BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 10 miesiąc temu #549669 przez Urszula
Witam !

Sisina nie udusisz dzidzi ale Tobie może robić się słabo bo uciskamy jakąś tętnicę, sama już nie mogę spać na plecach....najlepsza pozycja jest na lewej stronie na prawej z kolei mamy nasze narządy które też nie mogą być uciskane....w pierwszej ciąży spalam tylko na lewej stronie i Elizia miała lekko odwapnione bioderko. Pomyślałam, że to właśnie przez to...teraz staram się zmieniać pozycję z prawej na lewą...

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #549728 przez tweety
a ja spie na prawej czesciej, czasami na lewej jak mi biodra dretwieja i czasami na plecach. i jakos czuje sie dobrze wiec dzidzia napewno tez.

dajcie znac jak badania albo co powiedzial lekarz. u mnie w tym tygodniu glukoza ale w myslach ja odwlekam. moze w czwartek?

11 lata 10 miesiąc temu #549729 przez sisina
Witam :laugh:.No ja śpie raz na prawym boku raz na lewym dzieki za rade.Jak ja nie cierpie poniedziałkow wrrrr.... :S i ta pogoda dobijajaca chyba spedze w łóżku czały dzień albo wyskocze na ploteczki :) Mój mały dał mi dziś popalić w nocy ale ogłem to dobrze mi się spało.Mój M już wraca z trasy wkońcu ale jest 3 dni w domu i z powrotem jedzie :dry:.Miłego dnia :)

11 lata 10 miesiąc temu #549834 przez Gusia
Dzień dobry :)
Ja już po pierwszym pobraniu, dostałam cała butelkę lucozady bleeee,pierwszy kubeczek poszedł gładko bo pić mi sie chciało strasznie a reszta już ciężej,a pielęgniarka siedziała koło mnie puki do końca nie wypilam masakra :P
Dobrze ze mieszkamy niedaleko szpitala więc wróciliśmy do domu,leze teraz w lozeczku a za półtorej godz pojedziemy na drugie badanie :dry:

11 lata 10 miesiąc temu #549839 przez demoniqe
kurcze ja też mam glukoze do zrobienia, ale nie mam kiedy na nią iść, 3 godziny w pracy stracę.

11 lata 10 miesiąc temu #549841 przez Kiniaczek
Gusia napisał:

Dzień dobry :)
Ja już po pierwszym pobraniu, dostałam cała butelkę lucozady bleeee,pierwszy kubeczek poszedł gładko bo pić mi sie chciało strasznie a reszta już ciężej,a pielęgniarka siedziała koło mnie puki do końca nie wypilam masakra :P
Dobrze ze mieszkamy niedaleko szpitala więc wróciliśmy do domu,leze teraz w lozeczku a za półtorej godz pojedziemy na drugie badanie :dry:

Ja właśnie wróciłam z glukozy... Dramatu nie było bo wcisnęłam sobie cytrynkę... tyle że głodna jestem jak pieron a tu jeszcze 20 minut musze poczekać aż się euthyrox wsiąknie, choć nie wiem czy po tej glukozie w ogóle zadziała, ale łyknęłam:) Brzuch mi się trochę spina, więc leżę i marzę o kanapce:) :laugh: Reka pokiereszowana od igieł bo nie dośc że po pierwszym pobraniu żyły popuchły to na dodatek u mnie z jakością żył szału nie ma:)

Jutro wyniki zobaczymy!
A wizyta dopiero 19 - troche długo ale wytrzymam! ;)

Joasia trzymam kciuki, trzeba było do mnie pisać to bym Wam pomogła w orientacji terenowej Poznania :blink: !!!!

11 lata 10 miesiąc temu #549843 przez Kiniaczek
demoniqe napisał:

kurcze ja też mam glukoze do zrobienia, ale nie mam kiedy na nią iść, 3 godziny w pracy stracę.

Może w sobotę idź Demonique ? :) Masz tam jakieś labki w sobotę otwarte?

11 lata 10 miesiąc temu #549846 przez Kiniaczek
A co do spania to ja róznie... generalnie zmieniam pozycje okolo 10 razy w nocy:) zasypiam na lewym boku, potem przewalam się na prawy czasami ląduje na plecach ale to już jak usnąc nie mogę . póki co śpiąc na plecach nic mi sie nie dzieje także korzystam! Każdej nocy towarzyszy mi rogal , bez niego chyba bym nie usnęła :D

11 lata 10 miesiąc temu #549863 przez Daarikaa
czesc! Ja wizyte mam w środę i pewnie wtedy dostanę skierowanie na glukozę;/ już się boję wyniku....

Na szczęście o do snu to ja nie potrafię zasnąć inaczej niż na lewym boku, no ale czasem i na plecach czasem zdarzy mi się pokimać:) myślę że córci tym nie zaszkodzę.

idę zaraz robić leniwe gołąbki i prasować ciuszki malutkiej:D

życzę wszystkim mamuśkom miłego dnia!

11 lata 10 miesiąc temu #549868 przez Daarikaa
Ja właśnie wróciłam z glukozy... Dramatu nie było bo wcisnęłam sobie cytrynkę... tyle że głodna jestem jak pieron a tu jeszcze 20 minut musze poczekać aż się euthyrox wsiąknie, choć nie wiem czy po tej glukozie w ogóle zadziała, ale łyknęłam:) Brzuch mi się trochę spina, więc leżę i marzę o kanapce:) :laugh: Reka pokiereszowana od igieł bo nie dośc że po pierwszym pobraniu żyły popuchły to na dodatek u mnie z jakością żył szału nie ma:)

U mnie z żyłami też jest masakra, kiedyś jak leżałam w szpitalu dłuższy czas to miałam welfron w szyi...;/;/ więc nie za fajnie, ale to była jedyna żyła która nie pękła.

11 lata 10 miesiąc temu #549869 przez JoannaL
Witajcie dziewuszki. My niestety zakatarzeni, ja i synuś. Jadę z nim dziś do lekarza, bo szkoda mi dziecka jak go katar i kaszel męczą.
Joasiu ja również trzymam kciuki, będzie dobrze :kiss:

11 lata 10 miesiąc temu #549881 przez Kiniaczek
Daarikaa napisał:

czesc! Ja wizyte mam w środę i pewnie wtedy dostanę skierowanie na glukozę;/ już się boję wyniku....

Krzywą robi się mi miedzy 26 a 28 tygodniem ciąży, także teraz pewnie jeszcze nie dostaniesz skierowania, chyba ze cukier na czczo masz podwyższony to wtedy każą Ci zrobić wcześniej! Póki co się nie stresuj:)

11 lata 10 miesiąc temu #549902 przez lalka
dzień dobry!!!!

Joasia10015 mocno...ale to bardzo mocno trzymam kciuki!!!!musi być dobrze..niema innej opcji!!!!

laski jaka ja głodna chodzę na tej diecie.....nieporozumienie jakieś!!!!ale 12go jadę do poradni i mam nadzieję,że dostanę jakąś konkretniejsza dietę!!!!!moje pragnienie sięgnęło zenitu!!!!wczoraj pojechaliśmy do mamy na kawę...M wypił kawę...a ja w tym czasie 1,5l wody

11 lata 10 miesiąc temu #549917 przez tweety
Ja robię glukozę w tym tygodniu, tak dostałam skierowanie. a mam skończone 25 tygodni wiec nie wiem jak to jest z tym zalecanym tygodniem robienia krzywej cukrowej. wydawało mi się ze bardziej 24-28 tydzień.

11 lata 10 miesiąc temu #549945 przez lalka
tweety ja na krzywą przekaz dostałam w 22t.c a zrobiłam w 24 t.c!!!!i nikt nie mówił,że za wcześnie!!!!więc nie wiem od czego to zależy!!!!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka