, że powinien powiedzieć jak się tylko dzidzia zechce ułożyć odpowiednio. Mi powiedział już dwa tygodnie temu (oczywiście na nasze życzenie i jeszcze nie na 100%)

Idianna trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę, daj znać po co i jak :)

kasia8887 u mnie też chyba chłopaki będą i mój gin też mówi, że to bardzo dobrze, że są w osobnych workach bo nie będzie ryzyka, że się zaplątają :) w środę mam wizytę, ciekawi mnie czy potwierdzi hasło- chłopaki :) mąż mój też chodzi z głową w chmurach, ostatnio już patrzył za samochodami na akumulator dla nich hihi

MoNiaa nie denerwuj się i na spokojnie omów wynik z lekarzem. Ja jak wybierałam taki wynik to w sekretariacie szpitala go dostałam i nic z niego nie wiedziałam bo było w łacinie, na necie też nic nie znajdziesz, żeby to odczytać. Umów się do lekarza.

co do zabobonów to też słyszałam, że "brzydnie się" na córkę bo ponoć urodę zabiera, no i smaczki na słodkie też na córę, a kwaśne na syna :)

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka