BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 10 miesiąc temu #547632 przez lania
Laski nie forsujcie się zbytnio, okazuje się, że powszechne jest to skracanie się szyjki. Musimy jakoś te nasze maluchy przekonać, że lepiej później...nie ma co się spieszyć :blink:

Zaparcia i wzdęcia to też zmora ciężarówek, potem jak jakaś kolka boli, to się człowiek stresuje, bo to jednak ból brzucha i nie wiadomo :dry: :dry: :dry: ja się ratuję parafiną spożywczą

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #547633 przez Kiniaczek
sisina napisał:

Kiniaczek nie pomaga ale już jest ok zeszło wszystko godzine czasu na kibelku spedziłam i jestem happy;) ale brzuszek kłuje po co ja wczoraj tyle sprzątałam musze porzadnie odpocząć chciałam isc na spacer ale daruje sobie..

No to dobrze że poszło... u mnie jak 2 dni jest przestój to mam już nerwa.. kawka nie zawsze pomaga ale najczęsciej po niej czeka mnie wizytacja w wc:)

Odpoczywaj, ja dziś też leże, byłam tylko na poczcie i w aptece zakupić glukoze... wiejee że głowe chce urwać...

11 lata 10 miesiąc temu #547665 przez tweety
hmm.. zastanawia mnie to ze mowicie ze kupujecie ta glukoze. ja mam badania w prywatnej sluzbie zdrowia i nikt mi nie powiedzial ze mam kupowac sobie glukoze. wiec zakladam ze nie musze. mam nadzieje ze mie nie odesla z kwitkiem.

11 lata 10 miesiąc temu #547669 przez Kiniaczek
tweety napisał:

hmm.. zastanawia mnie to ze mowicie ze kupujecie ta glukoze. ja mam badania w prywatnej sluzbie zdrowia i nikt mi nie powiedzial ze mam kupowac sobie glukoze. wiec zakladam ze nie musze. mam nadzieje ze mie nie odesla z kwitkiem.

To zależy w jakim laboratorium, ja tutaj pod nosem mam taką przychodnię ( wczesny Gierek B) :laugh: ) i tutaj kazano mi kupić, przeważnie robie badania w innym i tam poinformowano mnie że nie muszę mieć swojej, tyle że daleko i mi się już nie uśmiecha tam jeździć:) Także myślę że w Twoim labku nie trzeba, ale się dopytaj, coby Cię z kwitkiem nie odełali :dry:

Ps ja zapłaciłam 5 zł :woohoo: ale ile tego w środku jest :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: już mnie trzepie na myśl samą!!!

11 lata 10 miesiąc temu #547676 przez tweety
Kiniaczek napisał:

ale ile tego w środku jest :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: już mnie trzepie na myśl samą!!!

wez nie stresuj :P ja ide w przyszlym tygodniu

11 lata 10 miesiąc temu #547681 przez Kiniaczek
tweety napisał:

wez nie stresuj :P ja ide w przyszlym tygodniu

Tobie to przyrządzą i dostaniesz gotowe do łyknięcia :laugh: ;) B) :) a my same musimy to pieroństwo wsypać zalać (wcisnąc cytrynę) i wypić na zdrówko:))))))

11 lata 10 miesiąc temu #547684 przez Urszula
Mandarynka nie martw się to też, Dzidzi nie pomoże....rob sobie wszystko na raty i z przerwami. Jak się dobrze zorganizujesz to będzie dobrze. Byleby się nie forsować...i gotuj sobie na dwa dni.. Skoro siostra zrobi zakupy i posprząta to znaczy że ominie Cię najgorsza robota :-)

U mnie też dziś luzik....nie chce się forsować przed pracą. Miałyśmy miły ranek z Elizia spędzony wyłącznie na wspólnej zabawie . Jaki tylko Gwiazdeczka pójdzie spać też idę się położyć:-)

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img

11 lata 10 miesiąc temu #547686 przez Sevilla
Kurcze, sama się martwię moją szyjką, czasami jak mały kopnie to mam wrażenie, że ta mała nóżka wychodzi na zewnątrz :) Tym czasem dopiero za tydzień w czwartek wizyta u gina. Mam nadzieje, że będzie wszystko ok z moja szyjką i łobuziakiem, bo przede mną jeszcze miesiąc ganiania i załatwiania wszystkiego na otwarcie sklepu. Obiecałam sobie jednak, że od marca pójdę na zwolnienie lekarskie.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #547706 przez Kiniaczek
Sevilla to ja trzymam kciuki za szybkie otwarcie sklepu:* Mnie dzis brzuch twardnieje........ co to sie dzieje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A co do kopania to też jak mnie kopnie to takie samo wrażenie mam co Ty... ;) :ohmy: :huh: :laugh:

11 lata 10 miesiąc temu #547708 przez lalka
tweety ja glukozę robiłam w laboratorium u mnie w szpitalu miejskim!!!!i akurat przyszły dwie laski,które nie miały glukozy...bo nikt im nie powiedział o tym!!!i kobieta powiedziała,że ma zejsc na dół do apteki i kupić!!!także tweety nikt Cię z kwitkiem nie odeśle!!!!

Kinia a jaką masz dawkę???ja miałam 75g!!nic przyjemnego!!!ale sama nic nie musiałam robić...babka sama robiła..tylko nie miałam cytryny ze względu na uczulenie!!!mi po tym badaniu tak szybko i mocno podniósł się cukier,że słabo mi było...duszno...spociłam się i to spanie!!!a tu siedzieć na miejscu trzeba było...i żadnego picia!!!!

ale dobrze,że to tylko raz robią!!!

11 lata 10 miesiąc temu #547712 przez lalka
Kinia.....ODPOCZYWAJ...LEŻ!!!!!weź może nospę!!

11 lata 10 miesiąc temu #547738 przez Kiniaczek
lalka napisał:

tweety ja glukozę robiłam w laboratorium u mnie w szpitalu miejskim!!!!i akurat przyszły dwie laski,które nie miały glukozy...bo nikt im nie powiedział o tym!!!i kobieta powiedziała,że ma zejsc na dół do apteki i kupić!!!także tweety nikt Cię z kwitkiem nie odeśle!!!!

Kinia a jaką masz dawkę???ja miałam 75g!!nic przyjemnego!!!ale sama nic nie musiałam robić...babka sama robiła..tylko nie miałam cytryny ze względu na uczulenie!!!mi po tym badaniu tak szybko i mocno podniósł się cukier,że słabo mi było...duszno...spociłam się i to spanie!!!a tu siedzieć na miejscu trzeba było...i żadnego picia!!!!

ale dobrze,że to tylko raz robią!!!

Też mam 75 kochana:) zakupilam dziś, w poniedziałek idę z samego rana, wezmę książkę moze uda sie poczytać i czas szybko minie... B)

Leże dziś do końca dnia :) kupiłam pierogi na obiad , mąż wróci przygotuje :)

11 lata 10 miesiąc temu #547790 przez Urszula
Kiniaczek nie martw się to normalne. Macica ćwiczy przed porodem. Też tak miałam z Elizia...w tej ciąży jeszcze nie mam ale spodziewam się szybko :-)

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img

11 lata 10 miesiąc temu #547798 przez sisina
No ja tez musiałąm kupic sama glukoze 75g a zapłaciłam 4 zyble :)
Ale nuuudy chyba sobie kawusie strzele malutką miłego weekendu ciężaróweczki :laugh:

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #547803 przez Kiniaczek
Urszula napisał:

Kiniaczek nie martw się to normalne. Macica ćwiczy przed porodem. Też tak miałam z Elizia...w tej ciąży jeszcze nie mam ale spodziewam się szybko :-)

Dzięki Urszula :) Ty to potrafisz człowieka uspokoić :kiss: :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka