BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

12 lata 2 miesiąc temu #550149 przez Kiniaczek
sisina napisał:

Ikasiulla wiam na forum :)
Kiniaczek ja bez mojej poduszki rogala tez nie usne dobrze ze takie cos wymyslili :laugh:
Byłam dzis w lumpku i znowu pokupowałam rzeczy dla małego :) ale narazie robie stop bo mam tego za duzo a i dorwalam nowe spodnie ciazowe za 20zl ciesze sie jak dzwonek :woohoo:

Gratuluje udanych zakupów:) Ja też póki co przystopowałam bo za każdym razem jak wejde do lumpka to wychodze z siatką rzeczy dla małego:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #550158 przez tweety
Kiniaczek napisał:

Gratuluje udanych zakupów:) Ja też póki co przystopowałam bo za każdym razem jak wejde do lumpka to wychodze z siatką rzeczy dla małego:)

wstyd sie przyznac dziewczyny ale z takich zakupow to ja nie mam jeszcze nic. i mam w planach je zaczac dopiero na poczatku maja.

12 lata 2 miesiąc temu #550179 przez Kiniaczek
tweety napisał:

wstyd sie przyznac dziewczyny ale z takich zakupow to ja nie mam jeszcze nic. i mam w planach je zaczac dopiero na poczatku maja.

Kochana ja korzystam teraz póki mieszkam w centrum... w kwietniu najprawdopodobniej przeprowadzamy się już z na nowe mieszkanie które znajduje na obrzeżach Poznania ( czytaj wieś :laugh: ) więc nie bedzie już takich możliwości zakupowych !

12 lata 2 miesiąc temu #550197 przez pauluska
Dziewczyny a jakie miałyście badania robione w ciąży które wykryły Wam problem z tarczycą ? Ja jutro idę na glukozę ale mam złe przeczucia coś ,od rana do nocy jem słodycze mięso może nie istnieć, dopiero będzie jak się okaże że mam cukrzycę :( Tak poza tym u nas ok dzisiaj dogadałam z lekarzem jego obecność przy porodzie i jakoś mi lżej :)

12 lata 2 miesiąc temu #550262 przez Kiniaczek
pauluska napisał:

Dziewczyny a jakie miałyście badania robione w ciąży które wykryły Wam problem z tarczycą ? Ja jutro idę na glukozę ale mam złe przeczucia coś ,od rana do nocy jem słodycze mięso może nie istnieć, dopiero będzie jak się okaże że mam cukrzycę :( Tak poza tym u nas ok dzisiaj dogadałam z lekarzem jego obecność przy porodzie i jakoś mi lżej :)

TSH FT3 FT4

12 lata 2 miesiąc temu #550271 przez lkasiulla
Dzięki wielkie Kiniaczek :) ja też biorę te same tabletki, a Ty już wcześniej wiedziałaś o tarczycy czy tak jak ja dowiedziałaś się w ciąży?? Zastanawiam się czy takie późne wykrycie może zaszkodzić dziecku.

12 lata 2 miesiąc temu #550276 przez Sevilla
Co do spania, mi się najlepiej śpi na prawym boku, nawet w łóżku zamieniłam się z MOIM na miejsca, bym mogła na tym boku spać :) Krzywdy napewno tym maluszkowi nie robię, bo dopiero wtedy zaczyna fikać koziołki, jak leże na lewym boku to nawet nie raczy mnie szturchnąć.

Ja weekend spędziłam na półaktywnie, dostałam mandat za parkowanie na parkingu, ale zastawiłam bramę. Głupota :dry: Pan ze straży miejskiej powiedział, że nie naruszyłam w sumie prawa, ale tylko do momentu, kiedy nie utrudniam ruchu ... ech ... myślałam, że się poryczę, a MÓJ RYCERZ NA BIAŁYM KONIU od razu mnie wydał :) W sumie to się uśmialiśmy co nie miara, bo ten mandat za moje lenistwo - obiadu nie chciało mi się gotować.

Ja jutro idę na glukozę albo w środę ... zobaczymy co wyjdzie, ale specjalnie się tym nie stresuje ...

12 lata 2 miesiąc temu #550394 przez Sylwia26081982
lalka moje gratulacje!!!! Jednak mąż się nie mylił, no i w sumie Ty też nie...instynkt nie zawiódł:)

Witam nową przyszłą mamusie im więcej tym lepiej, później będziemy oglądały nasze szkrabki malutkie :)

Co do samopoczucia to mi też ciężko, chyba już koniec mojej ciążowej aktywności się zbliża:) Ale to nic, wykorzystam te 3 miesiące na odpoczynek i niech przyszły mąż się trochę wysili :) Gorzej jak jest w pracy, bo wtedy nie ma ze boli synkiem trzeba się zająć.
No i maruda się stałam...czybyłam wcześniej? hmmmm nie zauważyłąm a teraz sama się pilnuję żeby nie zrzędzić:D:D:D

12 lata 2 miesiąc temu #550511 przez ewela86
hej dziewczyny:) u mnie dzisiaj licho z samopoczuciem :( woda z nosa leci, łeb pęka...masakra. mam nadzieję że to nic poważnego - tylko lekkie przeziębienie :)

co do nocnych pozycji to ja śpię na jednym, albo drugim boku. Tak mi najwygodniej, więc mam nadzieję że mojej córeczce też:)

12 lata 2 miesiąc temu #550519 przez Kasia87
hej:) ale dzisiaj Mały tańcuje:)

Powiem wam ze już rozwija swój gust muzyczny:)) przy niektórych piosenkach tańczy, przy niektórych się buntuje, a inne z kolei go nudzą i zasypia;)

Wczoraj pół godziny tańcował o 2 w nocy, więc nie spałam razem z nim;) ale to przemiłe uczucie wiec niech sobie skacze kiedy chce;)

Ewela jak Ciebie cos bierze to wypróbuj Prenatal Gripcare, lekarz mi polecił i poskutkowało natychmiastowo, a to bezpieczne, niby sama natura;)) :P

Na diecie cukrzycowej strasznie głodno=pp i wszędzie pachnie czekoladą, ale czego sie nie robi;) :)

12 lata 2 miesiąc temu #550565 przez demoniqe
A ja trafilam na.izbe przyjec. Zaczelam plamic a moj gin na urlopie wiec zglosilam sie do szpitala. Na razie po pierwzzej serii badan wszystko ok tylko maly caly czas glowka w dol i na szyjke uciska a szyjka w pessarze i krwawi prawdopodobnie. Mam nadzieje ze jutro po drugiej serii mnie wypuszcza.

12 lata 2 miesiąc temu #550585 przez Kiniaczek
demoniqe napisał:

A ja trafilam na.izbe przyjec. Zaczelam plamic a moj gin na urlopie wiec zglosilam sie do szpitala. Na razie po pierwzzej serii badan wszystko ok tylko maly caly czas glowka w dol i na szyjke uciska a szyjka w pessarze i krwawi prawdopodobnie. Mam nadzieje ze jutro po drugiej serii mnie wypuszcza.

Trzymaj się dzielnie Demonique !! Trzymamy kciuki żebyś jutro wyszła do domku... Jesteśmy z Tobą :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

U mnie napinający się brzuch a mały po dzisiejszej dawce glukozy wariuje w brzuchu straszliwie... ;)

12 lata 2 miesiąc temu #550617 przez DannaJ
Demoniqe - trzymaj się dzielnie! Jesteśmy z Tobą :)

Dziewczyny, czy coś przegapiłam, czy Olka nadal się nie odezwała?

12 lata 2 miesiąc temu #550642 przez Alex_87
DannaJ no własnie chyba nic nie pisała, bo też jestem ciekawa co tam z jej brzuszkiem.

Demonique trzymaj się!

Kurde ja to dzisiaj też jakaś obolała jestem, mam wrażenie jakby mi się spinał brzuch ale jak go dotknę to zawsze miękki jest, a jak chodzę to jakoś mnie tak ciągnie. Nie wiem czy to dziecko się tak przesuwa i ja mam takie wrażenie...

12 lata 2 miesiąc temu #550658 przez Sylwia26081982
dominiqe bedzie dobrze, najwazniejsze ze jestes pod dobra opieka.

:)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka